- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 43 – Υποδιοικητές

1. Συστήνονται δύο (2) θέσεις Υποδιοικητών της Εθνικής Αρχή, με βαθμό 2ο, της κατηγορίας ειδικών θέσεων και τριετή θητεία. Ο Υποδιοικητής Οργάνωσης και ο Υποδιοικητής Συντονισμού είναι οι άμεσοι βοηθοί του Διοικητή της Εθνικής Αρχής.
2. Για την πλήρωση των θέσεων των Υποδιοικητών της Εθνικής Αρχής, εκδίδεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
3. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι πληρούν τα προσόντα των περιπτώσεων α έως δ της παραγράφου 2 του άρθρου 39 του παρόντος νόμου.
4. Οι Υποδιοικητές διορίζονται για θητεία τριών ετών με δυνατότητες ανανέωσης αυτής για μία μόνο φορά και παύονται κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Εθνικής Αρχής με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η παύση των Υποδιοικητών πριν από την λήξη της θητείας τους επιτρέπεται είτε κατόπιν αιτήσεως τους είτε για σοβαρούς λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους ή το κύρος της θέσεως τους μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής.
5. Για τους Υποδιοικητές ισχύουν τα οριζόμενα για το Διοικητή των παραγράφων 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 39 του παρόντος νόμου.
6. Ο Υποδιοικητής Συντονισμού αναπληρώνει το Διοικητή της Εθνικής Αρχής στην άσκηση των καθηκόντων του όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.
7. Για τους Υποδιοικητές της Εθνικής Αρχής εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των περιπτώσεων α, β, γ και δ της παραγράφου 2 του άρθρου 39 του παρόντος.