Άρθρο 40: Διάρθρωση – Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας (Διεύθυνση ΙΙΙ)

1. Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Α.Π.Σ. περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:
α. Τμήμα 1ο Στρατηγικού Σχεδιασμού
β. Τμήμα 2ο Επενδύσεων και Ευρωπαικών Προγραμμάτων
γ. Τμήμα 3ο Οργάνωσης
δ. Τμήμα 4ο Διεθνών Σχέσεων
ε. Τμήμα 5ο Επικοινωνίας, Αθλητισμού και Εκδόσεων
2. Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες που κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων της ως εξής:
ΤΜΗΜΑ 1ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
α. Η κατάρτιση του 5ετους Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του Π.Σ., λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τους διατιθέμενους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους του Σώματος και το οποίο αναθεωρεί κάθε έτος. Το Σ.Ε.Π.Α.Λ. ολοκληρώνεται το μήνα Ιούνιο κάθε έτους και αφορά την περίοδο που αρχίζει τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους και για τα επόμενα τέσσερα έτη. Εγκρίνεται από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού εντός 60 ημερών από την κατάθεσή του προς έγκριση. Το Σ.Ε.Π.Α.Λ. εξειδικεύεται τουλάχιστον στα εξής επιμέρους Τομεακά Στρατηγικά και Επιχειρησιακά Σχέδια:
• Προϋπολογισμού λειτουργίας, συνολικά και ανά οργανωτική δομή.
• Επενδύσεων, συνολικά και ανά οργανωτική δομή.
• Ανθρωπίνων Πόρων – προσλήψεων, εξέλιξης, αναγκών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ανά ειδικότητα.
• Χωροθέτησης οργανωτικών δομών, εξοπλισμού και ανθρωπίνων πόρων.
• Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων.
• Ανάπτυξης Εθελοντισμού και συνεργασίας με Τοπική Αυτοδιοίκηση.
β. Μετά την έγκριση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος Λειτουργίας και Ανάπτυξης καταρτίζει Ετήσια Προγράμματα Δράσης (Ε.Π.Δ.) ανά τομεακό πρόγραμμα και ανά Διεύθυνση αρμόδια για την εκτέλεση του και σε συνεργασία με αυτή.
γ. Το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Λειτουργίας και Ανάπτυξης, τα Τομεακά Στρατηγικά και Επιχειρησιακά Σχέδια και τα Ετήσια Προγράμματα Δράσης αποτελούν το πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ και βάσει αυτών καταρτίζονται τα προγράμματα δράσης της κάθε οργανωτικής δομής, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθεί σε τριμηνιαία βάση και εντός του επόμενου μήνα εκδίδει αναφορά προόδου και αποκλίσεων που παραδίδεται στις υπηρεσιακές δομές και στην ηγεσία.
δ. Η μελέτη και ο καθορισμός των βασικών ποσοτικών και ποιοτικών στόχων στους οποίους πρέπει να οδηγεί η δράση του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΤΜΗΜΑ 2ο ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
α. Η κατάρτιση, υποβολή και υποστήριξη τεκμηριωμένων προτάσεων στις αρμόδιες αρχές για συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος σε προγράμματα, ενέργειες, δραστηριότητες, πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικά η εύρεση τρόπων χρηματοδότησης, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των επενδύσεων, δράσεων, έργων προμήθειας αγαθών, κτιριακών υποδομών και παροχής υπηρεσιών του Π.Σ. σε συνεργασία με το Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού.
β. Η μελέτη, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ), καθώς και η παρακολούθηση αυτών.
γ. Ο έλεγχος εφαρμογής των όρων, προϋποθέσεων και κανονισμών χρηματοδότησης έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
δ. Η συλλογή προτάσεων έργων του Πυροσβεστικού Σώματος, η επεξεργασία και αξιολόγηση της τεχνικοοικονομικής ωριμότητας, σκοπιμότητας και επιλεξιμότητάς τους, για συγχρηματοδότηση με πόρους των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ε. Η ρύθμιση θεμάτων ένταξης, διαχείρισης, υλοποίησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων του Πυροσβεστικού Σώματος που συνδέονται με οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευθύνη παρακολούθησης και εκτέλεσης αυτών σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
ΤΜΗΜΑ 3ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
α. Η μελέτη για τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των οργανωτικών δομών και των διαδικασιών του Σώματος με γνώμονα την απρόσκοπτη υλοποίηση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.), των Τομεακών Στρατηγικών και Επιχειρησιακών Σχεδίων και των Ετήσιων Προγραμμάτων Δράσης και η διατύπωση και υποβολή προτάσεων για τις τυχόν αναγκαίες μεταβολές. Μετά την έγκριση των μεταβολών αυτών από τα αρμόδια όργανα, μεριμνά για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων και παρακολουθεί και υποστηρίζει την υλοποίηση τους.
β. Η μελέτη και ανάπτυξη συστημάτων μέτρησης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιακών δομών.
γ. Η μελέτη καθορισμού των μεθόδων και των διαδικασιών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου καθώς και των τρόπων αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας. Καταρτίζει κάθε έτος πρόγραμμα δράσης για τους τομείς μελέτης και παραδίδει κάθε τρίμηνο το αποτέλεσμα των μελετών και τις προτάσεις βελτίωσης.
δ. Η επεξεργασία και μελέτη για τη χωροταξική κατανομή των επαγγελματικών και εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, του προσωπικού και των μέσων τους.
ε. Η μελέτη και η εισήγηση σε θέματα διακίνησης και τυποποίησης της αλληλογραφίας, οργάνωσης αρχείων και σύνταξης θεματολογίου, απλούστευσης διαδικασιών για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Σώματος, της σχέσης του πολίτη με αυτές, καθώς και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
στ. Η μελέτη, η παρακολούθηση και η εφαρμογή συστήματος μέτρησης των βασικών ποιοτικών και ποσοτικών στόχων του Π.Σ. σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις και η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση των υφιστάμενων οργανωτικών δομών και διαδικασιών.
ζ. Η ρύθμιση θεμάτων που έχουν σχέση με το σύστημα εκτέλεσης υπηρεσίας, το χρόνο εργασίας και αξιολόγησης, μέτρησης και ελέγχου απόδοσης των Υπηρεσιών και του προσωπικού του Σώματος καθώς και τα καθήκοντα αυτού.
η. Η συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία που υπάγεται στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου.
θ. Ο καθορισμός του τύπου των στολών των διακριτικών και της εξάρτυσης του πυροσβεστικού και του επί θητεία προσωπικού και των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.
ι. Η έκδοση σχετικών διαταγών για την εκκαθάριση του αρχείου των Υπηρεσιών του Σώματος και η παρακολούθηση της διαδικασίας εκκαθάρισης αυτού.
ΤΜΗΜΑ 4ο ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
α. Η μέριμνα για την ανάπτυξη και διατήρηση σχέσεων συνεργασίας του Πυροσβεστικού Σώματος με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών και η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών, γνώσεων και καλών πρακτικών.
β. Η ανάπτυξη σχέσεων με ευρωπαϊκές και διεθνείς Ενώσεις Πυροσβεστών, η διοργάνωση συνεδρίων και διεθνών συναντήσεων πυροσβεστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και η μέριμνα για τη φιλοξενία και ξενάγηση των επισκεπτών.
γ. Η παρακολούθηση και μελέτη της οργάνωσης και λειτουργίας των αλλοδαπών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και η αξιοποίηση της σχετικής τεχνογνωσίας.
δ. Η μέριμνα για τη συμμετοχή σε διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια πυροσβεστικού ενδιαφέροντος, καθώς και η παρακολούθηση των αποφάσεων και πορισμάτων αυτών.
ε. Η επεξεργασία συμφωνιών πυροσβεστικής συνεργασίας.
στ. Η εισήγηση για τη λήψη μέτρων προαγωγής της διεθνούς πυροσβεστικής συνεργασίας και αρωγής, η μέριμνα για την εκπροσώπηση του Σώματος σε διασκέψεις, συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις και η φροντίδα για τη διοργάνωση τέτοιων συναντήσεων στην Ελλάδα.
ζ. Η ενημέρωση της Νομικής Υπηρεσίας ή άλλων αρμόδιων Διευθύνσεων και Τμημάτων για τις ευρωπαϊκές ή διεθνείς εξελίξεις σε θέματα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την ευρωπαϊκή, την υποβοήθηση συγκριτικών μελετών, αλλά και την τυχόν υιοθέτηση καλών πρακτικών.
η. Ο χειρισμός όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με τη διεθνή συνεργασία του Σώματος στο πλαίσιο της EUROPOL ή άλλων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών.
θ. Η μετάφραση της ξενόγλωσσης αλληλογραφίας που αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα και η διεξαγωγή της ξενόγλωσσης αλληλογραφίας.
ι. Η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και τους άλλους συναρμόδιους φορείς για θέματα αρμοδιότητάς του.
ΤΜΗΜΑ 5ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
α. Η οργάνωση τελετών, εορτών, δεξιώσεων, εκθέσεων και άλλων κοινωνικών, μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την προβολή του έργου του Σώματος καθώς και για το προσωπικό του, τα μέλη των οικογενειών τους και το κοινό, η συμμετοχή σε παρελάσεις, εθνικές εορτές, επετείους και η αντιπροσώπευση του Σώματος σε εκδηλώσεις, που οργανώνονται από άλλους φορείς και Αρχές.
β. Η διεξαγωγή της εθιμοτυπικής αλληλογραφίας της ηγεσίας του Σώματος και η ενημέρωσή της για τις εθιμοτυπικές παραστάσεις και εκδηλώσεις.
γ. Η μέριμνα για την υλική και ηθική αρωγή του προσωπικού και των μελών των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη.
δ. Η μέριμνα για την απόδοση επικήδειων τιμών.
ε. Η ανάπτυξη σχέσεων με τους συλλόγους «Φίλων του Πυροσβεστικού Σώματος», τους συλλόγους αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και με σωματεία και οργανώσεις κοινωνικού, μορφωτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
στ. Η μέριμνα για την οργάνωση και λειτουργία χώρων αναψυχής και παιδικών εξοχών για το προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους.
ζ. Ο έλεγχος και η εποπτεία γενικά του Πυροσβεστικού Μουσείου και ειδικά του Ιστορικού Πυροσβεστικού Αρχείου και της Ειδικής Πυροσβεστικής Βιβλιοθήκης.
η. Η μέριμνα για την ετήσια οργάνωση της εορτής των Αγίων Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.
θ. Η εξασφάλιση της αναγκαίας ύλης, η επιμέλεια, η έκδοση, η έγκαιρη αποστολή και η μέριμνα για την εξασφάλιση και ανανέωση των συνδρομητών του περιοδικού του Σώματος «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ».
ι. Η επιμέλεια των εκδόσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και η εκτύπωση της ετήσιας δραστηριότητας του Σώματος σε συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα.
ια. Η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για το κοινό με θέματα και σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών, ημερολογίων, ευχετηρίων καρτών και η μέριμνα για την κατασκευή αναμνηστικών εμβλημάτων του Σώματος.
ιβ. Η εξασφάλιση του αναγκαίου ιστορικού υλικού για τη συνέχιση της συγγραφής της ιστορίας του Πυροσβεστικού Σώματος και η επιμέλεια εκδόσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
ιγ. Η μέριμνα για τη φωτογραφική και τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων και των συμβάντων του Σώματος καθώς και της σκηνής του εγκλήματος και πειστηρίων εμπρησμού, όταν υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
ιδ. Η μέριμνα για τον εξοπλισμό και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τυπογραφείου του Σώματος.
ιε. Η εκτέλεση όλων των εργασιών εκτύπωσης που επιτρέπει ο τεχνικός εξοπλισμός και η ειδίκευση του προσωπικού του Τυπογραφείου καθώς και η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της τυπογραφίας γενικά και η εισήγηση για την εφαρμογή τους και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
ιστ. Η μέριμνα για την παρακολούθηση των εργασιών εκτύπωσης ή βιβλιοδεσίας του Σώματος που γίνονται σε ιδιωτικά τυπογραφεία και βιβλιοδετεία, λόγω τεχνικής αδυναμίας του Τυπογραφείου.
ιζ. Η μέριμνα για την τοποθέτηση, διαφύλαξη, οργάνωση, λειτουργία και διαρκή ενημέρωση των Πυροσβεστικών Εκδόσεων στη Βιβλιοθήκη Πυροσβεστικών Εκδόσεων.
ιη. Η ρύθμιση κάθε άλλου θέματος, που έχει σχέση με τη Βιβλιοθήκη Πυροσβεστικών Εκδόσεων.
ιθ. Η μελέτη, εισήγηση και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα και η μέριμνα για την οργάνωση και πρόοδο των ομάδων άθλησης.
κ. Η κατάρτιση προγραμμάτων άθλησης του προσωπικού του Σώματος, η μέριμνα για τη διαρκή σωματική αγωγή και άσκηση, καθώς και την υποστήριξη της εκπαίδευσης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Σώματος, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων.
κα. Η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων για φιλανθρωπικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, η έγκριση συμμετοχής του προσωπικού του Σώματος σε δραστηριότητες αθλητικών συλλόγων και σωματείων και η παρακολούθηση της αθλητικής διαγωγής, συμπεριφοράς και εμφάνισης των αθλητών του Σώματος.
κβ. Η μέριμνα για τη συντήρηση και εμπλουτισμό με τα αναγκαία αθλητικά είδη και μέσα για την καλή λειτουργία των γυμναστηρίων του Σώματος.
κγ. Η εισήγηση για τη χορήγηση των ειδικών αδειών στους αθλητές του Σώματος για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές εκδηλώσεις της ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και η μέριμνα για τον τρόπο εφαρμογής του άρθρου 12 του ν. 3878/2010 (Α΄ 161).
κδ. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Σώματος και των αθλητικών αρχών, κέντρων και σωματείων.
κε. Η μέριμνα για τη συμμετοχή των αθλητών του Σώματος σε αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διοργανώνονται από το Α.Σ.Α.Ε.Δ.
Στο Τμήμα Επικοινωνίας, Αθλητισμού και Εκδόσεων λειτουργούν Γραφείο Τύπου και Γραφείο Μουσικής Μπάντας που έχουν τις εξής αρμοδιότητες:
I) Γραφείο Τύπου:
α. Την αποδελτίωση του ελληνικού ημερήσιου και περιοδικού τύπου, τη σύνταξη δελτίου τύπου και τη διανομή του στα αρμόδια όργανα του Αρχηγείου και τις υπαγόμενες σε αυτό Υπηρεσίες.
β. Την προβολή του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες του Σώματος, μέσω του τύπου, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
γ. Την παρακολούθηση του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, την ενημέρωση της ηγεσίας για τα δημοσιεύματα που αφορούν το Σώμα και το προσωπικό του καθώς και την έκδοση ανακοινώσεων ή απαντήσεων σε δημοσιεύματα.
δ. Την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες ενημέρωσης και πληροφόρησης του κοινού.
ε. Την τήρηση αρχείου, ιστορικών εγγράφων, φωτογραφικού, τηλεοπτικού και κινηματογραφικού υλικού και δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
στ. Την μέριμνα για την παραγωγή ή την προμήθεια και προβολή τηλεοπτικών, διαδικτυακών και κινηματογραφικών ταινιών και διαφανειών, μορφωτικού και πληροφοριακού περιεχομένου στο κοινό.
ζ. Την επιμέλεια παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Πυροσβεστικού Σώματος.
η. Την ανάπτυξη σχέσεων με ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και την παροχή συνδρομής σε τηλεοπτικούς, θεατρικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς.
θ. Τη φροντίδα για τη δημιουργία και μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και διαδικτυακών μηνυμάτων σχετικών με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και τη δραστηριότητα του Σώματος.
Στο Γραφείο Τύπου συνιστώνται για τις ανάγκες του δύο (2) θέσεις Δημοσιογράφων. Με απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ., στις ανωτέρω θέσεις, δύναται να προσλαμβάνονται με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου δημοσιογράφοι με πτυχίο ή δίπλωμα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημερώσεως ή δημοσιογραφίας και μέσων μαζικής ενημερώσεως ή διεθνών σπουδών ή διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού οι ανωτέρω θέσεις μπορεί να καλύπτονται, και με απόσπαση υπαλλήλων του δημόσιου τομέα ανάλογων προσόντων, όπως αυτός έχει οριοθετηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.
ΙΙ) Γραφείο Μουσικής Μπάντας
α. Την παιάνιση στις παρελάσεις κατά τις Εθνικές Εορτές, στις παρατάξεις και στις τελετές.
β. Την εκτέλεση μουσικών προγραμμάτων και συναυλιών που οργανώνονται από το Τμήμα Επικοινωνίας, Αθλητισμού και Εκδόσεων για την ψυχαγωγία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών.
γ. Τη συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές, εθνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, που γίνονται για φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς, σε τελετές ορκωμοσίας πυροσβεστικού προσωπικού, καταθέσεις στεφάνων, απόδοση τιμών στα δικαιούμενα σύμβολα και πρόσωπα, αποκαλυπτήρια ανδριάντων, προτομών, στηλών ηρώων και σε κάθε είδους συναφείς εκδηλώσεις.
δ. Τη μέριμνα για τη στελέχωση, εξοπλισμό και καλή λειτουργία της φιλαρμονικής του Σώματος και την έγκριση για τη συμμετοχή της σε τελετές, παρελάσεις, εθνικές εορτές, θρησκευτικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ε. Οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση για την οποία ζητείται η συμμετοχή της Μουσικής Μπάντας.
Επικεφαλής της Μουσικής Μπάντας ορίζεται, με απόφαση του Προϊσταμένου του Επιτελείου Α.Π.Σ., βαθμοφόρος με την κατάλληλη μουσική παιδεία, εμπειρία και προϋπηρεσία.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 12:56 | Νίκος Α.

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 12:10 | voula mevnidou

    Οι αθλητές του πυροσβεστικού σώματος αδικούνται γιατί δεν μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στις ομάδες τους, εν αντιθέσει με τους αθλητές των άλλων σωμάτων ασφαλείας, προτείνουμε να ισχύσει ότι και στο λιμενικό σώμα και ζητάμε αυστηρό έλεγχο στους πίνακες αθλητών για την διασφάλιση της αξιοκρατείας των αθλητών.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 12:05 | litsa kostantinidou

    ΑΘΛΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ(ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΖΗΤΑΜΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ! ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 10:10 | ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Π.Π.Υ.

    Εκμεταλλευτείτε τους αθλητές γι’ αυτό που είναι! Οι αθλητές και το σώμα σας είναι ο μοναδικός συνδυασμός που προσφέρει στην κοινωνία επί της ουσίας!
    ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΕΞΗΓΩ ΛΟΙΠΟΝ: ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΔΟΞΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ(ΕΝΣΗΜΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ..ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ(ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ) ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ.
    ΥΣΤ. ΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ..
    ΥΣΤ 2. ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ!!

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 09:23 | Θανασης

    Ο αθλητισμοσ στα σωματα ασφαλειας ειναι πολυ σημαντικος γιατι προαγει την ευγενη αμιλλα και οδηγει τα νεα παιδια προς τον σωστο δρομο της αθλησης.Το πυροσβεστικο σωμα εχει στις ταξεις της ολυμπιονικες,διεθνεις και αθλητες υψηλου επιπεδου που φερνουν επιτυχιες στην πατριδα,ατομικα,με την εθνικη ομαδα καθως και την εθνικη ενοπλων.για αυτο τον λογο και πολλους αλλους θα πρεπει να εφαρμοστει η αποφαση του υπουργου προστασιας του πολιτη 1372Β/2011 που ισχυει ηδη στο λιμενικο,να ισχυσει και στο Π.Σ.Προτεινεται η μη εφαρμογη του νομου 3878/2010 του 2010 γιατι θα οδηγησει σε μειωση των αθλητων και σε μειωση του αθλητικου ιδεωδες.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 08:38 | vatoula

    Πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπολογίσετε ότι την δύσκολη φάση που περνά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην πατρίδα μας, μπορεί να την ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες μόνο αν στηριχθεί από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό προτείνω να μην εφαρμόζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα η διάταξη του Ν3878/2010 άρθρο 12. Αυτό γιατί πιστεύω ότι αφού ανήκουμε στα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις υπηρεσίες αυτές τα ίδια. Θεωρώ δίκαιο να εφαρμοστεί και στο Πυροσβεστικό Σώμα η υπ’ αριθμ.1372Β’/2011 απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά την άσκηση των καθηκόντων των Αθλητών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα όπως άλλωστε προβλέπεται και από την υπ’ αριθμ. 71821 αρ. φύλλου 408/12-3-2008 Υπουργική Απόφασή. Πιστεύω πως αυτό θα συμβάλει θετικά στο να εκπροσωπηθεί η πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του μέλλοντος με αξιοπρέπεια, όπως μας επιβάλει η ιστορία μας.
    Με τιμή,

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 23:51 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΑΡ.1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ,ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 23:49 | Διονυσης

    Οι αθλητές-πυροσβέστες που έχουν μπει στο σώμα με διάκριση,θα πρέπει να βοηθάνε στην προώθηση του κοινωνικού έργου της πυροσβεστικής και στην διάδοση του Ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και των αθλημάτων. Κρατείστε ζωντανό τον Ελληνικό αθλητισμό!!! Μην διαλύσουμε τα πάντα..

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 23:13 | Αγγελος

    Καλησπέρα, κατα την άποψη μου οι διακριθεντες αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται σε θέσεις συμβουλευτικού περιεχομένου(π.χ να κάνουν επισκέψεις σε σχολεία παράγοντας κοινωνικο έργο).
    Επιπλέον κάτι που δεν έχει αναφερθεί είναι ότι σε άλλες χώρες οι συγκεκριμένοι αθλητές ως επιβράβευση των επιτυχιών τους έχουν λάβει απο το κράτος παροχές όπως σπίτια ή σύνταξη Εφ’ορου ζωής ανάλογα με την επιτυχία που κατέκτησαν.. Δεν θεωρώ ότι οι θέσεις των αθλητών στα σώματα ασφαλείας πρέπει να είναι αδρανείς αλλά να έχουν διαφορετικό ρόλο γιατί μπορουν να ασκούν επιρροή στη νέα γενιά, αφού αποτελούν πρότυπα γι αυτήν..

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 22:44 | Μανος

    Εκμεταλλευτείτε τους αθλητές γι’ αυτό που είναι! Οι αθλητές και το σώμα σας είναι ο μοναδικός συνδυασμός που προσφέρει στην κοινωνία επί της ουσίας!

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 22:47 | Χρηστος Αφρουδακης

    ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΕΞΗΓΩ ΛΟΙΠΟΝ: ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΔΟΞΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ(ΕΝΣΗΜΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ..ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ(ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ) ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ.

    ΥΣΤ. ΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ..

    ΥΣΤ 2. ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ!!

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 21:12 | Μαρία

    Θα πρέπει να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των αθλητών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι κρίμα να μην μπορεί το Πυροσβεστικό Σώμα να εκμεταλευτεί τα προσόντα και τις εμπειρίες των αθλητών και Ολυμπιονικών, για την προβολή του σημαντικού του έργου.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 16:15 | Αννιτα

    Θεωρω οτι ειναι καλο να υπαρχουν υψηλου επιπεδου στο Π.Σ οπου μπορουν να αξιοποιηθουν για την αναβαθμηση του Στρατιωτικου Αθλητισμου που τεινει να εξαφανιστει.Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ,σύμφωνα με το χαρακτήρα του και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας, προτείνεται η εφαρμογή υπ αριθμ.1372Β’ /2011 απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολιτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυοντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επομένως προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτικη διάταξη για μη εφαρμογή του Ν.3878/2010, άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 15:48 | βουλα τσιλικα

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 15:18 | μανουσιαδου στυλιανη

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του σώμα ασφαλείας προτείνεται η εφαρμογή της υπαριθμών 1372β/2011 απόφασις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά της άσκηση των καθηκόντων των αθλητών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα και στους αθλητές του Πυροσβεστικού Σώματος όπως προβλέπεται και από τον υποριθμόν 71821 αριθμός φύλλου 408/12-03-2008 υπουργική απόφαση.
    Έτσι στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρησης των αθλητών στα σώματα ασφαλείας προτείνεται εξουσιοδοτική διαταγή για την μη εφαρμογή του Ν3878/2010 άρθρα 12 στο Πυροσβεστικό Σώμα.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 15:16 | κυρκος μαργαριτης

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 15:14 | βουρδολης θωδορης

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του σώμα ασφαλείας προτείνεται η εφαρμογή της υπαριθμών 1372β/2011 απόφασις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά της άσκηση των καθηκόντων των αθλητών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα και στους αθλητές του Πυροσβεστικού Σώματος όπως προβλέπεται και από τον υποριθμόν 71821 αριθμός φύλλου 408/12-03-2008 υπουργική απόφαση.
    Έτσι στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρησης των αθλητών στα σώματα ασφαλείας προτείνεται εξουσιοδοτική διαταγή για την μη εφαρμογή του Ν3878/2010 άρθρα 12 στο Πυροσβεστικό Σώμα.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:09 | βασω βαρελα

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:04 | μακρινηκολας τασος

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:51 | κυπαρισουδης βαγγελης

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:15 | ιντζες δημητρης

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:27 | παρογλου γιωργος

    για τους ολυμπιονικες ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιουνται μονο για θεματα που εχουν σχεση με την διαδοση του αθλητισμου κυριος σε μικρα παιδια.προτεινω στα πλαισια της ισοτιμης μεταχειρησης των αθλητων στα σωματα ασφαλειας διαταγη για την μη εφαρμογη του Ν 3878/2010 αρθρο 12 στο πυροσβεστικο σωμα

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 14:30 | παπαδοπουλος ζησης

    για τους ολυμπιονικες ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιουνται μονο για θεματα που εχουν σχεση με την διαδοση του αθλητισμου κυριος σε μικρα παιδια.προτεινω στα πλαισια της ισοτιμης μεταχειρησης των αθλητων στα σωματα ασφαλειας διαταγη για την μη εφαρμογη του Ν 3878/2010 αρθρο 12 στο πυροσβεστικο σωμα

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 13:21 | Αργυρης Θεοδωροπουλος

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ»ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 11:07 | konstantinos vetimis

    13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013| ΒΕΤΙΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μόνιμος ΣύνδεσμοςΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 10:58 | Ευάγγελος

    Πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπολογίσετε ότι την δύσκολη φάση που περνά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην πατρίδα μας, μπορεί να την ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες μόνο αν στηριχθεί από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό προτείνω να μην εφαρμόζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα η διάταξη του Ν3878/2010 άρθρο 12. Αυτό γιατί πιστεύω ότι αφού ανήκουμε στα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις υπηρεσίες αυτές τα ίδια. Θεωρώ δίκαιο να εφαρμοστεί και στο Πυροσβεστικό Σώμα η υπ’ αριθμ.1372Β’/2011 απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά την άσκηση των καθηκόντων των Αθλητών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα όπως άλλωστε προβλέπεται και από την υπ’ αριθμ. 71821 αρ. φύλλου 408/12-3-2008 Υπουργική Απόφασή. Πιστεύω πως αυτό θα συμβάλει θετικά στο να εκπροσωπηθεί η πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του μέλλοντος με αξιοπρέπεια, όπως μας επιβάλει η ιστορία μας.
    Με τιμή,


    Ευάγγελος Πάτρας του Σωτηρίου
    Πυραγός

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 10:42 | stella

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 10:05 | giorgos

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 10:01 | dimitra

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 09:18 | giannis

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 09:13 | panos

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 09:05 | anna

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 09:03 | dimitris

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 00:43 | Βλοτινος Ιωαννης

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 23:48 | Τάσος Παπαναστασίου

    ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟ Π.Σ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ, ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΑΥΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
    ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ Π.Σ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ.1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ.71821 ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Π.Σ..

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 18:38 | Μαρίνα

    Είναι ανάγκη η υποστήριξη του Αθλητισμού στα Σώματα Ασφαλείας. Προάγει και μία διαφορετική εικόνα από τα καθαρά υπηρεσιακά μας καθήκοντα.Ανήκουμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνταγματικά είμαστε Σώμα Ασφαλείας. Συνεπώς θα πρέπει να ακολουθήσουμε την στρατηγική και την εφαρμογή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
    Θα ήταν δίκαιο να εφαρμοστεί αυστηρή κατηγοριοποίηση των αθλητών.Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα αθλητή που είναι πρωταθλητής Παν/νιως ( από 1η έως 3η θέση) στο αγωνισμά του και που είναι σε αναγνωρισμένη Ομοσπονδία να διεκδικήσει διακρίσεις , πρόκριση, σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμια πρωταθλήματα
    Ολυμπιακή,Παγκόσμια επιτυχία, μεσογειακή, πανευρωπαϊκή σε Ολυμπιακό αγώνισμα να κατηγοριοποιείται βεβαίως δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές μας αυτούς να συνεχίσουν να προβάλλουν και το Σώμα μας
    Θα πρέπει να προβάλλουμε τους Ολυμπιονίκες μας Ενεργούς και Παλαιούς, αποτελεί τιμή μας. ΘΑ μπορούν να οργανωθούν μέσω της Αθλητικής μας Υπηρεσίας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις,φιλανθρωπικοι αγώνες, εκπαίδευση σε σχολεία, εκπαίδευση στους συναδέλφους και τα παιδιά τους σε στάδια οργανωμένα!Οι αθλητές μας επίσης θα μπορούσαν να είναι και γυμναστές στις Σχολές μας καθότι οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΦΑ.
    Τέλος ώς Σώμα Ασφαλείας είμαστε υποχρεωμένοι να προάγουμε τον αθλητισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας συμμετέχοντας στα παν/νια πρωταθλήματα, στα παγκόσμια πρωταθλήματα CISM διατηρώντας μάλιστα έτσι την μακρόρονη παράδοση που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα στις διακρίσεις

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 17:20 | Γιάννης

    Καλησπέρα σας, θεωρώ ότι η διαβούλευση μπορεί να λειτουργήσει πολύ εποικοδομητκά και σε κάθε περίπτωση επ’ωφελεία του Πυροσβεστικού Οργανισμού.Θα ήθελα να σταθώ στο κομμάτι που άπτεται της ύπαρξης,μέσα στο Π.Σ.,των αθλητών αλλά και την εν γένει λειτουργία του τμήματος Αθλητισμού που φιλοξενεί στις τάξεις του τόσο πρωταθλητές Ολυμπιακού επιπέδου όσο και αθλητές που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προώθηση του Στρατιωτικού Αθλητισμού.
    Οπως όλοι γνωρίζουμε το Π.Σ.είναι ενεργό μέλος του Α.Σ.Α.Ε.Δ. και επίσης συμμετέχει από τα τελευταία 50 χρόνια σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις των Ε.Δ και Σ.Α.Για το σκοπό αυτό υπήρχαν όλες τις περασμένες δεκαετίες πίνακες Αθλητών Π.Σ.οι οποίοι καταρτίζονταν κάθε χρόνο με κριτήριο την διάκριση που επιτύγχανε σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο κάθε αθλητής.Ο Ν. 3878/2010 και πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 12 επήλθε κατάργηση όλων των Αθλητικών Πινάκων.Με αυτο τον τρόπο το Π.Σ.έγινε το μοναδικό μέλος του Α.Σ.Α.Ε.Δ.που απαξίωσε τον Στρατιωτικό Αθλητισμό. Προτείνεται η επαναφορά, με αυστηροποίηση των κριτηρίων,των Αθλητικών Πινάκων και σε κάθε περίπτωση, η εναρμόνιση του Π.Σ. με το πλαίσιο λειτουργίας των υπολοίπων Ε.Δ. και Σ.Α.

    Σας ευχαριστώ

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:42 | ΧΡΥΣΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ»ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:14 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ»ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:22 | ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ»ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:28 | ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:26 | ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:02 | Ανθη

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:30 | ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ »ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΥ 1372Β/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ 71821 ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 408/12/3/2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 14:15 | ΤΖΕΛΑΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.1372Β’/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3878/2010 ΑΡΘΡΟ 12 ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 14:56 | Μάρθα Μπιτζέκα

    για άρθρο 40 παράγραφος κγ σχετίκα με τις υποχρεώσεις άθλητών στην Π.Υ.

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του σώμα ασφαλείας προτείνεται η εφαρμογή της υπαριθμών 1372β/2011 απόφασις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά της άσκηση των καθηκόντων των αθλητών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα και στους αθλητές του Πυροσβεστικού Σώματος όπως προβλέπεται και από τον υποριθμόν 71821 αριθμός φύλλου 408/12-03-2008 υπουργική απόφαση.
    Έτσι στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρησης των αθλητών στα σώματα ασφαλείας προτείνεται εξουσιοδοτική διαταγή για την μη εφαρμογή του Ν3878/2010 άρθρα 12 στο Πυροσβεστικό Σώμα.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 13:14 | haris

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 13:38 | vasilis

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 13:14 | kostas

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 13:23 | Στελιος

    Επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα είναι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τη φύση του, Σώμα Ασφαλείας , προτείνεται η εφαρμογή της υπ. αριθμ. 1372Β’/2011 απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι αντίστοιχη εφαρμογή των ισχυόντων στο Λιμενικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επομένως, προτείνεται η ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για μη εφαρμογή του Ν. 3878/2010 , άρθρο 12 στο Π.Σ.