- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

ΜΕΡΟΣ Β΄ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ – Άρθρο 35 – Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας

1. Συνιστάται Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Α.Π.Π.), με έδρα την Αθήνα, της οποίας προΐσταται Διοικητής, όπως προβλέπεται στο άρθρο 39 του παρόντος. Η Εθνική Αρχή αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία και υπάγεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
2. Το Πυροσβεστικό Σώμα υπάγεται διοικητικά στην Εθνική Αρχή και αποτελεί επιχειρησιακό βραχίονα αυτής για θέματα αρμοδιότητάς της.
3. Η ονομασία της Εθνικής Αρχής στην Αγγλική είναι «National Agency for Civil Protection (NACP)» και έχει διακριτικό λογότυπο σχήματος κυκλικού με όμοιο μικρότερων διαστάσεων εσωτερικό κύκλο πορτοκαλί χρώματος που περικλείεται από ομόκεντρο κύκλου κυανού χρώματος, άνευ χρωματικών περιγραμμάτων, με εγγεγραμμένο ισόπλευρο τρίγωνο του ιδίου χρώματος. Στο πάνω μέρος του ομόκεντρου κύκλου αναγράφονται με κεφαλαία λευκά γράμματα η φράση «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» και στο κάτω μέρος η λέξη «ΕΛΛΑΔΑ». Στο κάτω μέρος του εξωτερικού ομόκεντρου κύκλου και στο κέντρο αυτού αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ». Οι ανωτέρω φράσεις αναγράφονται συνολικά και στην αγγλική.