- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 60 – Προϋποθέσεις ανανέωσης ιδιότητας Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας

1. Προκειμένου οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας να ανανεώσουν την ιδιότητά τους ως Εθελοντές, λαμβάνουν ανά τρία (3) χρόνια από την ημερομηνία κτήσης της ιδιότητάς τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης της Γ.Γ.Π.Π., συμπληρωματική εκπαίδευση από την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, προσκομίζοντας επικαιροποιημένα τα πιστοποιητικά της παραγράφου 1ε του άρθρου 59 και επαναξιολογούνται.
2. Σε περίπτωση μη επιτυχούς ολοκλήρωσης της ανωτέρω συμπληρωματικής εκπαίδευσης, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας δύνανται να επαναλάβουν τη διαδικασία εντός τριών (3) μηνών, διάστημα κατά το οποίο αναστέλλεται η ιδιότητά τους, ενώ τυχόν εκ νέου αποτυχία συνεπάγεται απώλεια της ιδιότητας του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας.
3. Απώλεια της ιδιότητας Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας επέρχεται, κατόπιν έκδοσης αιτιολογημένης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στην περίπτωση παύσης πλήρωσης των προϋποθέσεων των παρ. 1γ, δ και ε του άρθρου 59.
4. Η διαγραφή της Εθελοντικής Οργάνωσης του άρθρου 67 επιφέρει και εξισώνεται με την απώλεια ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη της ομάδας ένταξης τους.