- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 115 – Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας

1. Για τον υπολογισμό του ελάχιστου χρόνου υπηρεσίας σε κάθε βαθμό, καθώς και του συνολικού χρόνου υπηρεσίας, λογίζεται ότι στη συμπλήρωση των γενικών τυπικών προσόντων προαγωγής δεν προσμετράται ο χρόνος κατά τον οποίο οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι απείχαν από την ενεργό υπηρεσία, λόγω:
α. Εκτίσεως στερητικής της ελευθερίας ποινής.
β. Προσωρινής κρατήσεως, εφόσον δεν επακολούθησε απαλλακτικό βούλευμα ή αθωωτική απόφαση.
γ. Διαθεσιμότητας, εφόσον επακολούθησε η επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.
δ. Εκτίσεως ποινής αργίας με απόλυση ή αργίας με πρόσκαιρη παύση.
ε. Αυθαίρετης απουσίας.
στ. Άδειας άνευ αποδοχών.
2. Περαιτέρω, κατά τον υπολογισμό του ελάχιστου χρόνου υπηρεσίας στο βαθμό, δεν προσμετράται α) ο χρόνος υπηρεσιακής αποχής για λόγους υγείας (πέραν του έτους), παρά μόνο στην περίπτωση τραυμάτων ή παθήσεων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης και β) o χρόνος παραμονής στην κατάσταση υπηρεσίας γραφείου (για τον κατεχόμενο βαθμό), εφόσον ο υπάλληλος επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία.
3. Σε περίπτωση που η αποχή από την υπηρεσία για το αυτό χρονικό διάστημα, οφείλεται σε περισσότερους του ενός λόγους, το διάστημα αυτό λογίζεται ενιαίο.
4. Χρόνος που δύναται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να αναγνωριστεί ως συντάξιμος προσμετράται αυτοδικαίως, κατά τη διαδικασία των κρίσεων, για τον υπολογισμό της προβλεπόμενης συντάξιμης υπηρεσίας.