Άρθρο 29 – Ατομικό Δελτίο (κάρτα) υγείας – Τροποποίηση παρ. 1 και 3 άρθρου 28 ν. 2776/1999

Στο άρθρο 28 του ν. 2776/1999 (Α΄291) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 τροποποιείται με τη συμπλήρωση των στοιχείων, τα οποία καταχωρίζονται στο Ατομικό Δελτίο (κάρτα) υγείας και την πρόβλεψη ότι αυτά καταχωρίζονται ομοιόμορφα, β) στην παρ. 3 οι λέξεις «και τα λοιπά αρμόδια όργανα του» αντικαθίστανται από τις λέξεις «, καθώς και οι εποπτικές υπηρεσίες και αρχές του Σωφρονιστικού Καταστήματος» και το άρθρο 28 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 28
Ατομικό Δελτίο (κάρτα) υγείας
1. Για κάθε κρατούμενο τηρείται Ατομικό Δελτίο (κάρτα) υγείας, στο οποίο καταχωρίζονται ομοιόμορφα στοιχεία ιατρικού ενδιαφέροντος, όπως ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή άλλο συναφές στοιχείο, ο χρόνος διενέργειας κάθε ιατρικής εξέτασης, η σχετική διάγνωση, η θεραπευτική αγωγή που συστήθηκε, καθώς και το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα και η υπογραφή του ιατρού που εξέτασε τον κρατούμενο. Τo δελτίο αυτό φυλάσσεται στο αρχείο του ιατρείου και συνοδεύει τον κρατούμενο σε κάθε μεταγωγή του.
2. Σε κάθε κατάστημα τηρείται μητρώο ιατρικών εξετάσεων κρατουμένων στο οποίο αναγράφονται ο χρόνος εξέτασης, η αγωγή που συστήθηκε και τα χορηγούμενα φάρμακα.
3. Γνώση του περιεχομένου του παραπάνω δελτίου και μητρώου λαμβάνουν μόνον ο κρατούμενος ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός, καθώς και οι εποπτικές υπηρεσίες και αρχές του Σωφρονιστικού Καταστήματος, κάθε φορά που για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης εξετάζεται η υγεία του κρατουμένου.».