- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/yppol -

Άρθρο 05: Κατάργηση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

1. Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. της παραγράφου 6 του άρθρου 4 του ν. 3270/2004 (ΦΕΚ 187/Α) και όλες οι οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου θέσεις εργασίας των υπηρεσιών αυτών, καταργούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του προεδρικού διατάγματος για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

2. Το προσωπικό, που υπηρετεί στις υπηρεσίες που καταργούνται με την προηγούμενη παράγραφο, μεταφέρεται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, με την ίδια σχέση εργασίας σε θέσεις ίδιας κατηγορίας και ειδικότητας των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του προηγούμενου άρθρου ως εξής:
α) Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Αττικής του ΕΟΤ, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού.
β) Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και του Γραφείου Υποστήριξης Λάρισας, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος του Υπουργείου Τουρισμού.
γ) Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Ιονίων νήσων, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος του ΕΟΤ συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των Γραφείων Υποστήριξης Τουρισμού Καλαμάτας, Κορίνθου, Αργοστολίου και Κυλλήνης, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου του Υπουργείου Τουρισμού.
δ) Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του ΕΟΤ συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Πληροφοριών ΄Αρτας και του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Ηγουμενίτσας, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού.
ε) Οι υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών Β. Αιγαίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου συμπεριλαμβανομένων και των Γραφείων Υποστήριξης Σάμου, Χίου και Κω του ΕΟΤ, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού.
στ) Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης του ΕΟΤ συμπεριλαμβανομένων και των Γραφείων Υποστήριξης Ρεθύμνου και Χανίων, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης του Υπουργείου Τουρισμού.
ζ) Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Κεντρικής , και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΕΟΤ συμπεριλαμβανομένου και του Συνοριακού Σταθμού Ορμενίου, και των Γραφείων Πληροφοριών Σ.Σ. Δοϊράνης, Προμαχώνα και Αερολιμένα Μακεδονία, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης του Υπουργείου Τουρισμού.

3. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο μεταφορά του προσωπικού των καταργούμενων υπηρεσιών του ΕΟΤ θα γίνει με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, με βάση την βαθμολογία που θα λάβει σύμφωνα με την αποτίμηση προσόντων και την μοριοδότηση του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ … ). Προσωπικό ανά Π.Υ.Τ. που πλεονάζει τίθεται, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, σε διαθεσιμότητα.

4. Η αποτίμηση των προσόντων του προσωπικού των καταργούμενων Π.Υ.Τ. θα γίνει ανά κατηγορία, ειδικότητα και κλάδο, ξεχωριστά για κάθε καταργούμενη Π.Υ.Τ., από το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 του Υπουργείου Τουρισμού. Για το σκοπό αυτό τα προσωπικά μητρώα του προσωπικού των καταργούμενων Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. παραδίδονται εντός μηνός από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος άρθρου στην Διεύθυνση Διοικητικού του Υπουργείου Τουρισμού.
5. Μετά την κατά τα οριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους ολοκλήρωση της μεταφοράς του προσωπικού των καταργούμενων Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Ε.Ο.Τ. στις αντίστοιχες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού, τυχόν κενές θέσεις κατηγορίας ΠΕ Κλάδου Μηχανικών και ΤΕ κλάδου Τεχνολογικών Εφαρμογών, κατανέμονται με απόφαση Υπουργού Τουρισμού, σε ειδικότητες. Τυχόν κενές θέσεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού των Π.Υ.Τ. του Υπουργείου Τουρισμού θα αφορούν στο εξής θέσεις μόνιμου προσωπικού. Με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Τουρισμού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα διαπιστωθεί ο αριθμός των θέσεων αυτών ανά κατηγορία ειδικότητα και κλάδο.