- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 50 – Αυτοτελές Τμήμα Επιστημονικών Πληροφοριών Πολιτικής Προστασίας

Στο Τμήμα αυτό ανήκει:
α. Η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με σκοπό την αξιοποίηση προϊόντων εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος.
β. Η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, με δημόσιους οργανισμούς, ερευνητικούς φορείς και στελέχη και εμπειρογνώμονες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν εμπειρία και γνώση σε θέματα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.
γ. Η καταγραφή επιχειρησιακών αναγκών του Εθνικού Συστήματος που δύνανται να ικανοποιηθούν μέσω της αξιοποίησης προϊόντων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας με σκοπό την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας.
δ. Η ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα ή με επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα, κέντρα και οργανισμούς, για την ωρίμανση και υποβολή προτάσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας για χρηματοδότηση από εθνικούς, ευρωπαϊκούς ή άλλους πόρους.
ε. Η συμμετοχή, στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών, στα στάδια κατάρτισης, υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων και μελετών άλλων φορέων του εσωτερικού και εξωτερικού.