Άρθρο 18 – Αρμόδια Αρχή έκδοσης και ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών

Αρμόδια αρχή έκδοσης και ανανέωσης των αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών είναι ο δήμος μόνιμης κατοικίας του αδειούχου. Προκειμένου για νέες άδειες που εκδίδονται μετά από προκήρυξη των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας για τη στελέχωση των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, οι άδειες εκδίδονται από τις οικείες Περιφέρειες. Για τη δραστηριοποίηση των αδειούχων σε Λαϊκές Αγορές, Στάσιμο ή Πλανόδιο Εμπόριο ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται στα αντίστοιχα κεφάλαια του παρόντος. Για την έκδοση της άδειας ο Επαγγελματίας καταθέτει υπέρ της αρμόδιας αρχής έκδοσης και ανανέωσης παράβολο ύψους 15 Ευρώ, ενώ σε κάθε τριετή ανανέωση της άδειάς του, παράβολο ύψους 15 €. Οι λοιπές επαγγελματικές άδειες υπαιθρίου εμπορίου του παρόντος εκδίδονται από το δήμο μόνιμης κατοικίας.

  • 15 Φεβρουαρίου 2017, 13:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΕ ΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΆΡΧΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΧΤΑ ΖΤΟ ΠΟΣΟΖΤΟ ΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΥΡΙΚΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

  • 14 Φεβρουαρίου 2017, 09:06 | χρήστοσ

    Άρθρο 18 ΠΡΟΤΑΣΗ : Οι λοιπές επαγγελματικές άδειες υπαιθρίου εμπορίου του παρόντος εκδίδονται από το δήμο μόνιμης κατοικίας , κατά εξαίρεση παλιές άδειες ανανεώνονται από τον Δήμο που χορηγηθήκαν , ανεξάρτητος τον τόπο κατοικίας των αδειούχων αυτών.

  • 14 Φεβρουαρίου 2017, 08:27 | Εφραιμίδης Γεώργιος

    Αφού βεβαίως ο δήμος στελεχώσει τμήμα με τον κατάλληλο υπάλληλο με γνώσεις και εμπειρία.

  • 13 Φεβρουαρίου 2017, 06:46 | χρήστοσ

    Επανέρχομαι διότι όπως γνωρίζετε τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί πωλητές κάτοχοι αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου δραστηριοποιούνται στης περιοχές αυτές , όμως δεν είναι κάτοικοι των Δήμων αυτών και ούτε καν κάτοικοι των Περιφερειών αυτών, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύζυγος μου είναι κάτοικος Λάρισας και κατέχει άδεια στάσιμου υπαίθριου εμπόριο από τον Δήμο Δίον Ολύμπου που της χορηγήθηκε το 2012 με την Κ1 -164 275/β /2011 και με τον Ν.4264/2014 ανανεώνετε εφόρου ζωής.
    Λοιπών τη θα κάνει ο υπάλληλος όταν θα δει ότι η σύζυγος δεν είναι μόνιμος κάτοικος στον Δήμο που της χορηγήθηκε η άδεια; Και αντιθέτως ο υπάλληλος της μόνιμης διαμονής της ότι πρέπει να καταχωρίσει την άδεια στο σύστημα και να εκδώσει νέο έντυπο της άδειας από την στιγμή που ο Δήμος αυτός δεν ανήκει στο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην οποία της χορηγήθηκε η άδεια της συζύγου μου; Θα χάση την άδεια η σύζυγος μου;