Άρθρο 14 Ταυτότητα εποχικών πυροσβεστών

1. Το πυροσβεστικό προσωπικό εποχιακής απασχόλησης, που προβλέπεται από τις διατάξεις των  παρ.5 και 7 του άρθρου 3 του ν.2612/1998 (Α΄- 112),  εφοδιάζεται, κατά το χρόνο ισχύος της σύμβασής του, με ειδικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για την απόδειξη της ιδιότητάς του και δεν υποκαθιστά το αστυνομικό δελτίο ταυτότητάς του.

2. Ο τύπος του ειδικού δελτίου ταυτότητας, τα διαλαμβανόμενα σ΄ αυτό στοιχεία, τα απαιτούμενα για την έκδοσή του δικαιολογητικά, το εκδίδον όργανο, η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής του και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

  • 3 Δεκεμβρίου 2010, 23:45 | βασιλης πρεκας

    Πρέπει να υπάρχη πυροσβέστικο σώμα με πλήρη προσωπικό και εξοπλισμό.Στους μήνες που δεν υπάρχη επικινδυνότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαμόρφωση περιοχών και λήψη μέτρων,στην προστασία του πολίτη απο καιρικά φαινόμενα,στην διαμόρφωση περιοχών στρατιωτικών εγκαταστάσεων για αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς,έλεγχοι πυροσβεστικών μέσων,εκπαίδευση και συνεργασία με λιμενικό για έλεγχο και κατασβέσεις πυρκαγιών σε πλοία,μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κοινωνικές διαμαρτυρίες για κατασβέσεις και λύσεις στην φύλαξη περιουσίων απο αναρχικούς και ανεγκέφαλους,έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεχώς για να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα πυροσβεστικά μέσα για να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα,δεν είναι σωστό να υπάρχουν εποχικοί σενα σώμα που επιτελή τεράστιο και σημαντικό έργο,απλώς δεν τους αξιοποιήτε σωστά και υπάρχουν πολλές παρανομίες και ελλείψεις εξοπλισμού,καθώς αν οργανωθή σωστά το πυροσβεστικό σώμα,θάχετε έσοδα απο τους ελέγχους και το κυριώτερο θα υπάρχη λήψη μέτρων και ελείψεις παρανομιών.Ακόμη μπορούν να συνεργαστούν και με τα δασαρχεία για αποχαρακτηρισμούς και μη δασικών εκτάσεων που έχουν αμεση επαφη και γνώση για τις εκτάσεις της χώρας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2010, 18:38 | Χρυσανθοπούλου Πελαγία

    Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχει υπογράψει το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με την Ομοσπονδία μας αναφέρουν σχετικά «Όσον αφορά την χορήγηση δελτίων υπηρεσιακής ταυτότητας στους υπαγόμενους
    στην παρούσα μισθωτούς, η αρμόδια Υπηρεσία θα προωθήσει σχετική ρύθμιση αντίστοιχη προς εκείνη που περιέχεται στην υπ’ αριθμ. 46266 Φ. 303.1/30.12.1994 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Mημόσιας Τάξης, ως και στην υπ’ αριθμ. 6011/3/2/18.3.1990 απόφαση του Υπουργού Mημόσιας Τάξης σχετικά με την χορήγηση υπηρεσιακών δελτίων ταυτότητας στο μόνιμο και στο πολιτικό προσωπικό αντίστοιχα.»
    Δηλαδή μιλάμε για ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΟΧΙ για απλά ένα απλό καρτελάκι όπως αυτό που εκδοσε εντελώς πρόχειρα το Αρχηγείο φέτος με την επωνύμία ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ. Το σωστόν είναι ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.
    Συμφωνω με τον συνάδελφο ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΗ γι αυτό που έγραψε.

    Ευχαριστώ

  • 3 Δεκεμβρίου 2010, 01:58 | ALFONSO

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ? ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΧΑΡΗΚΑΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΟΤΙ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ (ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ), ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ…
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ (ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ…).
    ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ….

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 20:48 | ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ? ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΚΟ ΣΕ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΗΜΕΝΕΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:27 | ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΕΛΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΟΕΚΤΥΠΩΤΗΣ Κ,Τ,Λ,…..
    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ………………….