Β) ΚΥΑ Καθορισμός ειδικών ενεργειακών προδιαγραφών για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα

  • 9 Δεκεμβρίου 2011, 20:37 | Μιχ. Λομβαρδέας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πολυ ενδιαφέρουσες και καινοτομικές ποροδιαγραφές.

  • 9 Δεκεμβρίου 2011, 16:24 | ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 1  0

    ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ «Για την εξοικονόμηση νερού και τη διαχείριση των αποβλήτων των κτιρίων και εγκαταστάσεων των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων εφαρμόζονται οι εκάστοτε εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι του σύνθετου τουριστικού καταλύματος»

    Με τον τρόπο αυτό χάνεται κάθε δυνατότητα για την ένταξη συγκεκριμένων περιβαλλοντικών κριτηρίων στο ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων προσδιορίζουν απλούς όρους λειτουργίας και δε θέτουν στόχους περιορισμού των παραγόμενων απορριμμάτων, συγκεκριμένες λειτουργικές προδιαγραφές όπως λ.χ μέγιστη ροή στα ντουζ 9lit/min κ.α.

    Η ΚΥΑ θα μπορούσε να θέτει επίσης οργανωτικά θέματα όπως προσδιορισμός περιβαλλονικού υπευθύνου, ετήσια παρακολούθηση περιβαλλοντικών στόχων κτλ.
    Ο θεσμός της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στο ξενοδοχειακό κλάδο ΔΕΝ έχει λειτουργήσει ως προς τη κατεύθυνση της περιβαλλοντικής προστασίας και αντιμετωπίζεται από όλους τους ξενοδόχους ως ένα γραφειοκρατικό έγγραφο. Η απλοποίηση δε της διαδικασίας της ΕΠΟ θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη περιβαλλοντική πρόληψη.

  • 9 Δεκεμβρίου 2011, 15:12 | Κυριακή Μπαρδοπούλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν γίνεται αναφορά για την δυνατότητα και τις προδιαγραφές φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων.
    Επίσης για την φόρτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.