- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 76 Χρήση πιστωτικής κάρτας

Στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και των αποκεντρωμένων μονάδων αυτών, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα οποιαδήποτε νομικής μορφής παρέχεται η δυνατότητα είσπραξης των πάσης φύσεως εσόδων που προέρχονται από νοσήλια, ιατροδιαγνωστικές εξετάσεις και λοιπές ιατρικές πράξεις μέσω πιστωτικών καρτών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 76 Χρήση πιστωτικής κάρτας"

#1 Σχόλιο Από Παπαδοπούλου Βίκη Στις 19 Δεκεμβρίου 2010 @ 18:58

α)Πότε θα έχουμε ενημέρωση σε ότι αφορά την πληρωμή των νοσηλιών με πιστωτική κάρτα;
β)Σε πολλά Νοσοκομεία καθώς και στο Παίδων Πεντέλης όπου εργάζομαι η Εταιρεία που μας έχει φτιάξει και που μας υποστηρίζει τα προγράμματα, θέλει πολλά χρήματα για να φτιάξει έναν χώρο για να καταχωρούμε τον ΑΜΚΑ τι θα κάνουμε;
γ)μέχρι σήμερα εισπράττουμε από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ΟΊΚΟ ΝΑΥΤΗ, ΟΑΕΕ για παρακλινικές εξετάσεις, τώρα που ενωποιούνται πως θα γίνεται;

#2 Σχόλιο Από ΑΛΕΚΟΣ Στις 19 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:49

Αν πρέπει να νομοθετούμε και για την δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας,ε, τότε είμαστε για τα … πανηγύρια.
Οχι ότι δεν το ξέραμε ότι για κει είμαστε, αλλά τώρα έχουμε και την βούλα του νόμου σαν απόδειξη

#3 Σχόλιο Από Παπαζίδης Δημήτριος Στις 21 Δεκεμβρίου 2010 @ 06:37

Τα συστήματα υγείας που υπάρχουν στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης είναι τρία.
α) Τα συστήματα υγείας που χρηματοδοτούνται καθ’ ολοκληρία από το κράτος. Τα συτήματα αυτά υπάρχουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης (Μ.Βρετανία, Σκανδιναβικές Χώρες κ.λ.π.).
β) Τα συστήματα υγείας που χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα συστήματα αυτά υπάρχουν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία,Γαλλία κ.λ.π.).
γ) Τα μικτά συστήματα υγείας που χρηματοδοτούνται εν μέρει από το κράτος και εν μέρει από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα συστήματα αυτά υπάρχουν στις χώρες της νότιας Ευρώπης (Ιαταλία, Ελλάδα κ.λ.π.).

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι επιδόσεις του μικτού εφαρμοζόμενου σύστηματος στην Ελλάδα, συγκρινόμενο με άλλες χώρες, είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη σπατάλη πόρων (ανθρώπινων, οικονομικών κ.λ.π.).

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του συστήματος υγείας στην Ελλάδα είναι η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτή παρέχεται κυρίως από τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά τους Ιατρεία,αλλά και από τα Νοσοκομεία, όσον αφορά στο ΕΣΥ. Παράλληλα, όμως, παρέχεται και από τους κλάδους υγείας των κάποιων (κυρίως μεγάλων) ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λ.π.).

Η μεγαλύτερη αδυναμία του ΕΣΥ είναι η έλλειψη αξιολόγησης των στελεχών αυτού και πρωτίστως των Διοικητών των ΔΥΠΕ και Νοσοκομείων, αλλά περαιτέρω και των ανώτερων και μεσαίων στελεχών.

Προτάσεις:
α) Κατάργηση του μικτού συστήματος υγείας στην Ελλάδα, με την πλήρη κατάργηση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και την ταυτόχρονη ένταξη των υφιστάμενων υπηρεσιών υγείας αυτών στην πρωτοβάθμια φρονίδα υγείας. Άρα την εφαρμογή συστήματος υγείας που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, δεδομένου ότι ουσιαστικά και σήμερα, σχεδόν το σύνολο των δαπανών του ΕΣΥ καλύπτεται από το κράτος (επανειλημμένες ρυθμίσεις χρεών νοσοκομείων).
β) Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την καθιέρωσης του οικογενειακού γιατρού και την εφαρμογή προηγμένου συστήματος προλητικής ιατρικής.
γ) Καθιέρωση αξιολόγησης (και στην πράξη) των στελεχών του ΕΣΥ, ήτοι: Διοικητών ΔΥΠΕ και Νοσοκομείων, διευθυντών ιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων και των λοιπών στελεχών του ΕΣΥ.

#4 Σχόλιο Από ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Στις 22 Δεκεμβρίου 2010 @ 18:28

ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ. ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΉ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ, ΉΤΑΝ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΈΛΕΙΠΕ ΚΑΙ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ. ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΜΈΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ. ΥΠΉΡΧΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΏΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΏΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΝΟΣΉΛΙΑ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΤΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΈΝΑ ΕΝΙΑΊΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΌ ΣΕΒΕΡ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ.Η ΣΧΟΛΉ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΏΝ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ. ΈΤΣΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΘΑ ΕΊΧΕ ΠΙΟ ΆΜΕΣΗ ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΆ ΠΟΥ ΖΗΤΆΕΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΈΝΑ ΚΟΙΝΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ ΚΆΘΕ ΕΤΑΙΡΕΊΑ.

#5 Σχόλιο Από Λεωνιδας Παρασκευόπουλος Στις 28 Δεκεμβρίου 2010 @ 18:30

Το άρθρο 76 να αναδιατυπωθεί, για να περιλαμβάνει το εξής:

‘… και φορείς κοινωνικής φροντίδας … και λοιπές ιατρικές πράξεις και πράξεις φυσικής αποκατάστασης …’

Αιτιολογία: Αποτελεί παράληψη.

#6 Σχόλιο Από Νεκταριος Νικολοπουλος , MD , GP Στις 29 Δεκεμβρίου 2010 @ 01:33

Η χρήση πιστωτικής πρέπει να επεκταθει σε ΟΛΑ τα Κέντρα Υγειας ΕΣΥ των τουριστικών περιοχών.
Ειναι ιλλιγγιωδη τα ποσα που χάνονται απο την ιατρική περιθαλψη των τουριστων , τα οποία κατευθύνονται στα ιδιωτικά «τουριστοιατρεία».
Οι τουρίστες κάνουν reclaim το σύνολο της δαπάνης απο τον ασφλιστικό τους φόρέα με την προσκόμιση απόδειξης παροχης υπηρεσιών.