- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 38 – Μεταβατικές Διατάξεις

1. Το άρθρο 80 του ν. 3463/2006 εξακολουθεί να εφαρμόζεται για τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου εκτός των ειδικότερων διατάξεων για την έναρξη λειτουργίας.
2. Όσες δραστηριότητες εμπίπτουν εφεξής στο καθεστώς γνωστοποίησης και έχουν άδεια λειτουργίας η λειτουργία τους εξακολουθεί να διέπεται από τις διατάξεις βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας τους. Σε περίπτωση που μεσολαβήσει μεταβολή στοιχείου με βάση το οποίο χορηγήθηκε η άδεια, ο φορέας του καταστήματος υποχρεούται σε γνωστοποίηση κατά τη διάταξη του άρθρου 29 του παρόντος κεφαλαίου και εφεξής η λειτουργία του θα διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος.
3. Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η κύρωση της προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης άδειας λειτουργίας, νοείται εφεξής η προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας για τα καταστήματα που υπόκεινται σε γνωστοποίηση.
4. Για τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στο παρόν κεφάλαιο, όπου στο Π.Δ. 180/1979 γίνεται λόγος για «άδεια λειτουργίας», νοείται εφεξής η γνωστοποίηση.
5. Για τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στο παρόν κεφάλαιο, όπου γίνεται λόγος για «άδεια» στο άρθρο 10 του Α.Ν. 2520/1940, νοείται εφεξής η γνωστοποίηση.
6. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η υπαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας σε καθεστώς γνωστοποίησης απαλλάσσει τον φορέα της οικονομικής δραστηριότητας από την υποχρέωση λήψης άδειας λειτουργίας. Όπου απαιτείται η προσκόμιση άδειας λειτουργίας ή βεβαίωσης κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης, προσκομίζεται εφεξής το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης.
7. Όπου αναφέρεται η θέση σε λειτουργία του ΟΠΣ ΑΔΕ του άρθρου 15, αυτή διαπιστώνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.