- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής

1. Ο παρών νόμος καταλαμβάνει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες του Παραρτήματος Ι και όσες προστίθενται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της τελευταίας παραγράφου.
2. Ο παρών νόμος καταλαμβάνει και τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του άρθρου 80 του ν. 3463/2006 καθώς και τις δραστηριότητες του άρθρου 81 του ίδιου νόμου.
3. Οι διατάξεις του παρόντος δεν καταργούν ούτε τροποποιούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, ιδίως εκείνων που προβλέπονται στο Ν. 4014/2011, καθώς και τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί χορήγησης οικοδομικής άδειας όπως αυτές προβλέπονται στο Ν. 4030/2011 και των σχετικών εφαρμοστικών κανόνων δικαίου αυτών, όπως εκάστοτε ισχύουν.
4. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού δύναται να προστίθενται και να αντιστοιχίζονται με το σχετικό ΚΑΔ οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος