Άρθρο 10 Μόνιμη διαθεσιμότητα αστυνομικών

Το άρθρο 3 του ν.δ.330/1947 (Α΄- 84) καταργείται και το άρθρο 4 του ίδιου ν.δ. αντικαθίσταται ως εξής :

« ΄Αρθρο   4

Στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας τίθενται οι αστυνομικοί που κατέστησαν ανίκανοι για εκτέλεση υπηρεσίας, συνεπεία τραυμάτων ή παθήσεων από τραύματα, ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα ταύτης, ύστερα από γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής».

  • 5 Δεκεμβρίου 2010, 02:01 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΙΔΩΝΑΡΗΣ

    Αντί να τροποποιούμε διατάγματα και τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων διαταγμάτων τόσο μεγάλης ηλικίας καλύτερα να τα καταργούμε και να φτιάχνουμε νέα, να τα κωδικοποιούμε δηλαδή ουσιαστικά.

    Έτσι, καθιστανται πιο προσιτά, σύγχρονα και ξεκάθαρα στους ενδιαφερόμενους και δεν αφήνονται περιθώρια επιβίωσης παρωχημένων, ασαφών ή καταργημένων στην εποχή μας διατάξεων.

    Καλύτερα λοιπόν να υποβληθεί πλήρες Ν/Σ το οποίο θα αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως έγινε και πρόσφατα με το Ν.3883 για τις Ε.Δ., αντί να προτείνονται εμβαλωματικές τροποποιήσεις.

    Όσο για το λόγο θέσης σε διαθεσιμότητα, αντί για το δυσνόητο: «ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα ταύτης» ορθότερο πιστεύω το «τα οποία προκλήθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξαιτίας αυτής».

  • 3 Δεκεμβρίου 2010, 17:25 | ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Ναι πρεπει να σταματησουν οι αστυνομικοι να κανουν τισ φιλιππινεζες
    Καλλιστα ομως μπορει το κρατος να χρεωνει οποιον ενδιαφερεται να εχει προστασια απο την αστυνομια
    Ειναι αισχος στις ημερες μας που ο λαος κανει θυσιες να εχει να πληρωνει και προστασια του καθε δημοσιογραφου, επιχειρηματια, καλλιτυεχνη.
    Ετσι αδρανοποιειται ενα μεγαλο κοματι τησ αστυνομιας, που θα μπορουσε να προσφερει στους πολιτες τισ χρησιμες υπηρεσιες του
    Τι θα γινει με αυτο το θεμα?

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 15:47 | Α Αγγιους

    Θα μπορούσε να υπάρχει άρθρο που να προβλέπει ότι πρόσωπα που ζητούν αστυνομική προστασία λόγω της κοινωνικής τους θέσης (καλλιτεχνες, επιχειηματίες, δημοσιογράφοι κλπ) και όχι λόγω κατάστασης (μάρτυρες, απειλούμενοι για διάφορους λόγους κοκ) θα πληρώνουν στο Ελληνικό δημόσιο το μισθό των αστυνομικών που απασχολούν ώστε η ΕΛΑΣ να προσλάβει αντικαταστάτες έτσι ώστε η ενεργός δύναμη της ΕΛΑΣ να παραμένει σταθερή.