- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 137 – Κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών της κατάστασης υπηρεσίας γραφείου

1. Οι Αξιωματικοί που κρίνονται κατάλληλοι για υπηρεσία γραφείου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις του βαθμού που φέρουν ή εκείνου στον οποίο προάγονται. Αυτοί υπηρετούν υποχρεωτικά σε θέσεις διοικητικής φύσεως και για κανένα λόγο δεν δύνανται να ασκήσουν επιχειρησιακή διοίκηση πεδίου.
2. Οι Αξιωματικοί που βρίσκονται στην κατάσταση υπηρεσίας γραφείου εξελίσσονται μέχρι το βαθμό που προβλέπεται γι’ αυτούς από τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 111.
3. Για τις κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών που βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου εφαρμόζονται οι διατάξεις που διέπουν τους ομοιοβάθμους τους που είναι στην κατάσταση της ενέργειας. Σε περίπτωση επανόδου στην ενεργό υπηρεσία, για τη συμπλήρωση των γενικών τυπικών προσόντων δεν προσμετράται ο χρόνος που διανύθηκε στον κατεχόμενο βαθμό.
4. Τα οικεία Συμβούλια, κατά τις κρίσεις των Αξιωματικών που βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, δεν λαμβάνουν υπόψη τα δυσμενή για την υγεία τους στοιχεία.