- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 03 – Εφαρμοστέο Δίκαιο

1. Οι ενισχύσεις των καθεστώτων παρέχονται σε συμφωνία με τον Γ.Α.Κ. για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διατάξεις του ως άνω Κανονισμού παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση, η οποία δεν ρυθμίζεται ρητά στον παρόντα νόμο.
2. Στις ενισχύσεις των καθεστώτων, για τις οποίες αξιοποιούνται και πόροι των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, έχουν εφαρμογή οι πρόσθετοι όροι και προϋποθέσεις του ενωσιακού και εθνικού δικαίου που διέπουν τις ενισχύσεις αυτές.
3. Στον παρόντα νόμο δύνανται να υπάγονται και επενδυτικά σχέδια για ενισχύσεις που χορηγούνται βάσει καθεστώτων υπαγόμενων σε άλλους κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από προηγούμενη διαδικασία κοινοποίησης και έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ή και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις των ενισχύσεων αυτών.