- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 05 – Τήρηση Μητρώου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας υποχρεούνται να τηρούν από την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος Μητρώα, στα οποία καταχωρούνται οι χορηγούμενες βεβαιώσεις, αντίγραφα των οποίων κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 05 – Τήρηση Μητρώου"

#1 Σχόλιο Από Λίλια Στις 4 Απριλίου 2015 @ 15:49

Να τηρείται μητρώο για ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες υγείας και οι σύλλογοί τους να εποπτεύονται από το Υπ. Υγείας.

#2 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 5 Απριλίου 2015 @ 20:22

Τί θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρακτική τους για να πάρουν πτυχίο σε ναι μεν παλιούς και πολύ έμπειρους και με ζηλευτές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και του εξωτερικού πάνω στις <>, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, αλλά επειδή δεν αναφέρεται ρητά στο ΦΕΚ, κάποιες Περιφέρειες προβάλλουν αντιρρήσεις, διότι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο;
Θα ακυρωθούν / ανακληθούν και τα πτυχία του ΤΕΙ ή άλλων χωρών του εξωτερικού και θα διαγραφούν από το μητρώο;
Θα θεωρηθεί σαν να έκανε ένας <> την πρακτική του σε <>;
Προσοχή, γιατί αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα τρέλαινε πολλούς γονείς και οικογένειες.
Γι’ αυτό ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριληφθούν και όλοι οι ταυτόσημοι ξενόγλωσσοι όροι πτυχίων, όπως <>, στον ελληνικό όρο της λογοθεραπείας.

#3 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 5 Απριλίου 2015 @ 20:26

Τί θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρακτική τους για να πάρουν πτυχίο σε ναι μεν παλιούς και πολύ έμπειρους και με ζηλευτές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και του εξωτερικού πάνω στις ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, αλλά επειδή δεν αναφέρεται ρητά στο ΦΕΚ, κάποιες Περιφέρειες προβάλλουν αντιρρήσεις, διότι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο;
Θα ακυρωθούν / ανακληθούν και τα πτυχία του ΤΕΙ ή άλλων χωρών του εξωτερικού και θα διαγραφούν από το μητρώο;
Θα θεωρηθεί σαν να έκανε ένας γιατρός την πρακτική του σε κρεοπωλείο;
Προσοχή, γιατί αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα τρέλαινε πολλούς γονείς και οικογένειες.
Γι’ αυτό ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριληφθούν και όλοι οι ταυτόσημοι ξενόγλωσσοι όροι πτυχίων, όπως ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στον ελληνικό όρο της λογοθεραπείας.

#4 Σχόλιο Από Γιάννης Στις 5 Απριλίου 2015 @ 23:20

Κι εγώ περί το 2000 έκανα την πρακτική μου κοντα σε μια εξαιρετική στη δουλειά της, αμερικανοτραφή στις σπουδές με πτυχίο master και διδακτορικό στις ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-COMMUNICATION DISORDERS.
Θα ήταν άδικο για το μέντορά μου να μην πάρει την άδεια επειδή κάποιος δεν ξέρει οτι οι ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι ταυτόσημες με τη λογοθεραπεία.
Πολύ δε μάλλον περισσότερο άδικο θα ήταν να στερηθώ κι εγώ την άδεια λόγω της πρακτικής μου αυτής και να διαγραφώ από το μητρώο.
Σε κάθε πάντως περίπτωση η 10ετής προϋπηρεσία με καλύπτει.

#5 Σχόλιο Από Φλώρα Στις 5 Απριλίου 2015 @ 23:36

Το γεγονός οτι υπάρχει περίπτωση εγώ να πάρω την άδεια, το όνομά μου να φυγουράρει στο ΜΗΤΡΩΟ και κάποιοι από τους Δασκάλους μας να αγωνιούν μήπως μείνουν εκτός νυμφώνος επειδή όπως είπαν οι προηγούμενοι σπούδασαν ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην Αμερική σε μια εποχή που ούτε καν σκέψη δεν υπήρχε εδώ για ΤΕΙ, με θλίβει βαθύτατα.
Κύριοι νομοθέτες προσοχή γιατί στους δασκάλους μας χρωστάμε το ευ ζειν που έλεγαν οι αρχαίοι. Οι παλιότεροι να την πάρουν όλοι την άδεια και ότι είναι να ισχύσει από τώρα και μετά.

#6 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. Στις 6 Απριλίου 2015 @ 10:21

Κύριοι νομοθέτες, προσοχή. Διαφαίνεται ο κίνδυνος κάποιοι απο τους πρώτους και παλιότερους λογοθεραπευτές στην Ελλάδα, όταν ο όρος ήταν άγνωστος στους πολλούς, το ΤΕΙ δεν ήταν ούτε καν σκέψη και ο απλός κόσμος κοροϊδευε τον αυτισμό και τη δυσλεξία, να μείνουν εκτός άδειας επειδή είναι σπουδασμένοι στην Αμερική με master και διδακτορικά πάνω στις ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (COMMUNICATION DISORDERS).
Όμως ας μην ξεχνάμε οτι στους ακαδημαϊκούς μας δασκάλους οφείλουμε το ευ ζειν. Και όλοι ήταν και είναι αμερικανοτραφείς.
Θα ήταν τεράστιο σφάλμα με τεράστιο αντίκτυπο οι παλιοί να μην πάρουν την άδεια, λαμβανομένου υπόψη οτι πολλοί εξ αυτών διατηρούν μεγάλα κέντρα λογοθεραπείας απασχολόντας και συνεχίζοντας να εκπαιδεύουν πολλούς από τους νεόυς του ΤΕΙ.

#7 Σχόλιο Από Γιώργος Παπ Στις 6 Απριλίου 2015 @ 11:43

Στο ΜΗΤΡΩΟ μπορούν να αναφέρονται και οι τίτλοι ή οι προυποθέσεις κάτω από τις οποίες πήρε κάποιος την Άδεια. Επομένως θα είναι στην κρίση του κάθε επαγγελματία στο χώρο ή των γονιών να κατευθυνθούν στον επαγγελματία που επιθυμούν να εμπιστευούν. Έτσι, όσο ανοιχτό και αν γίνει το επάγγελμα, πάντα θα φαίνονται τα τυπικά προσόντα του καθενός είτε είναι απο ΤΕΙ, απο πανεπιστήμιο, από Μεταπτυχιακό, απο ΙΕΚ κλπ.

#8 Σχόλιο Από μαρια κ Στις 7 Απριλίου 2015 @ 01:14

κ.Δημήτρη Λ. το γεγονός ότι κάποιος έχει μεγαλο μαγαζί- κεντρο λογοθεραπείας δεν σχετίζεται με το θέμα του αρθρου που αφορα την Τηρηση Μητρώου.

Παρακαλείτε οι «γονείς» και οι συναδελφοι να καταθέτουν τις αποψεις τους στα αντιστοιχα αρθρα