Άρθρο 13: Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων

1. Η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) εδρεύει στην Αττική, υπάγεται στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, εποπτεύεται και ελέγχεται από τον Υπαρχηγό και έχει ως αποστολή την από αέρος υποστήριξη και ενίσχυση του έργου των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, την κατοχύρωση και διατήρηση της δημόσιας τάξης, τη συμβολή στην εξασφάλιση της πολιτικής άμυνας και της εθνικής άμυνας της χώρας και την αντιμετώπιση αστυνομικών προβλημάτων ιδιαίτερης σημασίας, καθώς και την εξουδετέρωση και καταστροφή εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών στους χώρους στους οποίους εκτείνεται η τοπική αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, η Δ.Ε.Α.Δ. είναι αρμόδια για τη διάθεση συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων όλων των κατηγοριών, προς το σκοπό συνδρομής στο έργο των αρμοδίων Υπηρεσιών, καθώς και για τη διάθεση δυνάμεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων για τις οποίες απαιτείται επέμβαση ειδικώς εκπαιδευμένων και πλήρως εξοπλισμένων με σύγχρονα όπλα και υλικά μέσα αστυνομικών δυνάμεων.

2. Η Δ.Ε.Α.Δ. συγκροτείται από τις κατωτέρω Υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης:
α. Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Ε.Μ.Ε.Α.), η οποία έχει την καθοριζόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 2334/1995 (Α΄184) αποστολή και ασκεί τις αρμοδιότητές της σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου νόμου και του π.δ. 36/1997 (Α΄36), όπως ισχύουν κάθε φορά.
β. Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, η οποία είναι αρμόδια για την επισήμανση, περισυλλογή, εξουδετέρωση και καταστροφή εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών στους χώρους τοπικής αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, πλην αυτών για τους οποίους ειδικές διατάξεις προβλέπουν αρμοδιότητα των ενόπλων δυνάμεων. Είναι, επίσης, αρμόδια για τη διάθεση συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων όλων των κατηγοριών, προς το σκοπό συνδρομής του έργου των αρμοδίων Υπηρεσιών στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών, στην ανεύρεση προσώπων και πραγμάτων και στη διενέργεια αστυνομικών περιπολιών.
γ. Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) η οποία έχει ως αποστολή τη διάθεση δυνάμεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων όπως τρομοκρατικές ενέργειες, ένοπλες συγκρούσεις, οργανωμένες ληστείες, αεροπειρατείες, απαγωγές προσώπων και γενικά περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται επέμβαση ειδικώς εκπαιδευμένων και πλήρως εξοπλισμένων με σύγχρονα όπλα και υλικά μέσα αστυνομικών δυνάμεων.

3. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη λειτουργεί Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Α.Δ.Β.Ε.), η οποία υπάγεται διοικητικά στην Δ.Ε.Α.Δ. και ασκεί στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος τις αρμοδιότητες των περιπτώσεων β΄ και γ΄ της προηγούμενης παραγράφου.

  • 5 Αυγούστου 2013, 14:15 | Πανος

    έχω της εξής απορίες : 1)Που θα στεγαστεί το νέο τμήμα σκύλων; το κτίριο στο Μαρκόπουλου που προορίζεται για να το στεγάσει είναι πολύ μικρο αναφέρω ότι αριθμεί 14 μόνο κλουβιά σκύλων για ένα αριθμό αυτή τι στιγμή στην αττική περίπου 100 ζώα όλον των ειδικοτήτων και 4 γραφεια με ελάχιστο περιβάλλοντα χορό (οι του ενήλικου εγκαταστασεις προκαλείται να λόγο της πώεγκαταλειφθουν πώλησης του);; 2)το κόστος τής ενοποίηση σε ένα τμήμα όλον των σκύλον πιο είναι; 3)η τής στεγανοποιηση πληροφορίας σε σχέση με την έρευνα σε υποθέσει ναρκωτικών πώς θα διασφαλιζεται όταν ο σύνοδος θα ανήκει σε άλλη υπηρεσία που θα λαμβάνει γνώση για τη διάθεση του από το τμήμα ναρκωτικών;

  • 5 Αυγούστου 2013, 10:28 | Σπυρος Παπας

    Προτείνω:
    Λειτουργία τμήματος εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων όπου θα υπάγονται οι εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων: patrol, εκρηκτικών, ναρκωτικών που θα ασχολείται με τη βασική εκπαίδευση των σκύλων (βασική υπακοή) πριν οι σκύλοι αποδοθούν στους συνοδούς για την κυρίως εκπαίδευση της ειδικότητας που έχουν επιλεγεί.
    Θα είναι αρμόδιοι για την επιλογή και αξιολόγηση των ζώων που πρόκειται να ενταχθούν στην υπηρεσία σαν τους μόνους που έχουν τη γνώση να διαχειριστούν λόγω της εκπαίδευσής τους σκύλους όποιων χαρακτήρων και αν διαθέτουν με ασφάλεια. Οι συνοδοί γνωρίζουν μόνο το χαρακτήρα και τον τρόπο χειρισμού ενός σκύλου, του δικού τους.
    Θα διεξάγουν εκπαιδεύσεις με νέους συνοδούς και σκύλους.
    Προτείνω δε, τον παντελή διαχωρισμό των εκπαιδευτών από το διοικητικό τομέα της υπηρεσίας και κατάργηση του θεσμού του Επόπτη αστυνομικών σκύλων δεδομένου ότι κανένας από του υπάρχοντες εκπαιδευτές δεν έχει πιστοποιημένες γνώσεις εκπαίδευσης και στις τρεις ειδικότητες (patrol, εκρηκτικών, ναρκωτικών επομένως δεν είναι ικανός ένας εκπαιδευτής να εποπτεύει όλες τοις ειδικότητες, και γιατί άλλωστε;;).
    Στην παρούσα κατάσταση η ειδικότητα του εκπαιδευτή έχει αντικαταστήσει ακόμα και την ιεραρχία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο επιβολής – άντλησης εξουσίας και δύναται να διάγει τη διαφθορά.
    Για του παραπάνω λόγους θεωρώ ότι η διοίκηση και ο έλεγχος όλης της υπηρεσίας πρέπει να ασκείται από αξιωματικούς της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

  • 4 Αυγούστου 2013, 22:18 | Μιχάλης

    για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ λυπάμαι που δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο σχετικό άρθρο. Μία από τις πιο δραστήριες ειδικές ομάδες του σώματος, με καθημερινή αποδοχή της δραστηριότητας της από τους πολίτες, συνεχίζει να παραμένει χωρίς υπηρεσιακή δομή και ξεκάθαρη διοικητική ιεραρχία. Ειδικά στην περιφέρεια οι ομάδες θα καταντήσουν σε δίκυκλα Α.Τ. ενθυμούμενες το αντικείμενο τους σε «καμία στραβή» όταν τα ΜΜΕ και οι ιθύνοντες θα αναζητούν το πούθε των ειδικών κατά τα άλλα αυτών ομάδων. Ο εκσυγχρονισμός και η κάλυψη των κενών είναι κρίσιμα. Με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο δικυκλιστές καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις με μεγάλες ταχύτητες έρμαια των αδιάφορων και προβληματισμένων οδηγών τετράτροχων ή μεγαλύτερων οχημάτων, με πτωχό εξοπλισμό τόσο ως δικυκλιστές όσο και υπηρεσιακό, σαν ειδικό αστυνομικό σώμα αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών βίας και ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων. Ας δοθεί για αρχή, έστω τώρα, μία διεύθυνση στο σώμα αυτό με ξεκάθαρη υπηρεσιακή δομή – διοικητική ιεραρχία.

  • 4 Αυγούστου 2013, 20:53 | ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΟΥ

    Κρίνω σκόπιμο ότι πρέπει στην αναδιάρθρωση της υπηρεσίας του Τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών να γίνει πρόβλεψη για τη διατήρηση της διάθεσης σε υπηρεσία 24ωρου αλλαγής των συνοδών αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών. Η ως άνω διάθεση εφαρμόζεται επιτυχώς πάνω από μία δεκαετία, έχει άριστα αποτελέσματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανιχνευτών σκύλων και έχει συμβάλει σε μεγάλο ποσοστό στο υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας συνοδών και σκύλων.
    Οι λόγοι που επιλέχθηκε αυτό το ωράριο για δέκα και πλέον χρόνια είναι:
    – επιχειρησιακοί – εκπαιδευτικοί, (όπως αναφέρεται και στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του ΤΕΕΜ). Ο κυριότερος λόγος είναι ότι είναι αδύνατο ένας συνοδός σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών να αντέξει βιολογικά, όταν εκτίθεται καθημερινά στην υπερένταση και την αδρεναλίνη που παράγεται από το σώμα του, όταν καλείται να διενεργήσει μία έρευνα σε ένα χώρο που υπάρχει υπόνοια ή απειλή για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού (το αίσθημα όταν προσεγγίζει ένα αντικείμενο ή χώρο που μπορεί αυτό να του αφαιρέσει τη ζωή ή να τον διαμελίσει είναι μοναδικό αλλά και πολύ φθοροποιό).
    – Η ανάπαυλα των ημερών που μεσολαβεί μεταξύ των ημερών εργασίας (24ωρη βάρδια) μας δίνει τη δυνατότητα να επανέλθουμε βιολογικά σε φυσιολογικούς ρυθμούς μειώνοντας τον κίνδυνο παρουσίας προβλημάτων υγείας μακροχρόνια.
    Κρίνω δε σκόπιμο να τονίσω ότι με εξαίρεση ίσως την Ισπανία είμαστε η μόνη χώρα με τόσο μεγάλο πλήθος προληπτικών ερευνών και απειλών (στη Γερμανία έχει να γίνει επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό από το 1974) .

  • 31 Ιουλίου 2013, 19:58 | ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ Νεκτάριος

    Η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) αδιαμφισβήτητα είναι η Διεύθυνση εκείνη στον σχεδιασμό της οποίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ . Δεδομένου του ότι η Ελλάδα αποτελείται από ένα συνονθύλευμα γεωγραφικών ιδιομορφιών ( ορεινή όγκοι , δύσβατα δάση , αστικά κέντρα , Νησιά , παραθαλάσσιες περιοχές κ.α. ) αλλά και το ότι θα κληθούν οι αστυνομικές δυνάμεις της υπηρεσίας αυτής να αντιμετωπίσουν , από παραστρατιωτικές οργανώσεις , Τρομοκρατικές δομές , εγκληματικές ομάδες , μέχρι ομηρίες και ιδιαίτερα σκληρούς εγκληματίες , υποδεικνύει τα έξεις προαπαιτούμενα για την υπηρεσία αυτή .
    1.Πολυμορφία με σκοπό την εξειδίκευση . Τουλάχιστον τρεις διαφορετικές μορφές ομάδων , εκπαιδευμένες και εξειδικευμένες άλλη στο να επιχειρεί στον ορεινό όγκο και σε δύσβατες δασώδεις περιοχές , άλλη στα αστικά κέντρα και άλλη σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά.
    2. Αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στην υπηρεσία αυτή τόσο όσο χρειάζεται ώστε ικανοποιητικός αριθμός να εξειδικευτεί σε αντιμετώπιση περισσότερων μορφών εγκλήματος και παράλληλα να μπορεί να επιχειρεί ταυτόχρονα σε «πέντε προβληματικές περιοχές» .
    3. Τελευταίου τύπου οπλικό , μηχανικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό . ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
    4. Διασύνδεση και συνεργασία με Ο.Ε.Α ( ομάδες ειδικών αποστολών ) που πρέπει να δημιουργηθούν στην εδαφική αρμοδιότητα κάθε ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ( π.χ στα πρότυπα της Ο.Ε.Α Κρήτης ) ώστε να εκπληρωθεί καλύτερα το προαπαιτούμενο της προσαρμογής των ειδικών δυνάμεων σε κάθε γεωγραφική ιδιομορφία και να εξασφαλιστεί η άμεση αντίδραση των δυνάμεων αυτών .
    Η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Ε.Μ.Ε.Α.), η οποία έχει την καθοριζόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 2334/1995 (Α΄184) αποστολή και η Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων σε ( Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης , Τμήματα Ασφαλείας κλπ) να θεωρούνται απαραίτητες ως ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΚΕΣ και ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ δυνάμεις . Δέον είναι να αναληφθούν προσπάθειες για ανανέωση και αύξηση του στόλου των Ελικοπτέρων της Αστυνομίας καθόσον οι «ενδείξεις» υποδεικνύουν ότι στο άμεσο μέλλον θα διαδραματίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο

    Η ανάγκη για τον έλεγχο αθλητικών και λοιπών εκδηλώσεων , διαδηλώσεων , συναθροίσεων κτλ στα αστικά κέντρα , φαινόμενο που φαίνεται να διογκώνεται , έχει οδηγήσει στην δημιουργία ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ , ομάδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας ( ΟΠΚΕ ) και Τμημάτων Αστυνομικών επιχειρήσεων Τ.Α.Ε για την ύπαιθρο της Κρήτης . Η διάσταση των δυνάμεων αυτών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συγχέεται με την ειδική αποστολή της (Δ.Ε.Α.Δ.) . Ενδείκνυται σύμφωνα και με το πνεύμα του Νομοσχεδίου αυτού οι δυνάμεις αυτές να υπαχθούν στις κατά τόπου Αστυνομικές διευθύνσεις , ενώ όπου δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν από το υπάρχον προσωπικό . Συνεπώς , με πρότασή του ο εκάστοτε Αστυνομικός διευθυντής νομού λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής του να καθορίζει την μορφή και τον αριθμό των αστυνομικών που θα πρέπει να στελεχώνουν τις ομάδες αυτές «Κοινωνικής επέμβασης » ( Ο.Κ.Ε ) . Οι δυνάμεις αυτές θα πρέπει πέραν της συνεχής του εκπαίδευσης να «κατοχυρωθούν Νομικά » στην χρήση χημικών , αντλιών νερού κτλ

  • 29 Ιουλίου 2013, 14:49 | Ιωσηφ

    α.Οι ΟΠΚΕ πρεπει να ανηκουν σε αυτην την διευθυνση,μην ξεχναμε οτι ειναι οι πιο μαχιμοι των εκαστοτε Αστυνομικων Διευθυνσεων,οχι βεβαια σε επιπεδο ΕΚΑΜ αλλα εξισου αποτελεσματικοι.Ειναι παιδια με ορεξη για δουλεια,επαγγελματιες και δεν φοβουνται να συμπλακουν με κακοποιους.Αν σταματησουν το παρεργο που κανουν με επαιτες,παραεμποριο,μετρα κ.α σιγουρα θα δειτε αποτελεσματα.

    β.Η αναβαθμιση οπλισμου σε αυτες τις ομαδες ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!Το διαμετρημα των εννια χιλιοστων ειναι ιδανικο μονο για αστικο περιβαλλον για να τραυματιζει τον αντιπαλο και να μειωνει τις παραπλευρες απωλειες.Τα διαμετρηματα των 7.62 και 5.56 χιλιοστων δινει υπεροχη,καθηλωνει των αντιπαλο,διαπερνα αλεξισφαιρα και καλυψεις και και το σοκ του χτυπηματος σε καθιστα ανικανο να συνεχισεις την μαχη…Τα χρησιμοποιουν οι ειδικες δυναμεις του στρατου γιατι οχι και της αστυνομιας.Η ΕΟΜ εχει Μ16 που κανει μονο μεταγωγες,οι ΟΠΚΕ γιατι να μην εχουν?????
    Τα λειοκαννα οπλα (καραμπινες),εξισου αποτελεσματικα,με συμβατικα φυσιγγια ή με μη θανατηφορα…ψαξτε λιγο…λυσεις υπαρχουν…

  • 28 Ιουλίου 2013, 13:14 | ΣΤΡΟΦΥΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

    ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΛΙΚΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

  • 27 Ιουλίου 2013, 21:03 | Βασιλης

    Έντιμο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

    Κύριο Νίκο Δένδια

    Έντιμε Κύριε Υπουργέ,

    σχετικά με την νεοσύστατη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.)έχω να σας καταθέσω τα εξής :
    Παρατηρώντας την εγκληματικότητα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά παγκοσμίως θα παρατηρήσουμε ότι η βια κλιμακώνεται σε ολα τα επίπεδα συνεχώς με αποτέλεσμα οι συμβατικές αστυνομικές δυνάμεις να μην μπορούν να την αντιμετωπίσουν κάτι που το ειπρατει ο πολίτης . Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα από το πρόσφατο κυνήγι των δραπετών, αραβικά κράτη στα πρόθυρα εμφυλίου, επεισόδια- αναταραχές το 2008 στην Αθήνα μέχρι και την βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη.
    Βλέπουμε λοιπόν οτι η δημιουργία μιας Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων είναι επιβεβλημένη σημερα εντάσσοντας σε αυτην τις κάτωθι μονάδες
    Α)οπως ορθά αναφέρετε Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και ΕΚΑΜ ετσι ώστε να αποστέλλονταν γρήγορα οπου χρειαστεί
    Β)ΟΠΚΕ,η ομάδα αυτη εκπαιδεύεται απο την εκαμ και χρόνο με το χρόνο δείχνει την αποτελεσματικότητα μετά και την πρόσφατη εμπειρία στην επιχείρηση εντοπισμού των αλβανων κακοποιών. Η ένταξη της στην (Δ.Ε.Α.Δ.)θα έλυνε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει όσον αφορά το αντικείμενο της.
    Γ)ΔΕΛΤΑ,την ολιγομελή αυτη μονάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση εξεραιτικά βίαιων ταραχών στην επικράτεια.Η ένταξη της θα έλυνε θεσμικά και υλικοτεχνικά θέματα.
    Οι Ειδικές Δυνάμεις πάντα στηρίζονταν στο ολιγάριθμο επίλεκτο προσωπικό τους, στον ρεαλισμό της εκπαίδευσή τους και στον ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν ακόμα τις διακρίνει η πειθαρχεία το υψηλό αίσθημα ευθύνης, καθήκοντος και πίστης προς το σύνταγμα και την πατρίδα . Όλες οι μονάδες πληρούν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Καλο θα ηταν φέρουν κοινό έμβλημα(βλέπε την ΔΕΔ του στρατού ξηράς )Ο πλουραλισμός των αντικειμένων που διέπει τις παραπάνω μονάδες θα δώσει στην (Δ.Ε.Α.Δ.) το κύρος το χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα που αρμόζει σε μια τέτοια διεύθυνση καθώς θα υπάρχει εύρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της διεύθυνσης επεμβαίνοντας σε όλα τα αντικείμενα άμεσα όπου χρειαστεί κατευθύνοντας η ίδια τις δυνάμεις τις ανάλογα με το αντικείμενο απεγκλωβισμένη από θεσμικά κωλύματα(πχ βόμβες το ΤΕΕΜ σκυλιά σε ένοπλες σε συγκρουσεις ΕΚΑΜ σε οργανωμένες ληστείες οι ΟΠΚΕ, ταραχές σε φυλακές-σοβαρές συγκρούσεις στην επικράτεια η ΔΕΛΤΑ κτλ) ,ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη σε όλη την χώρα και κάνοντας σωστά και μεθοδικά βήματα.
    Με εκτίμηση Βασιλης
    Υ.Γ Για την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Ε.Μ.Ε.Α.)δεν αναφέρω τιποτε διότι καλύπτομε από το 2 του παραπάνω άρθρου .

  • 25 Ιουλίου 2013, 22:55 | Δημήτρης

    Καλησπέρας σας

    Θα ήθελα να να προτείνω την δημιουργία μιας επιλεκτης μονάδας που ο σκοπος της θα είναι εντοπισμος και καταδιωξη παραστρατιωτικων οπως του μαριο κολα. Η ΕΚΑΜ αν και επιλεκτη δυναμη δεν ειναι εκπαιδευμενη για τετοιου ειδους επιχειρησεις και μιας και η δημιουργια χωροφυλακης ειναι κατι απιθανο να συμβει θα θεωρουσα την δημιουργια μια μοναδας 50 ατομων. Επισης οσο αφορα την ΕΚΑΜ καλο θα ειναι να δοθει συμαντικη προσοχη στον οπλισμό της γιατι τα mp5 9mm ειναι αναποτελεσματικα και τα g3 η fal ακαταλληλα.

  • 25 Ιουλίου 2013, 15:24 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Πιστευω οτι σε αυτη την υπηρεσια θα επρεπε να ενταχθει και η ομαδα προληψης και καταστολης εγκληματος , δλδ η Ο.Π.Κ.Ε. σαν μια απο τις πιο μαχημες και ενεργες υπηρεσιες της ελ.ας ως σημερα.

  • 25 Ιουλίου 2013, 13:44 | Deligiannis

    Dedomenwn ton sinthikwn tha prepei na ypaxei metekpedeusei perisoterwn astinwmikwn stin EKAM kai polles vaseis se kairia simia ana tin Ellada (Thesaloniki, Hpeiro, Athina, Lamia, klp). Se perioxes opou paratirite egglimatikotika me polemiko eksoplismo tha prepei na yparxoun se etoimotita mexri kai na akolouthoun astinomikous se ereuna omades oi opies einai kataliles gia tetoiou eidous emplokes. An oxi kalo tha itan na dimourgithei kainourgia omada h opia na exei thn ekpeudeusi kai katalilw eksoplismo wste na mporei na xeiristei tetoious egglimaties.

    Se kathe alli periptwsh tha thrinoume kai thimata (eite polites, eite astinomikous) kai tha auksanete h paravatikotita. Prepei h katastasi pou exei dhmiourgithei na mhn fovate tin simploki o egglimatias kai h astinomia na peftei sta matia twn politwn na antistrafei epigontos!!!

  • 25 Ιουλίου 2013, 12:35 | ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Οι συνοδοί αστυνομικών σκύλων ,εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης , όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν σε διαφορετικές Υπηρεσίες(Τμηματα Συνοριακής Φύλαξης , Τμήματα Ασφαλείας κλπ) αλλά στην ίδια Αστυνομική διεύθυνση πως 8α γίνεται η διάθεση για την εκτέλεση υπηρεσίας ?