Άρθρο 1 Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας

1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστάται και λειτουργεί Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Το Γραφείο έχει ως αποστολή την καταγραφή, την εξέταση και περαιτέρω προώθηση καταγγελιών πολιτών σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες αφορούν, εκτός από βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρεπείας κατά την έννοια του άρθρου 137Α του Ποινικού Κώδικα και με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού, την άσκηση μη νόμιμης βίας κατά την σύλληψη, την κράτηση ή τη μεταγωγή τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και γενικά κάθε περίπτωση εκδήλωσης βίαιης, βάναυσης, ταπεινωτικής, προσβλητικής ή οποιασδήποτε ανάρμοστης συμπεριφοράς ανεξαρτήτως αν αυτή στοιχειοθετεί πειθαρχική παράβαση ή ποινικό αδίκημα που τελέστηκε εν ώρα υπηρεσίας ή μη από προσωπικό των ανωτέρω υπηρεσιών.

2. Τα γραφεία, τα οποία σε κάθε περίπτωση ευρίσκονται εκτός των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός διατίθενται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι σχετικές δαπάνες που απαιτούνται για τη λειτουργία του Γραφείου καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του ειδικού φορέα «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 14:27 | MM

    Κύριοι,

    Το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας είναι μία καλή ιδέα και απαραίτητο για την κοινωνία μας.

    Ομως το γεγονός ότι θα βρίσκεται υπό την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελλεί μεγάλο πρόβλημα τύπου CONFLICT of INTEREST, καθόσον το γραφείο αυτό δεν θα έχει καμία αυτονομία σε περιστατικά που αφορούν την ίδια την αστυνομία ή το υπουργείο.

    Η βαρύτητα κάθε περιστατικού θα αξιολογείται σε υψηλό επίπεδο μέσα στο υπουργείο, το οποίο και θα αποφασίζει τις περαιτέρω ενέργειες τις οποίες στη συνέχεια θα επιβάλλει στο εν λόγω γραφείο.

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Το γραφείο αυτό να ανήκει στη Βουλή. Κάθε περιστατικό θα κοινοποιείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς περαιτέρω ενέργειες και θα ενημερώνεται το σώμα της Βουλής για την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.

    Ευχαριστώ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 13:05 | Ε.Παπαδοπούλου

    Αν μια συμπεριφορά δε συνιστά ούτε πειθαρχική παράβαση ούτε ποινικό αδίκημα, γιατί θα πρέπει να καταγγέλλεται! Τί είδους συμπεριφορά μπορεί να είναι αυτή, που, χωρίς να ανήκει στις δύο αυτές κατηγορίες, χρήζει περαιτέρω έρευνας και τιμωρίας!
    Πάντως αν ισχύσουν αυτές οι ρυθμίσεις δε θα μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν αστυνομικό, που δε θα κάνει το καθήκον του για να μη βρεί τον μπελά του.
    Θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο να ασχοληθείτε με τη βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, παρά να θεσμοθετείτε διαδικασίες που απλά θα οξύνουν την ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών οργάνων και θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση αντίπαλων στρατοπέδων.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 12:41 | Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

    Κύριε Υπουργέ, πιστεύω ότι ορμώμενος από τις καλύτερες προθέσεις,παγιδεύεστε στις επιταγές των καναλιών που προβάλλουν μονομερώς τα ζητήματα αυθαιρεσίας δηλαδή δεν προβάλλουν αυτές που βάλλουν αστυνομικούς από απειθείς πολίτες.Οι αστυνομικοί έχουν όπλο αλλά δεν έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν ούτε για να προστατέψουν τους εαυτούς τους.Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εκ των έσω και όχι με ανεξάρτητη επιτροπή. Εν κατακλείδει, προτείνω να αλλάξει άρδην η δομή της αστυνομίας προς άλλη όμως κατεύθυνση. Να προσληφθούν περισσότεροι ειδικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι να υποβάλλουν σε ψυχολογικά τεστ και τους υποψήφιους αστυνομικούς και τους υπηρετούντες, κάθε χρόνο, ούτως ώστε αν επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές να αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις και να μένουν στις μάχιμες οι ψυχικά υγιείς.Οι εσωτερικές υποθέσεις αν δουλεύουν σωστά, μπορούν να ασχολούνται με ζητήματα αυθαιρεσίας επίσης. Πιστεύω, ότι η αστυνομία σήμερα δεν έχει ανάγκη από τιμωρούς -τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλες υπηρεσίες- αλλά από διακριτό ρόλο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ». Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν νιώθει ότι τα χρήματα που πληρώνει για την ύπαρξη της αστυνομίας πιάνουν τόπο, γιατί μόνο προστατευμένος δεν νιώθει. Μην ευνουχίζετε τους αστυνομικούς.Δώστε τους εκπαίδευση, ελευθερία και αρμοδιότητα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει θύματα κλοπής,ιδιαίτερα όσοι έχουν καταστήματα. Εγώ υπήρξα θύμα πολλές φορές. Στις δύο από αυτές, ήξερα τον ένοχο. Ηταν αθίγγανοι και είχα μάρτυρες για τα πρόσωπα. Η αστυνομία όμως δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου ούτε για να τους βρεί, ούτε βέβαια και για να με προστατέψει απ’ αυτούς.Υποθέτω από έλλειψη αρμοδιότητας.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 10:26 | makis1966

    κύριε Υπουργέ θέλετε την Αστυνομία να δουλεύει σαν τις άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες? Μάλλον έτσι θέλετε δυστυχώς.
    Μόνο με το φιλότιμο δουλεύουμε και πάτε και αυτό να το πετάξετε στην άκρη. Από τότε που αναλάβατε δεν ακούσαμε ένα καλό λόγο από το στόμα σας για μας ,μόνο χολή και φαρμάκι. Καλά δεν κάνουμε τίποτα καλό σε αυτή την κοινωνία που δουλεύουμε και προσφέρουμε? Σε ένα σώμα 50.000 ανθρώπων φυσικό και επόμενο είναι να υπάρχουν και κάποιοι που παρανομούν . Υπάρχει για αυτό οι Εσωτερικές Υποθέσεις που εσείς δημιουργήσατε επι εποχή σας και τώρα είναι πάρκινγκ των golden boys της ΕΛ.ΑΣ. Στείλτε τους να μάθουν να διοικούν ένα Τμήμα τάξης και μετά να έρθουν να μας ελέγξουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
    Σκεφθείτε και εμας που αναγκαζόμαστε να βάζουμε σε περιπολικά φέρετρα νέους Αστυνομικούς για περιπολίες (19-20-21-22 χρονών ) , περιπολικά που αν ήμουν ιδιώτης δεν θα το αγόραζα για ΙΧ και ούτε θα εμπιστευόμουνα να βάλω τα παιδιά μου μέσα κάτι που κάνω τώρα για συναδέλφους μου που έχουν σχεδόν την ηλικία των παιδιών μου. Περιμένουμε να γυρίσουν πίσω ζωντανοί όχι απο την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα ( εδώ γελάμε ή κλαιμε) αλλά απο τα φέρετρα περιπολικά.
    Διαλέξτε κατάλληλα κτίρια για τα Αστυνομικά Τμήματα και όχι να ενοικιάζουμε από ιδιώτες για να λέμε ότι έχουμε Αστυνομικά Τμήματα. Το ΑΤ Αγίας Παρασκευής το είδατε ότι οποιοσδήποτε τρελός μπορούσε να κάνει ζημιά και ευτυχώς δεν είχαμε θύματα και οι καρεκλοκένταυροι που είναι δίπλα σας και σας συμβουλεύουν δυστυχώς εκ των υστέρων τοποθέτησαν αλεξίσφαιρη σκοπιά. Σας παρακαλούμε ελάτε να μπείτε στα φέρετρα περιπολικά ,πάμε μαζί για μια περιπολία και θα αναθεωρήσετε πολές απόψεις . Ακούστε τους μάχιμους Αστυνομικούς και όχι αυτούς που είναι στα γραφεία.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 09:50 | GEORGIA S.

    Σωστή η πρωτοβουλία και προτείνω να γίνει κάτι αντίστοιχο και για υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών, ιδίως των πολεοδομιών. Εκεί να δείτε αυθαιρεσία, αναίδεια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 09:04 | ΠΟΠΗ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ

    Με βρίσκει σύμφωνη όλο το Προεδρικό Διάταγμα ή Σχέδιο Νόμου. Το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα είναι η συμπεριφορά προς τους πολίτες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί έχουν κατορθώσει ορισμένοι να μην τηρούν τον Κώδικα ευγένειας και ανθρωπιάς.Ας καταλάβουν τα Σώματα Ασφαλείας ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους άσχετα από φυλή ή ηλικία.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 09:07 | nikolaos kopelouxos

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΡΟΠΟ…ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΛΙΜΕΝΙΚΟ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ( Σ.Π.Κ) ;;;;;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ . ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ…. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ….

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 09:39 | ΠΟΑΣΥ

    Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2009
    Αρ. Πρωτ.: 200/4/98

    Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλεί τον Υπουργό
    σε διάλογο με χρονοδιάγραμμα

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, πριν τοποθετηθεί ολοκληρωμένα επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας», καταδικάζει απερίφραστα το νέο κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς δυο ειδικών φρουρών εις βάρος μητέρας με ανήλικο παιδί και εκφράζει την ανησυχία της για τα παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και οδήγησαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο να υιοθετήσει την εκφρασμένη από το 2007 πρότασή μας για την ίδρυση ανεξάρτητης επιτροπής άμεσης διερεύνησης σχετικών καταγγελιών.
    Η ΠΟΑΣΥ, με μοναδικό γνώμονα της δημόσιας παρέμβασής της, τις καταγεγραμμένες θέσεις της, υπενθυμίζει στην ελληνική πολιτεία ότι το μείζον πρόβλημα της εμπέδωσης συνθηκών ασφαλείας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά μέτρα, όσο κι αν αυτά κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
    Ας γνωρίζουν όλοι ότι από τις αυθαιρεσίες των συναδέλφων μας δεν οργίζεται μόνο ο υπουργός. Οργιζόμαστε όλοι – όλοι οι καλοί αστυνομικοί και ιδίως εκείνοι εκ των συναδέλφων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και αισθάνονται ανασφαλείς.
    Είναι απροστάτευτοι και ανασφαλείς, γιατί δεν βλέπουν να ανακοινώνεται ένα συνολικό πακέτο μέτρων, με τις ανάλογες εγγυήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Είναι ανασφαλείς διότι ποτέ δεν έγινε έρευνα σε βάθος, ενώ το έχουμε ζητήσει και το ζητούμε ξανά τώρα, για να μάθουν τι έφταιξε και τι δεν πήγε υπηρεσιακά καλά και δέχονται επιθέσεις οι συνάδελφοί μας ή οι αστυνομικές υπηρεσίες, όπως πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή με τα καταιγιστικά πυρά εναντίον ανεκπαίδευτων δοκίμων. Είναι ανασφαλείς διότι πάντα υπήρχε απόσταση από τις συνήθεις εξαγγελίες μέχρι τη βελτίωση της πραγματικότητας. Είναι ανασφαλείς διότι δεν υπάρχει διακομματική συνεννόηση, επιστημονικός διάλογος, σοβαρά πορίσματα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση των όποιων τελικών προτάσεων.
    Επισημαίνουμε ότι πρώτιστο χρέος όλων μας πρέπει να είναι το πώς θα αναδείξουμε και πώς θα διασφαλίσουμε το ρόλο του καλού αστυνομικού, διότι το να καταδικάζει κανείς τον κακό είναι εύκολο, έστω φραστικά. Εξάλλου, γνωρίζουμε ότι οι αλλεπάλληλες αλλαγές, εις το …αυστηρότερον, του πειθαρχικού δικαίου (πέρυσι έγινε η τελευταία, ως γνωστόν), δεν έχουν φέρει κανένα αποτελέσματα.
    Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με την καταγραφή της πραγματικότητας. Πώς έχει η κατάσταση, έξω στα τμήματα;
    Προτείνουμε, γι’ αυτό, ως αρχή, να γίνει μια επιτόπια καταγραφή- αποτύπωση της καθημερινής κατάστασης και λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος που υπηρετούν οι προαναφερθέντες ειδικοί φρουροί, ώστε να εξαχθούν καταλυτικά συμπεράσματα για τις αδυναμίες, τις ολιγωρίες και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν, αλλά και να εφαρμοστούν συγκεκριμένα και εξειδικευμένα μέτρα ανασύνταξης, επιστημονικά τεκμηριωμένα, αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Προς δε, όλα αυτά να δημοσιοποιηθούν για να πληροφορηθεί ο πολίτης τι αστυνομία έχουμε και πώς θα βελτιώσουμε αυτήν που έχουμε.
    Η εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας, εν κατακλείδι, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια βιομηχανία έκδοσης διαταγών από τους προϊσταμένους προς τους υφισταμένους, διότι η ζωή έχει δείξει ότι αυτό το σύστημα διοίκησης έχει τον τρόπο να μετακυλίει τις ευθύνες, αντί να τις αναδεικνύει, ώστε να οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση.
    Επειδή, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο νέος προϋπολογισμός για τις δαπάνες της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, θα ήταν καλό να αναλογιστούν οι αρμόδιοι ότι τα πενιχρά κονδύλια που διατίθενται για τον Οργανισμό μας δεν εγγυώνται προοπτική αναβάθμισης
    Τονίζουμε τέλος ότι ο νεωτερισμός της ανοικτής διαβούλευσης θεμάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό και την ασφάλεια γενικότερα της χώρας μας, δεν μπορεί προφανώς να υποκαταστήσει το διάλογο μεταξύ θεσμοθετημένων οργάνων και λειτουργιών της δημοκρατικής πολιτείας μας. Η Ομοσπονδία μας, σε ανύποπτο χρόνο, είχε καταγράψει εξάλλου την αναγκαιότητα της ανάπτυξης εσωτερικού διαλόγου στην Ελληνική Αστυνομία για τα προβλήματά μας, προτείνοντας αντίστοιχες διαδικασίες «λεσχών» ιντερνετικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων. Άλλο πράγμα, όμως, αυτό, και άλλο ο θεσμοθετημένος διάλογος, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση των ζεόντων προβλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Άλλωστε, για τα έξι σημεία του προεκλογικού προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος για την Ελληνική Αστυνομία, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτε.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 01:41 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    κε. Υπουργέ καλησπέρα,
    από την ημέρα που ανακοινώσατε το «νέο Δόγμα» στην Αστυνομία περίμενα ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
    Όμως δεν πρέπει να περιοριστείτε σε φαινόμενα αυθαιρεσίας και ξυλοδαρμών μόνο.
    Θα πρέπει, αν θέλετε, να γίνει σε μια ευρύτερη κλίμακα αυθαιρεσίας των Αστυνομικών οργάνων και σε σχέση με την γραφειοκρατία, αλλά και με τον νόμο.
    Έχω πάρα πολλά παραδείγματα να αναφέρω. Εσείς εξεπλάγητε γιατί δυο όργανα ξυλοκόπησαν μια γυναίκα. Εγώ εκπλήσωμε με ποιο απλά πράγματα …. Όπως έγραψα και στο σχετικό με τα αυτοκίνητα θέμα «ποιος είναι ο νόμος» που με υποχρεώνει να σταματήσω σε σήμα συμβατικού αυτοκινήτου χωρίς διακριτικά Αστυνομικού οχήματος (μιλώ για την περίπτωση του ξυλοδαρμού της κυρίας), πόσο μάλλον σε κάποιον χωρίς στολή ο οποίος με διατάζει το οτιδήποτε … σημειώστε ότι δεν είμαι εγκληματίας, τρομοκράτης ή οτιδήποτε άλλο ώστε να πρέπει να επέμβει η Ασφάλεια, η ΕΥΠ ή όποια άλλη αρχή.
    Είμαι κυνηγός & σκοπευτής – σας αντιγράφω αποσπάσματα από ένα κυνηγητικό site: Ερώτηση:
    Παράθεση (ximikos @ 3/11/2009, 17:31)
    Αγόρασα όπλο και το δήλωσα στην αστυνομία πριν 2 χρόνια.
    Θα χρειαστεί ξανά χαρτί από γιατρό?
    Απάντηση:
    ΝΑΙ.
    Με βάση τον νόμο (ανά 3 χρόνια) δεν χρειάζεται, συνήθως όμως τα Α.Τ ζητιάνε επιπλέον του νόμου να καταθέτεις χαρτί γιατρού.
    Νίκος Ζευγώλης
    2η Απάντηση
    OXI, αν έχει εκδοθεί άδεια κατοχής και ΔΕΝ έχει παρέλθει η 3ετία δεν χρειάζεσαι νέο χαρτί γιατρού όπως και νέα βεβαίωση ποινικού μητρώου. Αν σου ζητήσουν πες του το παραπάνω και παρέπεμψε τους να διαβάσουν τον νόμο. Τα ξέρω καλά φίλε μου γιατί τα πέρασα πολύ πρόσφατα. Φυσικά αν τους το πας το παίρνουν αλλά γιατί να τρέχεις και να πληρώνεις επισκέψεις;
    ——— δεν γράφω το όνομα γιατί είναι 3ο πρόσωπο.
    Σε παρόμοιο θέμα
    Απάντηση 1η
    Παράθεση (leo @ 12/8/2009, 16:57)
    Καθόλου!!! Αν ξαναδιαβάσεις το νόμο, λέει για παρέλευση τριετίας από προηγούμενη έκδοση αδείας, όχι τρελόχαρτου.
    Απάντηση 2η
    Λοιπόν έχεις δίκιο…..έτσι λέει, ή τουλάχιστον αν ήθελε ο νομοθέτης, θα μπορούσε να είναι σαφέστερος!!!!!
    Πάντως δεν το τηρούν στην πράξη, και το γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι.
    Το όργανο δηλαδή ,κοιτάζει τον φάκελο του ενδιαφερομένου, και βλέπει αν υπάρχει τρελοχαρτο με τρίχρονη ισχύ.
    Δεν τον ενδιαφέρει η αγορά όπλου, αν το όπλο αυτό δεν συνοδεύεται με ανάλογο τρελοχαρτο!!!!!
    Και μην επιχειρήσεις να επιμείνεις χωρίς τον δικηγόρο σου

    Τέλος ένα ακόμα ίδιο θέμα :
    είχα στο νου μου ότι θα με ταλαιπωρούσε έτσι η αστυνομία αλλά από τον κυνηγετικό σύλλογο δεν το περίμενα.
    παράγγειλα μια breda altair και πήγα στον σύλλογο να ρωτήσω για την άδεια. μου είπαν όπως άλλωστε και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να προσκομίσω την άδεια κατοχής κυνηγετικού. πήγα λοιπόν με το χαρτί του παθολόγου στο τμήμα και ζήτησα άδεια αγοράς. δεν φαντάζεστε τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν. «και που ξέρω εγώ ότι δεν θα πάρεις το όπλο και θα πας να σκοτώσεις κανέναν;» μου φώναξε ο αστυνόμος. καταλαβαίνετε την έκπληξή μου! αν είχα τέτοια πρόθεση δεν θα ερχόμουνα εδώ, του απάντησα. Τέλος πάντων του λέω δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας. να δανειστείς όπλο μου απαντά γιατί να αγοράσεις;;;; γιατί αν δανειστώ δεν μπορώ να σκοτώσω; του λέω. τελικά μετά από πολύ διάλογο πετιέται ένας κύριος που αυτοαποκαλέστηκε πρόεδρος του συλλόγου (και σήμερα έμαθα ότι είναι κ αξιωματικός ή διοικητής) κ μου είπε ότι ο νόμος λέει ότι για να αγοράσω κυνηγετικό θα πρέπει να έχω άδεια θήρας ή βεβαίωση σκοπευτικού συλλόγου (τελείως αβάσιμο).με τα πολλά αφού έβλεπα ότι δεν έβγαζα άκρη και θα έπρεπε να πάω σύμφωνα με τις οδηγίες τους έφυγα με μια βεβαίωση για να βγάλω άδεια θήρας χωρίς να έχω κυνηγετικό. εκτός όλων αυτών ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος μου είπε ότι χτες Δευτέρα δεν θα είχαν εξετάσεις ενώ το δασαρχείο μου είπε δυστυχώς τις χάσατε, θα έρθετε στις 19/10 !!! Απογοητεύτηκα…Τελικά δεν θέλει τα λεφτά μου ο σύλλογος ή δεν θέλει γυναίκα κυνηγό;
    Για τα σκοπευτικά όπλα και την αντιμετώπιση από την Διοίκηση δεν θα αναφέρω τίποτα, διότι θα μου πείτε ότι είναι εν δυνάμει πολεμικά.

    Όμως κε. Υπουργέ έχουμε καταντήσει χειρότερα από τους αλλοδαπούς.
    Στην διάθεση σας για πολλά περισσότερα

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 00:34 | ΧΡΗΣΤΟΣ Α.

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ
    Χωρίς να κάνω προλόγους θα ήθελα να αναφέρω ότι εάν υπήρχε μέχρι τώρα έστω και μία περίπτωση να συνεχίσουμε τη δουλειά μας ως Αστυνομικοί ένστολοι έχοντας κάποια ψήγματα φιλότιμου που μας απέμεινε,χάθηκε κι αυτή…Ο λόγος είναι πολύ απλός.Ο ένστολος Αστυνομικός θα γίνει βορά στα δόντια του πολίτη που δε θέλει τον έλεγχο,που θέλει Αστυνομία-Φιλιππινέζα για τα χατήρια του,που έχει έναν Ανώτερο Αξιωματικό «φίλο» και τον απειλεί να τον στείλει στον Έβρο κι ας υπάρχει ο κώδικας μεταθέσεων που ισχύει από το 1997!Ναι…να αποπέμπονται άμεσα οι κακοί συνάδελφοι…συμφωνούμε όλοι.Όχι όμως επειδή υπήρξε ένας κακοήθης για τον οποίο ο Αστυνομικός δεν έκανε τα στραβά μάτια και εφάρμοσε το νόμο,να βρίσκεται απολογητής για τις πράξεις του.Ο Έλληνας αγαπητέ Υπουργέ μου,θέλει να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους…για όλους εκτός απ’ αυτόν!Και εν πάση περιπτώσει οι κακοί είναι δουλειά της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων την οποία εσείς δημιουργήσατε!
    Αυτή τη στιγμή κε Υπουργέ η ίδια η Αστυνομία νιώθει ανασφαλής.Πώς θα μπορέσει να κάνει τους πολίτες να νιώσουν ασφαλείς…Είναι πολλά και πολλαπλά τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.Σας εκλιπαρούμε να μην ακούτε τα λόγια των επιτελών που χαιδεύουν τα αυτιά σας λέγοντας σας ότι όλα παν καλά χρησιμοποιώντας την ξύλινη γλώσσα των αριθμών.Βγείτε στις Υπηρεσίες και ακούστε την φωνή του απλού Αστυφύλακα που έχει ένα αυτοκίνητο με 400.000 χλμ να αστυνομεύσει,μαζί με ένα συνάδελφό του, δύο ή ακόμα και τρείς δήμους του Καποδίστρια στην επαρχία ή πλυθησμό 100.000 κατοίκων μόνος του.Είναι απλά ανέφικτο.Βγείτε στα Αστ. Τμήματα και αφουγκραστήτε μας!Το πρόβλημα της Αστυνόμευσης δεν έγκειται στην «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ».Μη χαιδεύετε αυτιά πολιτών τους οποίους βολεύει η δημιουργία αυτού του γραφείου.Μή μας φέρνετε απέναντι στους πολίτες.Θέλουμε να είμαστε κοντά τους και να διαφυλάτουμε τις ζωές και τις περιουσίες τους.άλλωστε γι’αυτό δώσαμε τον όρκο μας και παλεύουμε καθημερινά.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την ανάγνωση.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 00:14 | ΣΟΦΙΑ Π.

    – ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Π.Χ. ΓΙΑΤΡΟΙ; ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ;
    – ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΥ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ»; ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΣΗ;
    – ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Σ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟΤΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ;
    – ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ «ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ»; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;
    – ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ!

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 23:59 | mesas

    σωστή η πρωτοβουλιά, πραγματικά απορώ που ακόμα δεν έχει θεσπιστεί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων στην ΕΛΑΣ…
    πάντοτε θεωρούσα ότι υπάρχει κάτι… προφανώς έκανα λάθος…

    οι δύο παράγραφοι από ‘μενα περνάνε!

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 23:14 | avg

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖ0ΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΒΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.»ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΒΙΑ»
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΑΝ ΤΕΤΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΖΙΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΙΔΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ,ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ….
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΥΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΨΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    Α.NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ-ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ

    ΓΙΑΤΙ:
    1.ΜΙΑ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
    2.ΔΕΙΧΝΗ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ,ΠΡΩΤΑ Ε.Φ. ΜΕΤΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
    3.ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΦΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ Ε.Φ.
    ΑΡΑ Η΄ΑΝΕΚΠΕΔΕΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η΄ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ Η΄….ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ

    ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΠΑΝΑΙΛΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ Ε.Φ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ?

    Β.ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Η «ΚΛΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ» ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
    ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ ΤΗΝ ΤΟ 1970-1979 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ..
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΠΟΥ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

    Γ.ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΥΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΕΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ..¨»ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣΣ…¨» ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η΄ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ Η΄ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ.

    ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ

    Δ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ….. ΤΟΥΣ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΘΥΜΟΥΣΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ ΠΑΛΙΑ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

    Ε.ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ

    1.ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΑΜΑΤΙΚΩΝ
    2.ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ Η΄ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΧΘΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
    3.ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΗ ΔΙΑΦΘΕΡΜΕΝΟΙ Η΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΥΕΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΟ ΑΓΩΝΑ

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 23:02 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΒΑΣΟΓΛΟΥ

    Πολύ καλό το νομοθέτημα χρειάζεται όμως προσοχή μη την πληρώσουν αθώοι αστυνομικοί. Η καταγγελία να γίνεται επώνυμα και ο καταγγέλων να αναλαμβάνει την ευθύνη της καταγγελίας του.
    Επίσης χρειάζεται προσοχή στον χαρακτηρισμό τι σημαίνει αυθαιρεσία. Ο καθένας μπορεί να το βλέπει ως προσβολή της προσωπικότητάς του κατά την άσκηση του λειτουργήματος του αστυνομικού οργάνου.
    Εάν αστυνομικό όργανο ενεργεί εντός στων πλαισίων της νομιμότητας δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Η επιτροπή που θα κρίνει θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει Δικαστικό που θα προεδρεύει και πρώην αστυνομικό.
    Χρειάζεται πολύ καλή εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να γνωρίζουν τα όρια του νόμου και της ασκήσεως του λειτουργήματός τους.
    Να γνωρίζουν πολύ καλά τα δικαιώματα του πολίτη και να τα προστατεύουν. Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί σε αρμοδιότητες.
    Μήπως θα ήταν προτιμώτερο η αρχή αυτή της προστασία από την αυθαιρεσία να είναι ανεξάρτητη;

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 22:12 | ένας πολίτης

    1. Γιατί να μην είναι πλήρως Ανεξάρτητη Αρχή και όχι απλά Γραφείο κάτω από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

    2. Για να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του Γραφείου πρέπει ΟΛΑ τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας να φέρουν διακριτικά.

    3. Μελετείστε λίγο την περίπτωση της αντίστοιχης Αρχής στη Βρετανία: http://www.ipcc.gov.uk/index.htm. Προσέξτε πως αναφέρεται ρητά πως τα μέλη της επιτροπής ΔΕΝ πρέπει να έχουν υπηρετήσει στα Σώματα Ασφαλείας. Προσέξτε επίσης τη σύνθεση της Επιτροπής, όπως και τη διαδικασία για καταγγελίες σε σχέση και με τα μέλη της Αρχής.

    4. Γενικά το νομοσχέδιο είναι σε καλή βάση.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 22:23 | Παληός Α.

    Μεχρι τώρα δηλαδή δεν μπορούσε κάποιος να καταγγείλει μια αυθαιρεσία ενός αστυνομικού; Γιατί δεν την συνέστησε ο κ. Υπουργός στην πρωτη θητεία του, μια τόσο βασική υπηρεσία!

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 22:56 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ,ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ…Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΘΥΜΙΘΕΙΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(COSMOTE,BANK Κ.Λ.Π.).ΣΚΕΥΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠ

    ΚΑΛΟ ΩΣ ΜΕΤΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.
    ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΡΞΗΣ ΘΕΜΑ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΄΄ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ΄΄ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ, ΕΝΩ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Π.Χ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 21:31 | ΕΦΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ. ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ.

    Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΗ, ΑΝΥΨΩΣΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΣΑ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.
    ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 21:11 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΥΟΔΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΠΡΩΟΤΒΟΥΛΙΑΣ, ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Π.Χ. ΣΤΑ Μ.Α.Τ. ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΠΟΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ, ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ….
    ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΡΙΑ ΧΥΔΑΙΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟ «ΑΝΤΡΕΣ» ΤΩΝ ΜΑΤ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΟΡΡΩ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΩ? ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 20:54 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΛΑΜΕΛΗΣ

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 20:51 | ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Θα πρέπει να προστεθεί και άρθρο και αστυνομικούς που ανήκουν στην Τροχαία και παρακολούν εσκεμένα την κυκλοφορία,Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα.
    Επίσης αν τα παραπάνω στέλνονται στην Αστυνομία για απάντηση η περαιτ’ερω διερεύνηση τα στυνομικά όργανα και οι αρμόδιοι θα τα συγκαλύπτουν.
    Το κυριότερο είναι να αποταχθούν όλοι εκείνοι οι αστυνομικοί που κατέχουν θέσεις επιτελικές και έχουν γαλουχηθεί με χουντικές καταβολές

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | Δημήτριος Βέντζας

    Γιατι μόνον της Αστυνομίας και αυτών που υπάγονται στο Υπουργειο Προστασίας του Πολίτη; Εγώ προτείνω όλων των Υπουργείων.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 19:41 | Τασος Σ.

    Κύριε Υπουργέ
    Καταρχήν, ως Αστυνομικός, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι αναμνήσεις όλου του Αστυνομικού προσωπικού από την προηγούμενη θητεία σας ως Υπουργός είναι άκρος θετικές και πως όλοι μας περιμέναμε ότι θα δούμε μια καλύτερη ημέρα για την Αστυνομία και για όλους κατ’ επέκταση τους πολίτες που ζούν στην Ελλάδα, κατά την νέα σας θητεία. Όλα αυτά όμως περιμέναμε ότι θα γίνονταν μέσω της αρτιότερης εκπαίδευσης, του καλύτερου εξοπλισμού, της πάταξης της γραφειοκρατείας και τις πολιτικοποίησης που μαστίζουν την Ελληνική Αστυνομία και όχι μεσω του εκφοβισμού του Αστυνομικού πρωσοπικού. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν αυτά τα μέτρα που προτίθεστε να πάρετε. ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΑ!!!
    Θεωρείτε, κύριε Υπουργέ, ότι ο Αστυνομικός θα μπορεί να επιτελέσει το λειτούργημά του, που αναπόφευκτα θίγει κάποιον πολίτη είτε με την βεβαίωση παράβασης, είτε με την σύλληψη για κάποιο αδίκημα κλπ. εάν ξέρει ότι ο πόλιτης μπορεί πολύ εύκολα, αβίαστα και χωρίς συνέπειες για τον ίδιο να καταγγείλει τον Αστυνομικό, με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε διαθεσιμότητα και ίσως και χωρίς δουλέιά? Σαφώς και πρέπει όταν υπάρχουν ΑΠΟΔΕΔΙΓΜΕΝΕΣ αυθαιρεσίες Αστυνομικών, η τιμωρία να είναι άμεση όταν επιβάλλεται και σε συγκεκριμένα αδικήματα σκληρή. Αλλά να είναι πράγματι αποδεδειγμένες. Όχι να γίνονται ελαφρα τι καρδία δηλώσεις του τύπου «δεν θα επιστρέψουν στο σώμα» χωρίς να έχει τελεσιδικίση η υπόθεση, όπως συνέβει με τους δύο Ειδικούς Φρουρούς. Όλοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους? Δηλαδή αν δικαιωθούν, μετά τι θα πουμέ? Συγνώμη λάθος?
    Κατα την αποψή μου, πράγματι χρείαζονται μεγάλες αλλαγές. Κινούμαστε όμως σε λάθος κατεύθυνση. Αντί να μάθει ο πόλίτης επιτέλους να σέβεται τον Αστυνομικό και κατ’ επέκταση την Ελληνική κοινωνία, το μόνο που μαθαίνει είναι, ότι όταν κάποιος Αστυνομικός του ασκεί έλεγχο, μπορεί να τον καταγγείλει και έτσι να τον εκβιάσει ώστε είτε να παραβλέψει κάποιο παράπτωμα είτε να τον «εκδικηθεί» επειδή του επέβαλλε κάποια ποινή η οποία όμως προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία!!!
    Ας δούμε πως δουλεύουν οι Αστυνομικές Αρχές στο εξωτερικό και μετά να καταφύγουμε στα μέτρα τα οποία προτίθεστε να πάρετε. Κοιτάξτε για παράδειγμα στην Αμερική ή στην Γερμανία πως συμπεριφέρεται η Αστυνομία και κυρώς πως συμπεριφέρονται οι πολίτες στην Αστυνομία.
    Τέλος η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας πιστεύω ότι λειτουργεί πολύ καλά και πως δεν χρειάζεται να θεσπιστεί νέα υπηρεσία. Αντί να αναλωνόμαστε σε όλα αυτά, πρέπει οι υπάρχουσες υπηρεσίες να επικεντροθούν ώστε να φύγουν επιτέλους αυτοί οι λίγοι που ντροπιάζουν το σώμα χωρίς όμως να θιγούν τα δικαιώματα όλου ανεξερέτως του Αστυνομικού προσωπικού.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 19:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ Σ.Π.Κ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 18:34 | Δημήτρης Μ.

    Πριν από λίγο διάβασα άλλη μία δυσάρεστη είδηση και λυπήθηκα πάρα πολύ.

    Είδηση

    Η μετανάστρια αρμενικής καταγωγής *******************μιλά στο tvxs για την περιπέτεια που έζησε κατά τη σύλληψή και την κακοποίησή της, μαζί με το παιδί της στην Κυψέλη. Τονίζει πως δεν της λέει τίποτα το γεγονός της απομάκρυνσης των δύο αστυνομικών από το Σώμα και πως τόσο η ίδια όσο και το παιδί της βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

    http://www.tvxs.gr/v26882

    Σχόλιο
    Οι αστυνομικοί πριν μπουν στο σώμα αποκτούν κάποια ανατροφή από το σπίτι, όταν είναι παιδιά. Κύριοι γονείς, και μελλοντικοί γονείς, γιατί ανατρέφουμε τέτοια παιδιά;

    Το θέμα δεν ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας.
    Ανήκει στο «|υπουργείο νοοτροπίας», αν υπάρχει.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 17:12 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΣΗΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΦΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΓΡΑΦΩΣ Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗ ΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΤΕΡΟΣ ΛΑΒΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ
    ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΗ Η ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΟΠΟΥ
    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 16:09 | Μ.Π.

    ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;
    ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ; ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ;

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 16:47 | Dimitris

    Θα συμφωνήσω ότι από τη στιγμή που υπάρχει ήδη υπηρεσία για το σκοπό αυτό δεν χρειάζονται επιπλέον πολιτικοί κομισάριοι άσχετοι με την Αστυνομία.

    Ο κάθε εγκληματίας θα προχωρά σε καταγγελίες για να εκδικηθεί και να τρομοκρατήσει τους αστυνομικούς. Πολύς κόσμος θα απασχολείται χωρίς να κάνει τελικά τίποτα χρήσιμο.

    Δεδομένου ότι στην αστυνομία ειδικά πχ στα ΜΑΤ θα δουλέψει ο γιος του εργάτη και του αγρότη θα χαρακτήριζα την νέα αυτή προσπάθεια ως άλλο ένα ανώδυνο θορυβώδες μέτρο εναντίον αυτόν που δεν μπορούν να αντισταθούν και στην τελική είναι αναλώσιμοι για τους πολιτικούς ταγούς μας. Έτσι ο κόσμος δεν ασχολείται με πιο σοβαρά καυτά θέματα που δεν θέλουν οι αρχηγοί μας να αγγίξουν.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 16:00 | dreamdaylost

    Δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό στο άρθρο αυτό.

    Λυπάμαι κύριοι αλλά η υπηρεσίων εσωτερικών υποθέσεων υπάρχει αρκετά χρόνια στο υπουργείο σας…..ψάξτε λίγο και θα την βρείτε!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 15:26 | Θανάσης Πολλάτος

    Όπως αναφέρει και κάποιος πιο πάνω είναι απαραίτητο να διευθετηθεί το ζήτημα των διακριτικών όλων ανεξαιρέτως των αστυνομικών και ιδιαιτέρως των ΜΑΤ για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες, αλλά και να υποβάλλουν μηνύσεις επί συγκεκριμένων προσώπων και όχι κατά αγνώστων. Επιπλέον, οφείλουν να ληφθούν μέτρα εναντίον όσων τρομοκρατούν τους πολίτες μέσα στα αστυνομικά τμήματα για να μην υποβάλλουν μηνύσεις όπως στην πρόσφατη περίπτωση της κυρίας στην Κυψέλη.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 15:27 | Διονύσης Ντουνιάς

    Νομίζω πως η δημιουργία μια τέτοιας υπυρεσίας είναι πολύ καλη αλλά μετά την δημιουργία της να ελεχεται απο το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργικότητά της,το αποτελεσμάτα της.Επίσης συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο οτι οι καλοί αστυνομικοί πρέπει να βραβεύονται.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 15:14 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κε Υπουργέ
    Πιστεύω ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να βγαίνουν προς διαβούλευση άλλες αποφάσεις τις κυβέρνησης (πχ η αναστολή του προγράμματος της απόσυρσης ή άλλες που πιθανόν να έχουν πολιτικό κόστος) και όχι αποφάσεις στις οποίες είμαστε όλοι σύμφωνοι, οπότε έτσι και αλλιώς παίρνουν το μπράβο τις κοινωνίας, όπως αυτή που συζητάμε τώρα.
    Για να είμαι εντός θέματος χειροκροτώ αυτήν την πρωτοβουλία σας αλλά και θα ήθελα ο νόμος να μην είναι υπεράνω νόμου.
    Ποιός θα σταματήσει τους μηχανόβιους της αστυνομίας απο το να παραβιάζουν κόκκινο ή ποιός θα τους σταματήσει όταν κάνουν επικίνδυνες αναστροφές σε δρόμους διπλής κυκλοφορίας όταν πριν κάνουν την κουτσουκέλα ανάβουν την σειρήνα έτσι για εφέ;
    Πχ 1. Αστυνόμος που μόλις τελείωσε την βάρδια του, στο πολιτικό του αυτοκίνητο, φεύγει απο το ΑΤ Μαρκοπούλου και κάνει επικίνδυνη αναστροφή, πατάω φρένο έντρομος για να μην χτυπήσουμε και βλέπω απο απέναντι τον φρουρό να χαιρετά τον συνάδελφο του…τα σχόλια δικά σας. Τι οφείλω ως πολίτης να κάνω ? φυσικά να πάρω το νούμερο να κάνω και εγώ ανάστροφη αφού μου έδωσε το καλό παράδειγμα…και να τον καταγγείλω στο τμήμα του. Τι αντιμετώπιση θα έχω απο τους φύλακες του νόμου αν το κάνω ?
    Πχ 2 Αστυνόμοι ζητάδες μπαίνουν μπροστά μου στο φανάρι Αγ Παρασκευής πριν την πλατεία μιλάνε και γελάνε έχουν όμως αναμένους και τους 2 φάρους. Δεν ανάβει πράσινο το φανάρι και φεύγουν με σούζα…!!! Αυτοί οι ίδιοι κάποτε θα μοιράσουν κλήσεις για το ίδιο παράπτωμα δηλαδή παραβίαση κόκκινου και επικίνδυνη οδήγηση.
    Μακάρι λοιπόν όλα αυτά να είναι νομοθετήματα ουσίας και όχι άλλος ένας τρόπος για να χτιστεί το επικοινωνιακό προφίλ των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
    Μακάρι να αλλάξει κάτι και θα είμαι ο πρώτος που θα πει μπράβο.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 14:22 | Γιώργος Αναστασόπουλος

    Κατ’αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας και να ευχηθώ για την ευόδωσή της.
    Ωστόσο οφείλω να επισημάνω δύο παραμέτρους, καθοριστικές κατά τη γνώμη μου για την αποτελεσματικότητα του νέου αυτού θεσμού.
    Η πρώτη αφορά το ζήτημα των διακριτικών στοιχείων που -δεν- φέρουν τα αστυνομικά όργανα, και συγκεκριμένα αυτά των ειδικών σωμάτων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κλπ).
    Οι περισσότερες περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας αφορούν μέλη αυτών των σωμάτων, τα οποία δεν φέρουν στις στολές τους διακριτικά στοιχεία.
    Άρα τίθεται αναπόφευκτα το εξής πρόβλημα, ποιον δηλαδή θα καταγγείλει ο πολίτης-παθών, αν δεν γνωρίζει τα στοιχεία του.
    Αντιλαμβάνεστε ότι είναι επιβεβλημένη μια διάταξη, που 8α προβλέπει ότι όλοι οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας υποχρεούνται να φέρουν ευκρινή διακριτικά στοιχεία.

    Η δεύτερη παράμετρος αφορά στη στελέχωση του Γραφείου. Η προβλεπόμενη επιστημονική στελέχωσή του μόνο με νομικούς, είναι μονοδιάστατη καθώς επικεντρώνεται μόνο στις πειθαρχικές παραμέτρους του ζητήματος.
    Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κριθούν οι παραβάτες πειθαρχικά. Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχολογική στήριξη των θυμάτων, αλλά και ο ουσιαστικός σωφρονισμός των θυτών, η προσπάθεια να αναδειχθούν τα αίτια που τους ωθούν σε βίαιες συμπεριφορές, η διαύγαση του απαράδεκτου της πράξης τους. Κοινωνική και ψυχική στήριξη χρειάζονται και οι θύτες και τα θύματα. Γι’αυτό προτείνω να στελεχωθεί η υπηρεσία και με κοινωνικούς επιστήμονες, ψυχολόγους κλπ.
    Επιπλέον, θεωρώ επιβεβλημένη και τη συνεργασία του γραφείου με ΜΚΟ με πεδίο δράσης τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Αναστασόπουλος

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 13:10 | ΗΛΙΑΣ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗς ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 13:43 | Σόνια Γ.

    Συμφωνώ απόλυτα με το ΓΙΩΡΓΟ Π. Είναι η πιο σωστή άποψη που έχει ειπωθεί και τη συμμερίζομαι απόλυτα! Πολύ καλή η προσπάθειά σας κύριε Υπουργέ, και θα βοηθήσει και τους αστυνομικούς να απαλλαγούν από αυτή τη «ρετσινιά», για την οποία ευθύνονται ελάχιστοι, αυτοί που χαλάνε την υπηρεσία αυτή! Αλλά σε κάθε τι καλό που κάνετε, θα πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψη και τις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες, το ότι ο κάθε μη νοήμων πολίτης που θα δυσανασχετεί για μια παράβαση που θα του βεβαιώνεται θα καταγγέλει τέρατα και τέρατα! Αυτό θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε…

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 13:25 | ΜΙΚΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΖΥΓΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ- ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ- ΠΟΥ ΤΑΛΑΠΩΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 ΚΑΙ 3 ΕΤΩΝ.
    θΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗΣ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΥΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 12:44 | Κοροξενίδης Γαβριήλ

    Μεγάλη και σωστή απόφαση.
    Προϋποθέσεις επιτυχίας :

    – Κοινωνική συμμετοχή και ευθύνη. Όχι στις ανώνυμες καταγγελίες
    – Άμεση ανταπόκριση στα περιστατικά
    – Τακτικός δημόσιος απολογισμός του έργου

    Καλή επιτυχία

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 12:06 | Κώστας Αλεξανδρίδης

    Παρά την εξαγγελία στην συνοδευτική επιστολή του Υπουργού περί «ανεξάρτητης» υπηρεσίας, επί της ουσίας των άρθρων του προτεινόμενου νομοσχεδίου, δεν διαφαίνεται πουθενά πως θα διασφαλιστεί θεσμικά η ανεξαρτησία της υπηρεσίας αυτής. Και πέραν της ανεξαρτησίας, θα ήθελα να θέσω και θέμα διαφάνειας. Δίχως το τρίπτυχο ανεξαρτησία-διαφάνεια-αξιοπιστία, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική θεσμική αλλαγή ικανή να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η άποψή μου είναι πως το νομοσχέδιο στην παρούσα του μορφή δεν είναι ικανό να αποφέρει αποτελέσματα.

  • Αντί να ενισχύσετε την υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων φτιάχνετε μια υπηρεσία από πολιτικούς κομισάριους να ελέγχουν την Αστυνομία; Νομίζω το γραφείο αυτό είναι άχρηστο και επικίνδυνο.

    Επίσης πως είναι δυνατόν να υιοθετείτε πλήρως καταγγελίες πριν ακόμα γίνει έρευνα γύρω από αυτές, όπως έγινε με την καταγγελία κυρίας ενάντια σε δύο ειδικούς φρουρούς; Τι είδους φασισμός είναι αυτός;

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΤ΄ΑΡΧΕΙΝ.
    ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
    ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟ, Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ.ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΚΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ;
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΠΟ ΦΟΒΟ;
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ,ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΨΕΥΔΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ,ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η΄ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΒΑΙΝΕΙ,ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΑΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

    ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ.ΘΑ ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;;

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 11:56 | Μαυρέας Μιχάλης

    Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας αυτή.

    Πράγματι το γραφείο αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελεί έναν καινοτόμο θεσμό για την χώρα μας και πιστεύω με την δημιουργία του θα επαναφέρει αφενός την εμπιστοσύνη των πολιτών στα Σώματα Ασφαλείας και αφετέρου να ανυψώσει και το ηθικό όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

    Το ζητούμενο είναι να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής κάθε ένας στην χώρα μας είτε είναι Έλληνας πολίτης είτε είναι μετανάστης ή τουρίστας.

    Μήπως πρέπει τα γραφεία αυτά να ευρίσκονται μέσα στα ΚΕΠ ή στα Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα? Έτσι μειώνονται και οι δαπάνες που απαιτούνται για την λειτουργία τους ενώ στους χώρους αυτούς η πρόσβαση των πολιτών είναι πιο γνώριμη και πιο εύκολη. Βεβαίως η στελέχωση των γραφείων αυτών πρέπει να γίνει έτσι όπως περιγράφεται στη διαβούλευση.

    Μήπως στα γραφεία αυτά πρέπει να δέχονται και τα ευμενή σχόλια για εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας από πολίτες που εξυπηρετήθηκαν και να αναδεικνύονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ειδικές βραβεύσεις παρουσία πολιτών προκειμένου με αυτό τον τρόπο σύντομα θα επέλθει «Συμφιλίωση Πολιτών και Σωμάτων Ασφαλείας» και οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς από τυχόν αυθαιρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και οι εργαζόμενοι σε αυτά υπερήφανοι για την προσφορά τους στους πολίτες αυτής της χώρας.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | E.K.

    Να υπομνησθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θεσμοθέτησε τα βασανιστήρια ως έγκλημα (υπαγόμενα στον Ποινικό Κώδικα σε αυτά που στρέφονται κατά του πολιτεύματος, γεγονός που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα) λίγο πριν την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων. Επιβάλλεται λοιπόν η πραγματική και αποτελεσματική εφαρμογή της απαγόρευσης των βασανιστηρίων (για αναλυτικές πληροφορίες βλέπε http://www.mrct.org/legal_issues12.html)

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | Ηλίας Ζουμπούλογλου

    Η κατάχρηση εξουσίας οφείλεται :

    1. Στην Γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην κοινωνία μας ότι μπορούμε να καταχρώμαστε προς ιδίο όφελος. Ο Γιατρός του δημοσίου που σε ωθεί στο ιδιωτικό ιατρείο του, Ο Αστυνομικός που σβήνει κλήσεις γνωστών του, Ο Πολιτικός… και σχεδόν όλοι μας. Η κατάχρηση έχει καταστεί συνήθης πρακτική. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ & ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.
    2. Στην έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο που κυριαρχεί στην κοινωνία μας. Για παράδειγμα ένας μαθητής για να πετύχει τον σκοπό του κάνει κατάληψη & στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα από άλλον συμμαθητή του στην παιδεία, & ενδεχομένως ταυτόχρονα δεν σέβεται & την Δημόσια περιουσία. Αυτός ο μαθητής έχει πολλές πιθανότητες να συνεχίσει και αργότερα να στερεί δικαιώματα από συμπολίτες του είτε θα γίνει αστυνομικός είτε κάτι άλλο.
    3. Η στρατιωτική θητεία που μας μάθαινε να υποτασσόμαστε στο σύστημα και να υπακούμε σε κανόνες έχει περιοριστεί. Έτσι ο η αυθαιρεσία που μαθαίνουμε στην παιδική μας ηλικία & το σχολείο εκδηλώνεται & στον επαγγελματικό μας τομέα.
    4. Τα φαινόμενα βίας κατά αστυνομικών (επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα) δημιουργούν φοβικά σύνδρομα σε κάποιους αστυνομικούς οι οποίοι εύκολα φαντάζονται ότι ο κάθε πολίτης είναι εν δυνάμει εχθρός τους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ώστε οι αστυνομικοί να νιώθουν πιο ασφαλείς. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ συνήθως ΓΙΝΕΤΑΙ & ΑΚΡΑΙΟΣ & ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ. Ταυτόχρονα θα πρέπει Οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται & να επιλέγονται ώστε να αντέχουν ακόμη & την ύβρη χωρίς ν’ αυθαιρετούν. Να έχουμε αστυνομικούς με ατσάλινα νεύρα όπως οι συνάδελφοι τους στα ΜΑΤ που τους βρίζουν, τους προκαλούν αλλά αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.
    5. Φυσικά η κατάχρηση εξουσίας & η αυθαιρεσία πρέπει να τιμωρούνται. Προσοχή όμως μην πάμε στο άλλο άκρο & οι αστυνομικοί αποφεύγουν να κάνουν την δουλειά τους φοβούμενοι ότι αν κάτι πάει στραβά θα μπλέξουν.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 11:39 | ΕΛΕΝΑ Χ.

    …Περί αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας…
    Η αυθαιρεσία ,λόγων και έργων,δεν συναντάται μόνο στους απλούς πολίτες.Είναι πολύ συχνό-πλέον-φαινόμενο η «ανάρμοστη»,παράτυπη συμπεριφορά και πράξη ,η οποία θεωρείται -εσφαλμένα-«θετική» απότοκος της οποιαδήπτε εξουσίας, κατέχει ο οποιοσδήποτε,από τα χαμηλά έως τα υψηλά κλιμάκια.
    Η προώθηση της παραπάνω ενέργειας καταδεικνύει την προσπάθεια του υπουργείου να αναδείξει τις πραγματικές και ουσιαστικές αρμοδιότητες του αρμόδιου προσωπικού.
    Πιστεύω, ότι εάν καταστεί εφικτή αυτή η προσπάθεια,η οποία θα πρέπει να έχει την ουσιαστική αρωγή των πολιτών, η κοινωνία-πλέον-θα ξεκινήσει να οδεύει προς την ορθή πορεία,σε μια πορεία η οποία θα διέπεται από ηθικές αξίες και αρχές.
    Θεωρώ πολύ θετική την προσπάθεια του υπουργού και των στελεχών του, να προσπαθήσει να «εξισοροπήσει» τις σχέσεις των πολιτών,έστω και μ’αυτόν τον τρόπο.
    Σημειοτέον, δεν θα πρέπει να καταστεί «προιόν» προς εκμετάλευση-από κάποιους-,η «αποδοχή» της πολιτικής ηγεσίας,ότι υπάρχει η οποιαδήποτε
    αυθαιρεσία απο το προσωπικό του υπουργείου.
    Με λύπη μου,βεβαια,διαπιστώνω,ότι η ελληνική κοινωνία έφτασε στο σημείο να «μάχεται» να καθιερώσει την κοινή λογική,έφτασε στο σημείο να «μάχεται» για την καθιέρωση της αυτονόητης συμπεριφοράς και πράξης των ανθρώπων.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΕΛΕΝΑ Χ.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 10:28 | Π.Δ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    βασικος σκοπος ειναι να δοθει στην κοινωνεια οχι μονο η αισθηση αλλα
    κ η ευθηνη για τα πεπραγμενα . κ αυτο γινεται μονο με εναν τροπο κ τον γνωριζεται αρκετα καλα .κ πρεπει να γινει τωρα.

    για την μειωση της ανεργιας ενας αλλα βασικος στοχος θα πρεπει να ειναι οι λεγομενοι τριπλοθεσιτες,τετραπλοθεσιτες,πενταπλοθεσιτες,
    κ γενικα π ο λ υ θ ε σ ι τ ε ς .ειτε σε επιτροπες ειτε σε συμβουλια.
    υπαρχουν αρκετες χιλιαδες στελεχη κλπ. που σημετεχουν σε αυτα.
    εαν ειναι τοσο πατριοτες κ θελουν να προσφερουν ντε κ καλα τοτε
    για λογους ο ι κ ο ν ο μ ι κ ο υ ς θα πρεπει να αποφασισουν μια κ μονον μια αποζημιωση ειτε επιτροπης,συμβουλιου,βουλευτικη. μια.

    αυτα προς το παρον.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 09:33 | Δημήτρης Νάσιος

    Κατ’ αρχήν να πώ ότι αξίζει συγχαρητηρίων η προσπάθεια που γίνεται με τις δημόσιες διαβουλεύσεις. Εύγε!
    Στο θέμα θα ήθελα να πώ ότι το βρόσκω πολύ χρήσιμο. Μακάρι σε βάθος χρόνου να δούμε και να νιώσουμε τον αστυνομικό να είναι φίλος και να ενδιαφέρεται για τον πολίτη που υποτίθεται ότι προστατεύει. Πιστεύω ότι την δύναμη πρέπει να την έχει ο πολίτης και όχι ο αστυνομικός απλά ο δεύτερος να τον προστατεύει. Δεν ξέρω προσωπικά αλλά έχω ακούσει για αρκετά περιστατικά και πιστεύω ότι οι αστυνομικοί μας πρέπει να προσγειωθούν λίγο…

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 09:05 | Μαρία Σουρμελή-Σφουντούρη

    Τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη τον ψηφίσαμε, τον στηρίξαμε γιατι χρόνια τώρα πιστεύουμε στο ήθος του και την αξιοσύνη του.

    Το γραφείο αυθαιρεσιών είναι μία πολύ καινοτόμα και δίκαη λύση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χίλια μπράβο και θερμότατα συχαρητήρια.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 07:24 | ΔΟΡΓΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ

    Δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά…….
    όποιος δουλεύει σε Αστ.Τμήμα και έρχεται σε επαφή με τόσο κόσμο και με τόσα διαφορετικά θέματα θα καταλάβει.
    αν καταφέρουμε και αποφύγουμε την υπερβολή και τις στημένες κατηγορίες θα δουλεψει το σύστημα.
    Κρινοντας απο την νοοτροπία του Ελληνα μάλλον θα καταλήξουμε στο ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ-ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΚΛΠ.
    Αντε να δούμε.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 01:31 | ΚΟΣΤΑΣ

    ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ .ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΝΑ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ .ΑΛΛΑ ΕΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ…ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ .