Άρθρο 05: Κλάδος Τάξης

1. Ο Κλάδος Τάξης χειρίζεται τα θέματα γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας και προγραμματίζει, κατευθύνει και ελέγχει το έργο των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα αυτά. Ο Κλάδος αυτός διαρθρώνεται στις εξής Διευθύνσεις:
α. Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης,
β. Διεύθυνση Τροχαίας και Αστυνόμευσης Αυτοκινητοδρόμων,
γ. Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης,
δ. Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Υποστήριξης.
2. Η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης χειρίζεται τα θέματα γενικής αστυνόμευσης, τουριστικής νομοθεσίας και πολιτικής κινητοποίησης και ιδίως θέματα σχετικά με τη δημόσια υγεία, την πολεοδομία, την εργασία, τη λειτουργία δημόσιων κέντρων, καταστημάτων και θεαμάτων, την τήρηση της τάξης στις συνεδριάσεις των δικαστηρίων, καθώς και στους δημόσιους χώρους, στις δημόσιες συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και αθλητικές εκδηλώσεις και την προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων στις εκδηλώσεις αυτές, τις μεταγωγές κρατουμένων, την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας, την παλλαϊκή άμυνα – πολιτική σχεδίαση έκτακτης ανάγκης και γενικά όλα τα θέματα αστυνόμευσης που αφορούν στη δημόσια ειρήνη, την ευταξία και την απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση των πολιτών.
3. Η Διεύθυνση Τροχαίας και Αστυνόμευσης Αυτοκινητοδρόμων χειρίζεται, σε επιτελικό επίπεδο, τα θέματα εφαρμογής του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ρύθμισης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους, τροχονομικής αστυνόμευσης των βασικών εθνικών οδικών αξόνων της χώρας, διερεύνησης των τροχαίων ατυχημάτων και γενικά τα θέματα αστυνομίας τροχαίας.
4. Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης χειρίζεται, σε επιτελικό επίπεδο, τα θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών σε θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργάζεται με τοπικούς Φορείς και ιδιώτες καθώς και με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.
5. Η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Υποστήριξης είναι αρμόδια για τη μελέτη και αξιολόγηση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αρμοδιότητας του Κλάδου Τάξης, την εκπόνηση σχεδίων και οδηγιών προς αυτές και την καθοδήγησή τους για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση σοβαρών γενικών ή ειδικών ζητημάτων αρμοδιότητάς τους, είναι, επίσης, αρμόδια για τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του οικείου Κλάδου, καθώς και για τη διαπίστωση, τον προσδιορισμό και τη μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού σε περιπτώσεις μέτρων ή επιχειρήσεων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας ευρείας κλίμακας, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου και τις περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • 4 Αυγούστου 2013, 21:07 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Στην Δ/νση Εξυπηρέτησης Πολιτών θα πρέπει να δοθούν όλες οι αρμοδιότητες όσον αφορά την έκδοση διοικητικών πράξεων, όπως Άδειες Εργασίας Π.Δ.180/79, Άδειες SECURITI, Άδειες Εκρηκτικών Άδειες Σκοπευτικών, κλειθροποιών, ενεχυροδανειστηρίων, διαφορετικά όλα αυτά τα αντικείμενα που τα έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας εάν παραμείνουν θα τα χειρίζονται οι Γραμματείες, οι οποίες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα ακυρώνεται στην πράξη η νέα αυτή προσπάθεια.

  • 3 Αυγούστου 2013, 21:41 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Η Δημοτική Αστυνομία χτυπούσε δυναμικά το παρεμπόριο παρότι θεωρώ πως είχε πενιχρά μέσα.Στην περιοχή διαμονής μου, η παραοικονομία και η αθρώα λαθρομετανάστευση δημιουργεί πολλά προβλήματα και τα παιδιά της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματικά έδιναν ό,τι μπορούσαν για να περιορίσουν το φαινόμενο αυτό που μας έχει γονατίσει.Αυτό το βιώνουν περισσότερο οι επιχειρηματίες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να νεκρώνουν αλλά και εμείς οι πολίτες-κάτοικοι που βλέπουμε την καθημερινότητά μας να έχει πιάσει πάτο.Το βέλτιστο θα ήταν να παρέμενε η Δ. Αστυνομία στους δήμους, αλλά αφού ψηφίστηκε η κατάργησή της, να υπάρξει μια μέριμνα για αυτά τα παιδιά και να μπουν στην Αστυνομία και από το νέο τους αυτό τμήμα να συνεχίσουν να συνδράμουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • 3 Αυγούστου 2013, 20:21 | ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

    Αν και το Υπουργείο έχει ήδη τις προτάσεις μας , κρίθηκε σκόπιμο να τις αναδημοσιεύσουμε συνοπτικά εδώ ,ευελπιστώντας να εισακουστούν και να συμβάλουμε και εμείς θετικά στην προσπάθειά σας για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. , αφού φαίνεται η πρόθεσή σας να απορροφήσετε το ανθρώπινο δυναμικό της υπό κατάργησης Δημοτικής Αστυνομίας.
    Προτείνουμε :

    -Ένταξη ως έχει της υπηρεσίας μας
    – Να είναι ιδιαίτερης κατηγορίας ΑΟΠΛΗ υπηρεσία εντός της ΕΛ.ΑΣ., και να μην περιλαμβάνεται στο Αστυνομικό Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (με την έννοια που αυτό ορίζεται στο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ.).
    – Να είναι οργανωμένη με εσωτερική ιεραρχία αντίστοιχη της ΕΛ.ΑΣ. Γεωγραφικά να είναι οργανωμένη σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων και εντός αυτών να διαχωρίζεται σε Τμήματα ανά Δήμο. Σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης να διοικείται από ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά στα επιμέρους Τμήματα ανά Δήμο η ιεραρχία να προέρχεται αποκλειστικά από τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς.
    – Οι αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας να είναι αυτούσιες οι αρμοδιότητες που προβλεπόταν από τον Ν. 3731/2008, με μικρές προσθήκες αρμοδιοτήτων σχετικών με το αντικείμενο εργασίας (πχ επαιτεία).
    – Επειδή θίγονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα , να μην χαθεί το αμετάθετο (δεν είμαστε 18-20 χρονών χωρίς οικογένειες , αλλά έχουμε κάνει έναν οικογενειακό προγραμματισμό και τον τινάζουν στον αέρα μετά από 4 -10- 25 χρόνια υπηρεσίας) , μην υπάρξει μισθολογικός υποβιβασμός .
    – Δυνατότητα εσωτερικής μετάταξης – εξέλιξης στην ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας προσόντα (γραμματικές γνώσεις , στρατιωτική εκπαίδευση κ.α. ) κατόπιν εξετάσεων – εκπαίδευσης .
    – Αν και εφόσον κριθεί απαραίτητη προϋπόθεση η οπλοφορία , να υπάρξει η δυνατότητα ο υπάλληλος να αξιοποιηθεί ως διοικητικός και να μην αναγκαστεί να παραιτηθεί αν δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί για διάφορους λόγους να πάρει όπλο.

    Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή αν κριθεί σκόπιμο μπορεί εκπρόσωπός μας να συμμετέχει σε ομάδα σχεδιασμού για καλύτερη και ομαλότερη ενσωμάτωση της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

    Εκ του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών

  • 3 Αυγούστου 2013, 17:24 | Παναγιώτης

    Μελετώντας με προσοχή τις ιδέες-προτάσεις-απόψεις που κατέθεσαν οι προηγούμενοι συμμετέχοντες σε αυτή την πραγματικά -θέλω να πιστεύω- επικοδομητική ανοιχτή συνομιλία, θα συμφωνήσω και εγώ ως προς την άμεση απορρόφηση των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στην Δ/νση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης.
    Αυτό θεωρώ ότι είναι το πρώτιστο, για να κατοχυρώσουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί το δικαίωμα στην εργασία -που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη άπαντες στις μέρες μας- και εν συνεχεία ως ενεργοί υπάλληλοι του Ελληνικού Κράτους να μπορέσουν να αναδειχτούν μέσο της δημιουργίας και της προσφοράς, πράξεις ιερές θα λέγαμε.
    Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ως επί το πλείστον είναι άνθρωποι νέοι με προσόντα,αλλά και οράματα για μια καλύτερη πατρίδα, μια καλύτερη κοινωνία.Ο κόσμος με τον οποίο συναναστρεφόταν κάθε μέρα ο δημοτικός αστυνομικός, ξέρει τί αγωνα έχει δώσει για να τον βοηθήσει και να σταθεί αρωγός δίπλα του.Ο πολίτης έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του και δυστυχώς η Ελληνική Αστυνομία-χωρίς να θέλω επ’ουδενί να μειώσω το τεράστιο έργο της- δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να απασχοληθεί με τα μικρομεσαία , αν θέλετε, θέματα που προκύπτουν καθημερινά στην ζωή του κατοίκου της πόλης,του δημότη, του επισκέπτη κλπ.Τα προβλήματα και οι δυσχέριες που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛΑΣ τα ξέρουμε όλοι λίγο-πολύ δεν είναι του παρόντος να τα αναφέρουμε, είναι ήδη γνωστά και τα βιώνουν οι Έλληνες αστυνομικοί κάθε μέρα στο καθήκον.
    Εκεί ακριβώς λοιπόν έρχεται ο ρόλος των Δημοτικών Αστυνομικών να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.Εκεί που ήταν μέχρι πριν την κατάργηση της υπηρεσίας, μέσα στις γειτονιές,στο δρόμο, δίπλά στον κάτοικο, τον επιχειρηματία της πόλης, τον επισκέπτη.
    Αν απορροφηθούν λοιπόν όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στη νέα Δ/νση Εξυπηρέτης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ θα προσφέρουν τα μέγιστα καθώς έχουν τεράστια εμπειρία πάνω στην περιπολία εντός των δήμων στους οποίους εργάζονται και γενικότερα στην αστυνόμευση εντός της πόλης.
    Όσον αφορά στην οργάνωση ,την δομή ,την ιεραρχία και όλα αυτά τα νομοτεχνικά ζητήματα που θα χρειαστούν για να στηθεί η νέα Διεύθυνση αυτή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και στους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.Κλείνω, επαναλαμβάνοντας αυτό που έγραψα στην αρχή:Όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας διότι κανένας δεν περισσεύει!

  • 2 Αυγούστου 2013, 16:40 | Δημοτικός Αστυνομικός Δήμου Αθηναίων

    Καταρχήν πρέπει να διατυπώνεται στο συγκεκριμένο άρθρο ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ η ένταξη του προσωπικού της Δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. Οπωσδήποτε πρέπει να απορροφηθεί το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού της Δ.Α. Είναι κοινό μυστικό ότι οι αρμοδιότητες της Δ.Α. για να ασκηθούν επαρκώς από την ΕΛ.ΑΣ θα χρειαστεί περισσότερη διάθεση του υπάρχοντος προσωπικού και ΧΩΡΙΣ την βοήθεια των Δ.Α. αυτό θα καταστεί αδύνατο! Με την καλπάζουσα εγκληματικότητα και την ολοένα συγκέντρωση νέων αρμοδιοτήτων στην ΕΛ.ΑΣ, μία περαιτέρω συμφόρηση των αστυνομικών θα δημιουργούσε τρομερά κενά στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και σε θέματα δημόσιας τάξης. Ο αστυνομικός πρέπει να απασχολείται στην πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας και όχι να σπαταλείται σε «παρελκόμενα» ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν και από ΑΛΛΟ Ανακριτικό και αστυνομικό προσωπικό. Η Δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στην χώρα μας αποσκοπούσε ΚΑΙ στην ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ της ΕΛ.ΑΣ από ζητήματα τοπικής αρμοδιότητας και η κατάργηση της θα γυρίσει την ΕΛ.ΑΣ πολλά χρόνια πίσω. Εκατομμύρια βεβαιώσεις παραβάσεων παράνομης στάθμευσης, εκατομμύρια κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου, εκατοντάδες χιλιάδες έλεγχοι σε καταστήματα, χιλιάδες βεβαιώσεις παραβάσεων υπαίθριας διαφήμισης, χιλιάδες κοινωνικές δράσεις υπέρ των πολιτών είναι μόνο ελάχιστα από το έργο μας πανελλαδικά που θα εκλείψει από αυτό που επιθυμούμε όλοι μας, μία ευνομούμενη πολιτεία.

    Καταθέτω με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πολύ περιληπτικά την πρόταση μου που συμμερίζονται πάρα πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί με υψηλό υπηρεσιακό Φρόνημα για την στελέχωση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης. Πιστεύω ότι εάν υλοποιηθούν τα παρακάτω, κερδισμένοι δεν θα βγουν μόνο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (που θα συνεχίσουν να κατέχουν το πολύτιμο αγαθό της εργασίας), αλλά οι ίδιοι οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, γιατί θα βρουν έναν πολύτιμο Σύμμαχο στα προβλήματα και στην υπηρεσιακή καθημερινότητα τους ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΩΝΤΑΣ τους σε αρκετά θέματα σε σημαντικό βαθμό, οι πολίτες γιατί θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και αίσθημα ευνομίας που θα τους εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο καθημερινότητας αλλά και το ίδιο το Κράτος, γιατί θα παρουσιαστεί σαν πραγματικός Αναμορφωτής και όχι σαν Δήμιος εργαζομένων και παροχών στους Πολίτες.

    • Ένταξη του συνόλου του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ ως ΕΝΣΤΟΛΟ, ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ και ΕΝΟΠΛΟ (κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης) προσωπικό φέροντας την μπλε στολή ειδικών καθηκόντων όπως των Ειδικών Φρουρών με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ και ξεχωριστά διακριτικά αναγνώρισης επίσης φέροντος επιπλέον ειδικού σήματος αναγνωρίσεως (έχω σχετική πρόταση). Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ήταν Ειδικοί Ανακριτικοί Υπάλληλοι και οι αρμοδιότητες που θα κληθούν να εκτελέσουν απαιτούν την οπωσδήποτε την ανακριτικότητα. Έχουμε εκπαιδευθεί επαρκώς σε θέματα Νομοθεσίας στις σχολές εκπαίδευσης που να σημειωθεί ότι ήταν υπό την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικού προσωπικού.
    • Εκτός από τις αρμοδιότητες που κατείχε η Δημοτική Αστυνομία να προστεθούν και άλλες αρμοδιότητες όπως θέματα Τροχαίας, καθημερινή μικροπαραβατικότητα, επαιτεία, εξακριβώσεις στοιχείων κλπ ώστε η Δημοτική Αστυνόμευση να επιτυγχάνεται πλήρως και για αυτό χρειάζεται και η Ανακριτικότητα στα καθήκοντα. Επίσης το προσωπικό έτσι θα μπορεί και να συνδράμει οποιαδήποτε στιγμή το υπόλοιπο της ΕΛ.ΑΣ.
    • Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ανήκαν σε Δήμους όπου η δημιουργία εκεί Δ.Α. ήταν επιβεβλημένη λόγω των αναγκών που προέκυψαν οπότε είναι σώφρον να τοποθετηθούν όπως θα αναφερθεί παρακάτω στους Δήμους που υπηρετούσαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (άλλωστε μιλάμε και για διαφορετικό ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας που θα κληθούν να καλύψουν). Επίσης η εμπειρία τους στον οικείο Δήμο που υπηρετούσαν μόνο θα μπορούσε βοηθήσει αφού γνωρίζουν τις γεωγραφικές και διοικητικές ιδιαιτερότητες του κάθε Δήμου. Άλλωστε με την υπάρχουσα κατάσταση των Καλλικρατικών Δήμων οι νέες γεωγραφικές κατανομές που προέκυψαν κάνουν επιβεβλημένη την χρήση των οικείων σε Δήμους που υπηρετούσαν Δημοτικούς Αστυνομικούς.
    -Η Διάρθρωση της Διεύθυνσης θα μπορούσε να γίνει με τον εξής τρόπο:
    -Σε Δήμους που υπηρετούσε μικρός αριθμός Δ.Α. να ενσωματωθούν στα οικεία Α.Τ. με τον τίτλο «Γραφείο Δημοτικής Αστυνόμευσης και Εξ. Πολιτών» έχοντας ως προϊστάμενο Υπαστυνόμο Β’ ή Ανθυπαστυνόμο ή Αρχιφύλακα Π.Σ. Ανακριτικό.
    -Σε Δήμους με αρκετό προσωπικό π.χ. 50 άτομα και μεγάλους σε αρ. κατοίκους θα μπορούσε να δημιουργηθεί εντός των Α.Τ. ή των Αστυνομικών Υποδιευθύνσεων ειδικό «Τμήμα Δημοτικής Αστυνόμευσης και Εξ. Πολιτών» με προϊστάμενο Αστυνόμο Β’ ή Υπαστυνόμο Α’ ή Β’.
    – Σε μεγάλους Δήμους όπου λόγω των ειδικών πληθυσμιακών και κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν υπηρετούσε μεγάλος αριθμός Δ.Α. να δημιουργηθεί ειδικό «Τμήμα Δημοτικής Αστυνόμευσης και Εξ. Πολιτών» εντός των Αστυνομικών Υποδιευθύνσεων με προϊστάμενο Αστυνόμο Α’ ή Β’
    -Στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων που υπηρετούσαν πάνω από 1000 Δ.Α. να δημιουργηθεί «Υποδιεύθυνση Δημοτικής Αστυνόμευσης και Εξ. Πολιτών» στην ΓΑΔΑ με προϊστάμενο Αστυνομικό Διευθυντή.
    • Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ να έχουν τα ίδια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό.
    • Οι Δ.Α. που θα ενταχθούν στη ΕΛ.ΑΣ σε πρώτη φάση θα έχουν προϊσταμένους τους βαθμοφόρους της ΕΛ.ΑΣ και σε μεταγενέστερο στάδιο να αξιολογούνται και μοριοδοτούνται με βάση διάφορα τυπικά προσόντα και προϋπηρεσία. Αυτοί που θα επιλέγονται θα μπορούν μόνο ΕΠΕΙΤΑ από σχετική εκπαίδευση από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ να καταλαμβάνουν θέση Υπαρχιφύλακα ,Αρχιφύλακα,Ανθυπαστυνόμου με τελικό βαθμό Υπαστυνόμο Β. Οι υπόλοιπες θέσεις της διοίκησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνόμευσης θα καλύπτονται από τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

  • 1 Αυγούστου 2013, 20:36 | ΣΠΕΤΣΑΡΙΑΣ Σταύρος

    Αποτελεί μεγάλη αδικία για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης, να αποκλείονται εντελώς από την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ. και να μετατάσσονται αυτοδίκαια σε αντίστοιχους κλάδους Διοικητικού του Δήμου από όπου προέρχονται. Θα πρέπει οπωσδήποτε, με κάποιον τρόπο, να δίνεται η δυνατότητα τουλάχιστον σε όσους Δημ. Αστυνομικούς, κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων, που το επιθυμούν να μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι δυνατόν ένας Δημ. Αστυνομικός που θέλησε, απλώς, να μορφωθεί περαιτέρω να τίθεται αυτοδικαίως, ως Διοικητικός υπάλληλος(!) στη διάθεση του Δήμου του; Είναι, εκτός από επιθυμία μας, τιμή για εμάς τους μεταπτυχιακούς Δημ. Αστυνομικούς να υπηρετήσουμε στην ΕΛ.ΑΣ. προσφέροντας στον πολίτη ουσιαστική και αποτελεσματικότερη Υπηρεσία.

  • 1 Αυγούστου 2013, 19:36 | Νικόλας

    Δημοτική Αστυνομία και κινητικότητα.
    Από την στιγμή που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο κατάργησης του θεσμού της δημοτικής αστυνομία και «μετακίνησης» του προσωπικού της στην ΕΛ.ΑΣ, θα μπορούσατε κάλλιστα μα στείλετε ένα μηχανογραφικό στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς και βάση των των τυπικών τους προσόντων να επιλέξουν υπηρεσία μετακίνησης. Υπάρχουν στο δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας ειδικοί επιστήμονες που θα μπορούσαν να επανδρώσουν υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων, ΣΔΟΕ, τελωνεία, εφορίες, νοσοκομεία κλπ. Θα γινόταν μια ουσιαστική κατανομή του προσωπικού σύμφωνα και με το αντικείμενο που σπούδασαν οι δημ. αστυνομικοί αλλά θα επανδρώνατε υπηρεσίες που -κακά τα ψέματα- με τους ελέγχους τους, γεμίζουν τα ταμεία του κράτους και που πραγματικά έχουν ανάγκη σε προσωπικό και συνάμα προσφέρουν στην καθημερινότητα προασπίζοντας και προάγοντας το επίπεδο διαβίωσης του πολίτη.

  • 1 Αυγούστου 2013, 17:03 | Alexandros

    Μερικές παρατηρήσεις για τον κλάδο τάξης:

    Η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης χειρίζεται τα θέματα γενικής αστυνόμευσης, τουριστικής νομοθεσίας και πολιτικής κινητοποίησης και ιδίως θέματα σχετικά με τη δημόσια υγεία, την πολεοδομία, την εργασία, τη λειτουργία δημόσιων κέντρων, καταστημάτων και θεαμάτων, την τήρηση της τάξης στις συνεδριάσεις των δικαστηρίων, καθώς και στους δημόσιους χώρους, στις δημόσιες συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και αθλητικές εκδηλώσεις και την προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων στις εκδηλώσεις αυτές, τις μεταγωγές κρατουμένων, την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας, την παλλαϊκή άμυνα – πολιτική σχεδίαση έκτακτης ανάγκης και γενικά όλα τα θέματα αστυνόμευσης που αφορούν στη δημόσια ειρήνη, την ευταξία και την απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση των πολιτών.

    Στην ανωτέρω Δ/νση να δημιουργηθούν αστυνομικά τμήματα με νέα οργανική δύναμη λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απογραφή. Τα Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας όπου υπάρχουν να καταργηθούν (δυστυχώς η πολυτέλεια για υπηρεσίες 4μήνου πλέον δεν υπάρχει) και να ενσωματωθούν στα Αστυνομικά Τμήματα. Δημιουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε όλα τα Α. Τ. της πρωτεύουσας νομού.

    Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης χειρίζεται, σε επιτελικό επίπεδο, τα θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών σε θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργάζεται με τοπικούς Φορείς και ιδιώτες καθώς και με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.

    Στην ανωτέρω Δ/νση πρέπει να δημιουργηθούν και να υπαχθούν Υπηρεσίες επιπέδου τμήματος για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αττικής και Θεσσαλονίκης και επιπέδου γραφείων για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που θα είναι αρμόδιες για τις πάσης φύσεως εγγράφων που εκδίδονται από την Αστυνομία όπως διαβατηρίων, ταυτοτήτων, ΑΚΚΟ, Άδειες ΠΔ 180/79 κλπ κλπ

  • 1 Αυγούστου 2013, 12:35 | Λευτέρης

    5. Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να συνεχίσουν να έχουν την ιδιότητα των ανακριτικού υπαλλήλου (όπως την είχαν και πριν), έτσι ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν σωστά τα νέα τους καθήκοντα

  • 1 Αυγούστου 2013, 12:04 | Λευτέρης

    Για την καλύτερη λειτουργία της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης με την στελέχωση της κυρίως από την Δημοτική Αστυνομία και κυρίως για να μην «μεταφέρουμε» τα προβλήματα (απείθεια, αντίσταση, πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλών, εξύβριση) που είχε η Δημοτική Αστυνομία στην νέα Υπηρεσία, προτείνεται:
    1. Εκπαίδευση όλου του προσωπικού σε ότιδήποτε άλλο δεν είχαν διδαχθεί στις σχολές τους και κυριώς εκπαίδευση πάνω σε όπλα (εννοείται ύστερα από ψυχολογικά τεστ), έτσι ώστε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους να οπλοφορούν και να μην αντιμετώπιζουν ξανά τα ίδια προβλήματα. Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν υπήρχε πρόβλημα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (π.χ. αντίσταση, απείθεια, ξυλοδαρμοί), ζητούσαν την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Κανείς δεν θέλει να γίνετε ξανά αυτό, σπαταλώντας άτομα (με την συνδρομή τους) από άλλες υπηρεσίες (π.χ. Τμήμα)
    2. Σωστή ιεραρχία και δομές στην νέα Υπηρεσία με Διοικητή αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία και αξιοπιστία της Διεύθυνσης.
    3. Αναγνώριση τις προϋπηρεσίας και των προσόντων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών (πτυχία, εκπαίδευση,κατάρτιση, κ.α.) και αξιοποίηση τους στις κατάλληλες θέσεις.
    4. Διασφάλιση ανεξαρτησίας της νέας υπηρεσίας από κάθε αιρετό (Δήμαρχους, Αντιδημάρχους, κ.α.) έτσι ώστε να εργάζεται η υπηρεσία αμερόληπτα και να μην μπορεί να καταστρέφεται το έργο που παράγει.

  • 31 Ιουλίου 2013, 20:27 | δημητρης

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗς ΑΣΤΥΝΟΜΙΑς ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΞΗς ΛΟΓΟΥς:
    Α.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Β.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ Δ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ-ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΚΤΛ.
    Γ.ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗς ΕΛ.ΑΣ.
    Δ.ΟΣΟΙ Δ.Α ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΕς ΔΥΝΑΜΕΙς ΚΤΛ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙς ΕΛ.ΑΣ

  • 31 Ιουλίου 2013, 16:25 | Pablo Garcia

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Α.Τ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ 40 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ !!!) ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ Ε.Φ. .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ.ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΣΤ/ΚΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΞ/ΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟ.ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Ιουλίου 2013, 14:12 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    1. Δυνατότητα επιλογής τόπου μεταθέσεως. Πολλοί Δημ. Αστυνομικοί περίμεναν την οχταετία για να αιτηθούν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους χωρίς φυσικά να επηρεάζονται οι μεταθέσεις των αστυνομικών.
    2. Δημιουργία τμήματος εξυπηρέτησης πολιτών και δημοτικής αστυνόμευσης όπου υπάρχει αστυνομικό τμήμα ώστε να κατανεμηθεί προσωπικό σε όλη την επικράτεια
    3. Δυνατότητα επιλογής μετάθεσης και σε άλλα τμήματα της ΕΛΑΣ ανάλογα με τις σπουδές (π.χ. πληροφορικής σε δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μηχανικοί σε συνεργεία) ή ανάλογα με το ενδιαφέρον του αντικειμένου (π.χ. τροχαία) ή ακόμα και σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. οικονομικού σε εφορίες).
    4. Επιλογή σε όσα άτομα το επιθυμούν να οπλοφορούν μετά φυσικά απο την κατάλληλη εκπαίδευση
    5. Δυνατότητα εκτέλεσης και άλλων υποχρεώσεων της ΕΛΑΣ π.χ. καταγραφή τροχαίων ώστε να απεμπλακεί μάχιμο προσωπικό της ΕΛΑΣ σε άλλες δραστηριότητες.
    6. Κατανομή του προσωπικού ανάλογα με κλάδο και βαθμό και δημιουργία ιεραρχίας κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις δημοτικές αστυνομίες.
    7. Πρόνοια για χορήγηση μηχανοκίνητων μέσων μέσω κατασχεμένων ή μεταφοράς οχημάτων και δικύκλων απο τους Δήμους. Μια υπηρεσία μόνο πεζή ή που θα «ζητιάνευε» οχήματα απο άλλες υπηρεσίες δε θα μπορούσε να εκπληρώσει το σκοπό της.
    8. Άμεση μετακίνηση του προσωπικού καθώς όσο περνάει ο χρόνος ό,τι δουλειά είχε γίνει απο τη δημοτική αστυνομία σε θέματα παράνομα παρκαρισμένων, παρεμπορίου έχει καταλυθεί και χειροτερεύει κάθε μέρα και περισσότερο.

  • 31 Ιουλίου 2013, 13:27 | ΝΙΚΟΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ. Η΄ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ Η΄ΚΑΝΕΝΑΣ.ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

  • 31 Ιουλίου 2013, 11:57 | ΠΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
    1. ΟΛΟΙ ΟΙ Δ.Α. ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ., ΟΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ (Π.Χ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ)ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
    2. Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ Δ.Α. ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΣΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ Δ.Α. ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    3. Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ Δ.Α. ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ή ΑΣΤΥΦΥΘΛΑΚΩΝ ΔΙΑΟΦΡΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ.Α.
    4. ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ Δ.Α. ΣΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. (ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ.

  • 31 Ιουλίου 2013, 11:53 | ΝΙΚΟΣ

    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

    Α)ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    Β)ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Α ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.

    Γ)ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟ.

    Δ)ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

    Ε)ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  • 31 Ιουλίου 2013, 09:11 | Spiros

    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΥΤΩΝ,
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ ME ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΗΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΤΟ ΠΑΛΗΟΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Σ/Ν ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Λ.Α.Σ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Λ.Α.Σ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΓΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Λ.Α.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΤΥΠΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ? Ή ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΟΤΙ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ…
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ, ΣΦΑΛΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ.
    ΑΦΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ.Α.Σ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :
    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Α.Σ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Κ.Λ.Π. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Λ.Α.Σ. ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΠΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ.
    ΤΟΝΙΖΩ ΔΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΤΑ 26 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΩ, ΗΤΟΙ 32 ΣΥΝΑΠΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014. ΕΑΝ ΠΑΡ’ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΛΥΘΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ (ΘΑ ΕΧΩ ΤΑ 32/35 ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ) ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΟΥ Η ΜΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ…
    ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑΪΖΕΤΕ Ή ΘΑ ΤΑΊΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Ιουλίου 2013, 08:10 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Επιτέλους ας το δούμε κάπως διαφορετικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!Αστυνομικοί και Δημοτικοί Αστυνομικοί. Είμασταν μια υπηρεσία 13 ατόμων που είχαμε να επιλύσουμε εκατοντάδες καθημερινά προβλήματα (παρεμπόριο, παράνομες σταθμεύσεις και πάσης φύσεως καταγγελίες για πολίτες που εκδήλωναν ελαφριά, ή πιο <>. Παρά τη μικρή δύναμή μας όμως, είμασταν εκεί όταν μας χρειαζόταν, και ΕΛ.ΑΣ ήταν εκεί όταν τη χρειαζόμασταν εμείς. Τώρα μας καταργούν και θεωρητικά προς το παρών μας εντάσσουν στην ΕΛ.ΑΣ.
    Θεωρούμε και ελπίζουμε ότι δε θα πάρουμε τη δουλειά κανενός,ούτε κανείς θα πάρει τη δικιά μας. Σκοπός και στόχος μας ήταν και θα είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ασφάλεια του πολίτη, για τα παιδιά μας και όχι χώρια!!Είτε λεγόμασταν δημοτικοί αστυνομικοί (ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι) είτε θα λεγόμαστε <> είτε <>. Να είμαστε όλοι έξω στο δρόμο εκεί που μας χρειάζονται, διότι εν τέλει ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!.
    Είμαστε σύμφωνοι στην ένταξη μας στην ΕΛ.ΑΣ με απώτερο στόχο και σκοπό να συμπληρώσουμε τους αστυνομικούς που είναι έξω στο δρόμο και να υπηρετήσουμε τον πολίτη.
    Τα υπόλοιπα περί διευθύνσεων, στολής και ονομασίας ας τα εμπιστευτούμε στον νομοθέτη διότι και αυτός ως πολίτης θεωρούμε θα πράξει το καλύτερο για το συμφέρον των Ελλήνων, των παιδιών μας.

  • 31 Ιουλίου 2013, 08:29 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ, ΑΠΟ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ) ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ 1)ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥ 2) ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΕ Ή ΤΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ 3)ΟΙ ΔΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ.

  • 31 Ιουλίου 2013, 01:19 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ22

    Εργαζομαιή μάλλον εργαζόμουν στη Δημοτική Ατυνομία στο Δήμο Αθηναίων για τέσσερα χρόνια και είμαι 31 ετων.Η πρόταση μου αφορά στο σύνολο των Δημοτικών Αστυνόμων όπου θα πρέπει να γίνει πλήρης αξιόλογηση καταρχήν στους τίτλους σπουδών.Υπάρχουν κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και θα πρέπει να προβλεφθεί ο τίτλος σπουδών(πχ τι ειδικότητα έχει ο καθένας από εμάς-οικονομολόγος,διεθνολόγος,τεχνικός κτλ).Είναι πολύ σημαντικό η τοποθέτηση ενός π.χ υπαλλήλου με πτυχιο ΑΕΙ(4 έτη), ο οποίος εχει υπηρετήσει 1 έτος στο στρατο,είναι ικανός να εχει άδεια οπλοφορίας(Ι1 ένοπλο),έχει κάνει εκπαίδευση εξάμηνη στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας και αναμένεται να κάνει επιπλέον εκπαίδευση στις αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ να λάμβάνει μεταχείρισης αντίστοιχης ενός αξιωματικού(βαθμός και καθήκοντα).ΑντΊστοιχα για τους ΤΕ και ΔΕ.
    Επιπλέον,η ομαλή ένταξη και αφομοίωση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ θα γίνει μόνο αν υπάρχει μία ξεχωριστή διεύθυνση αστυνόμευσης απαρτιζόμενη από τους δημοτικούς αστυνόμους υπο την εποπτεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και συνεχιστούν οι έλεγχοι όπως αντίστοιχα γινόταν και πριν την κατάργηση του θεμού με αυξημένες αρμοδιότητες βέβαια και σε συνεργασία με τον εκάστοτε δήμο.Οποτε μελλοντικά θα είμαστε ικανοί καιέμπειροι να στελεχωθούν και άλλες υπηρεσίες.
    Επίσης πολύ βασικό είναι να ακολουθηθεί διαδικασία συνέντευξης από ειδική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ.
    Ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα διατύπωσης προτάσεων και ελπίζω μέσω των προτάσεων μας να βοηθήσουμε στην αναδιάρθρωση ΄και βελτίωση της υπηρεσίας.

  • 30 Ιουλίου 2013, 23:49 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

    Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεται αλλά θέλω να πω κάτι πολύ βασικό:
    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΊ ΑΦΟΎ ΕΝΤΑΧΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΤΌΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ!!!
    Να ισχύσει δηλαδή η εντοπιότητα και το αμεταθετο στους δήμους που προσελήφθησαν!!!
    Είναι πολύ βασικό αυτό η στην χειρότερη εντός ΝΟΜΟΥ!!!! Σας ευχαριστώ και πάλι

  • 30 Ιουλίου 2013, 20:39 | Αγγελος

    Οσον αφορα στην συσταση Δ/νσης Δημοτικης Αστυνομευσης και την ενταξη των Δημ. Αστυνομικων στην ΕΛ.ΑΣ. θα ηθελα να αναφερω οτι :
    Υπηρχε αμεταθετο 8 χρονια για οσους προσληφθηκαν το 2004. Η διαδικασια μεταταξης κρατουσε σχεδον 2 χρονια. Επομενως οσοι ειχανε κανει αιτηση μεταταξης σε αλλον δημο να θεωρηθει οτι η οργανικη τους θεση βρισκεται στο δημο υποδοχης, διοτι οι ανθρωποι αυτοι βρισκοντουσαν ενα βημα πριν την ενταξη τους στο νεο δημο και δεν προλαβαν να ολοκληρωσουν την μεταταξη τους, καθως συμφωνα με το νομοσχεδιο του αρθρου 81 που αφορα στην καταργηση της Δημ. Αστυνομιας, καθε μεταταξη που λαμβανει χωρα μετα την 9 Ιουλιου 2013 θεωρειται αυτοδικαιως ακυρη !!!

  • 30 Ιουλίου 2013, 10:23 | Π.Ο.Α.Σ.Υ.

    Αθήνα 30 Ιουλίου 2013
    Αρ. Πρωτ.: 400/1/18β

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
    «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

    Η νομοθετική πρωτοβουλία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (από 24 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2013) για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας», απέχει παρασάγγας από την εμπεριστατωμένη Μελέτη – πρόταση για διάλογο (Μελετητή: Δρ. Πολιτικών Ασφάλειας Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Β. Παπακωνσταντή: Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=28&id=88:—– που είχε υποβάλλει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία η Ομοσπονδία μας το 2011, με στόχο την ψήφιση ενός βασικού νόμου πλαισίου, που θα καθορίζει τη λειτουργία της Αστυνομίας του 21ου αιώνα στη χώρα μας, μέσω ουσιαστικών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών και με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, όσο και τη διασφάλιση του δοκιμαζόμενου, ανελέητα σήμερα, Έλληνα Αστυνομικού.
    Πρέπει να τονιστεί εξαρχής, ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση ένα «νομοθέτημα», που συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος και εκατέρωθεν ανταλλαγή απόψεων με τους συντάκτες του, ώστε ένα τέτοιο προϊόν αμοιβαίου προβληματισμού να τεθεί στην κρίση της αστυνομικής οικογένειας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα οι συντάκτες του, παραδόξως, μας είναι άγνωστοι.
    Οφείλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε σε όσους τυχόν το λησμονούν, ότι το 2011, το ίδιο το Αρχηγείο, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε πολιτικής ηγεσίας, είχε συνηγορήσει υπέρ της εκπόνησης μιας επιστημονικής μελέτης, διαθέτοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (μέσω ΕΣΠΑ), λαμβάνοντας τότε ακόμα υπόψη του, ότι ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα για το σχεδιασμό και την προετοιμασία των αναγκαίων τομών, απαιτεί κυρίως χρόνο και σε κάθε περίπτωση όχι βεβιασμένες ενέργειες εκ μέρους εκείνων που ενώ είναι μέρος του υπό επίλυση προβλήματος, διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στην επιβολή των όποιων αποφάσεών τους. Στη συνέχεια, βεβαίως, με την αλλαγή της πολιτικής Ηγεσίας, σημειώνεται αμέσως «αλλαγή πλεύσης», ακύρωση της προηγούμενης τακτικής του Αρχηγείου, και μάλιστα χωρίς να αιτιολογηθεί η νέα αυτή στάση, παρά τις δικές μας ενστάσεις, επιφυλάξεις και επισημάνσεις για την έκβαση της επιζητούμενης μεταρρύθμισης.
    Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, σήμερα, με απόντες –όχι με δική τους ευθύνη- την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προφανώς κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλαβαν την παρουσίαση ενός δήθεν καινοτόμου νομοσχεδίου, τη στιγμή που αυτό αποτελεί εξόφθαλμη συρραφή -με τη μέθοδο της αποκοπής και επικόλλησης- άρθρων και παραγράφων, διατάξεων και υποπαραγράφων, των ισχυόντων νομοθετημάτων, όπως ο ιδρυτικός Νόμος του Αρχηγείου της αστυνομίας 2800/2000 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», το Π.Δ. 14/2001 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», ο ιδρυτικός Νόμος της Ελληνικής Αστυνομίας 1481/1984 και ορισμένα άλλα διατάγματα.
    Με αυτήν την μέθοδο, στους μη γνωρίζοντες, η αναδιάρθρωση παρουσιάζεται ως μεγάλη καινοτομία, ενώ πρόκειται είτε για ανακύκλωση αυτού που ήδη υφίσταται, ως παραπαίον οικοδόμημα, είτε αλλού, ως μετάλλαξη, μετονομασία και εξ ανάγκης προσαρμογή σε επιμέρους ζητήματα. Επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εσωτερικών, εντασσόμενο στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν μετονομάστηκε σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν σε «Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη». Αυτές, όμως, οι εύηχες παλινδρομήσεις δεν κατοχύρωσαν ως δια μαγείας και τον επιζητούμενο στόχο.
    Η αναφερόμενη στην εισηγητική έκθεση του σ.ν. επιδίωξη, ότι δηλαδή αποσκοπεί στο να καταστεί η Ελληνική Αστυνομία πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες, αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις, είναι παντελώς αστήρικτη και μη τεκμηριωμένη, με οικονομικοτεχνικούς και επιστημονικούς όρους, όπως επιβάλλει η σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος.
    Μια τεκμηριωμένη μελέτη, όπως είχαμε υποστηρίξει, θα κατέγραφε κατά βάση το εύρος των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών του σημερινού αστυνομικού οικοδομήματος και με βάση αυτά θα κατέληγε σε συγκεκριμένες προτάσεις, εναλλακτικά σενάρια, πιθανά θετικά ή αρνητικά αποτελέσματά τους.
    Επομένως, ποια είναι τα προβλήματα, πλήρως καταγεγραμμένα και στοιχειοθετημένα, που επιλύονται κατά τους συντάκτες του νομοσχεδίου;
    Υπάρχει κάποια έκθεση π.χ. για την γραφειοκρατία και γιατί δεν την παρουσιάζουν;
    Υπάρχει κάποια έκθεση για τις αρμοδιότητες μη αστυνομικής αμιγώς δράσης (επιδόσεις δικογράφων, γνήσια υπογραφής, εφαρμογή υγειονομικών-πολεοδομικών και λοιπών διατάξεων κλπ) ή για τις επιπτώσεις που επιφέρουν αυτές στο κύριο έργο της αστυνομίας;
    Υπάρχει κάποια έκθεση αν οι αστυνομικοί, αλλά και οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι και σε ποιούς τομείς, από τη λειτουργία της αστυνομίας;
    Αν δεν υπάρχουν αυτά και άλλα πολλά, τότε σε ποια βάση και με τι κριτήρια θα γίνει η αναδιάρθρωση, ώστε να μην παραπέμπει η προσπάθεια του Αρχηγείου σε ανάλωση για διευθέτηση ενδοαστυνομικών προβλημάτων;
    Εξάλλου, ποια σοβαρή μελέτη, δεν θα κοστολογούσε το «πρόβλημα» και δεν θα υπολόγιζε επακριβώς το όφελος των προτεινόμενων αλλαγών, (όπως επιβάλλει άλλωστε και η κοινοβουλευτική διαδικασία της συνοδείας των προτεινόμενων διατάξεων από λεπτομερή Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), ώστε το όποιο νομοσχέδιο να έπειθε και τον πιο δύσπιστο αστυνομικό, πολίτη κλπ, για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά του. Κυρίως, δε, θα αναφερόταν λεπτομερώς στο ανθρώπινο δυναμικό και στις θέσεις εργασίας του υπό αναδιοργάνωση οργανισμού, ώστε να γίνεται κατανοητή η διάθεση αξιοποίησής του, σύμφωνα με τις επιταγές του σήμερα και βεβαίως του μέλλοντος, εφόσον ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το άλφα και το ωμέγα όταν συζητάμε για αναδιαρθρώσεις οργανισμών, πόσω μάλλον ενός ευαίσθητου οργανισμού, επιφορτισμένου με εξουσιαστικές αρμοδιότητες και καταναγκασμούς σε μια κοινωνία έτοιμη να «εκραγεί».
    Γι’ αυτό γεννάται το ερώτημα, άλλωστε, πώς οι συντάκτες του εν λόγω σ.ν., έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό καταργούμενων οργανικών θέσεων (6.700) αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων από τις περίπου 10.000 κενές θέσεις που υπάρχουν. Προφανώς, το υπόλοιπο, σχεδιάζουν να το καλύψουν με την απορρόφηση δημοτικών αστυνομικών(;), ενώ την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, άλλες περί απομάκρυνσης 2.000 πολιτικών υπαλλήλων και άλλες περί μετατάξεων εκατοντάδων υπαλλήλων από υπό κατάργηση οργανισμούς του δημοσίου. Προξενεί δε κατάπληξη η εξέλιξη αυτή, καθόσον μόλις η προηγούμενη αστυνομική ηγεσία είχε εναντιωθεί σε οποιαδήποτε συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης, υποστηρίζοντας ότι είναι ανόμοια τα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία της Eurostat, περί αναλογίας αστυνομικών –πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι στην Ελλάδα η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με πρόσθετες αρμοδιότητες και άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Πρόκειται, επομένως, για μια επιχειρούμενη, πρόχειρη επαναδιάταξη-ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων, και τούτο χωρίς να αποκαλύπτεται σε όλο του το εύρος το μέγεθος των επιπτώσεών τους, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
    Πώς είναι δε δυνατόν π.χ. να μη γίνεται ουδεμία αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα που αποτελεί το κύτταρο της αστυνομικής λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ή να μη γίνεται καμία αναφορά στην αστυνομική περιπολία και στο χρόνο ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών, ή να μην υπάρχει καμία έκθεση εγκληματολογικών δεδομένων και χωροθέτησης των αστυνομικών υπηρεσιών-οικημάτων-περιπολικών;
    Πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζονται δημοσίως τέτοια μεθοδικά εργαλεία από φορείς και πολίτες και να αγνοούνται προκλητικά, από την επίσημη και αρμόδια για την αρμονική λειτουργία της αστυνομίας, πολιτεία;
    Είναι σαφές, εξάλλου, ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, σε όλους τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους, επειδή πουθενά σ’ αυτό δεν αποτυπώνονται οι όποιες άλλες επιπτώσεις και παρενέργειες επέλθουν από διοικητικές – υπηρεσιακές μεταβολές, π.χ. μεταθέσεις, υπηρεσιακή εξέλιξη κ.λ.π.
    Το «μαστίγιο» για τον χαμηλόβαθμο συνάδελφο, φαίνεται πως αποκρύπτεται μεθοδικά, επιφυλάσσοντάς του οδυνηρές εκπλήξεις με τη μορφή προεδρικών διαταγμάτων και ενδοϋπηρεσιακών εγκυκλίων, καθόσον, σύμφωνα και με το τελευταίο προτεινόμενο άρθρο 35 «Έναρξη ισχύος» του σ.ν., «οι προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο κανονιστικές πράξεις εκδίδονται εντός δυο ετών από την έναρξη ισχύος του»!
    Μιλάμε, εν τέλει, για ουσιαστικό νομοθέτημα και σοβαρή προσπάθεια αναδιάρθρωσης ή για πολιτική σκοπιμότητα και επικοινωνιακή αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του Σώματος, που απαξιώνουν ένα καθ΄ όλα ώριμο αίτημά μας και που βάζουν σε πρωτοφανείς περιπέτειες και ανεξήγητη αναστάτωση τους πάντες; Και πώς είναι δυνατόν στο πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο (10 & 11 Ιουλίου 2013), όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις για φλέγοντα ζητήματα, να λέγεται από πλευράς εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου νόμου ανά γεωγραφική περιοχή, δεν μπορεί ο ίδιος ούτε η πολιτική ηγεσία να έχουν άποψη διότι αυτά είναι ζητήματα του Αρχηγείου; Δηλαδή, άλλα δίνουμε στη δημοσιότητα ως Υπουργείο και άλλα θα προωθηθούν αργότερα από το Αρχηγείο, μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να ανατρέπει τα πάντα στη λειτουργία δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών όχι με τη μορφή νόμων, αλλά με προεδρικά διατάγματα, ως άλλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;
    Αλλά, το κυριότερο, μέσα σε όλα αυτά λησμονείται η κοινωνία και ο πολίτης, για τον οποίο υποτίθεται θα κληθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να θεσμοθετήσει νέους κανόνες και σχήματα λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Από τη μελέτη του σχεδίου νόμου καθίσταται ολοφάνερο ότι κύρια στόχευση των συντακτών του, στο όνομα της βελτίωσης των λειτουργιών του Αρχηγείου, είναι η αύξηση των θέσεων των ανώτατων βαθμίδων της ιεραρχίας. Με επιτήδειο σχεδιασμό οι 14 ανώτατοι αξιωματικοί, Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφέρειας Γενικών Καθηκόντων σήμερα, διπλασιάζονται σε 28 και μάλιστα υπό την επίκληση της εξειδικευμένης αποστολής της Ασφάλειας και την κάλυψη μιας συνακόλουθης επικοινωνιακής διαχείρισης, ότι οι υπό ίδρυση νέες δομές, μετατρέπονται σε FBI! Εάν π.χ. οι Γενικοί Βορείου και Νοτίου Ελλάδος μετονομαστούν σε Γενικούς Ασφαλείας, θα αποκτήσει η αστυνομία κύρος και τα μέσα για τη δίωξη του εγκλήματος τη στιγμή των συντριπτικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών, όταν γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια για να εξοικονομηθούν καύσιμα για τα οχήματα και κονδύλια για την επισκευή-συντήρηση του πεπαλαιωμένου στην πλειοψηφία του στόλου των περιπολικών; Όταν η πλειοψηφία των αστυνομικών, οικονομικά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν το σπίτι και την οικογένειά τους;
    Στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου ουδεμία αναφορά γίνεται στη συντριπτική μείωση των λειτουργικών δαπανών της Αστυνομίας που ως γνωστόν έχει τρομερή επίπτωση στα μεταφορικά μέσα της Αστυνομίας, στα καύσιμα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας κ.λ.π., ενώ ουδεμία πρόταση κατατίθεται με στόχο τη βελτίωση αυτής της ζοφερής κατάστασης. Είναι γνωστό, επίσης, ότι άνευ οικονομικών πόρων και σχετικών εγγυήσεων, καμία Αστυνομία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, πόσω μάλλον όταν επιδιώκεται η εκσυγχρονιστική της μετάλλαξη.

    Επιπλέον, και στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου το σ.ν. υποτίθεται ότι επιχειρεί να «καινοτομήσει», το επίπεδο και η ποιότητα των εκπαιδευτικών διαδικασιών δεν φαίνεται να αναβαθμίζεται, αντίθετα επιχειρείται και η υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, παρά την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία χαρακτηρίστηκε ως Σχολή Ανωτέρας Εκπαίδευσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποφεύγει να τη χαρακτηρίσει ισότιμη με τα ΤΕΙ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Σχολή Αστυφυλάκων «χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα», χωρίς να τα κατονομάζει, αλλά ούτε και διασφαλίζεται η απογραφή των ευδοκίμως αποφοιτησάντων στην κατηγορία Τ.Ε.
    Επίσης, η όποια επίκληση εξειδίκευσης, έχει μόνο θεωρητική προσέγγιση και δεν αποτυπώνεται πώς ποιοτικά (και όχι ποσοτικά) θα αποκτηθεί αυτή.
    Ιδίως, δε, αποκρύπτεται επιμελώς ότι οι δόκιμοι από τα πέντε εξάμηνα που διαρκεί η φοίτησή τους, στα τέσσερα από αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη πάγιων αστυνομικών αναγκών ανά την Ελλάδα, με 250 ευρώ αντιμίσθιο μηνιαίως. Αυτό θα απασχολήσει την ηγεσία;
    Στο άρθρο 28 προβλέπεται η ύπαρξη και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας με ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το υπάρχον καθεστώς. Δεν αναφέρονται πουθενά οι στόχοι, πώς πρέπει να εκπαιδεύεται ο σύγχρονος αστυνομικός. Δεν κατοχυρώνεται η ισοβαθμία με τα ΑΤΕΙ της Σχολής Αστυφυλάκων και δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου η εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση με βάση προγράμματα και όχι σχολές. Στην ουσία διατηρείται η υπάρχουσα δομή (Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Αστυνομική Ακαδημία, Σχολές,) χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να διατηρούνται τόσες δομές και χωρίς να αναφέρεται τίποτα για την ουσία, παρά μόνο για τον τρόπο επιλογής διδακτικού προσωπικού.
    Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, μπορεί να γράφεται στην παραγρ. 1 του άρθρου 28, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει. Η προσθήκη του Υπουργείου Παιδείας δε γίνεται σε ουσιαστική βάση, αφού ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Ακαδημίας καθίστανται οι κύριοι εισηγητές εκπαίδευσης. Στην ουσία προστίθεται άλλη μια γραφειοκρατική δομή.
    Η πραγματική αυτοτέλεια, η ακαδημαϊκή ελευθερία, η έρευνα, η επιστημονική τεκμηρίωση της εκπαίδευσης, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η αποκέντρωση ειδικά στις μετεκπαιδεύσεις, είναι ζητούμενα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξεταστεί η ριζική αλλαγή της διαδικασίας πρόσληψης και αυτή να γίνεται για όλα τα στελέχη μόνο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.
    Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις, θα περιμέναμε η πολιτική ηγεσία να κάνει την υπέρβαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την επιλογή του Αρχηγού του Σώματος από διακομματική επιτροπή της Βουλής.
    Εύλογη ανησυχία προκαλεί και η σύσταση π.χ. της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης δημιουργείται σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιπλέκονται τα πράγματα ιδίως με την υπαγωγή στην αστυνομία των δημοτικών αστυνομικών, η οποία ήρθε να υπερφαλαγγίσει τους συντάκτες του, μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται να φορέσουν κι αυτοί τελικά την αστυνομική στολή (;).
    Η σύσταση, επίσης, Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την μόλις προ έτους προωθηθείσα πολιτική για την αποαστυνομικοποίηση των διαδικασιών ασύλου. Η αστυνομία πρέπει να περιοριστεί στα θέματα αστυνόμευσης αλλοδαπών και μόνον, καθόσον η Μετανάστευση είναι ζήτημα γενικότερης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Συνεπώς για τη μετανάστευση θα πρέπει να εξεταστεί η σύσταση Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης, η οποία θα υπάγεται ή στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Μέσα σε όλα αυτά, ωστόσο, προστίθενται και νέες ρυθμίσεις που επιβάλλονται από ευρωπαϊκές οδηγίες –δεσμεύσεις, όπως η λειτουργία τράπεζας DNA, κ.λ.π., ενσωματώνοντας έτσι στην καθημερινή αστυνομική λειτουργία τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας των πληροφοριών.
    Αυτό, όμως, το αυτονόητο, το οποίο είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να εφαρμόζει σε όλη του την έκταση, δεν αποτελεί αναδιάρθρωση ούτε μεταρρύθμιση, αλλά προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, και τα οποία δεν μπορεί να τα αξιοποιεί ευκαιριακά το Αρχηγείο, παραπέμποντας συνειρμικά στις τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται κατά κόρον παντού, ώστε ο αδαής να συνδέσει αυτό που επιχειρείται να γίνει, με αυτά που βλέπει στην τηλεοπτική εικόνα (CSI κλπ).
    Βεβαίως για το ζήτημα, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι αιτιάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Άλλωστε, στο ίδιο πλαίσιο, εισάγεται διάταξη για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ως επιταγής ευρωπαϊκών οδηγιών, ενώ την ίδια στιγμή, διαπιστώνεται ότι γίνεται επιλεκτική ενσωμάτωση οδηγιών. Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της βασικής συμφωνίας της Βουδαπέστης για τη νομική κατοχύρωση των διωκτικών αρχών, όσον αφορά τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καίτοι την έχει υπογράψει η χώρα μας από το 2001, σύμφωνα και με ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή.

    Στα 27 άρθρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση της Αστυνομίας μπορούμε περαιτέρω να παρατηρήσουμε τα εξής:
    1) Στην ουσία, πρόκειται για μια αναδιάταξη σε επιτελικό επίπεδο των υπηρεσιών του Αρχηγείου, η οποία δεν θα έχει θετική επίδραση στην καθημερινή αστυνόμευση και εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη.
    2) Αντί για απλοποίηση δομών και λειτουργιών, παρατηρείται μια μεγέθυνση της πολυπλοκότητας και του διαχωρισμού των υπηρεσιών και διαμορφώνονται συνθήκες για ακόμη περισσότερες ανάγκες σε υποστηρικτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό, παρά το ότι παρουσιάζεται μείωση επιτελείων και οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.
    3) Ο βασικός διαχωρισμός στους κλάδους Τάξης, Ασφάλειας και Μετανάστευσης θα μπορούσε να σταθεί σε επιτελικό επίπεδο, αλλά η καθετοποίηση μέχρι τη βάση, δημιουργεί τον κίνδυνο να υπάρξουν τρεις διαφορετικές αστυνομίες.
    4) Δεν αναφέρεται πουθενά κάποιο σύστημα, μονάδα, υπηρεσία, συμβούλιο ή κάποιος έγκυρος τρόπος ανεξάρτητης παρακολούθησης της εγκληματικότητας. Ενώ προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστής υπηρεσίας Πληροφοριών, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστημονική, έγκυρη και ανεξάρτητη διαδικασία καταγραφής και ανάλυσης των εγκληματολογικών δεδομένων, ώστε να τροφοδοτούνται με τα αναγκαία στοιχεία, κατευθύνσεις κ.λ.π., οι δράσεις της Αστυνομίας.
    5) Δεν αλλάζει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας ούτε αναφέρεται κάτι σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της στελεχιακής πολιτικής. «Καινοτομία» αποτελεί το ότι «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μπορεί στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που αποστρατεύεται, να απονέμεται ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία», σύμφωνα και με Π.Δ. που προωθήθηκε προς υπογραφή από το Δεκέμβριο του 2011 και ισχυροποιείται τώρα με νόμο. Εάν αυτό συνοδευόταν και με καινοτομίες για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου αστυνομικού ίσως να περνούσε απαρατήρητο… Όμως τη στιγμή της δοκιμασίας και της μη προώθησης ουδενός μέτρου ανακούφισης σε καθημερινό-υπηρεσιακό επίπεδο των χαμηλόβαθμων αστυνομικών, η προτεινόμενη διάταξη περί στρατηγών είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας που υφίσταται.
    6) Με την προτεινόμενη δομή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλληλεπικαλύψεις τόσο στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα, όσο και στη γεωγραφική αρμοδιότητα, δεδομένου ότι προτείνεται η δημιουργία πολλών ξεχωριστών υπηρεσιών ασφάλειας. (Ασφάλεια, Παράνομη Μετανάστευση, εγκλήματα που σχετίζονται με αυτή, οργανωμένο έγκλημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ό,τι σχετίζεται με την ασφάλεια κλπ), οι οποίες στην πράξη θα αλληλεπικαλύπτονται.
    7) Δεν αλλάζει τίποτα ούτε στο βαθμολόγιο (διατηρείται ως έχει η βαθμολογική ιεραρχία), ούτε προβλέπεται ουσιαστική αλλαγή στην αντιστοίχιση βαθμών με θέσεις (π.χ. στα άρθρα 25 (συντονισμός υπηρεσιών), 26 (διοίκηση), 27 (βαθμοί διοικούντων), εκτός του ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα, στην ουσία είναι φανερό ότι οι συντάκτες περισσότερο ενδιαφέρονται για την κατοχύρωση θέσεων και λιγότερο για την ουσιαστική αναδιάρθρωση δομών και λειτουργιών. Είναι δεδομένο μάλιστα ότι, σε περίπτωση εφαρμογής αυτών που προτείνονται, θα υπάρξει ανάγκη αύξησης των θέσεων στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, που είναι οξύμωρο σε σχέση με την προτεινόμενη μείωση κατά 6.700 θέσεων των οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.
    8) Είναι φανερή η τάση για υπερσυγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων στο κέντρο, σε βάρος των Περιφερειών και των Αστυνομικών Διευθύνσεων, χωρίς να γίνεται γνωστό τι άλλο επιφυλάσσει ο νομοθέτης για τις υφιστάμενές τους δομές. Επίσης, η διοικητική ευθύνη για την εγκληματικότητα διασπάται, δεδομένου ο ΓΑΔΠ δεν θα έχει αρμοδιότητα για θέματα ασφάλειας, αλλά ούτε και ο Διευθυντής Ασφάλειας για όλα τα θέματα. Επιπλέον, είναι φανερό ότι υποβαθμίζεται η θέση και ο ρόλος του Αστυνομικού Διευθυντή σε επίπεδο νομού.
    9) Από νομοτεχνική άποψη, το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι ατελές και με βάση την πολυπλοκότητα που προτείνεται, είναι δεδομένο ότι θα αυξήσει τα λειτουργικά κόστη της Αστυνομίας.

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
    Δεν πρέπει, τελικά, να μας διαφεύγει ότι οποιαδήποτε ατελέσφορη αλλαγή, οδηγεί στην ουσία σε βήματα προς τα πίσω. Το να περάσει ως αναδιάρθρωση μια μη αναδιάρθρωση, υπονομεύει στην ουσία το μέλλον της ΕΛ.ΑΣ. Τα προτεινόμενα περί αναδιατάξεων δυνάμεων και αναβαθμίσεων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, γίνονται εντελώς εμπειρικά, με άγνωστα κριτήρια και εγγυήσεις επιτυχίας, και ως εκ τούτου δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο επιτυχίας. Αντιθέτως προκαλούν ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά σε όλους μας.
    Επειδή από όλες αυτές τις επισημάνσεις μας, συνάγεται ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοθετικό πόνημα, μια «οφθαλμαπάτη», καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν να το αποσύρουν και στη θέση του να ξεκινήσουν διάλογο από μηδενική βάση, τολμώντας κατ’ αρχήν να αναφερθούν και να θίξουν τα κακώς κείμενα στην Ελληνική Αστυνομία, με πρώτο κυρίαρχο αυτό της διαχρονικής εξυπηρέτησης κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, ανάλογα με την πολιτική κατάσταση που υφίσταται, γεγονός που καταδεικνύεται όταν πλησιάζει η περίοδος των κρίσεων και προαγωγών για τα ανώτατα στελέχη που τη διοικούν. Επισημαίνουμε δε ότι όλες οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν στο παρελθόν, και παρουσιάστηκαν ως τέτοιες από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, ουσιαστικά αυτό εξυπηρέτησαν.
    Ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε μια αναδιάρθρωση με όρους κοινωνίας και όχι με όρους Μνημονίου, που εξυπηρετεί την περικοπή οργανικών θέσεων και την απορρόφηση στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και κινητικότητας εργαζομένων από άλλα υπουργεία, όπου με το μισθό του ενός, θα αμείβονται δυο κι αυτό για όσους έχουν την τύχη να μην είναι απολυμένοι.
    Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι τα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας του τόπου πρέπει να αντιμετωπίζονται με διακομματική συνεννόηση, σε πλαίσιο κοινοβουλευτικής και επιστημονικής συνεργασίας.
    Εφόσον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι εγγυήσεις για μια τέτοια διαδικασία, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, όπως αυτός έχει αναλυθεί λεπτομερώς και κατά κόρον στο παρελθόν, αλλά αναφέρεται και συμπυκνωμένα στην προαναφερόμενη Μελέτη μας για τη συνολική μεταρρύθμιση των δομών και των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • 30 Ιουλίου 2013, 09:05 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Να καταργηθει ο ορος απο το αρθρο 05.Διευθυνση Εξυπηρετησης Πολιτων και δημοτικης Αστυνομευσης γιατι ειναι ακυρος.Ολες οι υπηρεσιες εκτελουνται απο 1.Την Διευθνηση Γενηκης Αστυνομευσης και 2.απο την Διευθνση Τροχαιας καιΑστυνομευσης Αυτοκινητοδρομων.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΗΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 30 Ιουλίου 2013, 08:57 | ΕΦΗ

    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΕΩΣ 8 ΜΗΝΕΣ), ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ., ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΞΙΟΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ Δ.Α. ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.

  • 30 Ιουλίου 2013, 08:37 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Να κατργηθει ορος απο το αρθρο γιατι ειναι ακυρο. Ολες οι υπηρεσιες εκτελουνται απο: 1)Την Διευθυνση γενικης αστυνομευσης και 2)απο τη Διευθυνση τροχαιας και αστυνομευσης αυτοκινητοδρομων.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝΕ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤA ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜIΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • 29 Ιουλίου 2013, 22:23 | Αλέξανδρος

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;:

    1. Όλα τα σώματα ασφαλείας δίνουν μόρια για όσους υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις και αυτό διότι είναι σκληρά εκπαιδευμένοι για τις δύσκολες συνθήκες και όχι για τις δουλειές γραφείου που πολλοί ονειρεύονται εντός Δημοτικής Αστυνομίας.

    2. Χρησιμοποιούνται αξιόπιστα στις δυσκολότερες υπηρεσίες διακπεραιώνοντας με ζήλο και αφοσίωση το έργο που τους ανατίθεται. Πειθαρχημένοι εκτελούν προθύμως και άνευ αντιλογίας χωρίς τις γνωστές υπεκφυγές που έχουμε συναντήσει από φυγόπονους-ες.
    Το λιμενικό τους βάζει στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ΕΜΑΚ και η ΕΛ.ΑΣ ως Ειδικούς Φρουρούς, δηλαδή σε μάχιμες θέσεις κι όχι σε θέσεις αδράνειας.

    3. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει την αποτελεσματικότητα κατά του εγκλήματος που έχουν οι Ειδικοί Φρουροί και οι Συνοριοφύλακες και ο λόγος είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επάνδρωσης ήταν από τις Ειδικές Δυνάμεις γι’αυτό και πριμοδοτούσαν όλες τις προκηρύξεις με επιπλέον μόρια στους κατόχους του συγκεκριμένου απολυτηρίου. Οπότε θα ήταν απολύτως σωστό να γίνει ακριβώς το ίδιο και με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που έχουν το απολυτήριο των Ειδικών Δυνάμεων.

    4. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ως σημαντικά προσόντα στο σύστημα αξιολόγησης, τους εγγεγραμμένους σε σκοπευτικούς συλλόγους. (τουλάχιστον ενός έτους για ευνόητους λόγους)
    Γνωρίζουν να χειρίζονται και να σέβονται τον προσωπικό τους οπλισμό και μέσα από την αθλητική σκοποβολή έχουν αναπτύξει δεξιότητες αλλά και διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση σε απαιτητικές καταστάσεις αποφεύγοντας τα χειρότερα. Επιπλέον η γνώση πολεμικών τεχνών είναι αντικείμενο χρήσιμο στους αστυνομικούς.

    Δεν χρειάζονται να θεσπιστούν νέα κριτήρια αξιολόγησης όπως αυτά που ακούμε στα δελτία ειδήσεων. Είναι εξωφρενικό να ακούμε για μοριοδότηση σε κατόχους ενός δύο τριών πτυχίων ή ακόμα και τριών και τεσσάρων ξένων γλωσσών και να μην γίνεται μνεία για τους κατόχους απολυτηρίων Ειδικών Δυνάμεων…

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

  • 29 Ιουλίου 2013, 18:44 | Αλέξανδρος

    Η ενταξη του συνόλου των Δημ. Αστυνομικών πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να εκπαιδευτούν κ να αναλάβουν τον έλεγχο του «ήπιου εγκλήματος», όπως κ την ελεγχόμενη στάθμευση στους Δήμους, οι οποίοι αλλιώς θα χάσουν τεράστια έσοδα.

  • Στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου και με δεδομένη τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας όπως και του ένστολου προσωπικού της στην Ελληνική Αστυνομία, όπως ρητά προβλέπεται στο Ν.4172/2013, άρθρο 81,παρ.1, θεωρούμε ότι πρέπει να προστεθεί ότι η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης «χειρίζεται τα θέματα εφαρμογής του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας όπως αυτές αναφέρονται στο Ν.3731/2008 καθώς επίσης και στο Ν.4039/2012 (ζώα συντροφιάς) και 3868/2010 ( κάπνισμα).

  • 27 Ιουλίου 2013, 23:50 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΟΚΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ(ΟΥΚ,ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΛΠ)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 27 Ιουλίου 2013, 20:24 | Dimitris

    Δυστυχώς η Δημοτική Αστυνομία λόγω πολλών νομικών προβλημάτων δεν μπορούσε να ασκήσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές της.
    Η ενδεχόμενη απορρόφησή της στην Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ θεωρώ ότι λύνει το παραπάνω πρόβλημα και έτσι γίνεται αξιοποίηση του προσωπικού της, διότι οι δημοτικοί αστυνομικοί ασκούσαν όλα τα χρόνια αστυνομικές αρμοδιότητες και γνωρίζουν το αντικείμενό τους, έχουν πάει σχεδόν όλοι στρατό και μάλιστα πολλοί κάνοντας μάχιμες θητείες, ενώ παράλληλα οι περισσότεροι έχουν πολλά τυπικά προσόντα. Κατά συνέπεια μπορούν γρήγορα και εύκολα να μετεκπαιδευτούν (αρχικά χορήγηση γκλομπ και χειροπέδων, μελλοντικά ενδεχομένως και περίστροφο κατόπιν αξιολόγησης και εκπαίδευσης με σκοπό την απορρόφηση κάποια στιγμή και σε άλλες υπηρεσίες). Επίσης, δεν θα γίνουν άμεσα προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και κατα συνέπεια δεν περισσεύει προσωπικό. Βέβαια θα πρέπει και οι δημοτικοί αστυνομικοί να αναλογιστούν ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι μακράν πιο απαιτητική υπηρεσία απο τους ΟΤΑ. Ενδεχομένως κάποιοι να μπορούν να αξιοποιηθούν, λόγω πτυχίων, σε θέσεις ειδικών καθηκόντων.
    Για την καλύτερη λειτουργία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνόμευσης προτείνω:
    – Ίδρυση γραφείου Δημοτικής Αστυνόμευσης σε κάθε Α.Τ. με απορρόφηση εκεί των δημοτικών αστυνομικών του οικείου δήμου. Επικεφαλής στο γραφείο Υπαστυνόμος ή Ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ και ένας ή δύο παραγωγικοί Αρχιφύλακες και άμεση συνεργασία με το Α.Τ. και λοιπές αστνομικές υπηρεσίες.
    – Πεζές περιπολίες σε συνδυασμό με μηχανοκίνητες (μηχανές, ποδήλατα).
    – Συνεργασία με τον οικείο δήμο.
    – Οι δημοτικοί αστυνομικοί να ονομαστούν αστυφύλακες ειδικών καθηκόντων και να μην καλύπτουν οργανικές θέσεις των παραγωγικών αστυφυλάκων, ώστε να μην επηρρεαστούν οι μεταθέσεις αυτών.

  • 27 Ιουλίου 2013, 18:35 | Αλεξανδρος

    Αμεση απορρόφηση του συνολου της Δημοτικης Αστυνομιας κ ανάθεση σαυτούς κάθε μορφής ήπια αστυνομευση. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν τα τμήματα απο τα απλά θέματα αστυνόμευσης.

  • 27 Ιουλίου 2013, 16:05 | Γιαννης

    1. Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης να μετανομασθεί σε «Διευθυνση Δημοτικής Αστυνομίας»
    2. Στο συγκεκριμένο τμήμα να υπηρετουν μόνο Δημοτικοι Αστυνομικοι ασκόντας τις αρμοσιότητες που επιστρεφουν στην ΕΛ.ΑΣ (αυτές του Ν.3731) συν αυτές που η ΕΛ.ΑΣ. ηθελε ακόμα να ξεφορτωσειστην Δημ.Αστυνομία.
    3. Δηλαδή ειναι ευκαιρία για την ΕΛ.ΑΣ να προετοιμάσει την Δημοτική Αστυνομία του μέλλοντος , γιατί όπως ήρθε με ενα κλίκ θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων να ξαναφύγει για εκ νεου ενσωμάτωση στους Δήμους!Αρα θα πρέπει να είναι αυτόνομη , εκπαιδευμένη και με ολες τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει με βάση «το σκεπτικό της ΕΛ.ΑΣ.» (ευκαιρία να φορτωθεί όλο το πάρεργο)
    4. Ουσιαστικά προτείνεται η Δ.Α. να λειτουργεί σε ένα ξεχωριστό κανάλι απλά αντι να υπαγεται σε κάθε Δήμαρχο θα υπαγεται στον κατα τόπο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κάθε Νόμού.

  • 27 Ιουλίου 2013, 13:29 | Τρύφων Καραμανλής- Δημοτικός Αστυνομικός

    Ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνόμίας μέσα από την υπαγωγή της στην ΕΛΑΣ με αυξημένες αρμοδιότητες τάξης για πάταξη της μικροπαραβατικότητας και ελαφράς εγκληματικότητας στις γειτονιές των πόλεων.Μπορεί να πετύχει το εγχείρημα για δημιουργία ενός Σώματος Αστικής Αστυνομίας ή και ακόμα Δημοτικής Αστυνόμευσης ή Τοπικής Αστυνομίας , για παράλληλο έλεγχο όλων των διατάξεων του Ν.3731/08 αλλά και πάταξη της μικροεγκληματικότητας στις περιοχές με τμηματικό έλεγχο. Αυτό που πάντα θέλαμε..να περνάει και κανένας αστυνομικος που και που από τη γειτονιά μας.

    Ο αστυνομικός αυτός που και θα περιπολεί για την τήρηση της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας και θα επιβάλλει τα διοικητικά και ποινικά μέτρα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και την ευταξία των Δήμων. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των Δημοτικών Αστυνομικών για την εφαρμογή των διατάξεων που εφάρμοζε η παλιά Δημοτική Αστυνομία σε συνδυασμό με μία ταχύρυθμη εκπαίδευση για να βοηθήσουν στην πάταξη της «ελαφράς παραβατικότητας και εγκληματικότητας» στα πλαίσια των πόλεων.
    Να αξιοποιηθεί όλο το έντιμο και παραγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Αστυνομικών που μπαίνουν σε κινητικότητα.Και σε δράση και σε εμπειρία.
    Η εκπαίδευση τους να είναι συμπληρωματική της εκπαίδευσης που έλαβαν από τις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας και να λάβουν και επιπλέον εκπαίδευση σε θέματα τήρησης της τάξης ανάλογης των αστυφυλάκων. Επίσης να εξοπλιστούν αναλόγως.
    Να είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και να μπορούν να φέρουν εις πέρας χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και κωλύματα και το ποινικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων.
    Οι νέες προσλήψεις να γίνονται με προκήρυξη ΑΣΕΠ , κατά τα πρότυπα ειδικών φρουρών , λιμενικού κλπ , με νέο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες της υπηρεσίας.
    Οι υπάλληλοι να θεωρηθούν ειδική κατηγορία προσωπικού αλλά να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις μεταξύ συμπαγούς προσωπικού της ΕΛΑΣ με πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς σταδιακά.
    Οι ΟΤΑ να έχουν δυνατότητα αίτησης προς το Αρχηγείο ή την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση για να προσανατολίζονται οι έλεγχοι και να πέφτει το βάρος σε συγκεκριμένες αρμοδιότητες κατά καιρούς (πχ τουριστική περίοδο) και οι Διευθύνσεις να αξιολογούν το αίτημα και να ενεργούν αναλόγως.

    Σκοπός η ενίσχυση του αισθήματος Δημόσιας Ασφάλειας και παράλληλα της τήρησης της ευταξίας και των κανόνων στις πόλεις μετακινώντας και επιμορφώνοντας προσωπικό και όχι απολύοντάς το.

    Ευχαριστώ.

  • 27 Ιουλίου 2013, 13:19 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΕΚΑΚΗΣ

    ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ? ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΠΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΝΕ. ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ

  • 27 Ιουλίου 2013, 12:15 | Αλεξανδρος

    Κάντε αναδιάρθρωση ουσίας
    μην κάνετε αναδιάρθρωση μόνο για τους τύπους παραλείποντας την ουσία.

    Ενοποίηση των Τμημάτων Τάξης και Τροχαίας. Κατάργηση των Τμημάτων Τουριστικής Αστυνομίας. Ένα νέο αστυνομικό τμήμα, με θεσμοθετημένες θέσεις Διοικητού, βοηθού του, Προισταμένων Γραφείων, σύγχρονο καθηκοντολόγιο για όλες τις αστυνομικές ενέργειες. Ξεχωριστές υπηρεσίες ΜΟΝΟ για θέματα ασφαλείας και αλλοδαπών. Καθιέρωση Αξιωματικού [Αστυνόμος] Επόπτη σε όλες τις βάρδιες.

    Είναι ανεπίτρεπτο Αστυνομικά Τμήμα της Αθήνας της Θεσσαλονίκης καθώς και μεγάλων πόλεων της χώρας να έχουν έναν αστυφύλακα αξιωματικό υπηρεσίας, ένας άλλος αστυφύλακας ή αρχιφύλακας να είναι στην ίδια περιοχή αξιωματικός υπηρεσίας στο τμήμα τροχαίας και οι υπαστυνόμοι να είναι ΟΛΟΙ σε γραφεία ή ειδικές υπηρεσίες. Υπαστυνόμος ενός έτους από την ΣΑΕΑ να φεύγει από το Α. Τ. και να πηγαίνει με μετάθεση στην ΔΑΕΕΒ ή την ΥΔΕΖΙ. Αυτά κύριοι του Αρχηγείου δεν λέγεται αναδιάρθρωση λέγεται ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

    Αν θέλετε να γίνει ουσιαστική αναδιάρθρωση τότε ξεκινήστε από το Αρχηγείο. Ενοποίηση της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης με την Δ/σνη Τροχαίας.

  • 26 Ιουλίου 2013, 23:49 | vaggelis

    καλό θα ήταν αν οι δημοτικοί αστυνομικοί στελεχώσουν τελικά την διεύθυνση δημοτικής αστυνόμευσης της ΕΛΑΣ να διατηρήσουν τις αρμοδιότητες του Ν3731/2008 και επιπρόσθετα να αποκτήσουν κι άλλες αρμοδιότητες που Θα τους δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν θέματα μικροπαραβατικότητας τα οποία μαστίζουν τα μεγάλα κυρίως αστικά κέντρα όπως η επαιτεία,οι μικροκλοπές.Σε πρώτη φάση κρίνω επιβεβλημένη τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας (γκλομπ,χειροπέδες)και κατόπιν αξιολόγησης θα μπορούσαν κάποιοι να φέρουν και όπλο.Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν οι ίδιοι συλλήψεις όποτε χρειάζεται.Θεωρώ ότι γενικότερα η διεύθυνση δημοτικής αστυνόμευσης θα πρέπει να έχει σαφείς και συγκεκριμένες αρμοδιότητες ώστε να μην προκαλείται σύγχυση με τις άλλες διευθύνσεις και τελικά να παρατηρείται το φαινόμενο ο ένας να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης της αρμοδιότητας στον άλλο.Για παράδειγμα συνέβαινε σε καταγγελίες πολιτών η ΕΛΑΣ να τους παραπέμπει στην δημοτική αστυνομία και αντίστροφα.Επίσης σε καταγγελίες πολιτών για τις οποίες εμπλέκονται δημοτικές και γενικότερα κρατικές υπηρεσίες ωφέλιμο θα ήταν να ελέγχεται το αποτέλεσμα.

  • 26 Ιουλίου 2013, 15:56 | Κων/νος Λ. Στεφανής

    Όταν το έργο του Κλάδου Τάξης επιτελείται όσο το δυνατόν καλύτερα, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η παραβατικότητα και εγκληματικότητα, διευκολύνοντας έτσι το Κλάδο της Ασφάλειας. Βοηθά δε και στην εξυχνίαση των εγκλημάτων. Η Τάξη είναι παρούσα στον άνθρωπο καθ όλο το 24ωρο με τα μάτια της ανοικτά.

  • 26 Ιουλίου 2013, 14:20 | ΤΕΣΤ

    ΤΕΣΤ

  • 26 Ιουλίου 2013, 12:29 | ΑΝΘΙΜΟς

    Κατ’αρχας ευχαριστώ για το βημα που μου δινεται και ελπίζω να δώσετε βαση σε αυτα που σας γραφω διοτι τα ζω και τα αντιμετωπιζω οπως ολοι οι υπηρετουντες στην ΕΛ.ΑΣ .Τα τμηματα ταξης και ασφαλειας ειναι η ραχοκοκαλια της αστυνομιας κατα του εγκληματος και της καθε μορφης παραβατηκοτητας (π.χ ενδοοικογενειακη βια ,ακαθαρτα υδατα εν οδο,διαταραξη κοινης ησυχιας απο ιδιωτες και επαγγελματιες καταστηματων, ελεγχος καταστηματων,παρανομοι αλλοδαποι,κλοπες ,διαρηξεις,μεταγωγες,παντως ειδους μετρα ταξης γηπεδα κ.τ.λ,ελεγχος συναγερμων,επιδοσεις καθε λογης δικογραφων-τροχονομικων-στρατιωτικων-πολιτικες επιστρατευσεις,και αλλα πολλα).Δυστηχως τα Τ.Α\Α.Τ δε μπορουν να ανταποκριθουν στο τεραστιο εργο που τους ανατεθηκε υπολειτουργουν και αποδιδουν ενα 20-30%(λογω ελλειψης προσωπικου,κακη δοιηκηση,αδιαφορια,τεραστιο αντικειμενο).Η αναδιαρθρωση που τολματε πρεπει να σταθει σε αυτο το ζωτικο σημειο των τμηματων, αν λειτουργησουν σωστα αποδιδοντας τα μεγιστα θα εκπλαγειται και εσεις απο τις δυνατοτητες του μαχιμου προσωπικου ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΗ προς το καλητερο, μην μας διαψευσεται.Στο διαταυτα μπορω να σας προτεινω απειρα πραγματα για την εξυγειανση των Α.Τ\Τ.Α αλλα δεδωμενης της οικονομικης στενοτητας θα σας γραφω προτασεις ρεαλιστικες και ανεξοδες:Κανενας δεν θελει να δουλεψει στα τμηματα ολοι με την πρωτη ευκαιρια φευγουν,ειναι κοινη αληθεια οτι τα τμηματα ειναι εκμεταλευση προσωπικου ουτε ρεπο, ουτε αναγνωριση εργου, ουτε κινητρα ουτε και να δουλεψεις σωστα δεν μπορεις διοτι φερνεις δουλεια στο ηδη φορτωμενο τμημα. Ενω ολοι οι συναδελφοι εχουν μπει αξιοκρατικα στην ΕΛ.ΑΣ δεν αποδιδουν ολοι το ιδιο (αλλοι και καθολου) επομενως πρεπει να δημιουργηθει ενα συστημα αξιολογησης-αποδοσης για το προσωπικο διοτι δεν γινεται να αντιμετωπιζεται το ιδιο ο φιλοτιμος-εργατικος συναδελφος που αποδιδη και τιμα την κοινωνια με το εργο του με τον τεμπελη αντιεπαγγεματια συναδελφο που μονο προβληματα δημιουργει ο οποιος τυγχανει σχεδον παντα ευνοικης μεταχειρησης και λογω διασυνδεσεων να προωθειτε και σε καλυτερα ποστα ενω ο φιλοτιμος τιποτα και να απογοητευεται απο την υπηρεσια και σταδιακα δεν ασχολειται , αν ομως υπηρχε το αξιολόγιο αυτο και μοριοδοτειτο με την αποδοση του στον δρομο-επαγγελματικη συμπεριφορα-γνωσεις του αντικειμενου-ακομα και αν αθληται και διατηρειται σε φορμα να μετραει καπου και αυτο,λοιπον χρειαζεται καποια κινητρα που δεν κοστιζουν ωστε να γνωριζει ο συναδελφος οτι ο κοπος του πιανει τοπο και με τα μορια που αποκομισε στο τμημα λογο τις αξιας του να στελεχωνει ανωτερες υπηρεσιες χωρις να στερειται επιχειρισιακης εμπειριας, ενω τωρα βλεπει ατομα απο την σχολη να πηγαινουν κατευθεια στο ΥΔΕΖΙ και παρομοιες υπηρεσιες.
    Το Α και Ω στο τμημα ειναι ο διοικητης ειναι η εικονα του τμηματος επομενως δεν βαζουμε οποιον οποιον αξιολογηση και εδω, λιγοι εχουν την ικανοτητα του διοικειν οι περισοτεροι ειναι ακαταληλοι και μπεκρουλιακες θελη μεγαλη προσοχη εδω κακα τα ψεματα αν ο δοικητης ειναι μαχιμος και ορεξατος και δινει τις κατευθηντηριες γραμμες και θελει δεν θελει ακολουθει το προσωπικο. Μην υποβαθμιζεται τους διοικητες, τους εχετε μονο για να τους ριχνεται τις ευθυνες ,ο δοικητης δεν πρεπει να αποσπατε απο τον τομεα του-εργο του- με δευτερευοντα καθηκοντα επικεφαλης καθε μετρου κτλ μην τους απογοητευεται με ασχετες ασχολιες και προπαντων πρεπει να ενισχυεται το κυρος του δοικητη, ο οποιος απερισπαστος θα ασχολειτε μα το τμημα του και το προσωπικο του (χωρις να ξεσπαει πανω του βγαζοντας καθε ειδους κομπλεξ).Επιπλεον απο αυτον πρεπει να γινεται η αξιολογηση του προσωπικουπου παραλληλα θα μεριμνα για την εκμαθηση του αστυνομικου εργου απο το προσοπικο ,διοτι απο την σχολη της αστυνομιας δεν μαθαινης τιποτα χρησιμο ολα τα μαθαινεις στην πραξη και στον δρομο,καλη αξιολογηση σημαινει καλα στελεχη της αστυνομιας που μπορουν να χρησιμευσουν παντου ,ενα προσωπικο γενικων καθηκοντων να ξερουν να αντιμετωπιζουν οτι προκυψει ,ψημενα στελεχη υπο την επιβλεψη των διοικητων και της εμπειριας του δρομου δουλευοντας στα τμηματα μαζι με παλιους και εμπειρους συναδελφους, αλλα που να τους βρεις τους παλιους εμεινε και κανεις στα τμηματα και για ποιον λογω αλλωστε αφου ουτε ρεπο υπαρχει ουτε και προκοπη σιγουρα ξερεται τα προβληματα στα τμηματα δεν θα σας κουρασω με αυτα.
    Με την σωστη και οχι απλα μια τυπικη αξιολογηση η οποια αν λειτουργηση σιγουρα θα τραβηξη το ενδιαφερων των αστυνομικων και θα ανταποκριθουν θετκα γνωριζοντας οτι κρινονται και θα αποδιδουν τα μεγιστα.Ετσι τα τμηματα θα εχουν διπλο ρολο πρωτον θα ανταπεξερχονται πιο δυναμικα στο αστυνομικο τους καθηκον και δευτερον θα επανεκπαιδευεται ουσιαστικα το προσωπικο αποκομιζοντας εμπειρια,την ελλειψη εμπειριας την πληρωνουμε με αιμα και ανθρωπινες ζωες.Ετσι θα στησεται μια καλολαδωμενη μηχανη που και θα δουλευει και θα παραγει χρησιμο προσωπικο ,αυτο μπορει να σας το προσφερουν τα τμηματα.
    Αλλα θα πρεπει να ελαφρυνεται τα τμηματα απο το ογκωδες αντεικιμενο του.Ερωτω γιατι να ασχολουμεθα με τις οικοδομικες παραβασεις αφου υπαρχει η πολεοδομια?
    γιατι να εκτελουμε επιδοσεις δίκογραφων που αφορουν το υπουργιο δικαιοσυνης αφου υπαρχουν δικαστικοι κλητηρες?
    γιατι να ασχολουμαστε με τα στρατολογικα εγγραφα αφου υπαρχει στρατολογια?
    γιατι να ασχολουμαστε με τα ΦΑΠ των εκλογων αφου ειναι αρμοδιοτητα του υπουργειου εσωτερικων?
    γιατι να ασχολουμαστε με τον ελεγχο καταστηματων και παρεμποριο αφου υπαρχει η αγορανομια?
    γιατι να περνουμε σηματα για βοθρολυματα που ειναι αρμοδιοτητα του υγειονονικου?
    γιατι να ασχολουυμαστε εμεις με τις αδειες εργασιας των καταστηματων αφου υπαρχει το Ι.Κ.Α?
    γιατι να σχολουμαστε με εγγραφα οπως διαβατηρια και ταυτοτητες και να στερουμαστε τους συναδελφους που εργαζονται στα γραφεια αυτα?
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!
    Ελαφρυνοντας την ΕΛ.ΑΣ απο παρεργα θα εχετε το προσωπικο να επανδρωσεται τα τμηματα και να βγει στους δρομους διπλα στον πολιτη που εχει πραγματικη αναγκη καθως πλητεται απο καθε ειδους εγκληματικοτητας , βλεπει γυρω του καθε λογης Βανδαλους να λεηλατουν να βιαζουν να σκοτωνουν .
    Τελος η αστυνομια πρεπει να βγει απο τα γραφεια και αυτο ξερεται ειναι δυσκολο διοτι απαξ και βολευτεις στην θαλπωρη και ασφαλεια ενος γραφειου (βλεπε καθαρο αντικειμενο-σταθερο ωραριο εργασιας-δεν κινδυνευεις) πολυ δυσκολα το αφηνεις γιαυτο χρειαζονται να επιβληθουν καποια κριτηρια μεσω τις αξιολογησης για το ποιος θα ειναι σε γραφειο και καποια κινητρα για να μενει κανεις στα τμηματα-δρομο θα μπορουσατε να εξασφαλισεται για αρχη π.χ το αυστηρο κυλιομενο ωραριο στα τμηματα ή ανακοινωση εβδομαδιαιας υπηρεσιας.
    Ευχαριστω αν σας ενδιαφερουν πρακτικες και ουσιαστικες προτασεις που λυσουν πραγματικα προβληματα εχετε το email μου.Χρειαζεται τολμη και αποφασιστηκοτητα για να αλλαξη το κατεστημενο θελει ρεαλιστικες τομες και οχι μια απο τα ιδια προχωρηστε ορθα με συνεση και θα σας στηριξη το προσωπικο δεν μας παιρνει για αλλα λαθη οι συναδελφοι ειναι στα ορια τους.

  • 26 Ιουλίου 2013, 09:54 | milionis

    Να παραμεινει η λειτουργεια της Δ.Α ως εχει.Γενικος διευθυντης απο ΕΛ.ΑΣ και η υπολοιπη ιεραρχια της Δ.Α οπως λειτουργει εως σημερα ετσι ωστε να μην υπαρχει υπηρεσιακο κενο.

  • 26 Ιουλίου 2013, 00:02 | P.A.

    Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης καλό θα ήταν να ονομαστεί «Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Τοπικής Αστυνόμευσης» το «Δημοτικής» παραπέμπει στην πρώην Δημοτική Αστυνομία. Επίσης καλό θα ήταν τα περιπολικά της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας να περάσουν στην κυριότητα της ΕΛ.ΑΣ. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα περισσότερα ήδη λευκά, εφοδιασμένα με φάρους και σειρήνες.

  • 25 Ιουλίου 2013, 18:41 | νικος

    -στις μικρές πόλεις γιατί χρειάζεται η τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα αφού άνετα μπορούν να εκτελούν και καθήκοντα τροχαίας;

  • 25 Ιουλίου 2013, 18:37 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Η τροχαία πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη υπηρεσία με καθαρό αντικείμενο. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκέψεις για μεικτά αστυνομικά τμήματα. Οι αστυνομικοί κάθε υπηρεσίας πρέπει να έχουν ένα καθαρό αντικείμενο για να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Η ιδέα λίγο τμήμα λίγο τροχαία δεν βγάζει πουθενά. Το αναφέρω γιατί πολλά ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό.

  • 25 Ιουλίου 2013, 17:13 | Καραγιώργος Ιωάννης

    1. Εξειδίκευση του προσωπικού. Ο κάθε αστυνομικός θα ακολουθεί έναν κλάδο (ασφαλείας – τάξης – τροχαίας κ.τ.λ.) και θα επανδρώνει αποκλειστικά αυτές τις υπηρεσίες. Γι αυτά τα καθήκοντα θα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση. Για να αλλάξει ειδίκευση θα πρέπει να περνάει από σχετικό σχολείο. Για τις τεχνικές Υπηρεσίες το ίδιο το σώμα θα εντάσσει σε πανεπιστημιακές σχολές το προσωπικό, ώστε να αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις το αντικείμενο.
    2. Να καταργηθούν όλες οι Υποδιευθύνσεις. Οι γραμματείες των Τμημάτων (Αστυνομικών – Ασφαλείας – Τροχαίας κ.τ.λ.) θα επανδρώνονται με ελάχιστα άτομα και θα ασχολούνται αποκλειστικά με την διαβίβαση αλληλογραφίας και δικογραφιών. Τα θέματα προσωπικού, δαπανών κ.α. που απασχολούνται αυτή τη στιγμή θα γίνονται από την τοπική Διεύθυνση. Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνονται μέσω του Police On Line και των εφαρμογών Πληροφορικής.
    3. Όλοι οι Αξιωματικοί που λαμβάνουν θέσεις διοίκησης, μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας σε μάχιμες – παραγωγικές θέσεις του κλάδου τους να λαμβάνουν εκπαίδευση (πανεπιστημιακού επιπέδου με εξετάσεις και όχι απλά σεμινάρια) σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και διαχείρισης πόρων.

  • 25 Ιουλίου 2013, 16:12 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΑΝΝΟΣ

    Eλπιζω να λαβετε υποψην σας για το κλαδο »Δημοτικης αστυνομευσης οτι η πλειοψηφια των δημοτ.αστυνομικων απο τους δημους ειναι μορφωμενοι και πολιτικα ενταγμενοι και πολιτικοποιημενοι.
    Και φυσικα δημοκρατες, ενω δεν ειναι 20χρονα παιδια….
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ »ΓΥΡΙΣΟΥΝ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • 25 Ιουλίου 2013, 16:36 | antonis manos

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ 24 ΩΡΟΥ ΟΙ ΜΕ ΝΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ…
    ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ
    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ
    ΚΑΝΤΕ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
    ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ
    ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ? ΣΕΒΑΣΤΟ…ΛΥΟΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ 10 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΣΑΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ 2-4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ…
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ…
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ…
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΧΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ…
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ…ΓΕΜΑΤΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΤΙΩΜΑΣΤΕ ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ…ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

  • 25 Ιουλίου 2013, 10:01 | Μαρία Μπάρλα

    Θα πρότεινα να αναφέρεται ρητά ότι η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης θα στελεχώνεται από τους υπαλλήλους της υπό κατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και ο αριθμός του προσωπικού που θα απασχολείται σε αυτή.Με τον τρόπο αυτό ,θα διασφαλίζεται η ομαλή απορρόφηση των υπό κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών.

  • 25 Ιουλίου 2013, 10:25 | ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ (Π.Ε.)

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ,ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ (Δ.Α.) ΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ Δ.Α.- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Α. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ) Η’ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
    Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ Η’ ΚΑΙ ΤΕ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ Δ.Α. ΠΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Δ.Α. ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ Δ.Α.
    Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ’ΟΨΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΟΙ Δ.Α., ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ) ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ) ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ Η ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Δ.Α. ΧΩΡΙΣΤΑ, ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΗ).
    ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ Δ.Α. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΦ’ ΟΣΩΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ) ΕΙΤΕ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (ΟΥΚ,ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΛΠ) ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ (ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΜΑΤ,ΕΚΑΜ ΚΛΠ)
    ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ Δ.Α. ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ. ΕΦ’ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕ,ΤΕ (ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ,ΤΕΤΑΡΤΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. (ΥΠΑΣΥΝΟΜΟΣ Β’) ΣΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.(ΑΝΑ 3 ΕΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ).ΟΙ Δ.Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ.Ε. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΝΩ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Ή ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ).

  • 24 Ιουλίου 2013, 13:04 | Ηλίας

    Οι διευθύνσεις Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Διεύθυνση Τροχαίας και Αστυνόμευσης Αυτοκινητοδρόμων πρέπει να ενωθούν και να γίνουν μία τόσο σε επίπεδο Αρχηγείου ΕΛ. ΑΣ. όσο και στα υπόλοιπα επίπεδα.
    Ένα νέο αστυνομικό τμήμα που θα είναι αρμόδιο και για θέματα τάξης και για θέματα τροχαίας και στην διάρθρωση του θα προβλέπει αντίστοιχα γραφεία τάξης και τροχαίας.
    Ένα νέο αστυνομικό τμήμα που θα έχει ένα διοικητή, μια γραμματεία, ένα αρχείο, ένα πλήρες γραφείο αξιωματικού υπηρεσίας και βασικά και κυριότερο κοινό ενδιαφέρον των αστυνομικών που υπηρετών για τα ζητήματα της περιοχής τους.
    Για τα τμήματα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων δεν γνωρίζω αν μπορούν να καταργηθούν καθώς υπάρχει ο νόμος για την παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων