Άρθρο 60: ΕΠΑΣ

«1. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ιδρύονται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη δημόσια ΙΕΚ του ν. 4186/2013 της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας του άρθρου 24 παρ. ζ’ του ιδίου νόμου, που τελούν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας. Η αρμοδιότητα της οργάνωσης και λειτουργίας τους ανήκει στα ανωτέρω νοσηλευτικά ιδρύματα και η αρμοδιότητα διαμόρφωσης και εποπτείας του εκπαιδευτικού πλαισίου τους ανήκει στη Γενική Γραμματεία δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζεται η έναρξη λειτουργίας τους και το Νοσοκομείο στο οποίο θα στεγάζονται. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας ρυθμίζεται κάθε θέμα που αφορά στη λειτουργία, το προσωπικό των ΙΕΚ καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

2. Το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στις καταργούμενες ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και δεν θα μεταφερθεί στα ΙΕΚ της προηγούμενης παραγράφου, μεταφέρεται στις νοσηλευτικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που υπάγεται ή στις μονάδες ΠΕΔΥ της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας».

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:58 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΣΚΕΛΗ

    ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η ΣΧΟΛΗ,Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ «ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ».ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ,ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ|???ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ????

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:16 | ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ.
    ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΕΘΑΝΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ. Η ΜΟΝΗ ΝΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 60 ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:12 | ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:50 | ΕΠΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

    Ως ΕΠΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί το άρθρο 60 και να γίνει επέκταση ίδρυσης δημοσίων ΙΕΚ του ν. 4186/2013 της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας, σε όλες τις πόλεις που λειτουργούν ΕΠΑΣ του Υπουργείου Υγείας.

    Οι υποδομές υπάρχουν, το ανθρώπινο δυναμικό έχει την τεχνογνωσία και μέσα στις τοπικές κοινωνίες είναι αναγνωρισμένες.

    Δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Αντίθετα αν συνυπολογιστεί το κοινωνικό ισοζύγιο το αποτέλεσμα είναι θετικό.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:56 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ

    ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ,ΑΨΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ.ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:15 | ΝΤΑΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΙΕΚ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο κ.κΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟ ΑΜΕΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ???ΕΣΕΙΣ???ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ «ΕΞΑΙΤΙΑΣ» ΣΑΣ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:11 | ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΙΕΚ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο κ.κΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟ ΑΜΕΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ???ΕΣΕΙΣ???ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ «ΕΞΑΙΤΙΑΣ» ΣΑΣ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:31 | ΕΠΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

    Κυριε Βοριδη,στην ΠΟΕΔΗΝ αναφερατε οτι κλεινετε την ΕΠΑΣ γιατι το εκπαιδευτικο προσωπικο δεν εχει παιδαγωγικη επαρκεια.
    Σας απαντουμε λοιπον οτι η ΕΠΑΣ Αγρινιου που εχει ιδρυθει το 1959 λειτουργει με εκπαιδευτικο προσωπικο με πολυετη εμπειρια και πληρως καταρτισμενο (ΣΕΛΕΤΕ).
    ΓΙΑΤΙ την κλεινετε?

    Κυριε Βοριδη,με αθτο το αρθρο υποβαθμιζεται την επαρχια και ιδιαιτερα την ΕΠΑΣ Αγρινιου που εξυπηρετει τις αναγκες της νεολαιας,ενος νομου απο τους μεγαλυτερους και απο τους φτωχοτερους.

    Κυριε Βοριδη,με αυτην την εισηγηση απαξιωνεται τη στελεχωση και τη λειτουργεια των δομων υγειας του μεγαλυτερου νομου της χωρας (ΑΙΤ/ΝΙΑ).

    Το εκπαιδευτικο προσωπικο και οι μαθητες της ΕΠΑΣ Αγρινιου.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 10:34 | ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΟ ΙΙΕΚ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ????ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ?????

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:57 | ΜΑΙΡΗ ΜΙΣΕΤΖΗ

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΧΙΟ.ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.Γ Ι Α Τ Ι?????

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:00 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ

    Η κατάργηση όλων των Σχολών ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτώ(πλην Αθήνας-Θεσσαλονίκης) ουσιαστικά αποκλείει τους ενδιαφερόμενους προς κατάρτιση από ακριτικές περιοχές όπως η Χίος. η Σχολή της Χίου λειτουργεί από το 1991 προσφέροντας θεωρητική, εργαστηριακή και πρακτική άσκηση, σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να σπουδάσουν σε άλλες πόλεις. πολλοί από τους απόφοιτους έχουν διοριστεί στο Νοσοκομείο της Χίου προσφέροντας σημαντικότατο έργο. Οι εκπαιδευόμενοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις κλινικές του νοσοκομείου (χωρίς αμοιβή)συνεισφέροντας στην κάλυψη των κενών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
    Η σχολή της Χίου στεγάζεται εντός του Χώρου του Νοσοκομείου παρουσιάζοντας ελάχιστα έξοδα λειτουργίας.
    η ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή είναι παρεξηγημένη, όμως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία μίας κλινικής.Αποτελούν άλλωστε γύρω στο 70% του νοσηλευτικού προσωπικού με μεγάλη απορροφητικότητα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
    ζητούμε λοιπόν τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής της χίου και την αναβάθμισή της με την μετατροπή της σε ΙΕΚ.
    ΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:31 | ΕΠ.ΑΣ ΧΙΟΥ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠ.ΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΙΕΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΙΙΕΚ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ 25ΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ?????

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:00 | ΡΙΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΙΩΤΗΣ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ Β.ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΙΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:21 | ΕΠΑΣ Β.ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΙΟΥ

    ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 60 ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΗ Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΙΟΥ(ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ)ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΙΕΚ. ΕΙΜΑΣΤΕ 60 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ «ΔΡΟΜΟ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:50 | Παντελής Παππάς

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ »ΠΟΡΤΑ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ…ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ(ΑΘΗΝΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ???
    Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ ΒΟΗΘ.ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:22 | ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Η νομοθετική αυτή ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια του Ν.4186/13 ΄΄Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις ΄΄ ο οποίος καταργεί τις Επαγγελματικές Σχολές και μεταφέρει το έργο τους στη Μη Τυπική Εκαίδευση και που σκοπό έχει την αναβάθμιση των αποφοίτων των εν λόγω Σχολών – ο χρόνος βέβαια θα δείξει αν αυτό είναι σωστό,γιατί η πείρα μου μέχρι σήμερα ,λέει πως οι παντός είδους επαγγελματίες απόφοιτοι Επαγγελματικών Σχολών(το σύνολο σχεδόν παιδιά φτωχών οικογενειών) , ήταν άριστα καταρτισμένοι και προσέφεραν στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και μάλιστα με περιορισμένο κόστος.
    Τώρα με το κλείσιμο λοιπόν των ΕΠΑ.Σ.Βοηθών Νοσηλευτών των Δημόσιων Νοσοκομείων,σχολές στις οποίες υπηρετούσαν και υπηρετούν άρτια καταρτισμένα στελέχη και τα οποία έχουν ήδη στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και τη συνδρομή των Νοσοκομείων στα οποία ανήκουν,δημιουργείται ένα αναντικατάτατο, να μου επιτρέψετε να πω, κενό στη Δημόσια Εκπαίδευση.
    Τέλος σε σχέση με την ΕΠΑ.Σ. του Νοσοκομείου της Άρτας ,περιοχή η οποία βρίσκεται στο φτωχότερο χάρτη της Ευρώπης και λαμβανομένου υπόψη ότι το ενδιαφέρον για φοίτηση σ’αυτή ήταν πάντα πάρα πολύ μεγάλο και το σύνολο σχεδόν των αποφοίτων της εργάζεται ήδη σε Νοσοκομεία όλης της χώρας,γεγονός που αποδείχτηκε όταν ζητήθηκε ο έλεγχος νομιμότητας των πτυχίων από τις Υπηρεσίες που υπηρετούν,το κλείσιμό της θα οδηγήσει σε αποκλεισμό επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης μεγάλο αριθμό παιδιών φτωχών οικογενειών.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους το κλείσιμο όλων των ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και η ταυτόχρονη ίδρυση Ι.Ε.Κ. μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γεγονός που αποκλείει όλη την επαρχία της χώρας , με βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετη.Σε τελευταία ανάλυση ας μετατραπούν σε Ι.Ε.Κ. οι ΕΠΑ.Σ. για τις οποίες το ενδιαφέρον για φοίτηση είναι μεγάλο.
    ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ( Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΠΑ.Σ. ΑΡΤΑΣ )

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:46 | Ελένη

    Η σχολη Επας Γ.γεννηματας ειναι εξαιρετική με το μεγαλύτερο αριθμό προσελευςης ατόμων!!εχει άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές!!αξιζει να σημειωθεί το άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο για την εκπαίδευση των μαθητών!!ηδη φιλοξενεί και άλλες σχολές της Αθήνας.πρεπει να γίνει οπωσδήποτε ΙΕΚ!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 09:27 | ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 60 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΚΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΙΕΚ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ, ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΟΠΟΥ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑ.Σ Β.ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ.
    ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;;
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ;;
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
    . Η ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΤΗΝ ΕΠΑ.Σ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 08:45 | Μουντακης Δημητρης

    Μεσα σε εναν ορυμαγδο αποφασεων που κατακρεουργουν την κοινωνια στο ονομα των συμβατικών υποχρεώσεων της χωρας και παντα προς το συμφέρον της χωρας,ερχεται το επιμαχο άρθρο να κλεισει το κεφαλαιο των επαγγελματων υγειας απο τον χωρο της δημοσιας εκπαιδευσης υστερα απο την καταργηση τους απο τα ΕΠΑΛ.
    Ποιος ο στοχος;
    Να παραχωρηθει ακομα ενα κομματι της πιτας της εκπαιδευσης στον ιδιωτικο τομεα.
    Κλεινετε με μια μονοκοντυλια την ΕΠΑΣ στην Λέρο και δεν αναλογιστηκατε ποτε οτι στερειτε το δικαιωμα κάποιων παιδιων στην εκπαιδευση και μαλιστα την επαγγελματικη για λογους οικονομιας οπως πιθανως να ισχυριζεστε εσεις – για λογους yes men οπως λεω εγω.
    Ενα σχολειο κλεινει…..μια φυλακη ανοιγει.
    Αλλα κυριοι εσεις που αποφασιζετε για εμας χωρις εμας πρεπει να λαβετε υποψιν σας οτι εμεις εδω στα σύνορα φυλαμε θερμοπυλες,σηκωνουμε την Ελληνικη Σημαια και θα συνεχισουμε να την σηκωνουμε για οσο θα αναπνεουμε .
    Λυπουμαστε για εσας που εχετε ξεχασει το χρωμα της .

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 01:06 | Νινα

    Προσωπικη μου αποψη ειναι πως το αρθρο 60 που ψηφιστηκε αδικει και υποβιβαζει Τοσο τους εργαζομενους των ΕΠΑΣ οσο και τους Μαθητες που φοιτουν σ´αυτα.καθως με το να γινουν δημοσια ΙΕΚ Στερουν σε πολλους το δικαιωμα δωρεαν φοιτησης σε αυτον τον τομεα της υγειας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 00:04 | Παπαγεωργου Ανρεας

    Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου που για άλλη μια φορα η επαρχια βρίσκεται στο περιθώριο. Η έπας ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ροδου ειναι μια σχολή που 30 χρονια τωρα δινει διέξοδο σε πολλα παιδια που τους ενδιαφερει ο χώρος της υγείας και δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν Αθήνα η Θεσσαλονίκη. Ετσι μπορούν στον τόπο τους να σπουδάσουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει και μάλιστα ειναι απο τα λίγα όπου μπορει κανεις να απορροφηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Γιατι λοιπον ολα τα τμήματα νοσηλευτικής να βρίσκονται στην Αθήνα ; Απο ΑΕΙ ΤΕΙ και ΙΕΚ ενώ στην επαρχία τίποτα;

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 00:37 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

    Στο άρθρο 60, σχετικά με τις ΕΠΑ.Σ., θα προτείναμε να συμπεριληφθούν σχολές, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια για την ίδρυση Ι.Ε.Κ. Όπως η σχολή του Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς», η οποία διαθέτει έμπειρο προσωπικό με διδακτική επάρκεια και συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές, και έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών. Επιπλέον, στεγάζεται σε καινούργιο, ιδιόκτητο κτίριο (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Παρασκευής), έχει ΤΡΕΙΣ αίθουσες εξοπλισμένες με σύγχρονα εποπτικά μέσα και ΔΥΟ πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια με τρία προπλάσματα και δύο προπλάσματα ΚΑΡΠΑ.
    Κατά την προσωπική μου γνώμη, και ερμηνεύοντας τη γνώμη των σπουδαστών τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά, η σχολή πρέπει να παραμείνει ως Ι.Ε.Κ. και να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της.
    Δημήτρης Καπώνης
    Νοσηλευτής MSc,
    Εκπαιδευτής με παιδαγωγική επάρκεια.

  • 4 Δεκεμβρίου 2014, 00:25 | Αλέξανδρος Σαρικας

    Η ρύθμιση που αφορά την Έπας Ροδου δείχνει για άλλη μια φορα την αποξένωση της επαρχίας. Εχει αποφοιτήσει συγγενικό μου πρόσωπο και οι γνώσεις που απέκτησε την βοήθησαν να αποκατασταθεί επαγγελματικά σχετικά άμεσα. Το ίδιο θέλησα φέτος να σπουδάσω και γω και δυστυχώς δεν έγιναν εγγραφές. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να σπουδάσουν στην Αθήνα και Θεσσαλονικη. Γιατι λοιπον δεν γινονται ΙΕΚ και κάποιες σχολές από επαρχία και για μας που δεν ζούμε στο κέντρο; Πολλα παιδιά έβρισκαν διέξοδο σε αυτές τις σχολες των νοσοκομείων οι οποίες παρουσιάζουν πολυ καλο επιπεδο γιατι διδάσκουν επαγγελματίες Νοσηλευτές. Ειναι απαίτηση των πολιτών της Ροδου να παραμείνει η σχολή του νοσοκομείου για να συνεχίσει το έργο της και να μην αποκοπτεται ετσι η περιφέρεια.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 23:03 | ΝΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ

    Για μια ακόμη φορά φαίνεται η απόλυτη ανεπάρκεια των οργάνων εξουσίας αυτού του τόπου. Καταργούν αφθαίρετα θεσμους και οργανισμούς αδιακρίτως με προφανή στόχο την υποβάθμιση αυτών και γενικότερα του κράτους. Ετσι ακριβώς κάνανε και με τις εφορίες δημιουργόντας τεράστια προβλήματα μετακίνησης και κόστους του απλού πολίτη. (Λάθος επιλογής λέξης διοτι ο πολίτης εχει δικαιώματα ενώ στην χώρα μας πλέον θα πρέπει να αναφερόμαστε σε ήλοτες).
    Πότε θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ανατρέποθν ζωές έτσι για χάρη γούστου?
    Καλά θα κανουν να ξεκινήσουν με τα παλικαράκια που εργάζονται στη βουλή …….. αλλά όοοοοοχι εκει δεν ακουμπάμε.
    Να τους χαιρόσαστε.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 23:07 | Βασιλική

    Να μη μειωθεί ο αριθμός των επαγγελματικών σχολών γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του αριθμού των υποψηφίων νοσηλευτών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στις ιδιωτικού συμφέροντος αντίστοιχες σχολές, όπου όπως είναι φυσικό θα πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 23:15 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ

    Πρέπει να διευκρινισθεί καθώς δεν είναι σαφές ότι το νοσηλευτικό -εκπαιδευτικό προοσωπικό κλάδου ΠΕ 18 που υπηρετεί στις ΕΠΑΣ μεταφέρεται σε κενή οργανική θέση ή προσωποπαγή( εαν δεν υπάρχει κενή)στη νοσηλευτική υπηρεσία νοσοκομείου ή σε μονάδα του ΠΕΔΥ της οικείας ΥΠΕ και καταλαμβάνει θέση κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ κλάδου Νοσηλευτών βάση των τυπικών του προσόντων καθώς στο ΠΔ 1987 <> τέτοιος κλάδος σεν υπάρχει στο νοσοκομεία του ΕΣΥ . Ο κλάδος ΠΕ 18 είναι κλάδος των καθηγητων των ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και των ΕΠΑΣ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 22:14 | Ρεβης Ιωαννης

    Ως πολιτης εκφραζω την επιθυμια μου οι σχολες να μετατραπουν σε ΙΕΚ και να παραμεινουν ανοιχτες, καθως το επαγγελμα αυτο προσελκυει τα νεα παιδια… Προς εκπληξη μας φετος δε δοθηκε η ευκαιρια να εισαχθουν νεοι σπουδαστες… Ευελπιστω οπως και πολλοι αλλοι η σχολη να λειτουργησει απο τη νεα χρονια.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 22:20 | Ιωάννα Ματραπάζη

    Με ποια κριτήρια μετατρέπονται σε ΙΕΚ μόνο οι ΕΠΑ.Σ του Ευαγγελισμού στην Αθήνα, και του Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη; Εάν είναι το ιδιόκτητο κτίριο, όπου στεγάζεται η σχολή, η υλικοτεχνική υποδομή με άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό με παιδαγωγική επάρκεια και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, τότε υπάρχουν και άλλες σχολές που πληρούν αυτά τα κριτήρια! Παρακαλούμε να προχωρήσετε σε αξιόλογηση των υπαρχόντων σχολών και του ανθρώπινου δυναμικού που τις στελεχώνει. Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε επίσημη απάντηση της πολιτείας, γιατί κι εμείς είμαστε πολίτες αυτού του κράτους και καταβάλαμε μεγάλο αγώνα και προσπάθεια για να αποκτήσουμε τα ανάλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να υπηρετήσουμε και να στελεχώσουμε τις ανωτέρω σχολές.
    Ευχαριστώ7
    Iωάννα Ματραπάζη
    Επισκέπτρια Υγείας – Νοσηλεύτρια, MSc, Εκπαιδεύτρια ΕΠΑ.Σ Β.Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο»

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 22:21 | Βασίλης Κεφάλας

    Πράγματι κλείνει η ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών της Χίου; Μάθατε τι έχει προσφέρει αυτή η σχολή στην τοπική κοινωνία στον τομέα της Υγείας; Τελικά έχετε βάλει στόχο να καταστρέψετε ότι καλό υπάρχει στον τόπο μας. Μήπως φταίει που η Τουρκία είναι πιο κοντά από την Αθήνα; Στηρίξτε μας για να μπορέσουμε να μείνουμε και να φυλάξουμε τον τόπο μας. Μην καταστρέφεται τις δομές μας μια μια. Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Είμαι άνεργος και η μόνη επιλογή που έχω για τις σπουδές του παιδιού μου είναι η συγκεκριμένη σχολή. Δεν έχουμε χώρο για πτυχία ανεργίας εδώ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 22:28 | Γιαννακού Μαρία

    Είμαι κάτοικος της ακριτικής Λέρου και αντιλαμβάνομαι για άλλη μια φορά ότι το κέντρο αποφάσεων, παραμένουν τα μεγάλα αστικά κέντρα , όπως μπορώ να αντιληφθώ ,διαβάζοντας στον δικτυακό τόπο διαβουλευσεων το προς ψήφιση άρθρο (60)κατάργηση των ΕΠΑ.Σ . Λυπάμαι διότι αισθάνομαι ότι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Λέρου καθώς και των νησιών του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας .Πρέπει να λάβετε υπόψη σας σε περιόδους συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι αδύνατη ως ανέφικτη , η σπουδή παιδιών της Λέρου εκτός αυτής , και ιδιαίτερα όταν προέρχονται από οικογένειες με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα .Είναι άδικο να καταργηθεί η ΕΠΑ.Σ της Λέρου και η μη επανιδρυσή της σε ΙΕΚ διότι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να αποφοιτούν από την σχολή μας επαγγελματίες υγείας της ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτού ,οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν στελεχώσει νοσοκομεία ανα την Ελλάδα.

    Ευελπιστώ , έστω και την τελευταία στιγμή ο καθένας από εσάς, να αναλογιστεί το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί τόσο στην τοπική κοινωνία ,όσο και στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα του νησιού.
    Ευχαριστώ

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 22:04 | Άννα Δημοπούλου

    Δεν συμφωνώ με το άρθρο. Αντί να αναβαθμίσετε τις ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ που σήμερα αποτελεί μια από τις ελάχιστες επιλογές απόκτησης πτυχίου με επαγγελματική αποκατάσταση (στην ακριτική Χίο), τις κλείνετε. Αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να φύγουμε από τον τόπο μας, θα σπουδάζαμε στις σχολές που επιτύχαμε με τις Πανελλήνιες. Δεν είναι η Ελλάδα μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε και εμείς Έλληνες πολίτες. Περιμένω από τον Σεπτέμβριο να κάνω την αίτηση μου στην σχολή βοηθών νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Χίου που όπως είχατε υποσχεθεί κύριε Βορίδη θα αναβαθμιζόταν όπως όλες οι ΕΠΑΣ σε ΙΕΚ. Τι άλλαξε άραγε;
    Άννα Δημοπούλου

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 21:57 | Αντωνης

    Η στερηση της δυνατοτητας σε πολλα παιδια να σπουδαζουν ειναι αρνητικο.Η καταργηση των επας δεν προαγει την παιδεια ειναι λαθος να θεωρουμε οτι η παιδεια ειναι προνομιο των λιγων και οσων ζουν στην πρωτευουσα

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 21:39 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Η κατάργηση των προαναφερθέντων σχολών ΕΠΑΣ αποτελεί πλήγμα για τις εκάστοτε πόλεις στις οποίες εδρεύουν. Συγκεκριμένα η σχολή ΕΠΑΣ Βεροίας έχει να επιδείξει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, καθώς και αποτελεί σημαντική βαθμίδα εκπαίδευσης για την πόλη, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς νέους να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, σε διαφορετικούς πολλές φορές για αυτούς τομείς, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για την χώρα.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 21:38 | Κωνσταντίνα Ντεντοπούλου

    Αναφορικά με το άρθρο 60 και την παρ.1… Πόσες Σχολές θα παραμείνουν τελικά και με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν,ιδιαίτερα αυτές του Ν. Αττικής, οι οποίες είναι αρκετές. Θα ληφθεί υπόψη ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών, τα προσόντα των εκπαιδευτικών (παιδαγωγική επάρκεια), οι κτιριακές εγκαταστάσεις …? Σημειώνεται ότι η ΕΠΑΣ του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» πληρεί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις στο έπακρο. (έχει το μεγαλύτερο αριθμό φοιτούντων από όλες τις ΕΠΑΣ της Ελλάδας, οι εκπαιδευτικοί της έχουν παιδαγωγική επάρκεια και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διαθέτει νεόδμητες κτιριακές εγκαταστάσεις.)
    Στην παρ.2 του άρθρου 68 ο όρος «μεταφέρεται το προσωπικό, τι σημαίνει?

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 21:56 | ΔΑΓΑΛΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΙΑ!!ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 1987 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ,ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΙΚΗ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 21:40 | ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΡΟΥ

    ΘΑ ΘΕΛΑμΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥμΕ ΤΗΝ βΑΘΗΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ βΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 60 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΣΕ ΙΕΚ μΟΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ μΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑμΕΘΩΡΙΟ. ΕΥΧΟμΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓμΗ ΝΑ ΛΑβΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑμΕΘΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟμΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ μΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ μΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.μΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ μΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙμΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕμΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ βΑΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΕμΑΣ μΕΡΙμΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛμΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΕ ΙΕΚ.