• Σχόλιο του χρήστη 'Καπίρης Μάρκος' | 13 Απριλίου 2016, 22:50

    Χμμμ.... ο λιποσυλλέκτης μπορεί να εξυμνείται μονόπλευρα και να στοιχειοθετούνται απαιτήσεις επί απαιτήσεων και θεωρίες επί θεωριών περί απόδοσης και συμμόρφωσης με πρότυπα, αλλά στην πράξη δεν σώζει και πολλά πράγματα ενώ καταλήγει να είναι μια εστία ρύπανσης και μόλυνσης και βρωμιάς μέσα στο κατάστημα. Αν συνεκτιμήσουμε και το οτι ο εστιάτορας ουδέποτε θα δώσει όλη την απαιτούμενη προσοχή και το χρόνο στο να ασχολείται με τον λιποσυλλέκτη, καλό θα είναι να σκεφτούμε και εναλλακτικές λύσεις ή περιπτώσεις ωστε να μην θεωρείται πανάκεια αυτό το βρωμόκουτο! π.χ. σε εστιατόρια ξενοδοχείων που εχουν δικό τους βιολογικό, ο λιποσυλλέκτης αρκεί να βρίσκεται στην είσοδο του βιολόγικού και δεν απαιτείται άλλος εντός του καταστήματος. Στα χωριά που έχουν γουρουνακια, σκύλο, και άλλα παμφάγα ζωάκια, μαζεύουν το λίπος από τα ταψιά με ψωμί και τα ταϊζουν, και δεν πετάνε ούτε ίχνος στο νεροχύτη - παλιά λαϊκή πρακτική. Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα το στερεό λίπος απλώς να μαζεύεται με το χέρι και να πηγαίνει παρέα με τα υπόλοιπα υπολείμματα τροφών. Για το υγρό λίπος (τηγανόλαδο) δεν τίθεται θεμα λιποσυλλέκτη, αφού ήδη συλλέγεται στον μεγάλο κάδο που πάει για ανακύκλωση (βιοντήζελ, σαπούνια κλπ). Α! και ένα μυστικό: Τα λίπη που μαζεύει ο λιποσυλλέκτης έχω την πληροφορία οτι δεν τα δέχονται οι περισσότερες εταιρείες ανακύκλωσης λιπών διότι τους είναι άχρηστα σκουπίδια. Οπότε, λογικότερο είναι να τα μαζέψουμε με το χέρι μέσα από το ταψί με το ψητό αρνάκι, παρά να τα ρίξουμε πρώτα στο νεροχύτη και από κεί να τα μαζεύουμε κατά καιρούς υπό μορφή λέρας πλέον από το λιποσυλλέκτη. Συμπέρασμα: Ο λιποσυλλέκτης δεν είναι πανάκεια.