- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 36: Υγειονομική Υπηρεσία Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΓ.Υ.Π.Σ.)

1. Η Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που αποτελεί Ειδική Υπηρεσία του Σώματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 39/2006 (Α΄ 42), εδρεύει στην Αθήνα, υπάγεται στο Αρχηγείο Π.Σ., εποπτεύεται από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου αυτού και λειτουργεί εφεξής εντός των εγκαταστάσεων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.).
2. Αποστολή της είναι η εν γένει διεξαγωγή της υγειονομικής υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και η υγειονομική περίθαλψη και νοσηλευτική υποστήριξη και φροντίδα του πυροσβεστικού προσωπικού που ασκείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
3. Η προαναφερόμενη υποστήριξη και φροντίδα καθώς και η άσκηση προληπτικής ιατρικής μπορεί να περιλαμβάνει και παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε θέματα γενικής λειτουργίας του Γ.Ν.Α., εφόσον κατά αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείται κυρίως ή παράλληλα και η υγειονομική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
4. Θέματα που αφορούν άσκηση ιατρικής ειδικότητας, περαιτέρω επιστημονικές εξειδικεύσεις και συμμετοχή σε ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ερευνητικά προγράμματα για τους Υγειονομικούς Αξιωματικούς και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
5. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης καθορίζονται θέματα οργάνωσης, διάρθρωσης καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.