Άρθρο 9 Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και οι γηπεδούχες ομάδες έχουν δικαίωμα με απόφασή τους να απαγορεύσουν προσκαίρως την είσοδο στο γήπεδο σε κάθε πρόσωπο, το οποίο κατ΄ εκτίμηση των περιστάσεων και της συμπεριφοράς του ενδέχεται να δημιουργήσει επεισόδια σε αυτό. Η απόφαση αυτή γνωστοποιείται στην επιτόπια αστυνομική δύναμη.

  • 21 Αυγούστου 2011, 20:54 | Αντώνης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριε Υπουργέ
    Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους το γήπεδο όπου διεξάγεται ο αγώνας της κάθε επαγγελματικής ομάδας, είναι το μαγαζί της κάθε ΠΑΕ και θα πρέπει να φροντίζει η ίδια για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα όπως συμβαίνει σε όλλες τις Ευρωπαικές χώρες, ιδίως της Αγγλίας, που υπέφερε απο φαινόμενα »χουλιγκανισμού» και τα ξεπέρασε. Σε περίπτωση επισοδείων θα πρέπει να υπάρχει ΕΝΑΣ υπεύθυνος και αυτός δεν είναι άλλος από την αντίστοιχη ΠΑΕ. Δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση επισοδείων να λένε τα φερέφωνα των ΠΑΕ φταίνε κατι λίγοι ή έδειξαν υπέρμετρο ζήλο τα ΜΑΤ. Μόνο από μέσα από την λειτουργία των ΠΑΕ θα προστατευτεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων και όχι με την παρουσία της αστυνομίας. Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει την Ελληνική Αστυνομία όχι για να κυνηγάει τους τζαμπατσήδες αυξάνοντας τα έσοδα του Μαρινάκη ή του κάθε Μαρινάκη, ας το φροντίσει ο ίδιος, δικό του είναι το μαγαζί, και εάν δημιουργούνται επισόδεια οι νόμοι να είναι αυστηρότατοι για την ομάδα που τα προκαλεί..π.χ αποκλεισμού της έδρας για τουλάχιστον 6 αγωνιστικές, μείωση βαθμών στο πρωτάθλημα, υποβιβασμό κατηγορίας όταν τα φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα…να είστε σίγουρος ότι θα βρουν τρόπο και θα φροντίσουν να διεξάγονται οι αγώνες ομαλά..

  • 11 Αυγούστου 2011, 23:47 | Νικόλαος Λιναρδάτος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
    αξιότιμοι κύριοι,

    Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειες για την εξυγίανση του Ελληνικού Αθλητισμού, και θα ήθελα να επισημάνω, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εισόδους των γηπέδων.
    Η πρόβλεψη ειδικών ελέγχων για όσους εισέρχονται, θ’ αποτρέψει την μεταφορά από μεμονωμένους ταραξίες ή ομάδες αυτών, επικίνδυνων αντικειμένων (αιχμηρά αντικείμενα, κροτίδες, κ.ά.). Η αποτροπή της βίας στα γήπεδα θα δώσει πάλι την δυνατότητα στους φιλάθλους να πηγαίνουν στα γήπεδα με τις οικογένειές τους, ώστε να καλλιεργείται σταδιακά, ένα πνεύμα υγιούς αθλητισμού.
    Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας

    Με τιμή

    Ν. Λιναρδάτος

  • 8 Αυγούστου 2011, 12:45 | Η.Σ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 4  0

    Γενικόλογο το άρθρο και ασαφές και προφανώς λάθος. Εάν αφήνουμε την τήρηση του νόμου στις διεφθαρμένες ΠΑΕ και στις ακόμη πιο διεφθαρμένες διοργανώτριες αρχές θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το δικαίωμα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα πρέπει να είναι δικαίωμα των αστυνομικών αρχών. Μήπως θα πρέπει να καθιερωθεί αυτεπάγγελτη υποχρέωση της εισαγγελίας για το συγκεκριμένο; (και δεν εννοώ τον αθλητικό εισαγγελέα). Μήπως θα πρέπει ο εισαγγελέας να ελέγχει πριν από κάθε αγώνα ότι σε όσους έχει απαγορευτεί η είσοδος είναι όντος την ίδια ώρα στο αστυνομικό τμήμα ως έχουν υποχρέωση; Μήπως θα πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση εισόδου (αλλά και ενασχόλησις με το ποδόσφαιρο) για παράγοντες που με δηλώσεις τους προσβάλουν τους αντιπάλους ή προωθούν την βία;

  • 5 Αυγούστου 2011, 08:48 | Νίκος Κυριακόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 6  0

    Η γενικόλογία του άρθρου 9 δεν βοηθά την αντιμετώπιση της βίας.

    Πρέπει να περιγραφούν δέσμες μέτρων που να απαγορεύουν την είσοδο κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες και να μην το αφήνει η πολιτεία στην δικαιοδοσία κάθε ΠΑΕ.

  • 3 Αυγούστου 2011, 08:47 | Hastaroth
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 3  0

    Θα έπρεπε το δικαίωμα αυτό να αφορά και την μόνιμη απαγόρευση σε αθλητικούς χώρους γενικά σε άτομα τα οποία συλλαμβάνονται κατ’επανάληψιν να προκαλούν/συμμετέχουν/υποκινούν επεισόδια.Πιθανόν να υπονοήται ήδη,αλλά δέν αναφέρεται ξεκάθαρα στο άρθρο.

  • 2 Αυγούστου 2011, 09:31 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 1  1

    Αν και δεν γράφει τίποτα το άρθρο, η απαγόρευση εισόδου μπορεί να γίνει με τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μαζί με κάποιου είδους ταυτότητα. Τον έλεγχο θα τον αναλάβουν εταιρίες σεκιούριτι.
    Οι κάμερες , με δυνατότητα ζοομ, πρέπει να αξιοποιούνται, προς αναγνώριση των δραστών. Όποιος εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να του απαγορεύεται η είσοδος για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ μια σεζόν).