- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 06 – Λειτουργία και διαχείριση

1) Με την έκδοση της απόφασης του αρ.53 του Ν.3982/2011, η διοίκηση και διαχείριση του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας ασκείται από το φορέα ανάπτυξης, ο οποίος μετονομάζεται με φορέα ανάπτυξης και διαχείρισης.
2) Στα ΕΠΜΜΜ επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία αποκλειστικά του φορέα ανάπτυξης. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία συνδεδεμένων με το φορέα ανάπτυξης επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 3, της 2003/361/ΕΚ Σύστασης της Επιτροπής της 6ης Μαΐου του 2003 (Παράρτημα ΙΙΙ της παρούσης), οι οποίες οφείλουν να δραστηριοποιούνται σε συναφείς με αυτόν (το φορέα ανάπτυξης) δραστηριότητες. Η έκταση η οποία απαιτείται για την εγκατάσταση των εν λόγω δραστηριοτήτων είναι προσθετική στην έκταση της Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας.
3) Σε περίπτωση που η απόφαση για εγκατάσταση επιχειρήσεων της ανωτέρω κατηγορίας πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση της απόφασης του άρθρου 1 της παρούσης, ο φορέας ανάπτυξης και διαχείρισης του ΕΠ οφείλει να υποβάλλει σχετικό αίτημα, καθώς και τα στοιχεία του άρθρου 6 παρ.4 της παρούσης, στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, προκειμένου να εκδοθεί τροποποίηση της απόφασης του άρθρου 1 της παρούσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 47 του Ν.3982/2011.
4) Ο φορέας ανάπτυξης και διαχείρισης του ΕΠΜΜΜ οφείλει, μετά την έκδοση της Διαπιστωτικής Απόφασης Ολοκλήρωσης των έργων, να αποστέλλει στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε ετήσια βάση, τον πίνακα του Παραρτήματος ΙΙΙ, με επικαιροποιημένα στοιχεία.
5) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη εγκατεστημένων επιχειρήσεων στο χώρο του ΕΠΜΜΜ, κατά παράβαση των προβλεπόμενων στην παρ.2 του παρόντος άρθρου, ανακαλείται αυτοδίκαια η Απόφαση του άρθρου 1 της παρούσης.
6) Σε περίπτωση οριστικής διακοπής της λειτουργίας του φορέα ανάπτυξης και θέσης αυτού σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, η απόφαση του άρθρου 1 της παρούσης ανακαλείται αυτοδίκαια και η περιοχή επιστρέφει στο πρότερο καθεστώς.
7) Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση μέρους ή του συνόλου της οριοθετημένης με την απόφαση του άρθρου 1 της παρούσης έκτασης σε τρίτους.
8) Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής της μετοχικής σύνθεσης ή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φορέα ανάπτυξης, υποβάλλεται σχετική γνωστοποίηση στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά του Παραρτήματος Ι και ΙΙ της παρούσης. Τα στοιχεία της γνωστοποίησης αξιολογούνται και σε περίπτωση που εξακολουθούν κατά τα λοιπά να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της παρούσας, εκδίδεται τροποποίηση της απόφασης του άρθρου 1 της παρούσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 47 του Ν.3982/2011. Διαφορετικά, η απόφαση του άρθρου 1 της παρούσης ανακαλείται αυτοδίκαια και η περιοχή επιστρέφει στο πρότερο καθεστώς.