- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 158 – Κριτήρια μεταθέσεων

1. Για τις μεταθέσεις των υπαλλήλων λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:
α. Ο χρόνος υπηρεσίας σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
β. Η οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου.
γ. Η χιλιομετρική απόσταση της πόλης όπου εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία μετατέθηκε ο υπάλληλος από την πόλη όπου εδρεύει η Υπηρεσία προτίμησης. •
δ. Ο αριθμός των μεταθέσεων του υπαλλήλου.
ε. Τα έτη υπηρεσίας του υπαλλήλου.
2. Τα ανωτέρω κριτήρια βαθμολογούνται ως εξής:
α. Οι υπάλληλοι, εκτός του νομού συμφερόντων τους, λαμβάνουν για κάθε μήνα υπηρεσίας σε Υπηρεσίες ή Κλιμάκια της Νησιωτικής Χώρας, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας, δύο (2) μόρια, και σε κάθε άλλη περίπτωση ένα (1) μόριο για κάθε μήνα υπηρεσίας. Για κάθε μήνα παραμονής (πέραν του έτους) στην αυτή Υπηρεσία (εκτός του νομού συμφερόντων τους), θα λαμβάνουν ένα (1) επιπλέον μόριο για υπηρεσίες της ηπειρωτικής χώρας και τρία (3) μόρια για αυτές της νησιωτικής, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας. Δεν προσμετρούνται στον υπάλληλο μόρια για απουσία από την υπηρεσία πέραν του ενός (1) μηνός αθροιστικά, εκτός του χρόνου διάνυσης κανονικής, βραχείας και αναρρωτικής άδειας, που οφείλεται σε βλάβη υγείας του υπαλλήλου που επήλθε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο χρόνος πέραν των δεκαέξι (16) ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ, χρόνος λιγότερος των δεκαέξι (16) ημερών δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων.
β. Οι υπάλληλοι λαμβάνουν επίσης δέκα (10) μόρια για την/τον σύζυγο, δέκα (10) μόρια για το πρώτο τέκνο, είκοσι (20) μόρια για το δεύτερο τέκνο και τριάντα (30) μόρια για κάθε ένα από τα επόμενα τέκνα. Ως μέλη της οικογένειας του υπαλλήλου θεωρούνται ο/η σύζυγος και τα άγαμα τέκνα μέχρι ηλικίας 18 ετών ή μέχρι 25 ετών, εφόσον φοιτούν σε Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που βεβαιώνεται με πιστοποιητικό της οικείας Σχολής, καθώς και τα ανίκανα για εργασία άγαμα τέκνα χωρίς όριο ηλικίας. Οι έχοντες με δικαστική απόφαση την επιμέλεια συγγενούς εξ αίματος 1ου βαθμού λαμβάνουν είκοσι (20) μόρια.
γ. Ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της πόλης όπου εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία μετατέθηκε ο υπάλληλος από την πόλη όπου εδρεύει η Υπηρεσία προτίμησης, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λαμβάνουν μόρια ως εξής:
• Από 51 – 100 χλμ., 20 μόρια
• Από 101 – 250 χλμ., 40 μόρια
• Από 251 – 500 χλμ., 60 μόρια
• Από 501 -700 χλμ., 80 μόρια
• Από 701 και άνω, 100 μόρια
δ. Με την εξαίρεση των μεταθέσεων στο νομό συμφερόντων τους, οι υπάλληλοι λαμβάνουν για την πρώτη μετάθεση τριάντα (30) μόρια, για τη δεύτερη πενήντα (50) μόρια και εβδομήντα πέντε (75) μόρια για κάθε επιπλέον μετάθεση.
ε. Για κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν πέντε (5) μόρια.
3. Οι υπάλληλοι δεν λαμβάνουν μόρια των περιπτώσεων γ΄ και δ΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, σε περίπτωση:
α. Μετάθεσης από και προς το νομό συμφερόντων τους, που απέχει λιγότερο από πενήντα (50) χιλιόμετρα.
β. Μετάθεσης για οπουδήποτε, εφόσον διήρκησε λιγότερο από ένα (1) έτος.
γ. Μετάθεσης για λόγους καταφανούς υπαιτιότητας.
δ. Μετάθεσης για συνυπηρέτηση, με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 3 του άρθρου 156.
ε. Αμοιβαίας μετάθεσης.
στ Μετάθεσης για φοίτηση σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και σε Σχολεία ή Κέντρα Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.