Άρθρο 16 – Χωρική ισχύς των επαγγελματικών αδειών

1. Λαϊκές Αγορές: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να δραστηριοποιείται στις Λαϊκές Αγορές που λειτουργούν σε Δήμους της Περιφέρειας, στην προκήρυξη της οποίας συμμετείχε.
2. Στάσιμο Εμπόριο: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να ασκεί τη δραστηριότητά του στο προκαθορισμένο από το Δήμο σημείο, για το οποίο του έχει χορηγηθεί η άδεια.
3. Πλανόδιο Εμπόριο: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να ασκεί τη δραστηριότητά του εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας, στην προκήρυξη της οποίας συμμετείχε και σύμφωνα με τους όρους του παρόντος νόμου.
Η παρούσα διάταξη καταλαμβάνει αυτοδικαίως και τις υφιστάμενες άδειες πλανοδίου εμπορίου επαγγελματία.
4. Λοιπές υπαίθριες αγορές: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε λοιπές υπαίθριες οργανωμένες αγορές (Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές, Εμποροπανηγύρεις κλπ), που διοργανώνονται στα όρια της Περιφέρειας/των Περιφερειών, στις οποίες αυτοί δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους όρους του παρόντος νόμου.

  • 15 Φεβρουαρίου 2017, 13:46 | Μικροπωλητής

    Παράγραφος 2: να γίνει σαφείς διαχωρισμός του Στάσιμου Εμπορίου σε 2 κατηγορίες α) σε μακροχρόνιο – μόνιμο πόστο- και β) σε βραχυπρόθεσμο αυτό το οποίο διεξάγεται από 2 ημέρες έως 4 μήνες- εμποροπανηγύρεις θρησκευτικές, εθιμικές παραδοσιακές αυτές που τελούνται μία φορά το χρόνο, και άδειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε αιγιαλό, σε μέρη όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, σε λιμενικούς χώρους κ.ά

  • 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:05 | Παύλος

    Κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας πωλητής να επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε λοιπές υπαίθριες αγορές που διοργανώνονται σε δήμους όλης της χώρας.Διαφορετικά θα δημιουργηθεί αποκλεισμός επαγγελματιών πωλητών λαικών αγορών απο εμποροπανήγυρεις που συμμετέχουν ηδη εδω και χρόνια.

  • 14 Φεβρουαρίου 2017, 16:09 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

    οι επαγγελματιες πωλητες πρεπει να εχουν το δικαιωμα να δραστιριοποιουνται σε δυο ομορες περιφερειες,εφοσον δεν καλυπτουν τις 5 μερες εργασιας που υποχρεωτικα τους χρεωνει ο πρωιν οαεε,και τωρα ο εφκα.προεδρος νομου ηλειας

  • 14 Φεβρουαρίου 2017, 13:33 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Στο άρθρο 16 παρ. 1 να γίνει αναφορά στους υφιστάμενους πωλητές οι οποίοι σήμερα δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία περιφέρειες. Αν θα πρέπει να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται ή αν θα συνεχίσουν απρόσκοπτα. Οι Επαγγελματίες Πωλητές να επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται και σε μία τουλάχιστον ακόμη περιφέρεια προκειμένου να είναι δυνατή η πενθήμερη εργασία εβδομαδιαίος.

  • 14 Φεβρουαρίου 2017, 08:49 | Εφραιμίδης Γεώργιος

    Αν σκεφτούμε ότι πολλοί κατοικούν στα όρια περιφερειών ,νομών,δήμων και πάρα πολλές φορές το να μεταβούν σε χώρους δραστηριότητας του νομού , η της περιφέρειάς τους διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ ότι το να μεταβούν στους γειτονικούς νομούς ,η στις γειτονικές περιφέρειες .
    πχ( έδρα αδειούχου Γιαννιτσοχώρι Ηλείας .απόσταση απο την πόλη της Κυπαρισίας (Μεσσηνία)20 χιλιόμετρα ,απόσταση απο Μανωλάδα Ηλείας 100 χιλιόμετρα )
    Είναι λογικό τουλάχιστον να διευρυνθεί η έκταση δραστηριότητος τουλάχιστον και στους γειτονικούς νομούς η περιφέρειες.

  • 11 Φεβρουαρίου 2017, 09:50 | χρήστοσ

    Πραγματικά θέλετε να αποκλείσετε αδειούχους πωλητές στάσιμου να μην συμμετέχουν σε υπαίθριες αγορές στης Περιφέρειες , που κατοικούν και έχουν άδειες σε άλλες περιφέρειες το καλοκαίρι; Η περιπτώσεις αυτές δεν είναι πολλές θα είναι λάθος αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση μου, οι οικογένειες αυτές να έχουν πρόβλημα βιοπορισμού λόγο ότι έχουν άδειες την καλοκαιρινή περίοδο σε άλλες περιφέρειες ς που όπως γνωρίζετε η περίοδος αυτή είναι μικρή . Προτείνω να διαγραφή η παρ. 4 του άρθρου 16 διότι θα προκαλέσετε σύγχυση και συρρίκνωση του εισοδήματος του στάσιμου πωλητή στην μη χορήγηση αδειών στις υπαίθριες αγορές από της περιφέρειες που κατοικούν , όπως θα δείτε το προηγούμενο σχολειό μου. Αν δεν είναι δυνατών να διαγραφή η παρ, 4 προτείνω να την τροποποιήσετε και να συμπληρώσετε τα παρακάτω . Άρθρο 16 παρ 4. Λοιπές υπαίθριες αγορές: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε λοιπές υπαίθριες οργανωμένες αγορές (Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές, Εμποροπανηγύρεις κλπ), που διοργανώνονται στα όρια της Περιφέρειας/των Περιφερειών, στις οποίες αυτοί δραστηριοποιούνται και κάτοικοι των Περιφερειών αυτών που έχουν άδειες στάσιμου υπαίθριου εμπορίου από άλλες Περιφέρειες, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους όρους του παρόντος νόμου.

  • 9 Φεβρουαρίου 2017, 14:05 | Νίκος

    Στην παρ. 1 θα πρέπει, οπωσδήποτε, να γίνει ξεχωριστεί μνεία για τα διοικητικά όρια δραστηριοποίησης των επαγγελματικών αδειών που χορηγήθηκα από τις τ. Νομαρχίες. Ήδη υπάρχουν έντονες προστριβές.

  • 9 Φεβρουαρίου 2017, 11:39 | χρήστοσ

    Άρθρο 16 παρ. 4. Λοιπές υπαίθριες αγορές: κάθε δικαιούχος Επαγγελματίας Πωλητής επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε λοιπές υπαίθριες οργανωμένες αγορές (Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές, Εμποροπανηγύρεις κλπ), που διοργανώνονται στα όρια της Περιφέρειας/των Περιφερειών, στις οποίες αυτοί δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους όρους του παρόντος νόμου.
    Η σύζυγος είναι κάτοχος άδειας στάσιμου υπαίθριο εμπορίου από το Δήμο Δίον Ολύμπου και δραστηριοποιείτε 3 μήνες σε παραθαλάσσια περιοχή, όμως είναι κάτοικος Λάρισας δηλαδή αποκλείετε από της (Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές, Εμποροπανηγύρεις κλπ), που διοργανώνονται από τον Δήμο Λάρισας στην χορήγηση αδειών; Αν ναι πρέπει να γίνει τροποποίηση του άρθρο 16 παρ. 4 ώστε η σύζυγος μου να συμμετέχει στης (Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές, Εμποροπανηγύρεις κλπ), του Δήμου Λάρισας σε αντίθετη περίπτωση η οικονομική κατάσταση θα είναι σε δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώνει της εισφορές κλπ.