- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - http://www.opengov.gr/yptp -

Άρθρο 11: Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων

1. Στην παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 3938/2011 (Α΄ 61) προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
«2. Επίσης, ορίζεται ως υπεύθυνη εθνική αρχή για την εφαρμογή της απόφασης 573/2007/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2007, σχετικά με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων».
2. Το προσωπικό του Τμήματος Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο απασχολείτο την 31.12.2012 στην υπηρεσία αυτή με αντικείμενο τη διαχείριση των κάθε είδους προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων αποσπάται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Τμήμα Ταμείου Προσφύγων της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων των Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η απόσπαση αυτή διαρκεί τουλάχιστον έως την οριστική διευθέτηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ολοκλήρωση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, με δυνατότητα παράτασης κατά την ίδια διαδικασία. Για τη στελέχωση και οργάνωση του Τμήματος Ταμείου Προσφύγων εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3938/2011.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ορίζεται η έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου.