Άρθρο 43 – Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής

  1. Στα Τεύχη Διαγωνισμού μπορεί να προβλέπεται ότι οι Αναθέτουσες Αρχές ή οι Αναθέτοντες Φορείς δέχονται το «Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής» ως προκαταρκτική απόδειξη προς αντικατάσταση όλων ή κάποιων εκ των αποδεικτικών μέσων του άρθρου 42 του παρόντος νόμου.
  2. Το Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής αποτελείται από επίσημη δήλωση του Οικονομικού Φορέα, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α 75) ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού και/ή ότι πληρούνται τα σχετικά κριτήρια επιλογής του άρθρου 41 του παρόντος νόμου και περιλαμβάνει τις κατάλληλες πληροφορίες, όπως απαιτείται από την Αναθέτουσα Αρχή ή τον Αναθέτοντα Φορέα. Το Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής περιλαμβάνει επίσημη δήλωση ότι ο Οικονομικός Φορέας θα είναι σε θέση, εφόσον του ζητηθεί και χωρίς καθυστέρηση, να προσκομίσει τα δικαιολογητικά του άρθρου 42.
  3. Ο τρόπος, ο χρόνος υποβολής του Ερωτηματολογίου Ποιοτικής Επιλογής καθορίζονται στα Τεύχη Διαγωνισμού, στα οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σχετικό μορφότυπο του ερωτηματολογίου. Μπορεί επίσης να προβλέπεται η χρήση του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Συμμετοχής του άρθρου 59 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ.
  4. Η Αναθέτουσα Αρχή ή ο Αναθέτων Φορέας μπορεί να ζητεί από τους Οικονομικούς Φορείς σε οποιοδήποτε στάδιο ή χρονικό σημείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να υποβάλλουν όλα ή ορισμένα από τα σχετικά δικαιολογητικά, όταν αυτό απαιτείται για τη διασφάλιση της ορθής διεξαγωγής της διαδικασίας, ιδίως στην περίπτωση που η Αναθέτουσα Αρχή ή ο Αναθέτων Φορέας κάνει χρήση της δυνατότητας περιορισμού του αριθμού των Υποψηφίων ή Προσφερόντων σε κατάλληλο επίπεδο, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 40.
  5. Αν ο Οικονομικός Φορέας αποτελεί ένωση ή κοινοπραξία κατά την έννοια του άρθρου 26, το Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής, περιέχει επίσης τις πληροφορίες της παραγράφου 2 για κάθε μέλος της ένωσης ή κοινοπραξίας.
  6. Αν ο Οικονομικός Φορέας στηρίζεται στις ικανότητες άλλων φορέων σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 41 το Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής περιέχει επίσης τις πληροφορίες της παραγράφου 2 όσον αφορά τους φορείς αυτούς.
  7. Πριν από την σύναψη της Σύμβασης Παραχώρησης, η Αναθέτουσα Αρχή ή ο Αναθέτων Φορέας ειδοποιεί εγγράφως τον Προσφέροντα, στον οποίο έχει αποφασίσει να αναθέσει τη σύμβαση, να υποβάλει, εντός εύλογης προθεσμίας, η οποία δεν μπορεί να υπολείπεται των δέκα (10) ημερών, επικαιροποιημένα σχετικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με το άρθρο 42, προς απόδειξη των δηλώσεων και στοιχείων που περιλαμβάνονται στο Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής που υπέβαλε στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
  • 11 Μαρτίου 2016, 13:36 | ΣΔ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    43 Ερωτηματολόγιο Ποιοτικής Επιλογής Να προβλεφθεί στο Σ/Ν ότι το εν λόγω Ερωτηματολόγιο θα τίθεται υπόψη όλων των διαγωνιζομένων και να ορισθεί η διοικητική και η δικαστική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή αντιρρήσεων από τους υποψηφίους ως προς την ακρίβεια των δηλώσεων αυτών, προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας έως και την κατακύρωση των αποτελεσμάτων αυτής υποψήφιοι που έπρεπε να έχει ήδη αποκλεισθεί και η συμμετοχή των οποίων ουσιαστικά νοθεύει τους όρους ανταγωνισμού των διαγωνιζομένων.