- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 77

1. Οι διατάξεις του άρθρου 71 και 74 του Ν. 3528/2007 όπως συμπληρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 3801/2009 δεν έχουν εφαρμογή στο προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ καθώς και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.
2. Η διάταξη αυτή έχει εφαρμογή και στις εκκρεμείς μετατάξεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς και για τις υποθέσεις που εκκρεμούν δικαστικά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 77"

#1 Σχόλιο Από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ Στις 19 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:54

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ «ΧΩΡΑΝΕ» ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΤΟΙ ,
1/. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΝΠΙΔ) ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΥΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ «ΑΜΟΙΒΑΙΑ» ΜΕΤΑΘΕΣΗ
2/. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΥΥΚΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ
3/. ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
4/. ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3528/07 ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΑΝΗΝΤΑ (850) ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΡΟΣΟΧΗ 3 ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ) ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ?

#2 Σχόλιο Από apostolis Στις 23 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:36

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Η’ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. (ΜΕ ΑΠΛΗ Η’ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ), ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

#3 Σχόλιο Από Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. Στις 30 Δεκεμβρίου 2010 @ 13:02

Α. Ζητούμε να συμπεριληφθεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία, στο Ε.Κ.Α.Β. θα προβλέπεται υπηρεσία διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας και υπηρεσία λήψης και παροχής μηνυμάτων είτε μέσω sms, είτε μέσω άλλου ηλεκτρονικού συστήματος επείγουσας ειδοποίησης για την εξυπηρέτηση των κωφών και των βαρηκόων σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.

Β. Επίσης, ζητούμε τη συμπερίληψη σχετικής διάταξης, βάσει της οποίας θα οριστεί ότι το Ε.Κ.Α.Β. έχει στην αρμοδιότητα του τη μεταφορά των ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης από το νοσοκομείο κατά το χρόνο τερματισμού της νοσηλείας τους ή της εξέτασής τους στα επείγοντα περιστατικά των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προς την οικία τους ή το χώρο διαβίωσής τους.

#4 Σχόλιο Από Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. Στις 30 Δεκεμβρίου 2010 @ 13:05

Η συνεχής υποχρηματοδότηση του τομέα της Πρόνοιας αποτελεί μείζον πρόβλημα το οποίο οδηγεί σταδιακά στην κατάρρευση του Δημοσίου Συστήματος Πρόνοιας στη χώρα μας. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει ήδη προτείνει στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος με τη δημιουργία ειδικού κοινωνικού πόρου με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους τομείς της Πρόνοιας και της Ψυχικής Υγείας. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αποσάθρωση και μαρασμό του τομέα της Πρόνοιας προτείνουμε να προβλεφθεί ρητή διάταξη για τη δημιουργία ειδικού κοινωνικού πόρου με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τη κάλυψη των αναγκών του τομέα της Πρόνοιας και της Ψυχικής Υγείας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι εισροές αυτού του πόρου θα μπορούσαν να αποτελέσουν: το τέλος μεταβίβασης αυτοκινήτων, τα αδιανέμητα κέρδη του ΟΠΑΠ Α.Ε., η εισαγωγή ειδικού τέλους στα ακαθάριστα έσοδα των Καζίνο, ειδικό ποσοστό από τη θεσμοθέτηση τυχερών παιχνιδιών, μέτρο το οποίο, άλλωστε, ισχύει στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Επίσης, σε αυτό το Υποκεφάλαιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα προνοιακών ιδρυμάτων δίδεται η ευκαιρία να ρυθμιστεί το ζήτημα της δημοσιοποίησης της σχολής τυφλών Βορείου Ελλάδος, μέτρο με το οποίο θα απαλειφθεί οριστικά ο κίνδυνος να κλείσει μιας ιστορική σχολή, η οποία καλύπτει τις ανάγκες των τυφλών που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Βάσει των ανωτέρω, ζητούμε να συμπεριληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία: η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδας «Ο ΗΛΙΟΣ» δημοσιοποιείται και εντάσσεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το οποίο από εδώ και στο εξής μετονομάζεται Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΕΚΕΑΤ).