- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 164 – Μεταβατικές διατάξεις

1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος θεωρείται ότι:
α. Ευρίσκονται στην «ίδια πόλη» οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια που λειτουργούν:
αα) στον ίδιο νομό της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανόμενων των νήσων Σαλαμίνας και Αγκιστρίου.
ββ) στον ίδιο νομό της νήσου Κρήτης.
γγ) στο ίδιο νησί, πλην της Εύβοιας. Ειδικά, το πυροσβεστικό προσωπικό που υπηρετεί σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια που εδρεύουν στη νήσο Εύβοια δύναται να μετακινείται από Υπηρεσίες προς Κλιμάκια διοικητικής υπαγωγής τους, καθώς και μεταξύ των Κλιμακίων που υπάγονται διοικητικά στην ίδια Υπηρεσία.
β. Οι θέσεις Ανθυποπυραγών – Υποπυραγών – Πυραγών και Πυροσβεστών – Υπαρχιπυροσβεστών- Αρχιπυροσβεστών – Πυρονόμων είναι ως ενιαίες.
γ) Όσοι προέρχονται από την κατηγορία των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα από τον ημερομηνία πρόσληψής τους με την ιδιότητα αυτή.
2. Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158 και τυχόν ανακύπτοντα λοιπά διαδικαστικά ζητήματα θα ρυθμιστούν με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
3. Υπάλληλοι που βρίσκονται στην κατάσταση της υπηρεσίας γραφείου μπορούν να υπηρετούν πέραν των οργανικών θέσεων σε Υπηρεσίες που προβλέπεται αντίστοιχη θέση του βαθμού τους.
4. Για την πρώτη εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 152, ο χρόνος παραμονής σε Υπηρεσίες πριν από δημοσίευση του παρόντος, λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων.
5. Τεχνικά ζητήματα που τυχόν ανακύψουν κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κεφαλαίου και για χρονικό διάστημα έξι μηνών, ρυθμίζονται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.