- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 12 – Μεταβατικές διατάξεις

1. Μέσα σε ένα (1) έτος από τη δημοσίευση του παρόντος, οι κάτοχοι περιστρόφων και πιστολιών αφέσεως αγώνων που δεν είναι εφοδιασμένοι με δελτίο κατοχής, υποχρεούνται να υποβάλλουν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από τα άρθρα 1 και 2 της υπ΄ αριθ. 3009/2/23-α΄ από 31-8-1994 (ΦΕΚ Β΄-696) απόφασης Υπουργού Δημόσιας Τάξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη χορήγηση άδειας κατοχής.

2. Οι κάτοχοι διαστελλόμενων βλημάτων εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου υποχρεούνται είτε να τα πωλήσουν ή να τα διαθέσουν κατόπιν άδειας των αστυνομικών αρχών σε πρόσωπα που κατέχουν άδεια εμπορίας φυσιγγίων πυροβόλων όπλων είτε να τα παραδώσουν στην αστυνομική αρχή.

3. Οι κάτοχοι αδειών εμπορίας φυσιγγίων πυροβόλων όπλων που έχουν στις αποθήκες τους διαστελλόμενα βλήματα ως και βλήματα που τυχόν θα τους παραδοθούν σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο υποχρεούνται εντός προθεσμίας δύο ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου είτε να τα εξάγουν σε χώρα εκτός Ε.Ε. είτε να τα παραδώσουν στην αστυνομική αρχή.

4. Τα διαστελλόμενα βλήματα που παραδίδονται στην αστυνομική αρχή, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του παρόντος άρθρου, κατάσχονται και περιέρχονται αυτοδικαίως στο δημόσιο, εγγραφόμενα με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο υλικό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της για τη διενέργεια βαλλιστικών εξετάσεων ή για την εκπαίδευση του προσωπικού της στη χρήση των όπλων.