- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 32 – Διάρθρωση – Προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

1. Η Γ.Γ.Π.Π. διαρθρώνεται διοικητικά, ως εξής:
α. Γενική Διεύθυνση Συντονισμού.
β. Αυτοτελής Διεύθυνση Διοίκησης και Υποστήριξης.
γ. Αυτοτελής Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης και Προγραμματισμού.
2. Η Γ.Γ.Π.Π. στελεχώνεται με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από:
α. Πολιτικό προσωπικό, που είναι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, και διακρίνεται σε Μόνιμο και Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
β. Ένστολο προσωπικό, που προέρχεται είτε με διάθεση από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), είτε με απόσπαση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.) και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
γ. Πολιτικό προσωπικό που προέρχεται με απόσπαση από τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
3. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, δύνανται οι τακτικοί υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να διατίθενται για λόγους υπηρεσιακού συμφέροντος και σε θέσεις συναφούς αντικειμένου, σε δομές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
4. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, δύναται να υπάγονται στη Γ.Γ.Π.Π. Φορείς ή Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή άλλων Υπουργείων και να ρυθμίζονται όλα τα οργανωτικά, λειτουργικά και υπηρεσιακά ζητήματα που προκύπτουν από την υπαγωγή αυτή.