- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 113

1. Με πράξη των Προϊσταμένων των αρμόδιων αποφαινόμενων αρχών απορρίπτονται αιτήσεις διεθνούς προστασίας ή προσφυγές κατά αποφάσεων του πρώτου βαθμού που ασκήθηκαν μέχρι 31.12.2016 εφόσον έχει παρέλθει άπρακτη η προθεσμία της επόμενης παραγράφου.
2. Οι αιτούντες διεθνούς προστασίας που έχουν υποβάλει την αίτηση ή την προσφυγή οφείλουν μέσα σε έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να προσέλθουν στις αρχές απόφασης ενώπιον των οποίων κατέθεσαν την αίτηση διεθνούς προστασίας ή την προσφυγή προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι επιθυμούν την εξέταση της αιτήσεώς τους ή της προσφυγής και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της κατοικίας τους. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των αιτούντων μπορούν ομοίως να προσέλθουν στις ως άνω αναφερόμενες αρχές προκειμένου να καταθέσουν έγγραφη δήλωση των αιτούντων θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής τους, με το ως άνω περιεχόμενο.
3. Οι αιτούντες ενημερώνονται για την υποχρέωση της παραγράφου 2 που τους επιβάλλεται στο πλαίσιο του καθήκοντος συνεργασίας τους με τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 65 και 69 του παρόντος.