5. Μελέτες

Οι μελέτες που θα παραδοθούν στους διαγωνιζόμενους είναι οι εξής:

  • Τοπογραφική Αποτύπωση
  • Παρουσίαση & Αξιολόγηση Γεωτεχνικής Έρευνας
  • Στατική Μελέτη

Ο ανάδοχος θα συντάξει και θα υποβάλλει για έγκριση, χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή, οποιεσδήποτε μελέτες εφαρμογής απαιτούνται για την κατασκευή των εργασιών της παρούσας εργολαβίας.

  • 12 Αυγούστου 2011, 16:18 | Marina

    Κατά τη γνώμη μου, δε θα βοηθήσει ούτε ο φράχτης. Οι λαθρομετανάστες θα βρουν τρόπο να περάσουν. Μήπως καλύτερα να τους έπιαναν και έστελναν πίσω στη χώρα καταγωγής τους (εκτός, βέβαια, αν συντρέχει περίπτωση ασύλου), χώρις να έχουν δικαίωμα να καταθέτουν αιτήσεις αναστολής και να παραμένουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και να βγει και η απόφαση; Τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τότε να τους δίνουν άδεια διαμονής. Πίστευω αν είναι νόμιμοι, μπορούν να προχωρήσουν και δε θα μένουν στην Ελλάδα.

  • 10 Αυγούστου 2011, 12:28 | EL

    Η αδιαφορία, οι ανόητοι παλικαρισμοί, η μεθοδευμένη απουσία για τουλαχιστον μια δεκαετια και κατασυκοφάντηση των προσπαθειών ομάδων και κινησεων πολιτών τόσο από την πλευρα του Υπουργειου και των εκαστοτε υπουργων όσο και από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων (που μενω) επετρεψε και επιτρεπει αυτήν την κατάσταση να διογκώνεται και οι υπαίτιοι παραβάτες να αποθρασύνονται, με ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές.
    Δεκάρα δεν δίνετε για όλους τους παράνομους λαθρομετανάστες που παράνομα πουλάνε πράγματα, για τα οποία ούτε ΦΠΑ πληρώνουν, ούτε εισφορές δίνουν , και που ότι εισπράττουν φεύγει ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα στο εξωτερικό, όπως και τις ποικιλες παρανομες επιχειρησεις τους, αλλά που επωφελούνται της δωρεάν νοσηλείας και περίθαλψης στα νοσοκομεία που εμείς πληρώνουμε και της φοίτησης των παιδιών τους στα δημόσια σχολεία που πάλι εμείς πληρώνουμε.

    Ναι να γινει φρακτης, αλλα οσο καλος και εαν ειναι (δεν μπορω να το κρινω τεχνικα), εαν δεν ληφθουν δραστικα και επωδυνα μετρα πλεον για τους λαθρομεταναστες, τα δικτυα που τους στηριζουν και ολο τον συρφετο που τους εκμεταλλευεται δεν μπορει να υπαρχουν αποτελεσματα. Ας μην ξεχναμε ότι και οι ιδιοι εκμεταλλευονται την απραξια, την ανημπορια, την αναποτελεσματικοτητα και την προδοτικη σταση «ευαισθητων ελληνων» πολιτών, ΜΚΟ, διανοουμενων, πολιτικων και κυβερνησεων. Όσο αντιαιασθητικο και να είναι και οσο και να μας πληγωνει η παρουσια του φρακτη, αν δεν αρθούν οι Σένγκεν και η Δουβλινο ΙΙ και η υποκρίτρια Ευρωπαϊκη Ενωση δεν τριξει τα δοντια στην Τουρκια, τα αποτελεσματα του φρακτη θα ειναι μικροτερα απο την δυναμικη των αλλων μετρων. Εαν λοιπόν, εμεις δεν αφησουμε μετα απο έναν τυπικο ελεγχο εναν μεγαλο αριθμο λαθρομεταναστων να προχωρησουν στην Κεντρικη και βορεια Ευρωπη 3-4 φορες, για να καταλαβουν λιγο οι φιλοι μας τι γινεται, εαν δεν συνασπισθουμε με χωρες που εχουν σοβαρο προβλημα (Ιταλια, Μάλτα, Πολωνια κλπ) τα αποτελεσματα θα ειναι μικροτερα του αναμενομενου.
    Ας κοιταξουμε λιγο και την εμπειρα ΗΠΑ με το Μεξικο που εχουν κατι αντιστοιχο. Συγχρονη τεχνολογια, αισθητηρες, στερεο εδαφος κλπ. ναι. Και κυριως πώς γινεται οι υποτελεις κυβερνησεις να μην φοβουνται; Τέλος ποιος θα μιλησει για να σταματησουν οι πόλεμοι που φερνουν τους ανθρωπους σε αναζητηση καλυτερης τυχης; Και ειναι μονο η αναζητηση καλυτερης τυχης ή/και αλλοι λόγοι και σχεδιασμοι;

  • 9 Αυγούστου 2011, 17:15 | Βασίλης Μπακόπουλος

    Ακουσα ότι η Τουρκία συμφωνεί με την κατασκευή του φράχτη και αναρωτιέμαι γιατί άραγε? Μήπως το αφήνει για να το χρησιμοποιήσει ως «προηγούμενο» για να κατασκευάσει κι αυτή κάτι ανάλογο αλλού (π.χ. στην Κύπρο)?
    Σε κάθε περίπτωση η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο με βρίσκει σύμφωνο και επικροτώ το έργο.

    Β. Μπακόπουλος
    Συνταξ. Χημικός Μηχανικός

  • 9 Αυγούστου 2011, 15:41 | Σωτήρης Κατσαρός

    Εχετε ακούσει κάτι για τίς πλημμύρες του ποταμού Εβρου?
    Εάν πλημμυρίσει ο Εβρος θα τον καταστρέψει σίγουρα τον φράχτη που θα είναι κτισμένος στίς όχθες του, και θα έχει γίνει άλλη μια τρύπα στο νερό με αυτόν τον φράχτη.
    χαμένα λεφτα, πεταμένα θα είναι

  • 9 Αυγούστου 2011, 14:14 | dimamax

    -Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας «φράχτης» δεν θα σταματήσει κανέναν απελπισμένο λαθρομετανάστη να εισέλθει στην χώρα μας. Προσωρινά (για 2-3 βδομάδες είναι πιθανό). Σκεφτείτε λοιπόν την πιθανότητα να αφιχθεί μια μεγάλη ομάδα λαθρομεταναστών μπροστά στον φράχτη, όχι τυχαία αλλά με συγκεκριμένο στόχο και δεν μιλάω για διάτρηση ή φθορά στον «φράχτη» προκειμένου προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά μιλώ για μια ομάδα με μερικές δεκάδες γυναικόπαιδα και ρακένδυτους άντρες! έρχεται λοιπόν η ομάδα και σταματά κάτω από τον φράχτη, εγκαθίσταται και ξεκινά απεργία πείνας στο συγκεκριμένο σημείο, ή λόγω ταλαιπωρίας και κακουχιών πεθαίνει ένα παιδί μπροστά στον φράχτη! ποιά θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία και την διεθνή αμνηστία? Η λύση του ζητήματος θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολη και πολύπλοκη. Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα βάζοντας εμπόδια σε συγκεκριμένα σημεία των συνόρων μας γιατί είναι τεράστιο το μήκος της ελλήνικής οριογραμμής που θα πρέπει να «περιτοιχιστεί». Αν κάνουμε το δικό μας πρόβλημα πρόβλημα της ευρώπης, αναγκάζοντας τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους (και αναφέρομαι κυρίως στους βορειοευρωπαίους) θα «χτυπήσει το καμπανάκι» στις κοινωνίες της ευρωπαικής ένωσης. Αν σε κάθε λαθρομετανάστη που συλλαμβάνεται στην ελληνική επικράτεια χορηγείται μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα 30 ημερών προθεσμίας αποχώρησης από την χώρα, αφού συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο κράτησης (κατά τα ισχύοντα σήμερα) και προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο με την μορφή διαβατηρίου (όπως τα προσωρινά διαβατήρια που εκδίδονται σε περιπτώσεις απώλειας του ταξιδιωτικόυ εγγράφου στην αλλοδαπή), τότε σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών θα κατευθύνονταν σε πολύ πιο πλούσιες κοινωνίες και κράτη. Έτσι με απόφαση της ευρωπαικής ένωσης θα μπορούσε να κυρηχθεί εμπάργκο εισαγωγής και διάθεσης προιόντων στην ευρωπαική ένωση από χώρες που προωθούν συστηματικά λαθρομετανάστες προς την ευρωπαική ήπειρο. Ας αναλογιστούμε την ταχύτητα αναπτυσόμενη τουρκία με την αναπτυσόμενη διαρκώς βιομηχανία, να μείνει έξω από την αγορά της ευρώπης, ή ένα αραβικό-μεσογειακό κράτος που εξάγει πετρέλαιο μια και είναι το μοναδικό προιόν που παράγει, να μείνει έξω από την καταναλωτική ευρωπαική αγορά! Δεν πιστεύω λοιπόν στην αποδοτικότητα του φράχτη! το μόνο που θα προσφέρει στην πατρίδα μας είναι μικρός αριθμός θέσεων εργασίας για το διάστημα εκτέλεσης των έργων και μια «μεγάλη» εργολαβική δαπάνη που δεν πρόκειται να έχει τα ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη προς τον έλληνα κι εν μέρει προς τον ευρωπαίο φορολογούμενο.

  • 9 Αυγούστου 2011, 09:09 | Στέφανος

    Η πρώτη-πρώτη μελέτη που θα έπρεπε να υπάρχει είναι μια στρατηγική μελέτη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, και από εκεί θα τεκμηριώνονταν οι δράσεις που πρέπει να γίνουν.

    Χωρίς σωστή τεκμηρίωση, η πρόταση του φράχτη είναι τουλάχιστον «στον αέρα». Ποιος εγγυάται ότι δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα; πχ στα άγρια ζώα;

    Σε μια τόσο αστήρικτη πρόταση, η μόνη απάντηση είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ αυτός που αποφάσισε να την βγάλει και σε διαβούλευση.

  • 6 Αυγούστου 2011, 21:54 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    TO ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝ ΣΥΝΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΤΑΝ 60 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ 10 ΑΝΑ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 50ΧΛΜ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ 10ΧΜΜ ΧΕΡΣΑΙΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 5 Αυγούστου 2011, 21:14 | Κωνσταντίνος

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό της πραγματική ανεργίας της χώρας μας ανέρχεται στο 18% και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας αρχής αναμένεται να φτάσει το 20% μέσα σε λίγους μήνες.

    Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι ανασφάλιστοι και δεκάδες χιλιάδες οικογένεις ζουνε στα όρια της παρακμής και εσείς προτίθεστε να δώσετε από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, που πληρώνει χωρίς να έχει, περί τα 5.000.000 ευρω;

    Προτιμάτε να τα δώσετε σε εργολάβους παραδεχόμενοι την ανικανότητα των δυνάμεων ασφαλέιας να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας μας. Όμως σε κάθε αγανάκτιση του λαού εμφανίζονται χιλιάδες αστυνομικοί από το πουθενά. Επιπλέον μεγάλο ποσοστό από τους στρατιώτες καταλαμβάνουν βυσματικές θέσεις για μικροπολιτικούς σκοπούς αντί να βρίσκονται εκεί που πραγματικά χρειάζονται… Κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά κρατάμε τα στόματά μας ορμητικά κλειστά για να βολέψουμε και το παιδί του συγγενή μας. (Μα είναι δυνατόν ο κάθε στρατηγός να χρειάζεται οδηγό να τον μεταφέρει; Δίπλωμα δεν έχει;)

    Διαφωνώ κάθετα με την κατασπατάλιση στην εποχή που ζούμε των χρημάτων των Ελλήνων για μη αναγκαίες παρεμβάσεις από την στιγμή που η Ελλάδα πληρώνει αδρά τα σώματα ασφαλείας, και έχει μεγάλο αριθμό στρατιωτών. Δηλαδή, διαθέτει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό να φυλάξει τα σύνορά μας.

    Επομένως μπορείτε να πράξετε το αυτονόητο και να δώσετε τα χρήματα αυτά στις τεράστιες ανάγκες που έχουν οι συμπατριώτες μας.

    Ένας φτωχός, πλην τίμιος ανασφάλιστος 32χρονος που πασχίζει να βρει μεροκάματο μπας και καταφέρει να πληρώσει τα εξοδά του…