- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 18 – Μεταβατικές διατάξεις

1. Από την δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται τα άρθρα 1 έως 34 του ν. 4262/2014.
2. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 πρέπει να έχουν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις των άρθρων 4 και 5 περί υπαγωγής των οικονομικών δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 2 σε καθεστώς γνωστοποίησης ή έγκρισης υπό τις αρχές του παρόντος. Μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού κάθε άδεια, βεβαίωση, πιστοποιητικό ή κάθε άλλη συναφής πράξη ή διαδικασία, η οποία δεν έχει υπαχθεί στην έννοια της έγκρισης, ως αυτή ορίζεται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 5, και αντίκειται στις προϋποθέσεις του άρθρου 5 παράγραφο 2, καταργείται. Η πρόβλεψη έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος της παραγράφου 5 του άρθρου 5 δεν θίγεται.
3. Εντός έξι μηνών από την πάροδο της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου, τα αρμόδια υπουργεία υποχρεούνται να κωδικοποιήσουν με κανονιστική πράξη, τις διατάξεις νόμων, τις κανονιστικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους αρμοδιότητας τους που έχουν καταργηθεί δυνάμει της προηγούμενης παραγράφου. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
4. Για τις δραστηριότητες που υπάγονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του άρθρου 4 για τις οποίες παύει να ισχύει η άδεια λειτουργίας, και για τις οποίες μέχρι την υπαγωγή στους στο νέο καθεστώς απαιτείτο για οποιαδήποτε άλλη διαδικασία της διοίκησης ή από ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ ή άλλο φορέα αντίγραφο της άδειας λειτουργίας, ζητάται μετά την υπαγωγή τους στο καθεστώς γνωστοποίησης το αποδεικτικό υποβολής γνωστοποίησης της παραγράφου 6 του άρθρου 4.
5. Όπου στον παρόντα νόμο αναφέρεται η θέση σε λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ του άρθρου 15 αυτή διαπιστώνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
6. Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου συστήνεται Ομάδα Διαχείρισης Έργου, στην οποία μετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και, κατά περίπτωση, εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων. Η ομάδα Διαχείρισης Έργου προγραμματίζει, παρακολουθεί, συντονίζει και προωθεί τις απαραίτητες δράσεις για την εφαρμογή του παρόντος νόμου.