- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 6 Διάθεση κατασχεμένων οχημάτων στις αστυνομικές αρχές

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη μπορεί να διατίθενται στις αστυνομικές αρχές και Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για κάλυψη των αναγκών τους, χερσαία, πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα που έχουν κατασχεθεί ως αντικείμενα λαθρεμπορίας, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, λαθρεμπορευμάτων ή παράνομων μεταναστών και ως μέσα παράνομης διακίνησης όπλων ή αρχαιοτήτων, εφόσον παρέλθουν τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία κατάσχεσής τους και στο διάστημα αυτό δεν έχει εκδοθεί ή δεν έγινε αμετάκλητο βούλευμα ή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την άρση της κατάσχεσης και την απόδοση των μέσων αυτών στους ιδιοκτήτες τους.

2. Αν μετά τη διάθεση του μέσου που κατασχέθηκε διαπιστωθεί ότι το μέσο δεν είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της Υπηρεσίας ή διαταχθεί αμετακλήτως με βούλευμα ή δικαστική απόφαση η απόδοσή του στον ιδιοκτήτη του εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 177 του ν.2960/2001 (Α΄- 265), όπως ισχύει κάθε φορά.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.