Άρθρο 71 – Μεταβατικές διατάξεις

  1. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται στις Συμβάσεις Παραχώρησης των οποίων η διαδικασία ανάθεσης εκκινεί μετά την έναρξη ισχύος αυτού.
  2. Διαδικασίες ανάθεσης Συμβάσεων Παραχώρησης που εκκίνησαν πριν τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου συνεχίζουν να διενεργούνται και ολοκληρώνονται βάσει των όρων των Τευχών Διαγωνισμού και των διατάξεων που ίσχυαν κατά τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
  3. 3. Ο χρόνος εκκίνησης της διαδικασίας ανάθεσης της παραγράφου 1 καθορίζεται βάσει της διάταξης του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του παρόντος νόμου.
  4. Κατά παρέκκλιση των παραγράφων 1 και 2, το άρθρο 62 του παρόντος νόμου διέπει τις διαφορές που αναφύονται από πράξεις ή παραλείψεις, οι οποίες εκδίδονται ή συντελούνται μετά την έναρξη ισχύος του.
  5. Συμβάσεις Παραχώρησης που συνήφθησαν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου συνεχίζουν να εκτελούνται σύμφωνα με τους όρους των Εγγράφων της Σύμβασης Παραχώρησης και τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο της σύναψης τους.
  6. Ζητήματα που άπτονται της εκτέλεσης Συμβάσεων Παραχώρησης που συνήφθησαν πριν την έναρξη του παρόντος νόμου και δεν έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με της προηγούμενη παράγραφο, μπορούν να ρυθμίζονται με νεώτερη κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.