Άρθρο 33: Καταργούμενες διατάξεις

1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος προεδρικού διατάγματος καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 1 και του άρθρου 25 παρ. 1-5 του ν 1975/1991 όπως τροποποιήθηκαν από τον ν. 2452/1996 και το π.δ.114/2010, πλην του άρθρου 33 αυτού, καθώς και κάθε άλλη, γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτού, με την επιφύλαξη των μεταβατικών διατάξεων του πρώτου μέρους του παρόντος.

  • 24 Μαΐου 2012, 15:46 | Αντρεας Μ

    Ειναι πιστευω απαραιτητο να προστεθει στο σχεδιο αυτο η εξης λεπτομερεια: οτι δηλαδη οποιος εισερχεται παρανομως στην επικρατεια και θελει να επικαλεστει το δικαιωμα της αιτησης ασυλου.. να εχει την υποχρεωση εντος ευλογου χρονικου διαστηματος να προσερχεται αυτοβουλως στην αρμοδια αρχη και να καταθετει την αιτηση για ασυλο.
    Δεν αναφερομαι σε αυτους που συλλαμβανονται κατα την προσπαθεια εισοδου τους στην χωρα… αλλα σε αυτους που ενω βρισκονται στην επικρατεια για αρκετο καιρο θυμουνται να υποβαλουν αιτηση ασυλου οταν συλλαμβανονται απο την αστυνομια…!! Για πολλες απο αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει δυνατοτητα να εξακριβωθει το διαστημα παραμονης τους και δεν θα πρεπει να τους παρεχεται καν το δικαιωμα υποβολης αιτησης…ή η αιτηση τους να απορριπτεται επιτοπου με συνοπτικες διαδικασιες!!
    Το ισχυον νομικο καθεστως εξυπηρετει μονο τους δικηγορους που αναλαμβανουν την διεκπαιρεωση της υποθεσης. Αντιθετως επιβαρυνουν με τεραστιο ογκο αιτησεων προς εξεταση τις αρμοδιες επιτροπες της Ελληνικης αστυνομιας με αποτελεσμα την μεγαλη καθυστερηση εξετασης των υπολοιπων αιτηματων.