- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 9 Οργανική δύναμη – Προσωπικό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

1. Οι οργανικές θέσεις του στρατιωτικού προσωπικού του Λιμενικού Σώματος αποτελούν, εφεξής,  οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, και είναι κατά βαθμό, κατηγορία, ειδικότητα και αριθμό αυτές που ορίζονται από τις διατάξεις του ν. 3079/2002, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και ανέρχονται, συνολικά, σε 10.242 θέσεις.

2. Για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Λιμενικής Πολιτικής (Δ.Λ.Π.), Λιμενικών Υποδομών (Δ.Λ.Υ.), Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), Ναυτικής Εργασίας (Δ.Ν.Ε.Ρ.), Εκπαίδευσης Ναυτικών (Δ.Ε.Κ.Ν.) και Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (Δ.Ν.Π.Α.), της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Δ.Α.Ν.) κατά των μέρος των μεταφερομένων τμημάτων, της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Δ.Π.Θ.Π.) κατά των μέρος των μεταφερομένων τμημάτων, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων (Δ.Ε.Π.) κατά των μέρος των μεταφερομένων τμημάτων, της Διεύθυνσης Κανονισμών και Εποπτείας Οργανισμών (Δ.Κ.Ε.Ο.), της Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών εγκαταστάσεων (Δ.Ε.Δ.Α.Π.Λ.Ε.) κατά των μέρος των μεταφερομένων τμημάτων, της Διεύθυνσης  Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Δ.Ι.Π.Α.Μ.-Π.Σ.Ε.Α.)κατά των μέρος των μεταφερομένων τμημάτων, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), των Κέντρων Επιμόρφωσης Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.), του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και των Πειθαρχικών Συμβούλιων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Σ.Ε.Ν.), των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (Δ.Σ.Ε.Ν.), των Σχολών Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων (Σ.Σ.Π.Μ.), επιτρέπεται η απόσπαση προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο Υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας. Οι αποσπάσεις πραγματοποιούνται με κοινή απόφαση των υπουργών προστασίας του πολίτη και θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας και κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων από άλλες διατάξεις χρονικών ορίων αποσπάσεων. Στις εν λόγω αποφάσεις αναφέρεται η έναρξη, διάρκεια και λήξη των αποσπάσεων αυτών. Το προσωπικό που αποσπάται εξακολουθεί να διατηρεί τις οργανικές θέσεις του στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

3. Το προσωπικό που αποσπάται στις ανωτέρω Υπηρεσίες ανήκει οργανικά, διοικητικά και σε έκτακτες περιπτώσεις επιχειρησιακά στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ασκεί τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας και εκτελεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις οδηγίες-εντολές της Ιεραρχίας του.