- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 34 – Δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο (άρθρο 33 παρ. 4, δεύτερο εδάφιο Οδηγίας 2014/23/ΕΕ)

  1. Για Συμβάσεις Παραχώρησης του παρόντος νόμου, ανεξαρτήτως της εκτιμώμενης αξίας αυτών, οι Αναθέτουσες Αρχές ή οι Αναθέτοντες Φορείς δημοσιεύουν στο Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ. και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν:

α) περιληπτική προκήρυξη Σύμβασης Παραχώρησης

β) γνωστοποίηση συναφθείσας Σύμβασης Παραχώρησης, εντός 48 ημερών από την ανάθεσή της

γ) γνωστοποίηση τροποποίησης Σύμβασης Παραχώρησης, εντός 48 ημερών από την σύναψη της τροποποιητικής σύμβασης.

  1. Οι προκηρύξεις και γνωστοποιήσεις της παραγράφου 1 περιλαμβάνουν τις πληροφορίες που προβλέπονται στα Παραρτήματα V, VΙ, VII, VIII και XI.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του καθ΄ύλην αρμοδίου Υπουργού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., εκδίδονται τυποποιημένα έντυπα για την σύνταξη των προκηρύξεων και γνωστοποιήσεων της παραγράφου 1, συμπεριλαμβανομένων τυποποιημένων εντύπων για τα διορθωτικά.

Η έκδοση της απόφασης του προηγουμένου εδαφίου δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

  1. Οι προκηρύξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 μπορούν να δημοσιεύονται και σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πληροφόρησης, υπό τον όρο ότι φέρουν τον Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης Μητρώου (ΑΔΑΜ) στο Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ. Η δαπάνη των δημοσιεύσεων της παρούσας παραγράφου βαρύνει την Αναθέτουσα Αρχή ή τον Αναθέτοντα Φορέα.
  2. Οι προκηρύξεις και οι γνωστοποιήσεις συναφθείσας Σύμβασης Παραχώρησης που δημοσιεύονται σε εθνικό επίπεδο δεν περιλαμβάνουν άλλες πληροφορίες εκτός από εκείνες που περιέχονται στις προκηρύξεις και γνωστοποιήσεις που αποστέλλονται στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά αναφέρουν την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης ή γνωστοποίησης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.