- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 112 – Αρχές Συστήματος Αξιολόγησης – Διάκριση και έννοια προς προαγωγή προσόντων

1. Τα προς προαγωγή προσόντα των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος διακρίνονται σε τυπικά (γενικά και ειδικά) και ουσιαστικά.
Τα τυπικά προς προαγωγή προσόντα προσδιορίζουν τις τυπικές προϋποθέσεις, άνευ συνδρομής των οποίων δεν είναι δυνατή η προαγωγή των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τα ουσιαστικά προς προαγωγή προσόντα προσδιορίζουν την εν γένει ικανότητα των στελεχών Πυροσβεστικού Σώματος για την άσκηση των καθηκόντων του βαθμού τους και την περαιτέρω εξέλιξή τους, συνάγονται δε από τις Εκθέσεις Αξιολόγησης και τα λοιπά έγγραφα στοιχεία των ατομικών φακέλων τους.
2. Τα τυπικά και ουσιαστικά προς προαγωγή προσόντα αξιολογούνται με σύστημα αξιολόγησης, το οποίο διέπεται από τις αρχές της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας, με βάση την επαγγελματική ικανότητα των στελεχών και την αποδοτικότητά τους.
3. Ο τύπος, το περιεχόμενο, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια αναφορικά με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης των τιθέμενων στις καταστάσεις Εκτός Οργανικών Θέσεων (Ε.Ο.Θ.) και Υπηρεσίας Γραφείου καθορίζεται με απόφαση Αρχηγού εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος.