- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 04: Ανάκληση Άδειας άσκησης επαγγέλματος Διασώστη –Πληρώματος Ασθενοφόρου

Ανακαλείται η Άδεια άσκησης του επαγγέλματος Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη στις ακόλουθες περιπτώσεις :
1.στην περίπτωση έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην Υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία. κιβδηλεία, παραχάραξη του νόμου περί χάραξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για αρπαγή προσώπου, για εγκλήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας, για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, για αισχροκέρδεια, τα οποία ορίζονται από τις διατάξεις του εδ. β της παρ. 1 του άρθρου 27 του Ν. 2646/98.
2. στην περίπτωση στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων λόγω καταδίκης
3. στην περίπτωση χορήγησης της βεβαίωσης λόγω πλάνης για την ύπαρξη των απαιτούμενων προϋποθέσεων
4. στην περίπτωση που ο αδειούχος επαγγελματίας καταστεί μη ικανός για την άσκηση του επαγγέλματος εξαιτίας σωματικής βλάβης ή διανοητικής βλάβης ή νοσήματος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 04: Ανάκληση Άδειας άσκησης επαγγέλματος Διασώστη –Πληρώματος Ασθενοφόρου"

#1 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 5 Μαΐου 2015 @ 10:59

Στην παρ. 4 αναφέρει «στην περίπτωση που ο αδειούχος επαγγελματίας καταστεί μη ικανός για την άσκηση του επαγγέλματος εξαιτίας σωματικής βλάβης ή διανοητικής βλάβης ή νοσήματος» αυτό πως θα ελέγχεται ή θα πιστοποιείται; Καλό είναι να προβλεφθεί η υποχρεωτική ανανέωση του πιστοποητικού υγείας κάθε 5 χρόνια ή /και γνωμάτευση-έκθεση Α’ ή Β’ Υγειονομικής Επιτροπής για την καταλληλότητα.

#2 Σχόλιο Από Δεληθανασης Νικητας Στις 5 Μαΐου 2015 @ 12:44

Αν ασθενησεις η επιτροπή σου βγάζει τι να κανεις,π.χ αποφυγή χειρωνακτικών εργασιών,όχι κυλιωμένο ωράριο κ.λ.π.Σε αυτές τις περιπτωσεις που ο υπάλληλος κρίνεται οτι οριστικα πλεον δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα που προβλεπονται απο την άδεια τι θα γίνετε?
Όταν ο υπάλληλος έχει σοβαρά πειθαρχικά παραπτωματα κατα τη διαρκεια της υπηρεσίας του και υπαρχουν αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων με τις οποίες τίθεται
σε αργία η διαθεσιμοτητα δεν πρεπει να αναστέλλεται και η άδεια του?Εξ όσων γνωρίζω σε αλλες χώρες,Αγγλία,αυτό ισχυει.

#3 Σχόλιο Από Γεώργιος Λέτσιος Στις 5 Μαΐου 2015 @ 13:43

Η σωματική βλάβη γνωρίζω οτι δεν καθιστά ανίκανο ενα Διασώστη να προσφέρει σε άλλο τομέα της υπηρεσίες του αρα η γνώση του να μπορεί να είναι χρήσιμη στον κόσμο

#4 Σχόλιο Από Γιωργος Στις 5 Μαΐου 2015 @ 13:59

Πρεπει να αποδεικνύεται η προϋπηρεσία στα ασθενοφόρα αλλά με ποιο τροπο? Μονο με δελτία ασθενοφόρων που έχει εργαστεί ο υπάλληλος και με βεβαίωση του αρμόδιου Διευθυντή οτι έχει εργαστεί τόσα έτη στο Ασθενοφόρο Α, τοσα έτη στο Ασθενοφόρο Β, τοσα έτη στο Ασθενοφόρο Γ. Παντοτε όμως με διαφανείς και Νόμιμες διαδικασίες που δυστυχώς στο ΕΚΑΒ δεν ισχύουν και δεν υπαρχουν……

#5 Σχόλιο Από Aggeliki Στις 6 Μαΐου 2015 @ 13:11

Ποια θα είναι η σωματική βλάβη που θα οδηγήσει σε ανάκληση της άδειας;
Ξέρουμε πολύ καλά στο χώρο του Ε.Κ.Α.Β ότι η δουλειά του διασώστη οδηγεί μετά από κάποια χρόνια σε σημαντικές,επαγγελματικές θα τις χαρακτήριζα, νόσους π.χ. κήλες στη σπονδυλική στήλη,τενοντίτιδες,κ.λ.π.
Ένας τέτοιος,άξιος κατά τα άλλα διασώστης,θα χάσει την άδεια ασκήσεως;
Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος και να υπάρξει μέριμνα για τοποθέτησή τους σε άλλο πόστο εντός Ε.Κ.Α.Β. ή ακόμα και σε άλλη υπηρεσία.

#6 Σχόλιο Από ΜΑΡΙΑ Στις 6 Μαΐου 2015 @ 14:35

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ;;;ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΧΟΛΗ ΙΕΚ ΕΚΑΒ, Η ΤΟ ΠΕΚΠΑ,ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 15ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ,ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ;;.Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ;;;.ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ;;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΩΣ ΔΕ ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;;;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ;;;ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!!!!!!

#7 Σχόλιο Από ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Στις 8 Μαΐου 2015 @ 00:40

Να περναμε απο τακτικο ελεγχο ανανεωσης (π.χ. ανα 5ετια) ωστε να πρεπει να ειμαστε σε συνεχη επανεκπαιδευση. Για την αρση της, οτι ισχυει και για τις λοιπες παραιατρικες αδειες ασκησης επαγγελματος σε Ευρωπαικο επιπεδο.

#8 Σχόλιο Από Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης Στις 11 Μαΐου 2015 @ 10:54

Στην λογική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 21ου αιώνος (και όχι παρωχημένων διοικητικών πρακτικών περασμένων αιώνων) η ανάκληση θα πρέπει να γίνεται αυτόματα με διαλειτουργικότητα μεταξύ της Η.Β. δεδομένων αδειοδότησης και αντίστοιχων Β.Δ. των Δικαστικών Αρχών (παράγραφοι 1 & 2) και μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας για την 4η παράγραφο (η περίπτωση πλάνης αποκλείεται εφ’όσον στηθεί το σύστημα κεντρικά-ηλεκτρονικά με διασύνδεση με αντίστοιχη Β.Δ. επαγγελματικών πτυχίων που πρέπει να διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας)

#9 Σχόλιο Από ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ ΧΑΡΗΚΛΕΙΑ Στις 11 Μαΐου 2015 @ 17:47

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

#10 Σχόλιο Από ΑΛΕΞΗΣ Στις 11 Μαΐου 2015 @ 20:12

Θα ήθελα να προτείνω, Να προστεθεί παράγραφος ως εξής:
5. στην περίπτωση που δεν εργάζεται πέρα από 6 μήνες ανά έτος στους τομείς απασχόλησης σύμφωνα με το Π.Δ. 62 άρθρο 2/2007