- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 156 – Μεταθέσεις για συνυπηρέτηση

1. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση υπαλλήλου με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, ενεργούνται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και μόνο όταν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η συνυπηρέτηση από την Υπηρεσία του/της συζύγου του. Υπάλληλοι που είναι κατώτεροι κατά βαθμό ή νεότεροι σε περίπτωση ομοιόβαθμων, με σύζυγο που υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ημεδαπή. Στις περιπτώσεις που αμφότεροι οι σύζυγοι είναι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, ο νεότερος ακολουθεί υποχρεωτικά τον αρχαιότερο. Δικαίωμα συνυπηρέτησης έχουν και οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με σύζυγο πολιτικό υπάλληλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην περίπτωση αυτή ο πολιτικός υπάλληλος ακολουθεί τον πυροσβεστικό υπάλληλο.
2. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση ενεργούνται με την προϋπόθεση ότι στην Υπηρεσία, όπου ο υπάλληλος επιθυμεί να μετατεθεί, προβλέπεται θέση του βαθμού του (και της ειδικότητας του στην περίπτωση υπαλλήλων Ειδικών Καθηκόντων) από την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης. Σε διαφορετική περίπτωση μετατίθεται, εφόσον επιθυμεί, στην πλησιέστερη Υπηρεσία που πληρούται η ως άνω προϋπόθεση.
3. Σύζυγος υπαλλήλου που μετατέθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας του και εγκρίνεται αίτημα συνυπηρέτησής του θεωρείται ότι υπηρετεί εκτός νομού συμφερόντων του με όλες τις συνέπειες.
4. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση ενεργούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος.