- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 157 – Τοποθετήσεις των εξερχόμενων από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

1. Οι Πυροσβέστες μετά την αποφοίτησή τους από την οικεία Σχολή τοποθετούνται για τρία (3) χρόνια σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττικής. Με τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού δύνανται να υπηρετούν και σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Υπηρεσίες της νησιωτικής χώρας. Μετά την παρέλευση πενταετίας, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μεταθέσεων του παρόντος.
2. Οι Αρχιπυροσβέστες, οι οποίοι αποφοιτούν από την οικεία Σχολή, τοποθετούνται σε κενές θέσεις των Υπηρεσιών του Νομού από τον οποίο προήλθαν. Οι υπεράριθμοι, εφόσον υπάρχουν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Υπηρεσιών με βάση το συνολικό αριθμό των μορίων τους.
3. Οι εξερχόμενοι από τη Σχολή Αξιωματικών τοποθετούνται για δύο (2) έτη σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττικής. Ακολούθως, μετατίθενται υποχρεωτικά σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: Με απόφαση του Αρχηγού, που εκδίδεται εντός δεκαημέρου από την συνεδρίαση του Συμβουλίου για τις τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών, καθορίζεται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων, που δεν καλύφθηκαν από αρχαιότερους Ανθυποπυραγούς, Υποπυραγούς και Πυραγούς. Οι ως άνω υπάλληλοι λαμβάνουν γνώση της απόφασης με μέριμνα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, όπου επιλέγουν κατά προτεραιότητα με βάση τα παρακάτω κριτήρια: α) οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει ως νομό συμφερόντων τους κενό που πρόκειται να καλυφθεί, β) οι γονείς δυο (2) τέκνων, γ) οι γονείς ενός (1) τέκνου, δ) οι έγγαμοι, ε) οι άγαμοι. Μεταξύ υπαλλήλων οι οποίοι ανήκουν στην ίδια από τις ως άνω κατηγορία λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η σειρά αποφοίτησης.