Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 23:34 | panagioths kalamata

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 22:08 | δημήτρης κ.

    Καλησπέρα σε όλους.Διάβασα σε εφημερίδα κάτι πολύ σωστό που είπε σήμερα ο Κος υπουργός Εσωτερικών :
    «να σπάσει το κλειστό επάγγελμα των συμβασιούχων».Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο…
    Ανοιχτός διαγωνισμός σε όλους τους Έλληνες Πολίτες που πληρούν τα κριτήρια πρόσληψης.Τέρμα οι εκπτώσεις στα προσόντα-ηλικίες-απολυτήρια κλπ.Ή θα αναβαθμιστεί το Δημόσιο ή…

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 22:06 | Χρηστος Α,

    Κύριε Υπουργέ, καλή η προσπάθεια αλλα θα πρεπει να μοριοδοτηθουν οι συμβασιουχοι πυροσβεστες με γενναια μοριοδοτηση ετσι ωστε να μην μπορουν οι πολιτες να τους πεταξουν εξω!Καλο το οριο ηλικιας αλλα θα πρεπει να παρθουν μετρα ετσι ωστε και οι πανω των 49 ετων να συνεχισουν να δουλευουν μεχρι να παρουν την συνταξη τους με οκταμηνες συμβασεις!Οι θεσεις θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 4000 και ο εννιαιος πινακας επιτυχοντων να ισχυει μεχρι να απορροφηθουν ολοι οι επιτυχοντες!Επισης αν θα γινουν μεταθεσεις να γινουν μεσα στην περιφερεια του καθενος και οσο το δυνατον πιο κοντα στον τοπο συμφεροντων!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 22:37 | ΚΩΣΤΑΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 22:11 | ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΛΟΜΤΟΥΡΗΣ

    1. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    2. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)για όσους αποδεδηγμένα εργάζονταν ως συμβασιούχοι στο πυροσβεστίκο σώμα από ηλικία μικρότερη των 35 ετών και κατέχουν απολυτήριο τίτλο(απολυτήριο ή πτυχείο)οποιοδήποτε τύπου λυκείου.
    3. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    6. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

    ΚΟΛΟΜΤΟΥΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 22:17 | Σ.ΞΑΝΘΗ

    Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΛΛΑ Κ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΞΕΙΣ:α)ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΄΄ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ΄΄ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ,ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.β)ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 35 ΕΤΩΝ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45;;ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ;ΑΛΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ,ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ!γ)ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.k ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΣΕΙΣ….

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 21:29 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΝΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 21:31 | ΓΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 21:52 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

    Κε υπουργε συνγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανετε για την αποκατασταση τς εργασισιακης ομηριας-αδικιας των συμβασιουχων πυροσβεστων.Θελω να πιστευω και ευχομαι το σχ.νομου που εχετε φερει σε δημοσια διαβουλευση δεν ειναι ενα ακομα [πολιτικο-κομματικο-επικοινωνιακο]τρικ!Το λεω αυτο γιατι δεν ειναι λιγες οι υποσχεσεις και τα δελτια τυπου που στο παρελθον εδιναν λυση στο προβλημα των συμβασιουχων πυροσβεστων,ο κλαδος των συμβ.πυροσβεστων δεν εχει ακουσει λιγα απο πολιτικους και μ.μ.ε. οτι το προβλημα ειναι κοντα σε λυση αλλα ποτε δεν εγινε τιποτα απο κενεναν και ειναι λογικο που ολος αυτος ο κοσμος ειναι δισπιστος και απογοητευμενος.Κε υπουργε δωστε μια ξεκαθαρη λυση!Πραξτε το σωστο και αναγνωριστε ολα αυτα τα χρονια προυπηρεσιας του καθενα ξεχωριστα,αναγνωριστε και τιμιστε με μια δικαιη λυση εμεσα τους νεκρους, τους τραυματιες και τις οικογενειες του κλαδου των συμβ.πυροσβεστων!Μη φοβηθειτε τιποτα!Το μεγαλητερο ποσοστο των συμβ.πυροσβεστων διακρίνετε για την εργατικοτητα ,την αγαπη που εχει σ αυτο που κανει και τον αλτρουισμο που τον διακατεχει!Να γνωριζετε ,οταν πραξετε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ως προς την εργασιακη αποκατασταση των συμβ.πυροσβεστων ,το ονομα σας αλλα και ολης της σημερινης κυβερνησης θα συνδυαστει αμεσα με το πυροσβεστικο σωμα και ειδικα από το προσωπικο του, ενα παραδειγμα ειναι οτι το συνολο των συμβ.πυροσβ.αναγνωριζουν το εργο του πρώην υπουργόυ Βύρωνα Πολύδωρα για την επιμηκυνση του χρόνου εργασίας από τεσσεραμιση μήνες σε οχτώ μήνες.Κε υπουργε δωστε ζωη στα παιδια μας,στις οικογενειες μας, σ΄εμας!Μην συνεχισετε και εσεις την ανασφαλεια, την ανεργια, τη μαυρη εργασια!Καντε τα λογια σας πραξεις και ολοι θα σας ευγνομονουν.Κε υπουργε δεν μπορω εγω να σας υποδειξω τα κρητηρια και της προυποθεσεις για τη λυση του προβληματος το μονο που θα σας θυμησω ειναι οτι η εργασια στο πυροσβεστικο σωμα δεν ειναι ευκολη και πολλες φορες αρκετα επιπονη, παρ΄ολα αυτα το οι συμβ.πυροσβεστες ειναι στο σωμα με συμβασεις ορισμενου χρονου και το μονο που θελουν ειναι να δουλευουν σε σταθερη 12μηνη βαση.Σας ευχαριστω για το βημα που μου δωσατε. Προς τους συνδικαλιστες να θυμισω οτι δεν υπαρχει αλλη υπομονη να παιζουν με τις ζωες μας και να επικρατησει η λογικη, να σταματησει ο πολεμος μεταξυ τους και να βοηθησουν ολοι μαζι για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.Ας σταματησουν εδω η διαφωνειες για την ονομασια και οι μεγαλες κουβεντες του ολοι ή κανενας.Καλυτερα επικουρικοι πυροσβεστες και 12μηνη εργασια παρα ανεργοι,αυτοι οι δυο τιτλοι ειναι αποφασιστε… Σας ευχαριστω

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 21:23 | Βασίλης Γιαννούλας

    Οι φλώγες δεν είναι παιχνίδι και αυτό όσοι θέλουν μπορούν να το διαπιστώσουν στη λίστα τών πεσόντων πυροσβεστών που έχασαν τις ζωές τους επάνω στο καθήκον.
    Εδώ πλέον δεν κυριαρχεί ούτε το μέσον ούτε τα »Γαλάζια παιδιά» γιατι συνήθως αυτές ονομάζουμε πελατιακές σχέσεις (αν δεν το γνωρίζουν μερικοί) άτομα τα οποία περιμένουν απο τις καρέκλες των σπιτιών τους να τους πάρουνε και να τους ονομάσουν πυροσβέστες. Εδώ πλέον κυριαρχεί η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ένα μέσο αυτών των δυο εννοιών ειναι και η μέθοδος της μοριοδότισης η οποία θα πριμοδοτήσει την εμπειρία των καταξιομένων συμβασιούχων πυροσβεστών που έχουν αποκτίσει μετα απο σειρά πολλών ετών κόπων και ιδρώτα. Το αξίζουνε και με το παραπάνω!
    Ταπινή μου γνώμη και έκλιση προς τον σεβαστό Υπουργό κ Χρήστο Παπουτσή σύμφωνα με τα κριτήρια αυτού του σχεδίου νόμου να αποροφιθούν όσο το δυνατόν περισότερα άτομα απο αυτά τα παιδιά και εάν ειναι δυνατό όσοι απο τους συμβασιούχους πυροσβέστες δεν πληρούν τα κριτήρια με κάποιες εναλλακτικές λύσεις και ρυθμήσεις να βοηθηθούνε έτσι ώστε να μη χάσει κανείς τη δουλειά του.

    Σας ευχαριστώ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 20:13 | δημητρης κ θωμας μπουρης

    αυτη τη στιγμη που σας γραφουμε δε σας μεταφερουμε μονο την αποψη των πολλων αλλα σε μεγαλο βαθμο την προσωπικη μας εμπειριας ως εποχ.πυροσβεστες προυπηρεσιας 28 χρονων.ποια ειναι η απαντηση σας για τα τοσα χρονια προσφορας στα δαση??ετσι εμας τους αδυναμους με την πρωτη μας πετατε εξω απο το σωμα?γιατι μας στερειτε το δικαιωμα να ζησουμε?

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 20:22 | ΚΟΥΡΣΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:16 | ΣΑΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)

    εγώ μονο αίσχος έχω να πω!
    πριν τις εκλογές ο προθυπουργος έλεγε πως τις 100 πρώτες μέρες του πασοκ τα αποκαταστήσει τα παιδιά με τα κόκκινα μπλουζάκια! μήπως τότε το έλεγε για ψιφοθυρια&quot? και αν όχι τότε πως λέγεται αυτό? δεν ξέρω και εγώ poses μέρες μετά την εκλογή της κυβέρνησης και κανεις δεν φαίνεται τελικός να ενδιαφέρεται για τα παιδιά με τα κόκκινα μπλουζάκια! ούτε το πόσοι κάηκαν από αυτούς ούτε το πόσοι έχασαν την ζωήτους από αυτούς ούτε πόσοι περιμένουν παρακαλώντας καθε μέρα τον θεο όλα να πάνε καλά για να έχουν ένα μεροκάματο για την οικογένεια τους!
    αντιθετοσ το μετρο που τώρα συζητάτε είναι αμυ τι άλλο αθλιο κάθος περισσότερο για να εξυπηρετήσει κάποιους κοινούς σκοπούς είναι παρα να αποκαταστήσει τους συμβασιούχους πυροσβέστες!
    10 χρονια είμαι στο σώμα και άλλοι πολλά περισσότερα μπέικα πιτσιρικα έκανα οικογένεια έχω 2 φορες μεταφερθή στο νοσοκομείο την ώρα της φωτιάς και όλα αυτά περιμένοντας και ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή οι κοποι μου θα πιάσουν τόπο….μάλλον όμως μάταια! αποκατάσταση για όλους φωνάζατε πριν τις εκλογές όλοι οι κυβερνητικοί δικαίωση για όλους τους εποχικούς πυροσβέστες! χλευάζατε το 8μηνο που έδωσε ο πολύδωρας ταζοντασμασ 12μήνη συνεχείς απασχόληση…και τώρα? κάνετε τον κινέζο?
    προκηρύσσεται 2000 θέσεις? να μπει ποιος? πόσοι από εμάς θα μπούν? και εκτος αυτού να κάνουν αιτήσεις και πολίτες? οποτε ακόμα λιγότεροι από εμάς….για να βολευτούν και αυτοί που πρέπει e?
    αν κύριοι θέλετε να τιμάται τα παντελονια σας και το ονοματα τα δικα σας αλα και τον προγονων σας και θελετε να αναφέροναι με τιμή κάποτε σεβαστείτε τα προ εκλογων λεγομενα σας αλλα και τις υποχρεώσεις που εσείς αναλάβατε!
    αν πάλι δεν μπορείτε τότε να πάτε σπιτι σας….είστε εκεί που είστε γιατί πιστέψαμε τα όσα μας τάξατε! αν μας κοροϊδέψατε τότε κακός και παράνομος κατέχετε μια θέση που δεν την αξίζετε!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:40 | γιωργος

    μοριοδοτηση στην προυπηρεσια στο σωμα και οριο ηλικιας μεχρι 40 ετων!η πυροσβεστικη χρειαζεται την προηπηρεσια των εποχικων για να δουλεψει και τις γνωσεις των ειδικων πυροσβεστων…!η αποκατασταση των εποχικων πυροσβεστων ειναι μονοδρομος…!ευχαριστω!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:56 | ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:52 | ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:59 | ALFONSO

    ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ(ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
    ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4500 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:50 | Γιάννης

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:10 | mistral

    Εγώ προτείνω να παρθούν μόνο αυτοί που έπαιρναν μέρος στις κινητοποιήσεις του Σωματείου.Οι υπόλοιποι που δεν πατούσαν το πόδι τους επειδή δούλευαν στα μαγαζιά τους ή στα κτήματά τους ή έπιναν τα καφεδάκια τους επειδή τους αρκούσε το επίδομα ανεργίας, να σταματήσουν να κλαίγονται και να κάνουν πίσω για εμάς που έχουμε ανάγκη για δουλειά.
    Η Πυροσβεστική αναγκαστικά θα συρρικνωθεί τα επόμενα χρόνια κι έτσι θα μειωθούν και τα οργανικά κενά της.Αυτό σημαίνει ότι αντί για 4.000 κενές θέσεις που μιλάμε σήμερα,σε 2-3 χρόνια θα μιλάμε για 1.000-1.500 κενά κι ίσως και λιγότερα.Άρα να μονιμοποιηθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη για εργασία κι εφόσον έχουν καλή φυσική κατάσταση.Οι άλλοι να γυρίσουν στα μαγαζιά τους και να κόβουν και καμιά απόδειξη!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 19:08 | ALFONSO

    ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΟΚΙΜΟΣ (ΔΕΑ) ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ?

    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΟΧΙΚΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΒΕΖΙΝΑΔΙΚΟ, ΝΤΕΛΙΒΕΡΥ, ΨΗΤΑΣ, ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ, ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΧΙ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!! ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΛΛΕΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΑΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ.
    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΕΜΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ?
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥ.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 18:17 | petros

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…..ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ 12 ΧΩΡΙΣ ΚΡΗΤΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΕΩΝ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ 5500 ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ……….ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΑΠΕΤΟΥΜΕ ….ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΤΟΥΜΕ….ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΜΕ……

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 18:39 | ALFONSO

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 17:57 | Ιωαννου Αντωνης

    Σημερα ειναι η τελευταια μερα της διαβουλευσης…..ελπιζω ολοι μας να σας δειξαμε ποσο χρησιμοι ειμαστε και ποσο αγαπαμε την δουλεια μας…πλεον περιμενουμε να δουμε την τελικη καταληξη αυτου του νομοσχεδιου για εμας…..λαβετε υποψιν σας σοβαρα το εργο που εχουμε κανει….και γιγαντοστε τα μορια μας για να δωσουμε την εμπειρια μας και τα χρονια προσφορας μας στην μαχη που δινουμε καθε χρονο χερι-χερι με το Π.Σ…!οι θεσεις της ομοσπονδιας μου με καλυπτουν πληρος!!!!!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 17:45 | ΚΟΣΤΑΣ ΠΑΤΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΥΛΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    ΑΝΤΑΜΕΙΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 17:15 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠ

    Να μην γινει το Πυροσβεστικό Σώμα «χωνευτήρι» πελατειακών σχέσεων!!!να καταργηθεί το άρθρο 4 και ότι σχετικό πριμοδοτεί συμβασιούχους αλλά και εθελοντές. Όλοι οι υποψήφιοι να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Ειναι δυνατόν κάποιοι να επιζητούν την πριμοδότησή τους όταν είναι «προνομιούχοι» έναντι των ανέργων!!είναι δυνατόν το όριο ηλικίας να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη!προς όφελος ολίγων καθώς και να καταργούνται όλα τα κριτήρια? που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να θεωρείται κατάλληλος για το Πυροσβεστικό Σώμα. Να μην γίνουν διακρίσεις σε αυτό τον διαγωνισμό.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 16:46 | DHMHTRA

    Οι εποχικοί πυροσβέστες πρέπει να καλύψουν τις οργανικές θέσεις σταδιακά στην πυροσβεστική ,γιατί αυτοί διαθέτουν πείρα και αυτή είναι αναντικατάστατη σε αυτόν τον ειδικό τομέα.Η δουλειά του πυροσβέστη δεν είναι μια δουλειά που μπορεί να κάνειο καθένας ,αλλά η ψυχραιμία, το θαρρος, η αυτοθυσία ,η τόλμη, ηικανότητα δοκιμάζονται και αποτελούν σημαντικά προσόντα για την αντιμετώπιση της επόμενης πυρκαγιάς για τους ανθρώπους αυτούς που κάνουν όχι α
    πλά αυτή τη «δουλειά»,αλλά θά έλεγα βρίσκονται σε αυτή την αποστολή.
    Αν δεν έχουν πρόβλημα υγείας, πρέπει να απορροφηθούν όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες, γιατί όπως προείπα,
    ούτε τα νιάτα, ούτε η μόρφωση είναι σ¨αυτή την περίπτωση τα βασικά προσόντα,αλλά ό,τι μέχρι τώρα έχουν αντιμετωπίσει.Αυτή η προϋπηρεσία τους μπορεί να εγγυηθεί την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες που προστατεύουν, γιατί έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες και έχουν δει στην πράξη τι πρέπει να κάνουν και τι να αποφεύγουν.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 16:07 | petros

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ…..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΑ ΜΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 5500 ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ.ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ 12 ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ 4 ΣΕ 8 ΤΟΤΕ ΒΑΛΑΤΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ??ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΤΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 16:54 | petros

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 15:51 | vasilis aristeidou

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ [ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ] ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΙΤΟΥΣ ,ΧΟΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 2007.ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΕΓΡΑΦΙΣΑΝ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΝΑ ΗΤΑΝ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ …ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΙΕΣ ΝΑΠΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.-

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 15:07 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
    Παράγραφος.1 του άρθρου 15. Σχετικά με την ονομασία της ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος , ο όρος «Επικουρικοί Πυροσβέστες» δεν είναι ευδόκιμος καθώς σημαίνει πυροσβέστες που φέρουν δευτερεύοντα ή συμπληρωματικό ρόλο, βοηθητικοί. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι όροι, «Ειδικοί Δασοπυροσβέστες» , «Πυροσβέστες Δασών», «Πυροσβέστες Ειδικών Υπηρεσιών». Η δασικές πυρκαγιές αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία πυρκαγιών και απαιτούν έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Γνώση και εμπειρία που οι συμβασιούχοι πυροσβέστες απέκτησαν κατά την διάρκεια της πολυετής τους υπηρεσίας. Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες επανδρώνουν σχεδόν το σύνολο των δασικών περιπολικών, είναι οι πρώτοι που φθάνουν στο τόπο του συμβάντος αποτρέποντας μια μικρή εστία φωτιάς να εξελιχθεί σε πυρκαγιά μεγάλης έκτασης. Γνωρίζοντας τη σημασία της αρχικής προσβολής μιας πυρκαγιάς σε ένα σχέδιο διαχείρισης δασικών πυρκαγιών. Aποτελούν τη κύρια δύναμη των αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων ,μεταβαίνοντας ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας παραστεί ανάγκη, συνδράμοντας τις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες. Εκπαιδεύονται από έμπειρους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος ,δασολόγους και άλλους επιστήμονες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες αγωνίζονται καθημερινώς κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους για να διαφυλάξουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών, το δασικό μας πλούτο και το περιβάλλον .Είναι σημαντικό κομμάτι του μηχανισμού καταστολής και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.
    Παράγραφος.3 του άρθρου 15. Σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τους εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη καθιερώθηκε με το Νόμο 1951/1991(ΦΕΚ Α΄84/31-05-1991). Κατά την διαδικασία πρόσληψης ιδιωτών ως Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης (συμβασιούχοι πυροσβέστες) λαμβάνουν μοριοδότηση οι εθελοντές πυροσβέστες, 50 μόρια για κάθε πλήρες ημερολογιακό έτος εθελοντικής υπηρεσίας, με την προϋπόθεση να είναι εν ενεργεία εθελοντές μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, σύμφωνα με το Π.Δ. 124/2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 121/2007 και την υπ΄αριθμ.21502 Φ.300.16/08-05-2003 απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος. Κατά την διαδικασία πρόσληψης ιδιωτών ως Δοκίμων Πυροσβεστών σε προκήρυξης παρελθόντων ετών, το 20% . του συνολικού αριθμού των θέσεων καλύπτονταν από εθελοντές πυροσβέστες Ν1951/1991(ΦΕΚ Α’84) με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον διετή συνεχή ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και να βρίσκονται εν ενεργεία. Το όριο ηλικίας αυξάνεται όσο και η προϋπηρεσίας τους ως εθελοντές όχι πέραν του τριακοστού δεύτερου (32) πάντα για τους σε ενέργεια εθελοντές πυροσβέστες. Επιπλέον λαμβάνουν 30 μόρια για κάθε πλήρες έτος που παρείχαν ευδόκιμα εθελοντική υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα μόνο στη κατηγορία των εθελοντών και των συμβασιούχων. Τα ανωτέρω αναγράφονται στη προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα χιλίων διακοσίων εξήντα(1260) Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών τις 14 Δεκεμβρίου 2007 με Αρι.Πρωτ.71085 Φ.300.2.Προτείνω το 20ο/ο των θέσεων επικουρικών πυροσβεστών να καλυφθεί από εθελοντές πυροσβέστες με τουλάχιστον συνεχή διετή ευδόκιμη υπηρεσία εφόσον είναι εν ενεργεία. Επιπροσθέτως οι εθελοντές πυροσβέστες να λαμβάνουν 30 μόρια για κάθε πλήρες ημερολογιακό έτος ευδόκιμης εθελοντικής υπηρεσίας. Επί των προκηρυσσομένων θέσεων επικουρικών πυροσβεστών εφόσον το 20% των θέσεων δεν δύναται να καλυφθεί από εθελοντές πυροσβέστες στο σύνολό του, να καλύπτεται από συμβασιούχους πυροσβέστες. Η δύναμη των ενεργών Εθελοντών Πυροσβεστών που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα ανέρχεται στα 1879 άτομα (απογραφή Α.Π.Σ 20/2/2009). Δίκαια οι εθελοντές πυροσβέστες αξίζουν ευεργετικών διατάξεων γιατί είναι από τους λίγους που προσφέρουν άμισθα τις υπηρεσίες τους προς το ελληνικό δημόσιο. Οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν κοινή αποστολή με το μόνιμο και εποχικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών και της περιουσίας αυτών και του κράτους από τους κινδύνους των πυρκαγιών, των πλημμυρών, των σεισμών και των λοιπών θεομηνιών και ατυχημάτων.
    Παράγραφος.4 του άρθρου 15. Όσο αναφορά την κατ εξαίρεση πρόσληψη επικουρικών πυροσβεστών στο εδάφιο α αναφέρει ότι μπορούν να προσληφθούν οι εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας του. Να τροποποιηθεί και να περιλάβει τους εποχικούς πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010. Να προστεθεί και γ εδάφιο το οποίο να αναφέρει γ)εποχικοί πυροσβέστες που φέρουν ταυτόχρονα την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη, σύμφωνα με το Ν.1951/1991(Α΄84) με την προϋπόθεση να έχουν πενταετή ευδόκιμη υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντές πυροσβέστες και να βρίσκονται εν ενεργεία ανεξαρτήτου αριθμού αντιπυρικών που εργάστηκαν ως εποχικοί πυροσβέστες.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 15:55 | anonimos

    Επιτέλους πότε θα σταματήσει αυτό το μαρτύριο με όσους είχαν ατυχίες με τον στρατό και το Ι τους.
    Έτσι απλά τούς καταδικάζεται
    Όχι σε αυτόν τον απαράδεκτο κανόνα

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 13:42 | GEO.PON.

    1.Tο όνομα, από «επικουρικοί» να γίνει «ειδικοί» πυροσβέστες. Το «ειδικοί» θα προσδιορίζετε από το ότι τα κύρια καθήκοντα μας θα είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης-δασοπροστασίας (παρ. 6) και κατόπιν τα λοιπά καθήκοντα των μονίμων πυροσβεστών.
    2. Όσον αφορά την παρ. 1 στο σημείο που αναφέρονται οι θέσεις σε 2.000 να γίνουν 4.000 εφόσον τόσοι πιστεύουμε ότι κατέχουν τα προσόντα που αναφέρονται παρακάτω.
    3. Επίσης να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν, με την ανάλογη μοριοδότηση και οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί από το 2008 και όχι από το 2007 όπως αναφέρετε στην παρ. 4.
    4. Η μοριοδότηση να είναι τέτοια ώστε όσοι συμβασιούχοι πυροσβέστες καταθέσουν τα χαρτιά τους και έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να θεωρηθούν επιτυχόντες.
    5. Θα θέλαμε να προτείνεται και να πιέσετε επίσης το Υπουργό Προ.Πο. οι συνάδελφοι που δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω ρύθμιση να μπορούν να προσλαμβάνονται είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά προτεραιότητα, είτε να παραμείνουν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες έως την συνταξιοδότησής τους, όπως αναφέρετε άλλωστε και στο πόρισμα.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 13:34 | DIMITRIS

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3.Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    4.Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που εργάστηκαν έστω και σε μία αντιπυρική περιόδο ανεξαρτήτως έτους,ώστε να έχουν δικαίωμα όλοι να συμμετάσχουν και να μην υπάρχει αδικία,άλλωστε η προυπηρεσία θα μοριοδοτηθεί ανά μήνες η ανά αντιπυρική περιόδο.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΕΩΣ ΤΟ 2004 ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 13:49 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Η 1 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΙΑΣ,ΑΠΟ 35 ΕΩΣ 49 ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ,ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΣ, ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΙ- ΛΥΚΕΙΟΥ΄, ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΔΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ [ΒΑΡΔΙΑ]4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ Η 35ΩΡΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 12:55 | Θοδωρης

    Το νομοσχεδιο αυτο ειναι το πρωτο που βγαινει απο κυβερνηση εδω και πολλα χρονια και αφορα την εργασιακη αποκατασταση των συμβασιουχων πυροσβεστων!με τον τροπο ομως που προτεινεται,αποκαταστα ενα μερος των συμβασιουχων,οι υπολοιποι ειναι αγνωστο πως θα παραμεινουν στην υπηρεσια-αν παραμεινουν- και δεινει το δικαιωμα σε πολιτες και εθελοντες πυροσβεστες να γινουν και αυτοι επικουρικοι μειωνοντας τις θεσεις των συμβ/χων που τοσα χρονια εργαζομαστε με αβεβαιοτητα για το μελλον,με ελλιπη μεσα ατομικης προστασιας και οσα εχουν κανει τον θεσμο μας να θεωρειται εργασιακη ομηρια.στην δυσκολη αυτη οικονομικη συγκυρια θεωρειται πρεπον και συνετο να λαβετε πληρως υπόψην σας την οικονομικη μελετη της ποσπυδ ωστε το κρατος να λυσει τα μεγαλα οργανικα κενα της πυροσβεστικης με μικρο κοστος,την ωρα που βλεπουμε γυρω μας μονο απολυσεις να δωσει εργασιακη λυση σε οσους περισσοτερους συμβασιουχους πυροσβεστες,γινεται,που αυτη τη στιγμη ειναι ανεργοι και να δικαιωσει τις θυσιες που εχουμε κανει ολοι τοσα χρονια και τις φορες που βαλαμε σε κινδυνο τη ζωη μας γιατι εχουμε υψηλο το αισθημα του καθηκοντος.επισης θεωρω δικαιο,αν και δεν εχει αναφερθει απο κανεναν,πως τεραστια συνεισφορα στο πυροσβεστικο εργο καθε χρονο εχουν τα αερομεταφερομενα πεζοπορα τμηματα της ΕΜΑΚ τα οποια πηγαινουν σε οποιοδηποτε μερος της Ελλαδας οποιαδηποτε ωρα και στιγμη τους ζητηθει,ειναι στην πρωτη γραμμη,βαζοντας το καθηκον τους πανω απο ολα.καθε αντιπυρικη περιοδο ειμαστε μονιμως σε επιφυλακη και βρισκομαστε σε οποιοδηποτε μερος της Ελλαδας εχει φωτια και κινδυνευει λειπωντας για μερες!ζητω λοιπον να μοριοδοτηθει παραπανω η προυπηρεσια στις ΕΜΑΚ και να ληφθη υποψην και το ετος 2007 που ειχαμε τις περισσοτερες φωτιες και καταστροφες στην ελλαδα,που βρισκομασταν επι τρεις μηνες σχεδον αντιμετωποι καθε μερα με συμβαντα σε ολη την ελλαδα.

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 12:23 | eb

    OΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ….ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ Π.Σ.2]ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΕΙΟΥ ΑΕΙ ΤΕΙ.3ΕΩΣ 35ΧΡ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 35+ ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.ΟΤΙ ΙΣΧΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.Σ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 11:27 | kΩΣΤΑΣ Π

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 10:34 | ALFONSO

    ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ΄, Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ. ΤΙ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ?

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 04:38 | Γλαρός Εμμανουήλ

    Όλες αυτές τις μέρες που είναι ανοιχτή η δημόσια διαβούλευση,και αφού διάβασα όλα τα σχόλια και τις απόψεις σας,αποφάσισα να γράψω κι εγώ αυτά που πιστεύω,αυτά για τα οποία αγωνίζομαι ενεργά εδώ και πολλά χρόνια,και ως άτομο,αλλά και μέσω του Σωματείου μου (Σάμου & Ικαρίας).
    Πιστεύω πως το Πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής είναι ότι καλύτερο είχαμε ως τώρα.Η τωρινή ρύθμιση,εκτός των συναδέλφων που απορρίπτει απευθείας με τα κριτήριά της,κρύβει ασάφειες=παγίδες και για τους υπόλοιπους που έστω και θεωρητικά -νομίζουν πως- πληρούν προς το παρόν τις προϋποθέσεις.Να σας θυμίσω,πως μέχρι τώρα ουδέποτε είχαμε από πλευράς Πολιτείας την αντιμετώπιση που μας άξιζε.ΠΟΤΕ ΤΑ »ΚΡΙΤΗΡΙΑ» ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.Να σας θυμίσω επίσης παλαιότερη δήλωση μεγάλου εν ενεργεία πολιτικού μας,πως είμαστε »μετακινούμενοι ψήφοι».Να σας θυμίσω την αντιμετώπιση που υφίστανται πολλοί από τους συναδέλφους μας από μόνιμους συναδέλφους-Αξιωματιούς-Διοικητές κλπ κλπ αφού είμαστε τα παιδιά για όλες τις δουλειές,τα παιδιά για τα θελήματα,αυτοί που δεν μιλάνε για να μπορούμε και του χρόνου να ζητιανέψουμε για μεροκάματο και πόσα άλλα.Ας σκεφτούμε τους συναδέλφους μας που ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ στα σπίτια τους,στα παιδιά τους,στις γυναίκες τους,στις μανάδες τους…εξ’ αιτίας εντολών που έλαβαν από »συναδέλφους» που ουδέποτε υπέστησαν τις συνέπειες των πράξεών τους στο βαθμό που έπρεπε…και…και…και…!
    Αντί αυτών,βλέπω με απέχθεια αλληλοσπαραγμό αναμεσά μας,βάζοντας »ταμπέλες» ο ένας στον άλλο,και χρησιμοποιώντας φτηνά επιχειρήματα στο γιατί πρέπει να μπούμε »εμείς» και όχι οι »άλλοι».Τα κριτήρια δεν είναι δική μας δουλειά συνάδελφοι.Εμείς είμαστε όλοι μια ομάδα και έτσι πρέπει να πράτουμε.Έστω κι ένας από εμάς αν χάνει τη δουλειά του,πρέπει να μας βρουν απέναντί τους όλους μαζί.Όλοι το αξίζουμε-όλοι το δικαιούμαστε!!!
    Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ικανοί για 8 μήνες και ανίκανοι για 12.
    Δεν απέσυραν ποτέ συνάδελφο από το πλήρωμά μου είτε σε περιπολία,είτε σε συμβάν γιατί ήταν κοντός-του Δημοτικού- 49+…ετών.
    Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανένας πολίτης την ώρα που του παρείχαμε τις υπηρεσίες μας στην δύσκολή του στιγμή για τις γραμματικές μας γνώσεις,την ηλικία μας,το ύψος μας η τι νούμερο άρβυλα φοράμε.
    Και για να μην παρεξηγηθώ…τα κριτήρια τα έχω συνάδελφοι…αλλά δεν είναι σωστό και αντρίκιο να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.Δεν ταιριάζει με τη στολή που φοράμε.
    Θα προτείνω λοιπόν…
    α)Τήρηση του Πορίσματος και όχι »ψευτοριθμίσεις».
    β)Συμμετοχή μόνο των συμβασιούχων πυρ/στών και όχι πολίτες- -ψηφοδέλτια-δικά τους παιδιά.
    γ)Ειλικρινή-ξεκάθαρη-τίμια στάση της κυβέρνησης απέναντί μας και με τον δέοντα σεβασμό στην πολύχρονη προσφορά μας,τις θυσίες μας,τις αγωνίες μας.
    δ)Δεδομένης της κρίσης που περνάμε,σταδιακή απορρόφησή μας σε χρονικό ορίζοντα 3 χρόνων,αφού τα κενά στο Π.Σ υπάρχουν,και στα 3 αυτά χρόνια θα δημιουργηθούν και άλλα λόγω συνταξιοδοτήσεων κλπ,γεγονός που κάνει ακόμη πιο εμφανές πως υπάρχουν και θα υπάρξουν κενές οργανικές θέσεις για όλους μας.

    Συνεχίστε τον αγώνα μας…χωρίς διακρίσεις…ενωμένοι…και για όλους μας!!!
    Καλή συνέχεια συνάδελφοι και πάντα με υγεία!
    Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Γλαρός Εμμανουήλ

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 02:42 | ΔΙΟΝΥΣΙΑ Κ.

    Ο κλάδος των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι ίσως ο μοναδικός που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρησης.Το αξίζετε και το δικαιούστε.Δεν είμαι μια από σας,αλλά γνωρίζω καλά το έργο σας αλλά και τα προβλήματά σας!Ελπίζω η κυβέρνηση να δείξει τη σοβαρότητα που χρειάζεται,και να σας αντιμετωπίσει με το σεβασμό που σας οφείλει.Πιστεύω πως πολίτες δεν έχουν θέση στο Π.Σ αφού υπάρχετε εσείς,και δίχως άλλο όποια ρύθμιση γίνει πρέπει να αφορά μόνο εσάς…στο σύνολό σας…έστω και σταδιακά σε κάποιο βάθος χρόνου.Συνεχίστε την προσπάθειά σας ενωμένοι και σας εύχομαι να κερδίσετε τα δίκαιά σας!!!

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 01:20 | bd

    τελοσ τα ψεματα,οτι λεει το σχεδιο νομου,δεν φταιμε για την ηλικια σασ ουτε που δεν εχετε απολυτηριο λυκειου η γυμνασιου,τοσα χρονια κουμαντα εκαναν τ ατομα που δεν εχουν τιποτα απο αυτα τα 2 και τωρα ειναι εξω απο το σχεδιο νομου,η δουλεια μασ ειναι στο ΠΣ Και οχι στο δασαρχειο,εχω 12χρ εποχικοσ,

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 00:53 | Νίκος Κ.

    Είναι κοινή διαπίστωση, από όσους εμπλέκονται στη δασοπροστασία, ότι η παθογένεια της, είναι η παντελής έλλειψη πρόληψης. Μια άλλη σημαντική διαπίστωση είναι ότι ο φορέας που έχει την καταστολή θα πρέπει, για πολλούς και ευνόητους λόγους να έχει και την πρόληψη ή τουλάχιστον να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν. Δεν μπορεί να κάνουν πρόληψη και ανάταξη περιβάλλοντος, τηλεοπτικοί σταθμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φαρμακοβιομηχανίες, τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες ένα συνονθύλευμα από συλλόγους εθελοντών, δήμαρχοι οι κουτσές Μαρίες κλπ ανορθόδοξα και αντιεπιστημονικά και όχι ο φορέας που καλείται κάθε καλοκαίρι να βγάλει το φίδι από την τρύπα σε δάση άγνωστα γι αυτόν και αδιαχείριστα.
    Θα έπρεπε λοιπόν να συσταθεί μια ειδική κατηγορία προσωπικού με την ονομασία “δασοπυροσβέστες”, να επανδρωθεί αποκλειστικά από συμβασιούχους πυροσβέστες και να αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα, στη πρόληψη, στη κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, στην ανάταξη του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση, επικουρικά, στα λοιπά καθήκοντα του πυροσβεστικού σώματος. Στο Π.Σ. υπάρχει ικανός αριθμός στο μόνιμο προσωπικό από δασολόγους, δασοπόνους, που θα μπορούσαν να είναι οι προϊστάμενοι στο προσωπικό αυτό.
    Κύριε υπουργέ δώστε μια αξιοπρεπή λύση για όλους μας..

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 00:11 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 23:48 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Μια ερωτηση θα ηθελα και εγω να κανω στον αξιοτιμο κυριο προθυπουργο για το μελλον μας.κυριε προθυπουργε,εργαζωμαι στο Π.Σ απο το 1999,παντρεμενος τα τρια τελευταια χρονια με δυο παιδακια,φετος προσπαθω να τελειωσω το γυμνασιο δευτερης ευκαιριας.ο πατερας μου φανταστειτε δεν εχει δει ποτε τα παιδια του,γιατι?πασχει απο τυφο,μια παιδικη αρωστεια που οικονομισε οταν ηταν δυο χρονων.ειμαι γεννηθεις το 1971 και η ερωτηση μου ειναι,αν μας πεταξετε στο δρομο τι θα κανουμε?πως θα ζησουμε οσοι απο χρονια εχουν μαθει να σβηνουν μονο φωτιες?ας γινουν επιτελους πραξεις αυτα που βαρεθηκαμε να ακουμε συνεχως.

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 22:51 | Κων/νος Σκ.

    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Και να λάβεται υπόψην σας ότι υπάρχουν συμβασιούχοι πυροσβέστες που είδη φοιτούν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου. Και θα έχουν το απολυτήριο μέσα στο 2011. Να τους δώσεται την ευκαιρία να σεμετάσχουν στον διαγωνισμό που προκυρίχτηκε.

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 22:20 | Γεωργακάκος Αριστείδης

    Κατ’αρχάς συγχαρητήρια στον Υπουργό για το σχέδιο νόμου έτσι ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα των συμβασιούχων πυροσβεστών ,όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και σχετικές επερωτήσεις είχαν κάνει σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από όταν βρίσκονταν ακόμα στην αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί το όριο ηλικίας των 49ετών γιατί πολλοί δουλεύουν από 15εώς 30 έτη κι έχουν εκπαιδευτεί σε δασαρχεία όπως είσης και στο ίδιο το Π.Σ. Οι δε οδηγοί κατέχουν και υπηρεσιακή άδεια οδήγησης, όπως ακριβώς και οι μόνιμοι πυροσβέστες. Ιδιαίτερα οι οδηγοί λοιπόν μπορούν εύκολα να αποτελέσουν ειδική κατηγορία-δεν είναι δυνατόν οι οδηγοί να βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 έτη και να μη μπορούν να διοριστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα .Τέλος θεωρώ ότι πρέπει μάλιστα ακόμα και να προηγηθούν οι μεγαλύτεροι ως επικουρικοί πυροσβέστες(Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης») για να λυθεί το συνηθέστερο και εντονότερο εργασιακό τους πρόβλημα.
    –>>7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 22:53 | Στεφανος Π

    Ο πιο σωστος τροπος για να βγει αυτη η προκυρηξη,συμφωνα με το ΑΣΕΠ και λοιπες παρομοιες προκυρηξεις για σωματα ασφαλειας μετα απο ερευνα που εκανα:

    Πρωτα απο ολα να τονιστει πως η προκυρηξη αφορα ΥΕ και δεν Μοριοδοτειται ο βαθμος του απολυτηριου,πραγμα που γινετε σε ΔΕ προκυρηξεις

    1)Δικαιωμα συμμετοχης να εχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΩΣ 29 ΕΤΩΝ αποφοιτοι γυμνασιου ή δημοτικου μεχρι το 1980

    2)Μοριοδοτηση σε εν ενεργεια εποχικο πυροσβεση 500 μορια

    3)Μοριοδοτηση ανα μηνα σε δασοπυροσβεση 7 μορια

    4)Μοριοδοτηση πολυτεκνιας 300 μορια και τριτεκνιας 200 μορια

    5)Μοριοδοτηση για ανηλικα τεκνα,100 μορια ανα παιδι

    6)Κατοχη αδειας μοτοποδηλατου 100 μορια και μηχανης 200 μορια

    7)Κατοχη αδειας αυτοκινητου 100 μορια και επαγγελματικου διπλωματος 200 μορια

    8)Απολυτηριο στρατου ως Εφεδρος αξιωματικος ή Δοκιμος 300 μορια πρωην ΕΠΥ 100

    9)Γνωση ξενης γλωσσας δεν θα πρεπει να μοριοδοτηθει γιατι η προκυρηξη αφορα ΥΕ,ομως η προκυρηξη αφορα σωματα ασφαλειας οποτε αριστα 300 μορια πολυ καλα 200 και καλα(lower)100 μορια

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 22:58 | KOSTIS

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ) ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΛΟΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑ (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ ΛΟΓΩ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ .
    ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ
    ΤΟΥ 2008 ΕΧΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ
    ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ?
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ
    ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ
    ΚΩΣΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 21:10 | stavros

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 4 Δεκεμβρίου 2010, 21:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    KYΡΙΟΙ
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΔΗΛ. ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ 12ΩΡΟΥ[ΟΧΙ ΒΡΑΔΙ].
    ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ-ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ-ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ,Κ.Λ.Π.ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘ΄ΕΤΟΣ ΓΙΑ 4 Ή 5 ΜΉΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 5 ΕΤΩΝ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΗΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ ΤΟ 5ΜΗΝΟ ΣΕ 8ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 8.ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 5.500 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ?
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ Π.Σ.ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΔΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ.
    ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.[ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ΄ΤΑΞ., ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΥΡ.ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ, ΔΙΑΦΩΝΏ ΔΙΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ[ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΕΙΣΕ]ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΣ ΞΑΝΑΠΡΟΚΥΡΙΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ 5ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ,[ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ.ΚΛΠ]
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟ Π.Σ.Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ 35 ΕΤΟΣ.Η ΣΚΕΨΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ- ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧ.ΠΥΡ. ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ 2009ΚΑΙ 2010 ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 3-4-5 ΑΝΤΙΠ. ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ 2004Η ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΕΧΩΡΙΣΑΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.