Άρθρο 33 – Ενδυμασία – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 33 ν. 2776/1999

Στο τρίτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 33 του ν. 2776/1999 (Α’ 291) η λέξη «Δικαιοσύνης» αντικαθίσταται από τις λέξεις «Προστασίας του Πολίτη» και το άρθρο 33 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 33
Ενδυμασία

1. Κάθε κρατούμενος φέρει την ατομική του ενδυμασία, η οποία πρέπει να είναι ευπρεπής και καθαρή.
2. Η διεύθυνση του καταστήματος χορηγεί, σε όσους κρατουμένους έχουν ανάγκη, επαρκή ενδυμασία και υποδήματα, ανάλογα με την εποχή του έτους. Η ενδυμασία αυτή δεν επιτρέπεται να έχει εξευτελιστικό ή ταπεινωτικό χαρακτήρα ούτε να φέρει ιδιαίτερα σημεία από τα οποία να προκύπτει η ιδιότητα του κρατουμένου.
3. Οι κρατούμενοι που εργάζονται σε αγροτικές ή βιοτεχνικές μονάδες ή εργαστήρια ή απασχολούνται σε άλλες εργασίες δικαιούνται να τους παρέχεται κατάλληλος ρουχισμός.
4. Οι κρατούμενοι που έχουν από την επαγγελματική ή άλλη ιδιότητά τους ιδιαίτερη στολή δεν επιτρέπεται να τη φορούν στο κατάστημα.
5. Οι κρατούμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δικά τους κλινοσκεπάσματα και πετσέτες. Η διεύθυνση του καταστήματος χορηγεί τα εν λόγω είδη σε όσους δεν διαθέτουν. Ο τύπος, η ποιότητα και η ποσότητα των ειδών που παρέχονται καθορίζονται με απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
6. Οι κρατούμενοι υποχρεούνται να τηρούν καθαρά και φροντισμένα τα είδη ένδυσης και ρουχισμού. Η διεύθυνση του καταστήματος τους προμηθεύει τα αναγκαία προς τούτο μέσα.».

  • Άρθρο 33
    Ενδυμασία – Τροποποίηση παρ.5 άρθρου 33 ν.2776/1999
    Η ενδυμασία του κρατούμενου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι προσβλητική ή να έχει χαρακτηριστικά που προάγουν το φυλετικό μίσος . προτείνουμε την προσθήκη φράσης στην παράγραφο 1 «Η ενδυμασία δεν επιτρέπεται να φέρει χαρακτηριστικά ή να αναγράφει εκφράσεις που προάγουν την μισαλλοδοξία, προσβάλλουν φυλετικές, θρησκευτικές, επαγγελματικές ομάδες».