Άρθρο 43: ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ

Η παράγραφος 1 του άρθρου 102 του ν. 2071/1992 (Α’ 123), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συνιστάται ειδικός κλάδος νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 20:32 | fotini kivelea

    αγώνες τόσων χρόνων επιτέλους δικαιώθηκαν,η νοσηλευτική από τώρα θα αρχίσει να εξελίσσεται σε επιστήμη όπως αξίζει όχι μόνο σε όσους ασχολούνται με αυτή αλλά και σε όσους δέχονται τις υπηρεσίες της.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 20:46 | ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Eίμαι ΔΕ Νοσηλεύτρια εδώ και εικοσιεφτά χρόνια.θεωρώ μεγάλη αδικία να μην εντάξουν τους ΔΕ στο νοσηλευτικό κλάδο.Κανένας κλάδος δεν μπορεί να σταθεί μόνος του,κανένας δεν περισευει, σ΄αυτόν τον πολύπαθο χώρο της Υγείας.Εχουμε αποδείξει τόσα χρόνια με την σκληρή δουλειά μας ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 19:37 | ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΥΝΔΕ, τα οποία εκπροσωπούν άνω των 5500 υπηρετούντες στη δημόσια υγεία β. νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκλαμβάνουν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει τους ΔΕ β. νοσηλευτές στον υπό δημιουργία νοσηλευτικό κλάδο, ως απόρριψη της μακρόχρονης προσφοράς τους στη Δημόσια υγεία. Εμείς που για πολλές δεκαετίες, στηρίξαμε κατ’ αποκλειστικότητα τα δημόσια νοσοκομεία προτού καν το νοσηλευτικό επάγγελμα εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που ακόμα και σήμερα καλύπτουμε περί το 70% των προσφερόμενων υπηρεσιών στο νοσηλευτικό χώρο και που λόγω της παραπάνω ποσόστωσης και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων επιτελούμε το ίδιο ακριβώς έργο με τους συνάδερφους νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -παρά τις ιδιαίτερα χαμηλότερες αμοιβές που λαμβάνουμε- πρόκειται να τεθούμε εκτός νοσηλευτικού κλάδου και ουσιαστικά μετέωροι μισθολογικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά. Μαζί μας όμως μετέωρα βρίσκονται και τα νοσηλευτικά ιδρύματα που στενάζουν από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και η διαφύλαξη της λειτουργίας εναπόκεινται πλέον στις προθέσεις της κυβέρνησης. Θεωρούμε αναγκαία τη συμπερίληψή μας στον κλάδο ως ΔΕ νοσηλευτές, σεβόμενοι τις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές από τους συναδέρφους μας ΤΕ και ΠΕ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η ένταξη μας δύναται να επιλύσει ή να διασφαλίσει επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα. Επιπλέον συνάδει με τα ευρωπαϊκά νοσηλευτικά δεδομένα που σκοπεύουν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όπως επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες 2005/36ΕΕ και 2013/55ΕΕ σύμφωνα με τις οποίες τα κράτη μέλη οφείλουν να προσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα τους με σκοπό την εκπαιδευτική αναβάθμιση του νοσηλευτικού προσωπικού και συνεπώς την εξομοίωση των πτυχίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αυτών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτό έγινε πράξη πρόσφατα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες π.χ Κύπρος Πολωνία κ.α

  • Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤe ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ… ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΩΝ ΔΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ….

    ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ:

    1/. ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΜΑΙΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    2/. ΤΟΜΕΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    3/. ΤΟΜΕΑΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, Msc

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 19:19 | Ιωάννα Σταυροπούλου

    Οι βοηθοί νοσηλευτών είναι τα 2/3 του νοσηλευτικού κλάδου σε όλα τα νοσοκομεία. Και βέβαια έχουν σπουδές είτε σε ΙΕΚ, είτε σε ΕΠΑΣ νοσοκομείων που κάνουν εξέχουσα δουλειά, κάνοντας 15 ώρες εργαστήρια την εβδομάδα και άλλες 25 θεωρία όλων των ειδικοτήτων. Τι φοβάστε εσείς οι ΤΕ;;;;;; Δεν είμαστε το δεξί σας χέρι όλα αυτά τα χρόνια;; Δεν σας καλύψαμε όταν εσείς λείπατε;;Δεν στηρίζεστε σε εμάς για τα πάντα για να λέτε ότι κάνατε τη δουλειά σας και σήμερα;;Υπάρχει χώρος για όλους και δουλειά για όλους…Και ένα ευχαριστώ στους ΔΕ νοσηλευτές δεν έβλαπτε!!!!!

  • Τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΥΝΔΕ, τα οποία εκπροσωπούν άνω των 5500 υπηρετούντες στη δημόσια υγεία β. νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκλαμβάνουν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει τους ΔΕ β. νοσηλευτές στον υπό δημιουργία νοσηλευτικό κλάδο, ως απόρριψη της μακρόχρονης προσφοράς τους στη Δημόσια υγεία. Εμείς που για πολλές δεκαετίες, στηρίξαμε κατ’ αποκλειστικότητα τα δημόσια νοσοκομεία προτού καν το νοσηλευτικό επάγγελμα εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που ακόμα και σήμερα καλύπτουμε περί το 70% των προσφερόμενων υπηρεσιών στο νοσηλευτικό χώρο και που λόγω της παραπάνω ποσόστωσης και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων επιτελούμε το ίδιο ακριβώς έργο με τους συνάδερφους νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -παρά τις ιδιαίτερα χαμηλότερες αμοιβές που λαμβάνουμε- πρόκειται να τεθούμε εκτός νοσηλευτικού κλάδου και ουσιαστικά μετέωροι μισθολογικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά. Μαζί μας όμως μετέωρα βρίσκονται και τα νοσηλευτικά ιδρύματα που στενάζουν από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και η διαφύλαξη της λειτουργίας εναπόκεινται πλέον στις προθέσεις της κυβέρνησης. Θεωρούμε αναγκαία τη συμπερίληψή μας στον κλάδο ως ΔΕ νοσηλευτές, σεβόμενοι τις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές από τους συναδέρφους μας ΤΕ και ΠΕ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η ένταξη μας δύναται να επιλύσει ή να διασφαλίσει επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα. Επιπλέον συνάδει με τα ευρωπαϊκά νοσηλευτικά δεδομένα που σκοπεύουν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όπως επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες 2005/36ΕΕ και 2013/55ΕΕ σύμφωνα με τις οποίες τα κράτη μέλη οφείλουν να προσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα τους με σκοπό την εκπαιδευτική αναβάθμιση του νοσηλευτικού προσωπικού και συνεπώς την εξομοίωση των πτυχίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αυτών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτό έγινε πράξη πρόσφατα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες π.χ Κύπρος Πολωνία κ.α

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 19:56 | Κονσούλη Σοφία

    Εγώ έχω να πω τα εξής:Δε φτάσαμε τυχαία εδώ που φτάσαμε….Ο βασικότερος λόγος είναι η διχόνοια… Κανείς δεν αμφισβητεί και δεν πρέπει να αμφισβητεί κανέναν κ.Δήμητρα Διάννη…Δε γνωρίζω την ηλικία σου αλλά από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω ότι είσαι νεαρή… ένας πιο ώριμος άνθρωπος δε θα μίλαγε τόσο σκληρά κι αχάριστα…Και λέω αχάριστα γιατί αν οι ΔΕ βοηθοί νοσηλευτές αρκούνταν στο ρόλο τους και δεν έκαναν μονοβάρδιες, εσείς μάτια μου δε θα δουλεύατε ποτέ πρωί και θα δουλεύατε σε όλες τις αργίες ως μειοψηφία που είστε…Απ’ την άλλη εμείς δουλεύαμε τόσα χρόνια κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα μ’εσάς αδιαμαρτύρητα.Εγώ προσωπικά δουλεύω 26 χρόνια και δεν έχω έρθει σε ρήξη ποτέ με κανένα συνάδελφο ,είτε ΔΕ είτε ΤΕ…Όλα αυτά με θλίβουν πραγματικά…Και αν τώρα διαμαρτυρόμαστε,είναι μόνο και μόνο επειδή αδικούμαστε μισθολογικά…Δε ζητάμε δικαίωμα στην εξέλιξη!!! Επ’ ουδενί!!! Σας διαβεβαιώνω…Ζητάμε μόνο να πλήρωνόμαστε γι’αυτά που παρέχουμε…Ας χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους λοιπόν…

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:58 | xara

    ολοι εχουμε αγωνιστει να παρουμε τα πτυχια μας και ενστερνιζομαι το ρολο μου ως ΔΕ νοσηλευτης αλλα δεν υπαρχει καποιο αρθρο να λεει τι ειμαι τελος παντων μεσα στην νοσηλευτικη υπηρεσια…και γιατι τοσα χρονια εκτελω ιατρικες οδηγιες και νοσηλευτικες πραξεις οπως και της τριτοβαθμιας…..και αφου το υπουργειο θελει νοσηλευτες τριτοβαθμιαε εκπαιδευσης ζηταμε να μας επιτρεψει με ευνοικους ορους οπως εγινε και σε αλλα κρατη (πολωνια, κυπρο) την αναβαθμισης μας…..θεωρω πως μια καλη συννενοηση μετα το υουργειο παιδειας οπως εγινε παλιοτερα και με του εκπαιδευτικους μπορει να γινει……ειναι ασχημο να απαξιωνεται καποιος που εχει δωσει τοσα χρονια στην υγεια…..(ευχομαι να αναρτηθει αλλιως θα θεωρησω οτι ειναι σταχτη στα ματια οταν λενε οτι επιτρεπεται η αναρτηση σχολιων κατα την διαρκεια της διαβουλευσης)

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:07 | ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΡ.ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΥΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ κ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:32 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ο κλάδος χωρίς τους βοηθούς Νοσηλευτών κόβει τις μισές ρίζες από το δέντρο. Και το δέντρο τελικά θα ξεραθεί… Στους στρατιωτικούς υπάρχουν οι υπαξιωματικοί έτσι και στη Νοσηλευτική υπάρχουν οι βοηθοί νοσηλευτών ΔΕ που επι χρόνια στηρίζουν το ΕΣΥ. Δεν μπορεί να τους αφήνουμε εκτός…
    Από την άλλη η αναφορά του Ν.2071/92 που ουδέποτε ίσχυσε μέχρι σήμερα και η μη αναγραφή υποχρεωτικών χρονοδιαγραμμάτων για την έκδοση των αντίστοιχων ΠΔ, τη στιγμή που σε προηγούμενη έκδοση υπήρχε, συνηγορούν πως η νομοθέτηση είναι καθαρά επικοινωνιακό πυροτέχνημα που κάποιους εξυπηρετεί πολιτικά.
    Αν όντως η κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με τη Νοσηλευτική – κάτι το οποίο αμφισβητώ – πρέπει να δει πολύ πιο συνολικά τα πράγματα και με προοπτική. Ο κλάδος αποτελεί ένα ζητούμενο αλλά έτσι όπως τον ορίζετε οδηγεί τη Νοσηλευτική κοινότητα σε εμφύλιο. Αυτό αλήθεια θέλετε; Η μόνη λογική προσέγγιση είναι:

    «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συνιστάται ειδικός κλάδος νοσηλευτικής που περιλαμβάνει τους βοηθούς Νοσηλευτών, τους νοσηλευτές, τις επισκέπτριες υγείας και τις μαίες. Με ΠΔ που θα δημοιευτούν εντός ενός έτους από την δημοσίευση του παρόντος θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής του»

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:12 | αναστασία

    οι εργαζόμενοι που εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με τους νοσηλευτές και δεν είναι ΤΕ σε πιο κλάδο θα ανήκουν? θα εφαρμοστεί καθηκοντολόγιο που σύμφωνα με αυτό θα πάψουν να εξασκούν νοσηλευτικό έργο?

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:51 | χαρουλα Μ

    Συμφωνώ ότι υπάρχει διαφορά στα πτυχία και στις 3 βαθμίδες Νοσηλευτικής.Απ’τη στιγμή όμως που όλες οι βαθμίδες στον εργασιακό χώρο-Νοσοκομείο κάνουν την ίδια δουλειά θα πρέπει να βρείτε τρόπο να τις εξισορροπήσετε.Όλες όμως!Όπως δίνετε δυνατότητα στους ΤΕ με κατατακτήριες εξετάσεις ν’αναβαθμιστούν,έτσι πρέπει να γίνει και με τους ΔΕ,αν θέλετε να μιλάτε για σωστή ενιαία Νοσηλευτική!Οι βάρδιες στα Νοσοκομεία είναι ίδιες για όλους ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ,αφού προσφέρουν όλοι ίδιο νοσηλευτικό έργο!!Αυτό λένε άλλωστε οι ασθενοίς,ρωτήστε τους!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:11 | Γιώργος Χαραλάμπου

    Το αίτημα για τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου, αποτελεί διαχρονικό αίτημα σύσσωμης της Νοσηλευτικής Κοινότητας της χώρας. Ωστόσο, εκτός από τους 15.000 περίπου Νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ., η Ελληνική Νοσηλευτική Κοινότητα απαρτίζεται επιπλέον από 13.000 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοηθούς Νοσηλευτές, 2.500 Μαίες και Μαιευτές, και 2.000 Επισκέπτριες και Επισκέπτες Υγείας που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες ΠΕΔΥ.

    Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το εν λόγο άρθρο, σύμφωνα με την οποία εξαιρείται από τον υπό σύσταση Επαγγελματικό Κλάδο ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της Ελληνικής Νοσηλευτικής Κοινότητας, επικρατεί τεράστια αναστάτωση.

    Και τούτο διότι τυχόν υλοποίηση της σχετικής εξαγγελίας θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας της χώρας.

    Δέον να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοσηλευτικό Προσωπικό των Νοσοκομείων και των Μονάδων ΠΕΔΥ, εδώ και δεκαετίες παρέχει με αυταπάρνηση υπηρεσίες υγείας αντικαθιστώντας και υποκαθιστώντας τους Νοσηλευτές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της τραγικής υποστελέχωσης που μαστίζει τις Δημόσιες Μονάδες παροχής υπηρεσιών Υγείας. Αποτέλεσμα τυχόν διάκρισης των Νοσηλευτών σε ξεχωριστό Επαγγελματικό Κλάδο από τους Δ.Ε. Βοηθούς Νοσηλευτές θα προκαλέσει –δικαίως- ανυπέρβλητα προβλήματα στη συνεργασία των δύο αυτών επαγγελματικών ομάδων, με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον ασθενή και κατά συνέπεια θα οδηγήσει σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

    Ως εκ των ως άνω παρατίθενται, θεωρώ ότι η δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτών, χωρίς τη συμμετοχή των Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών, θα έχει τελικά βλαπτικές συνέπειες τόσο για την ίδια τη Νοσηλευτική Κοινότητα της χώρας καθώς, αφενός θα δημιουργήσει φαινόμενα συντεχνιασμού στους κόλπους της, αφετέρου θα επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον στις Μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας και εν τέλει θα παρουσιάσει αρνητικό αντίκτυπο στους τελικούς αποδέκτες των υπηρεσιών Υγείας δηλαδή τους ίδιους τους ασθενείς.

    Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ να επανεξετάσετε τη στάση σας και να μην αποκλείσετε ομάδες συναδέλφων (τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές)που καθημερινά δίνουν αγώνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:14 | Μαριαλένα

    Καλησπέρα! Είμαι ΔΕ νοσηλεύτρια στο χειρουργείο ελληνικού δημόσιου νοσοκομείου,επί 17 συναπτά έτη. Η εμπειρία,οι αρμοδιότητες,οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μου δεν διαφέρουν από εκείνα άλλων νοσηλευτικών βαθμίδων.
    Έχω συμμετάσχει σε χειρουργικές, ορθοπεδικές, αγγειοχειρουργικές, οφθαλμολογικές ΩΡΛ, γυναικολογικές, ουρολογικές επεμβάσεις.Έχω εκπαιδεύσει δεκάδες νοσηλευτών και θα συνεχίσω να το κάνω αν και εφόσον ανήκω στο νοσηλευτικό κλάδο.
    Παρακαλώ όπως μην αδιαφορήσετε για το 50% των νοσηλευτών των νοσοκομείων μας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:26 | πατρα

    ειναι copy pace απο τη σελιδα του καποδιστριακου για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις 2014-2015

    ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
    Οι αιτήσεις Πτυχιούχων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισοτίμων προς αυτά, ΑΣΠΑΙΤΕ ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ)
    Καθώς και κατόχων πτυχίου ανωτέρων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και άλλων Υπουργείων
    θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Νοσηλευτικής από 01-11-14 έως 15-11-14 Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες 11.00 – 14.00
    Δικαιολογητικά:

    Αίτηση υποψηφίου (σε περίπτωση που η αίτηση κατατεθεί από τρίτο πρόσωπο χρειάζεται εξουσιοδότηση από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα)
    Αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο με βαθμό ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών με βαθμό
    Βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ (προκειμένου για πτυχιούχους του εξωτερικού)

    Για πληροφορίες:

    τηλ.: 210-746.1441, 210-746.1502, 210–746.1503, 210–746.1403 .

    και επειδη ειμαι και αποφοιτος 3βαθμιας..γνωριζω οτι απο τει σε τει μπορεις ειτε με πτυχιο μονο , η με κατακτακτηριες, ενω απο τει σε αει ή αει σε αει με κατακτηριες..Πως το Καποδιστριακο δεχεται αιτησεις αποφοιτων διετους φοιτησης του Υπουργειου Παιδειας η αλλων Υπουργειων..(οχι μονο πανελληνιες.)..αλλα κατατακτηριες..σημειωνω..Τι στιγμη που το υπουργειο υγειας δε σε τοποθετει στο ενιαιο κλαδο νοσηλευτων 3βαθμιας εκπαιδευσης……μηπως να ξαναεξεταστει το θεμα των αποφοιτων 2ετους σχολης?αποφοιτων α κυκλου δλδ 2 χρονια σπουδων +1ετος πρακτικη ασκηση, αποφοιτων α+β κυκλου σπουδων δλδ 3 χρονια φοιτησης +6 μηνες πρακτικη ασκηση??ή των αποφοιτων α κυκλου σπουδων +1 ετος πρακτικη ασκηση +αποφοιτοι β κυκλου συνολο 4 χρονια…αλλα ακομα να παραμενουν βοηθοι…??

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:41 | ΜΙΧΑΛΗΣ Λ

    Παρακαλω ανεβαστε τα σχολια του κοσμου που ζηταει στο αρθρο 43 να ενταχτει και η κατηγορια ΔΕ νοσηλευτικησ στον κλαδο νοσηλευτων οπωσ ειναι το δικαιο και το σωστο!σε καθε σχολιο που κανω εκτυπωνω και το σχολιασμο μου που ειναι στουσ κανονες που οριζει η διαβουλευση και το οτι δεν ανεβαινει βαρυνει προσωπικα το διαχειριστη και αυτον που του εδωσε αυτη την εντολη!Ευχαριστω!υγ οι ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 17:41 | ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ ΡΑΝΙΑ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η
    ΑΔΙΚΙΑ ?
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…
    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕ..ΠΟΥ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ….
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ??? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ??? ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ?????
    Ε….ΟΧΙ !!!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 16:49 | Γεώργιος Ρούσης

    Το συγκεκριμένο άρθρο προσβάλλει την υπόληψη όλων των συναδέλφων που εργάζονται χρόνια στον χώρο της υγείας και με λυπεί η απαξίωση των ΔΕ νοσηλευτών.
    Σαφέστατα και πρέπει να δημιουργηθεί κλάδος των υγειονομικών, αλλά όχι με τους ΔΕ Νοσηλευτές έξω από τον κλάδο.
    Είμαι υπέρ της αναβάθμισης τον ΔΕ και θεωρώ πως το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο να αναβαθμιστεί ΌΧΙ σε επίπεδο ιεραρχίας όπως αφορά κάποιες κατηγορίες, αλλά πραγματικής μόρφωσης και αντιμετώπισης περιστατικών σε ένα τόσο σπουδαίο και ευαίσθητο τομέα.
    Θεωρώ πως αυτό θα έπρεπε να ήταν απαίτηση των ΤΕ & ΠΕ προς τα Υπουργεία για καλύτερη συνεργασία-αντιμετώπιση περιστατικών και όχι να μπλοκάρουν την όποια εξέλιξη των ΔΕ προς διασφάλιση συμφερόντων.
    Στο παρελθόν είχε γίνει αναβάθμιση των εκπαιδευτικών όπως όλοι γνωρίζουμε αλλά και σήμερα γίνετε αναβάθμιση των συνοριοφυλάκων σε αστυφύλακες.
    Με εκτίμηση προς το πρόσωπο του Υπουργού θα ζητούσα την τροποποίηση του άρθρου 43.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 16:42 | ΠΙΤΣΙΑ ΑΓΑΠΗ

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΙΝΟΣΗΛΕΥΤΕς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ,ΕΝΩ ΟΙ ΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΟΥΛΕΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑς ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,Ο Κ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ Ο Κ.ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 16:42 | κατερινα

    Αγαπητη Δημητρα βεβαιως και ξεραμε τον ρολο μας οταν τελειωσαμε τις αξιοπρεπεστατες σχολες μας,αυτο που δεν ξεραμε ειναι οτι μολις διοριστουμε ο ρολος μας θα αλλαξει και θα ειναι αυτος που κανει τη δουλεια του ΔΕ και του ΤΕ και θα πληρωνετε πολυ λιγοτερα αν και πολλες φορες προσφερει πολλα περισσοτερα!και τωρα το ευχαριστω μετα απο τοσα χρονια που κανουμε τις βαρδιες και τη δουλεια τους αμοιβομενοι ελαχιστα ειναι να μη θελουν να μας αποκαλουν καν νοσηλευτες.οσο για τις γνωσεις θα μπορουσαμε να τις ειχαμε και εμεις αν μας αφηναν και δεν αγνωουσαν καθε κοινοτικη οδηγια μεχρι τωρα!αλλα παρολα αυτα η ορεξη μας και η αγαπη μας για τη δουλεια μας,γιατι ειμαστε μαχημοι και οχι καρεκλοκενταυροι μας εχει δωσει πολλες γνωσεις,τοσες οσες να εκπεδευουμε καθε ΤΕ και ΠΕ που θα ερθει να εργαστει διπλα μας!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 15:40 | Φωτεινη

    Οι Δε Β.Νοσηλευτες ασκουν εδω και πολλα χρονια καθηκοντα νοσηλευτικα εχοντας στηριξει το ΕΣΥ λογω ελλειψης νοσηλευτων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.
    Τις αργιες τα απογευματα αλλα και τις νυχτες ασκουν πολλες φορες μονοι τους τα καθηκοντα του νοσηλευτη διαφορετικα δεν μπορουν να βγουν οι βαρδιες στα νοσοκομεια.
    Εργαζονται σε μοναδες,χειρουργεια με τα ιδια ακριβως καθηκοντα χωρις παραλληλα να αμοιβονται αναλογα και χωρις καμμια προοπτικη εξελιξης.
    Ειναι λοιπον καταφωρη αδικια να αντιμετωπιζονται ως κοινοι δημοσιοι υπαλληλοι
    αποκλεισμενοι απο την Ε.Ν.Ε ΚΑΙ τωρα απο τον νοσηλευτικο κλαδο.
    Πρεπει να βρεθει μια φορμουλα και γιαυτην την κατηγορια εργαζομενων ο αποκλεισμος δεν ειανι λυση.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 15:36 | Κικη Καρα

    Με συγχωρεις Δημητρα Διαννη.Αυτο που λες για το οτι οι γονεις σου χρεωθηκαν ειναι μεγαλη προσβολη προς ολους .Που ξερεις αν ο αλλος περασε ΤΕΙ και δεν μπορεσαν οι γονεις του να τον στειλουν για οικονομικους λογους?Εχεις καθολου χαμπαρι για το τι γινεται στον κοσμο?οτι υπαρχει πεινα?Δεν ειναι ολοι τυχεροι να εχουν ενα μεροκαματο.Και μαλλον για να μιλας ετσι για τους ΔΕ δεν εργαζεσαι καν σε δημοσιο νοσοκομειο για να δεις οτι ολοι κανουν το ιδιο.Εκει γιατι δεν μιλας?Γιατι δεν τον λες τον συναδελφο ΔΕ -Μην κανεις την ενδοφλεβια,μην τρεχεις οπως εγω να τα κανεις ολα?Εκει δεν ειναι ενας απλος ΔΕ χωρις γνωσεις?Οι ΔΕ δεν λενε οτι δεν τους αρεσει να ειναι ΔΕ και οι ΤΕ να ειναι ΤΕ.Αυτο που λενε οι ΔΕ ειναι οτι οι ΤΕ πληρωνονται γι αυτο που κανουν και οι ΔΕ οχι.Και το ξερουν καλα οι ΤΕ απλα ετσι τους βωλευει. Και να ξερουν στην βουλη οτι θα υπαρχει πολιτικο κοστος γιατι πισω απο ολους τους νοσηλευτες ειναι και οι οικογενειες τους. Ειμαι ΤΕ νοσηλευτρια αν ξεχασα να σου το πω!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 15:23 | Χρήστος

    Διαφωνώ με την τροποποίηση του άρθρου για τους νοσηλευτές για τους εξής λόγους.
    Η κατηγορία των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ παράγουν έργο ίσο και αντάξιο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, επίσης στις κλινικές αποδεδειγμένα κάνουν εφημερίες και «κρατούν» κλινικές σχεδόν μόνοι τους.
    Η Νοσηλευτές ΔΕ εκπαιδεύονται στα διαφορά σχολεία η ΙΕΚ απο συναδέλφους τους των ΤΕ ή ΠΕ, αυτό σημαίνει πρώτον αν δεχτούμε αυτόν τον διαχωρισμό οτι η υπηρεσίες εκπαίδευσης που προσφέρουν δεν ειναι επαρκείς για την αποφοίτηση των παιδιών που σπουδάζουν ή πηγαίνουν μόνο για το οικονομικό τους όφελος, επίσης αν κάποιος δεί τα θέματα των εξετάσεων της πιστοποίησης που δίνονται απο την Εθνική Επιτροπή Πιστοποιήσεων είναι τόσο εξειδικευμένα που για να περασεις και να πάρεις την πιστοποίηση πρεπει να εισαι πολύ καλά διαβασμένος, αυτό όσον αφορά την εκπαίδευση.
    Κάτι σημαντικό που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι ότι πλέον θα «ελαχιστοποιηθεί» το πρωσοπικό που θα παρέχει υπηρεσίες νοσηλευτικές προς τους ασθενείς τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων αφού θα γίνει αυτός ο υποβιβασμός, αυτό σημαίνει αύξηση του εργατικού κόστους αφού πλέον οι ΔΕ Νοσηλευτές πρεπει να αντικατασταθούν απο συναδέλφους τους με «υψηλότερα κριτήρια «,άρα θα έχουμε έκπτωση παροχής υπηρεσιών.
    Πρεπει να σημειωθεί οτι πλέον οι ΔΕ Νοσηλευτές συνεχώς επιμορφώνονται με σεμιναρία και συνεχής εκπαίδευση που τους κάνει πιο εξιδικευμένους στο αντικείμενο της εργασίας τους.
    Και κάτι τελευταίο ειναι άδικο γιατί όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν και προσφέρουν υπεράνω του πτυχίου τους αξιόλογες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
    Ο Ασθενής που βλέπει όλα αυτά τα χρόνια τους νοσηλευτές δεν ξέρει ποιος ειναι ΔΕ ή ΤΕ ή ΠΕ βλεπει μόνο ανθρώπους που στέκονται στο πλάι τους και τους βοηθούν.
    Και τελικά αν πρέπει να γίνει ´ενας διαχωρισμός ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ γιατί οι Νοσηλευτές ΤΕ να ειναι ισάξιοι με τους συναδέλφους τους ΠΕ ;
    Με εκτίμιση
    Νοσηλευτής ΔΕ

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 15:05 | ΛΙΝΑ

    ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΑ ΙΕΚ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑI »ΜΕΤΕΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ»ΜΕΤΕΩΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ… ΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ »ΑΧΡΗΣΤΑ» ΙΕΚ?

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 14:30 | Anjelik

    ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ…ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΕΣ ΜΕΤΑ….

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 14:59 | Αχιλλεας

    Την ημερα που μας αφησετε εκτος νοσιλευτικου κλαδου τους Δε νοσιλευτες τοτε δεν θα μποριτε να λιτουργησετε πλεον τα νοσοκομια διοτη εμεις κραταμε ανηχτα τα νοσοκομια βγαλτε μας απο το νοσιλεφτικο κλαδο κ δεν θα βγενουν η βαρδιες στα νοσοκομια θα θρινησετε θιματα επιδη δεν θα υπαρχουν νοσιλεφτες στα νοσοκομια δεν θσ κσανα πιασο σιριγκα στο νοσοκομιο κ φαρμακο ας ερθουν η Τε κ Η ΠΕ να τα δοσουν κ οπιος αντεκση

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 14:30 | Λαμπρος

    Παράλογο να μείνουν εκτός κλάδου οι ΔΕ Β Νοσηλευτές εφόσον παρέχουν το ίδιο έργο με τους ΤΕ και ΠΕ νοσηλευτές.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 13:58 | athina

    nomizw pvw h kyria diannh dhmhtra zei se allo planhth….sta nosokomeia kanoume thn idia doyleia agaphth mou…me esas pou upothithete exete pio polles gnwseis….blepoume k tous fwsthres ths praktikhs ths kathgorias sas…den exoume kanena problhma na oristei kathikontologio…alla na mhn kanw tipota apo ola auta pou kanw twra…na mhn kanw flebokenthseis…nosileia….boitheia se giatrous stis diaswlinwseis…klp klp klp…k episis na mhn kanw moni mou nyxta,,apogeuma..giortes ..argies…afou eimai aneparkhs… eyxaristw…etsi k alliws to systhma einai pouy einai sapio…as kanw mono ta kathikonta boithou k tha mai…super…se anthithesi me esas..pou etsi k alliws sas ksezoumane k twra…esi tha sas ksezoumane k meta…. eyxaristw poli..me ektimisi ston tromero mas (TIPOTENIo)klado

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 13:58 | Πετρίδου Παναγιώτα

    Με τους ΔΕ τί θα γίνει? ποια η θέση τους και ο ρόλος τους? θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως και τώρα κάνοντας τα πάντα σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου? θα εργάζονται κάνοντας αυτό που προβλέπεται από τις σπουδές τους? σε ποιον κλάδο θα ανήκουν τελικά?

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 12:10 | ΕΛΕΝΑ

    ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ…
    Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ…ΚΑΙ ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ…ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ,ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΒΓΑΖΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ….ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ/ΣΚΟΠΟΥΣ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:24 | ΣΥΝΔΕ 6ΗΣ ΥΠΕ

    Βάση στοιχείων του ΟΟΣΑ : Η έλλειψη στα νοσοκομεία είναι στο 45% και οι νοσηλευτές ΔΕ κάτι που γνωρίζει η κυβέρνηση επιτελούν το 70% του πραγματικού νοσηλευτικού έργου κάτω από αντίξοες συνθήκες.

    Βάση του άρθρου 22 της κοινοτικής οδηγίας εδάφιο 1 55-2013 ο νοσηλευτής ΔΕ θεωρείτε επιστημονικά , διοικητικά και οργανωτικά απόλυτα ικανός να επιτελέσει άρτια το νοσηλευτικό έργο.
    Οι Νοσηλευτές ΔΕ εκτελούν άμεσα τις ιατρικές οδηγίες αυτό άλλωστε ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια σε όλα τα περιφερικά και κεντρικά ιδρύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που είμαστε εκτός νοσηλευτικού κλάδου και πιθανόν η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι συνέπειες θα έχει αυτό στη δημόσια υγεία.

    Ο∆ΗΓΙΑ 2005/36/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    της 7ης Σεπτεµβρίου 2005
    σχετικά µε την αναγνώριση των επαγγελµατικών προσόντων
    (Κείµενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

    Άρθρο 22
    Κοινές διατάξεις σχετικά µε την εκπαίδευση

    Όσον αφορά την εκπαίδευση περί της οποίας τα άρθρα 24, 25, 28, 31, 34, 35, 38, 40, 44 και 46:

    α) τα κράτη µέλη µπορούν να επιτρέπουν την εκπαίδευση µερικής παρακολούθησης, υπό τις προϋποθέσεις που θεσπίζουν οι αρµόδιες αρχές. Οι αρχές αυτές µεριµνούν προκειμένου η συνολική διάρκεια, το επίπεδο και η ποιότητα της εκπαίδευσης αυτής να µην είναι χαµηλότερου επιπέδου από ότι ισχύει για την εκπαίδευση µε πλήρη παρακολούθηση.

    β) σύµφωνα µε τις ιδιαίτερες διαδικασίες εκάστου κράτους µέλους, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση εξασφαλίζει ότι τα πρόσωπα που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ενημερώνονται για τις επαγγελτικές εξελίξεις στο βαθµό που απαιτείται ώστε να εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσµατικό.

    ————————————————————————————————————————————

    ΟΔΗΓΙΑ 2013/55/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    της 20ής Νοεμβρίου 2013
    για την τροποποίηση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία μέσω του συστήματος πληροφόρησης της εσωτερικής αγοράς («κανονισμός IMI»)
    (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

    17) Το άρθρο 22 τροποποιείται ως εξής:

    α) στο πρώτο εδάφιο, το στοιχείο β) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

    «β) τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τις ειδικές για κάθε κράτος μέλος διαδικασίες, διασφαλίζουν, ενθαρρύνοντας τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη, ότι οι επαγγελματίες των οποίων τα επαγγελματικά προσόντα καλύπτονται από το κεφάλαιο III του παρόντος τίτλου είναι σε θέση να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους, τις δεξιότητες και ικανότητές τους ώστε να εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό και να ενημερώνονται για τις επαγγελματικές εξελίξεις.»

    β) προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:
    «Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή τα μέτρα που λαμβάνουν δυνάμει του πρώτου εδαφίου στοιχείο β) έως τις 18 Ιανουαρίου 2016.»

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:47 | ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Βάση στοιχείων του ΟΟΣΑ : Η έλλειψη στα νοσοκομεία είναι στο 45% και οι νοσηλευτές ΔΕ κάτι που γνωρίζει η κυβέρνηση επιτελούν το 70% του πραγματικού νοσηλευτικού έργου κάτω από αντίξοες συνθήκες.

    Βάση του άρθρου 22 της κοινοτικής οδηγίας εδάφιο 1 55-2013 ο νοσηλευτής ΔΕ θεωρείτε επιστημονικά , διοικητικά και οργανωτικά απόλυτα ικανός να επιτελέσει άρτια το νοσηλευτικό έργο.
    Οι Νοσηλευτές ΔΕ εκτελούν άμεσα τις ιατρικές οδηγίες αυτό άλλωστε ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια σε όλα τα περιφερικά και κεντρικά ιδρύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που είμαστε εκτός νοσηλευτικού κλάδου και πιθανόν η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι συνέπειες θα έχει αυτό στη δημόσια υγεία.

    Ο∆ΗΓΙΑ 2005/36/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    της 7ης Σεπτεµβρίου 2005
    σχετικά µε την αναγνώριση των επαγγελµατικών προσόντων
    (Κείµενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

    Άρθρο 22
    Κοινές διατάξεις σχετικά µε την εκπαίδευση

    Όσον αφορά την εκπαίδευση περί της οποίας τα άρθρα 24, 25, 28, 31, 34, 35, 38, 40, 44 και 46:

    α) τα κράτη µέλη µπορούν να επιτρέπουν την εκπαίδευση µερικής παρακολούθησης, υπό τις προϋποθέσεις που θεσπίζουν οι αρµόδιες αρχές. Οι αρχές αυτές µεριµνούν προκειμένου η συνολική διάρκεια, το επίπεδο και η ποιότητα της εκπαίδευσης αυτής να µην είναι χαµηλότερου επιπέδου από ότι ισχύει για την εκπαίδευση µε πλήρη παρακολούθηση.

    β) σύµφωνα µε τις ιδιαίτερες διαδικασίες εκάστου κράτους µέλους, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση εξασφαλίζει ότι τα πρόσωπα που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ενημερώνονται για τις επαγγελτικές εξελίξεις στο βαθµό που απαιτείται ώστε να εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσµατικό.

    ————————————————————————————————————————————

    ΟΔΗΓΙΑ 2013/55/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    της 20ής Νοεμβρίου 2013
    για την τροποποίηση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία μέσω του συστήματος πληροφόρησης της εσωτερικής αγοράς («κανονισμός IMI»)
    (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

    17) Το άρθρο 22 τροποποιείται ως εξής:

    α) στο πρώτο εδάφιο, το στοιχείο β) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

    «β) τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τις ειδικές για κάθε κράτος μέλος διαδικασίες, διασφαλίζουν, ενθαρρύνοντας τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη, ότι οι επαγγελματίες των οποίων τα επαγγελματικά προσόντα καλύπτονται από το κεφάλαιο III του παρόντος τίτλου είναι σε θέση να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους, τις δεξιότητες και ικανότητές τους ώστε να εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό και να ενημερώνονται για τις επαγγελματικές εξελίξεις.»

    β) προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:
    «Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή τα μέτρα που λαμβάνουν δυνάμει του πρώτου εδαφίου στοιχείο β) έως τις 18 Ιανουαρίου 2016.»

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:27 | ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΖΩΗ

    Υπόμνημα
    Ποιοι είμαστε
    Είμαστε νοσηλευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απόφοιτοι δημοσίων σχολών αρμοδιότητας υπουργείων Υγείας ή Παιδείας, (Μ.Τ.Ε.Ν.Σ , Τ.Ε.Ε , ΕΠΑ.Λ , Ι.Ε.Κ ), που για πολλές δεκαετίες στηρίξαμε κατ’ αποκλειστικότητα τα δημόσια νοσοκομεία προτού το νοσηλευτικό επάγγελμα εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Τ.Ε.Ι , Α.Ε.Ι ). Σήμερα ως λειτουργοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα καλύπτουμε το 50% και πλέον των προσφερόμενων υπηρεσιών στο νοσηλευτικό χώρο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Λόγω της παραπάνω ποσόστωσης και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, το νοσηλευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτελεί όμοιο νοσηλευτικό έργο με τους νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρά τις χαμηλότερες αμοιβές που λαμβάνει. Εν όψει του νομοσχεδίου που φαίνεται να έχει τεθεί προς διαβούλευση στην Ελληνική Βουλή και αφορά την δημιουργία νοσηλευτικού κλάδου θεωρούμε αναγκαία νομικά και ηθικά την ένταξη μας σε αυτόν.
    Τι ζητάμε
    Την κατοχύρωση του τίτλου « Δ.Ε. νοσηλευτής/τρια» για την κατηγορία των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την εξαίρεση του ενδιάμεσου τίτλου «βοηθοί», ώστε να εισαχθούμε στον νοσηλευτικό κλάδο και να μην εξαιρεθούμε από αυτόν εξαιτίας του τίτλου «βοηθοί», σεβόμενοι τις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές από τους συναδέρφους μας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φέρουν αντιστοίχως τους τίτλους Τ.Ε ή Π.Ε. νοσηλευτές ανάλογα και αντίστοιχα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα αποφοίτησης τους. Η ένταξή μας στον νοσηλευτικό κλάδο θεωρείται επιτακτική ανάγκη, καθώς αυτή δύναται να μας προστατεύσει από τυχόν μειώσεις μισθολογικών απολαβών, ενώ συνάδει με τα ευρωπαϊκά νοσηλευτικά δεδομένα που σκοπεύουν στην ενοποίηση και αναβάθμιση της νοσηλευτικής επιστήμης, με στόχο πάντα τη διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας.
    Τι προσδοκούμε
    Καθώς οι Δ.Ε. β. νοσηλευτές κατέχουμε απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρούμε πως η πολιτεία όντας ευαισθητοποιημένη απέναντι σε εμάς και στο δύσκολο έργο που επιτελούμε, θα προβεί στις απαραίτητες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις όπως επιτάσσουν και οι Ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες (2005/36/ΕΕ , 2013/55/ΕΕ) , οι οποίες κατοχυρώνουν για όλα τα κράτη μέλη της τα επαγγελματικά δικαιώματα των νοσηλευτών με βάση τα εκπαιδευτικά προγράμματα της κάθε χώρας και επιπροσθέτως προωθούν τη συνεχή εκπαίδευση μέσα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων και της συμπλήρωσης των απαιτούμενων πιστωτικών μονάδων εκπαίδευσης, μέσω των οποίων επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.
    Με στόχο πάντα την εξύψωση του νοσηλευτικού έργου, την ενοποίηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, ζητάμε από την πολιτεία να συνδράμει στην κατοχύρωση του δικαιώματος της συνεχούς αναβάθμισης των επαγγελματιών υγείας δίνοντας στους Δ.Ε. β. νοσηλευτές που το επιθυμούν το δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών εξετάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων φοίτησης / εξομοίωσης (όπως συνέβη παλαιότερα με την εξομοίωση Δασκάλων και Νηπιαγωγών) και όπως αυτό έγινε πρόσφατα πράξη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Κύπρος , Πολωνία).

    ΑΘΗΝΑ 20/11/2014

    Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία
    της Υπό Σύσταση Ομοσπονδίας
    ΣΥΝΔΕ Αττικής –Πειραιώς – Αιγαίου
    ΣΥΝΔΕ Μακεδονίας – Θράκης
    ΣΥΝΔΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    ΣΥΝΔΕ Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίου
    ΣΥΝΔΕ Κρήτης

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:24 | Μιχαλης

    Στο άρθρο 43 στον κλάδο των νοσηλευτών πρέπει να μπουν και οι Δε νοσηλευτές ειναι αδιανόητη το 50% της δύναμης των νοσοκομείων σε νοσηλευτές να μένουν απέξω!!!Κυριε υπουργέ σκεφτείτε στο στρατό οι υπαξιωματικοί να μην ανήκουν στον στρατιωτικό κλάδο η στην αστυνομία η στο λιμενικό και πυροσβεστική αντίστοιχα!Επισης ο υπουργός παιδείας πρόσφατα σε ζωντανή εκπομπή σε δημοσιογράφο είπε οτι οι ΔΕ νοσηλευτές στα νοσοκομεία ειναι αυτοί που τα κρατάνε σε ενα επίπεδο και αυτο μπορείτε να το έχετε διαπιστώσει και ο ίδιος!!παρακαλω την ένταξη των ΔΕ νοσηλευτών στον κλάδο ειναι οτι πιο δίκαιο θα έχετε κανει κύριε υπουργέ!Ευχαριστω!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:31 | αννα

    Δεν μπορω να δεχτω, οτι ολα αυτα τα λενε , τα γραφουν, τα πιστευουν οι συναδελφοι μεχρι χτες.Οι επιστημονες νοσηλευτες, που δεν ειχαν θεμα να αλλαξουν τη βαρδια τους, οταν δε βολευε, με το βοηθο νοσηλευτη, αφου η νοσηλεια του ασθενους δεν επηρεαζοταν. Αυτοι που ζητουσαν βοηθεια στο επειγον, χωρις να εξεταζουν πρωτα το πτυχιο και οταν αυτο αντιμετωπιζονταν σου ελεγαν ευχαριστω!Δεν θελω να κλεψω τους τιτλους σας, τις περγαμηνες σας, τις θεσεις σας!ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ!!!ΜΗΝ ΚΑΡΠΩΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥ!ΟΤΑΝ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 10:51 | Νίκη

    Νοσηλευτική είναι η τέχνη και επιστήμη υγείας που ασχολείται με την καθημερινή και λεπτομερή φροντίδα των ατόμων, της οικογένειας και της κοινότητας για τη πρόληψη, διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας σε όλο το φάσμα των φυσιολογικών βιοψυχοκοινωνικών λειτουργιών της. Ο νοσηλευτής ή η νοσηλεύτρια συνεργάζεται στενά με τον ιατρό και εφαρμόζει στη πράξη τις ιατρικές οδηγίες. Ο νοσηλευτής μπορεί να ασχολείται από την απλή χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και την διαλογή ασθενών, μέχρι παροχή βοήθειας στον ιατρό, κατά την αντιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων ή χειρουργικών επεμβάσεων.

    Νοσηλευτική Εκπαίδευση:
    Για την απονομή του τίτλου Νοσηλευτή θα πρέπει (στην Ελλάδα) ο ενδιαφερόμενος να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις, να εισαχθεί και να αποφοιτήσει σε ένα από τα Τμήματα Νοσηλευτικής των A.Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. ή στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματούχων Νοσηλευτών. Οι σπουδές διαρκούν 4 χρόνια και απονέμεται ο τίτλος Πτυχιούχος ή Διπλωματούχος Νοσηλευτής. Οι Πτυχιούχοι Νοσηλευτές έχουν δυνατότητα για Μεταπτυχιακές Σπουδές (MSc in Nursing) και Διδακτορικές Σπουδές (PhD in Nursing) σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού (μετά από ανάλογη διαδικασία ισοτιμίας πτυχίου).
    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5§2 Α του Νόμου 1579/1985, από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καθιερώνεται ο επαγγελματικός τίτλος του νοσηλευτή και νοσηλεύτριας στους πτυχιούχους ή διπλωματούχους των:
    α) Τμημάτων νοσηλευτικής T.Ε.Ι.
    β) Νοσηλευτικών τμημάτων A.Ε.Ι.
    γ) Τέως ανώτερων σχολών αδελφών νοσοκόμων επισκεπτριών αδελφών νοσοκόμων, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κ.Α.Τ.Ε.Ε.
    δ) Ισότιμων σχολών αλλοδαπής των αντίστοιχων σχολών α, β, γ.
    Στην Ελλάδα ο Νοσηλευτής/ρια μπορεί να κάνει και εξειδίκευση, όπως ορίζει ο νόμος 1579/1985 στο Άρθρο 5, σε μια από τις εξής ειδικότητες:
    – Παθολογική Νοσηλευτική.
    – Χειρουργική Νοσηλευτική.
    – Παιδιατρική Νοσηλευτική.
    – Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας.

    πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

    ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ και επιτέλους αναγνωρίζεται ΚΑΙ από το ελληνικό κράτος!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 10:13 | Σπεράντζα Δουράτσου

    Οκ,εγώ είμαι ΔΕ…δεν αμφιβάλλω ότι οι συνάδελφοι ΤΕ έχουν περισσότερες γνώσεις απο εμάς…ΟΜΩΣ, στα Νοσοκομεία αυτό που ισχύει είναι, εν ελλείψει ΤΕ, ΟΛΕΣ οι νοσηλευτικές πράξεις να γίνονται ΚΑΙ απο εμάς….Και ερωτώ…καλύπτομαι;;;γιατί με βάζουν και με υποχρεώνουν να κάνω αλλότρια καθήκοντα;;;Εις γνώσει του Υπουργείου γίνεται αυτό….διότι η προκήρυξη με την οποία μπήκα, έλεγε ΤΕ και εν ελλείψει αυτών ΔΕ…Άρα, το Υπουργείο γνωρίζει ότι εγώ υποχρεώνομαι να κάνω όλες τις νοσηλευτικές πράξεις…Γιατί τώρα λοιπόν με αφήνει στην απ έξω;;;Είναι νόμιμο να με βάζουν να κανω εφημερία σε όλο το Νοσοκομείο;;;Είναι νόμιμο να χειρίζομαι μηχανήματα στην Μονάδα Εμφραγμάτων και να κάνω χρήση του απινιδωτή;;;Είναι νόμιμο να χορηγώ ενδοφλέβια χωρίς την παρουσία ΤΕ νοσηλευτή;;;Είναι νόμιμο να κάνω νυχτερινή βάρδια μόνη μου χωρίς ΤΕ νοσηλευτή;;;Υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία δεν θέλω να κουράσω, γιατί τα γνωρίζεται, τα γνωρίζουμε όλοι..Λυπάμαι που το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ όσα προσφέρουμε στα Νοσοκομεία…Που είναι η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και το νέο κράτος που θα οικοδομηθεί;;;Καλώς ή κακώς οι ΔΕ αυτή τη στιγμή κρατάμε τα νοσοκομεία σε λειτουργία, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους….Είναι κατάφορη αδικία να μείνουμε εμείς εκτός του Κλάδου Νοσηλευτικής στο ΕΣΥ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 09:47 | Δήμητρα

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ , ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩ Κ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ ΤΟΥΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΔΕ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥς ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΤΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΔΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΧΙ? ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 09:59 | Κωσταντινος Μπαλτας

    Πιστευω οτι το αρθρο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα της ελληνικης υγεινομικης κοινοτητας διοτι ως νοσηλευτες χρησιμοποιουνται 9000 υπαλληλοι ΔΕ για τους οποιους δεν προβλεπει τιποτα.Αν το αρθρο περασει ως νομος τοτε αυτοματος οι υπαλληλοι αυτοι(ΔΕ)θα ασκουν παρανομως τα καθηκοντα τους και επειδη το αποτελεσμα δεν θα ειναι το επιθυμητο(θελω να το πιστευω)πρεπει να τροποποιηθει το αρθρο αυτο δηλ.να ενταχθουν στον κλαδο νοσηλευτων και οι νοσηλευτες ΔΕ.Βεβαιως και υπαρχουν διαφορες στις βαθμιδες εκπαιδευσης ΔΕ ΤΕ ΠΕ οσων αφορα τις γνωσεις κ.μισθολογικες ομως το αντικειμενο και οι στοχοι ειναι ιδιοι ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 08:06 | ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    Δεν γίνεται στον κλάδο των νοσηλευτών να μην έχετε συμπεριλάβει τη ΔΕ κατηγορία,μόλις γύρισα απο βάρδια σε δημόσιο νοσοκομείο και ήμουν μόνη μου νυχτα σε αναισθησιολόγοι τμήμα!Ειναι ΔΕ και το θεωρώ μεγάλη αδικία,οι ΔΕ ειναι άξιοι όπως και οι άλλες βαθμίδες συναδέλφων τους!Παρακαλω να εντάξετε τους ΔΕ στον κλάδο γιατί το αξίζουν!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 07:03 | Ελένη

    Επιτέλους,δημιουργείται ένας κλάδος επιστημόνων Νοσηλευτών.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 06:30 | Καμάρα Μαργαρίτα

    Είμαι Νοσηλεύτρια Δε και όχι βοηθός.Έτσι με αποκαλούν οι ασθενείς,αυτό νιώθω όταν βρίσκομαι δίπλα τους και αυτό το ρόλο μου ανέθεσε η νοσηλευτική υπηρεσία στην οποία ανήκω.Το ρόλο της ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ.Ένα ρόλο που περιλαμβάνει νοσηλευτικό και διδακτικό έργο.Τον ίδιο ακριβώς με αυτόν της νοσηλεύτριας ΤΕ και ΠΕ.Η προσφορά μας στον άνθρωπο που μας έχει ανάγκη είναι ακριβώς η ίδια.Οι ιατρικές οδηγίες εκτελούνται απ’ όλους ανεξαρτήτου τίτλου και βαθμίδας.Επίσης κάθε νοσηλεύτρια ΤΕ και ΠΕ το τι είναι νοσηλευτικό έργο το διδάχτηκε από μία Νοσηλεύτρια ΔΕ μια και τόσα χρόνια εδραιώνουμε τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.Αυτό το έργο μας μάθατε,αυτοί είμαστε.Αναγνωρίστε τη προσφορά μας μέσα στο χώρο, τις ικανότητές μας και την αξία μας.Αυτό που περιμένει όλος ο κλάδος από εσάς είναι μια ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση.Ευχαριστώ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 05:57 | ευαγγελος

    «Πραγματικά θέλω να ρωτήσω με ποιο σκεπτικό τόσα χρόνια , αλλά και αυτή την στιγμή ειδικότερα οι ΔΕ β. νοσηλευτών μένουν έξω από τον νοσηλευτικό κλάδο, μια που έχουν τελειώσει νοσηλευτικές σχολές. Επίσης γιατί τόσα χρόνια οι ΔΕ β. νοσηλευτών έχουν εγκλωβιστεί σ’ ένα επίπεδο αφού πληρούν τις προϋποθέσεις για την αναβάθμισή τους , όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 31 της κοινοτικής οδηγίας 2005/36/ΕΕ «

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 02:28 | Μαγδαληνη

    Παρακαλω πολυ να με καταταξετε συμφωνα με τα παρακατω που? εσεις θα μου πειτε. 1ον Αποφοιτος γενικου λυκειου ετος 1998
    2ον Τεε Ά κυκλου σπουδων Υγειας Προνοιας Γ.Ν.Γ βοηθων νοσηλευτων ετος 2000
    3ον Τεε΄Β κυκλου σπουδων Νοσ/κης ετος 2001
    4ον για την αποκτηση της αδειας ασκησεως εκτελεσα πρακτικη ασκηση 1 ετους. Απο το 2003 εχω εργαστει με συμβασεις Ν.Π.Δ.Ι ΚΑΙ απο το 2006 ειμαι διορισμενη ως Δε νοσηλευτων. Ανηκα και ανηκω στην αρμοδιοτητα της Νοσ/κης Υπηρεσιας του εκαστοτε εργασιακου φορεα, πληρω της προυποθεσεις και εκτελω ολα αυτα τα χρονια καθηκοντα πληρους απασχολησης ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ. Παρακαλω να τοποθετηθειτε στο ερωτημα μου για να ξερω συμφωνα με τα νεοτερα δεδομενα που προκειπτουν ποιες θα ειναι οι αρμοδιοτητες μου.

    Οι τιτλοι που σας αναγραφω ειναι ακριβως οπως ειναι διατυπωμενοι στα εγγραφα που κατεχω.

    Ευχαριστω

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 01:34 | δημητρα διαννη

    είμαι σύμφωνη με την τροποποίηση του άρθρου . υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις γνώσεις (και όχι μόνο ) μεταξύ των ΔΕ και ΠΕ , ΤΕ . Οι γονείς μας χρεώθηκαν 4 χρόνια για να μας παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον μας. και δεν πιστεύω πως όσοι είναι δε βοηθοί νοσηλευτών ενστερνίζονται το ρόλο τους , τον οποίο ήξεραν εξ αρχής !!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 01:38 | Λαμπρος

    Eφοσον ολοι ξερουμε οτι στα νοσοκομεια οι νοσηλευτες ανεξαρτητος βαθμιδος (ΠΕ ΤΕ ΔΕ ) κανουν τις ιδιες νοσηλευτικες πραξεις και θα συνεχησουν να τις κανουν ακομα και μετα την εφαρμογη του κλαδου νοσηλευτων λογω της τερατειας ελειψης εργαζομενων στην υγεια ,απορω πως οι ΔΕ βοηθων νοσηλευτων μενουν εκτος κλαδου ;Τοσα χρονια εργαζομαστε ολοι σκληρα με ενα κοινο σκοπο,την υγεια του ασθενη πως ξαφνικα μας πετατε εξω απο τον κλαδο ξεροντας οτι θα συνεχισουμε να ειμαστε εκει και να προσφερουμε την ιδια εργασια !!! ΓΙΑΤΙ;;;

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 01:37 | ΖΩΗ ΦΛΩΡΟΥ

    ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 00:42 | ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

    Η Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ Τ.Ε..ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 80%.ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ Δ.Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΕ ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΚΑΝΑ ΑΥΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ Δ.Ε ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣΤΕ Ν ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ.ΗΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δ.Ε ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 522€ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ Τ.Ε ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΝΩ ΕΝΑΣ Π.Ε ΜΟΝΟ 98€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ Δ.Ε ΜΕΣΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ Π.Δ 2001 ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΥ.Ν.Δ.Ε ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕ-ΠΑΣΥΝΟ.ΕΝΙΑΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΑ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΘΑ ΕΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ Δ.Ε ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΝ 2 ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1 ΕΤΟΣ πχ Β ‘ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Η ΙΕΚ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ Ο Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Τ.Ε ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 00:21 | ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΖΩΗ

    Πραγματικά θέλω να ρωτήσω με ποιο σκεπτικό τόσα χρόνια , αλλά και αυτή την στιγμή ειδικότερα οι ΔΕ β. νοσηλευτών μένουν έξω από τον νοσηλευτικό κλάδο, μια που έχουν τελειώσει νοσηλευτικές σχολές. Επίσης γιατί τόσα χρόνια οι ΔΕ β. νοσηλευτών έχουν εγκλωβιστεί σ’ ένα επίπεδο αφού πληρούν τις προϋποθέσεις για την αναβάθμισή τους , όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 31 της κοινοτικής οδηγίας 2005/36/ΕΕ

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 21:05 | Μιχαλης

    Στο άρθρο 43 με λύπη μου βλέπω πως δεν υπάρχουν στον κλάδο οι νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η το 59% οστού ΕΣΥ που κρατάνε τα νοσοκομεία ολες αυτές τις δεκαετίες και θα αναφέρω μονο ενα σχόλιο που έκανε ο υπουργός παιδείας στον Ενικό στο star του κυρίου χατζημικολαου πως οι νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειναι πολυ καλοί και κρατάνε τα νοσοκομεία!Ειναι πολυ άδικο να μην ενταχτούν στον κλάδο οι ΔΕ γιαυτο εύχομαι κύριε υπουργέ να μην αφήσετε αυτη την αδικία να συμβεί!