Άρθρο 26: ΑΞΙΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

«1. Τα εδάφια πρώτο, δεύτερο και τρίτο της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του ν.3370/2005, όπως ισχύει, ισχύουν και για τους μονίμους υπαλλήλους που υπηρετούν σε ν.π.δ.δ. και σε άλλους φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας καθώς και τους μονίμους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α, οι οποίοι έχουν πτυχίο ιατρικής και απέκτησαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος ή αποκτούν ειδικότητα με εκπαιδευτική άδεια κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 6 του ν.3204/2003, όπως ισχύει και καλύπτουν κενή οργανική θέση.
Οι ως άνω δικαιούχοι μετατάσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και κατά προτεραιότητα σε νοσοκομεία ή μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ) εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης».

  • 3 Δεκεμβρίου 2014, 23:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΡΘΡΟ 26
    ΑΞΙΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    Καθως εχει παρατηρηθει οταν δημοσιευεται αρθρο νομου, που αφορα γιατρους φορεων που εποπτευονται απο το Υπουργειο Υγειας, ερχεται μεταγενεστερος νομος που το διορθωνει, καλο θα ηταν αυτη τη φορα, οπου υπαρχουν γιατροι με κλαδο ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ και εχουν κανει ειδικοτητα να συμπεριλαμβανονται. Να γινει πραγματικοτητα η φραση «ο καταλληλος υπαλληλος στην καταλληλη θεση». Τα νοσοκομεια, που εχουν πραγματικη αναγκη, και οχι οι υπηρεσιες για διοικητικες πραξεις – που μπορουν να εξυπηρετηθουν απο οποιονδηποτε υπαλληλο – ειναι ο φυσικος χωρος των γιατρων. Η ηλεκτρονικη διακυβερνηση που προωθειται στις δημοσιες υπηρεσιες, μπορει να καλυψει κενα λογω μειωμενου αριθμου διοικητικων υπαλληλων, οχι ομως γιατρων σε νοσοκομεια.

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 22:16 | ΜΑΡΙΑ

    ΑΡΘΡΟ 26
    ΑΞΙΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ
    ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΥ Η ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΩΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ .
    ΤΟ ΟΡΘΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ «από το
    Υπουργείο Υγείας».